Reacties voor: Nieuwe Withings Sleep Analyzer-mat ligt onder je matras

Withings heeft een nieuwe slaapmat aangekondigd, die slaapcycli, slaapkwaliteit en apneu kan meten. Je legt deze onder het matras. Voor 129 euro weet je beter hoe je slaapt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. “compatible with most mattresses” staat er op de site.
    Geeft me weinig helderheid of mijn 20cm dikke pocketvering matras ook gaat werken

  2. Waar ik benieuwd naar ben, wat is het verschil met de oude (die ik heb). Alles wat er staat dat de nieuwe meet, meet de oude volgens mij ook..

  3. Origineel geplaatst door Robert
    Waar ik benieuwd naar ben, wat is het verschil met de oude (die ik heb). Alles wat er staat dat de nieuwe meet, meet de oude volgens mij ook..

    Waar ik benieuwd naar ben is wat jouw ervaring is met de mat die je nu gebruikt? Heb je er iets aan?

  4. Ik ben vooral nieuwsgierig wat het doet als mijn partner n uur eerder naar bed gaat.. of dat als wij naast elkaar liggen en zij begint te snurken.. wat registreert ie dan??

  5. En werkt het automatisch of moet je voor het slapen gaan eerst een app starten die op de achtergrond moet draaien?
    En ziet hij het verschil tussen slapen en tv kijken in bed?

  6. Ik ben benieuwd naar de verschillen tussen deze en die van Apple en heb je dit straks wel nodig als er een slaapfunctie op de watch komt?

  7. Origineel geplaatst door Aagje
    Waar ik benieuwd naar ben is wat jouw ervaring is met de mat die je nu gebruikt? Heb je er iets aan?

    Tja. Wat zal ik zeggen. In de basis moet je het vooral leuk vinden om wat data te zien over de tijd van inslapen, je hoeveelheid deep sleep, hoe lang je geslapen hebt etc. Het geeft inzicht in hoe je nachten geweest zijn. De vraag is, en zoals met heel veel wat je meet, wat heb je er aan. Eerlijk gezegd niet heel veel. Leuk dat je weet dat je een slechte nacht hebt gehad, maar dat voel je zelf meestal ook wel aan. Het maakt het alleen allemaal net ff wat inzichtelijker.

    Ik vind het vooral leuk om dit soort dingen te weten. De app geeft ook wel tips hoe je beter kunt slapen, maar die tips lees je ook op sites met informatie over slapen.

    Origineel geplaatst door Michel
    Ik ben vooral nieuwsgierig wat het doet als mijn partner n uur eerder naar bed gaat.. of dat als wij naast elkaar liggen en zij begint te snurken.. wat registreert ie dan??

    De mat registreert alleen degene die er op ligt. En dus niet je partner.

    Origineel geplaatst door Suzanne
    En werkt het automatisch of moet je voor het slapen gaan eerst een app starten die op de achtergrond moet draaien?

    En ziet hij het verschil tussen slapen en tv kijken in bed?

    Alles gaat automatisch. Als je tv kijkt in bed zal hij door hebben dat je alleen maar ligt. Maar daar wordt het wel wat tricky. Als je voor het slapen een uur tv kijkt, telt ie dat wel op bij de tijd die het kost om in slaap te vallen. En dat is dus niet helemaal zuiver.

  8. @Reinier: ik heb de vorige versie van Sleep en deze werkt probleemloos onder mijn 30 cm matras.

  9. @Robert: ik heb vorig jaar de oude versie gekocht en twijfel of ik deze moet kopen. volgens mij is het enige echte verschil de apneu-meting.

  10. @Aagje: ik heb de oude versie (vorig jaar gekocht) en het werkt heel erg goed. Erg handig dat ie onder de matras ligt. Daarvoor had ik de reddit en die moet je er boven leggen. En de app van withings is echt super mooi en overzichtelijk. Ik heb ook de thermo, de body cardio en de bpm core. Werkt allemaal top!

  11. @Michel: geen zorgen, alleen jouw ‘snurkgedrag’ wordt gemeten. Ik spreek uit eigen ervaring 😉

  12. @Suzanne: gaat vanzelf, je hoeft niets te doen.

  13. @Robert: aanvullend: ik deel je mening dat het vooral voor data//gadgetfreaks is zoals jij en ik. Maar door mijn Sleep kwam ik er ook achter dat mijn hartslag de hele nacht zeker 10-12 hoger is als ik later in de avond alcohol heb gedronken. Dat was echt een eye-opener (alhoewel dat misschien voor veel mensen al wel bekend was, was dit voor mij juist een reden om dus in de avond minder te gaan drinken). Ik denk dan aan al die talloze nachten dat mijn hart zoveel harder heeft moeten werken hierdoor. En sowieso ook goed te weten hoe rustig je hart klopt als je slaapt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.