Reacties voor: Withings lanceert bloeddrukmeter met iPhone-app #CES 2011

Withings maakt een bloeddrukmeter met iPhone-koppeling. Daarmee kun je je bloeddruk meten en aflezen via het scherm van je iPhone en eventueel de gegevens uitwisselen met je arts.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ja wat heeft een circa 99% van de iPc-gebruikers hier nou aan? Ik zie zulke apps vaker langskomen, maar vraag me af daadwerkelijk hoeveel mensen er iets aan hebben.

    Misschien interessant om elke paar maanden te posten wat er van die en die app(/gereviewde app) geworden is? Tracken dus..

  2. Ik ben het maar gedeeltelijk met Nick eens. Het gros heeft hier niets aan maar er zijn echt wel geïnteresseerden.
    Zelf ben ik erg benieuwd hoe nauwkeurig dit apparaat is.

  3. Dit is zeker wel een mooi product, denk bijvoorbeeld aan de uitbreiding van dit artikel.

    Daarnaast zal inderdaad niet meer dan 1% het gaan gebruiken, ik denk zelf nog veel minder. Maar het is een mooi toekomstbeeld voor dit soort apparaten. 10 jaar geleden hadden we nooit gedacht dat dit zou gaan kunnen, om vervolgens na te gaan waar onze telefoon in 2021 wel niet tot in staat is.

  4. @de 1e 2 posts
    Dit is toch geweldig, het is misschien niet voor de menigte maar toch zeker wel speciaal. Ik vind het een prima artikel.

  5. Inderdaad, prima artikel. Zal het niet direct kopen, maar vind het interessant nieuws. Ga zo door!

  6. Dit is zeer handig voor verzorgingssector, huisdokters kunnen gemakkelijk de informatie van hun patiënten dankzij zulke initiatieven bekijken alvorens ze op huisbezoek gaan. Ik spreek dan voornamelijk met het oog op oudere mensen, want dagelijks moet ik bij mijn grootmoeder de bloeddruk gaan opnemen en neerschrijven met pen en papier voor de huisdokter. Snappen sommige mensen dan het nut niet van zaken zoals deze? Ze worden nu misschien niet met zoiets geconfronteerd maar later zullen ze de mensen die deze dingen ontwikkelen dankbaar zijn als ze het nodig hebben in directe omgeving of voor henzelf.

  7. Deze bloeddrukmeter is volgens de blog pas aan het einde van deze maand te bestellen. Daarnaast is er ook een tweede product aangekondigd: The Withings Smart Baby Monitor. Bron.

  8. @Nick: Totaal mee oneens. Zal zo’n ding de komende decennia niet aanschaffen maar vind het wel interessant om te lezen.

  9. Zo zou ik ook graag een apparaatje zien die het zuurstofgehalte in je bloed meet, en eentje die een ECG maakt…….en dan een applicatie die alle gegevens, gewicht, vertpercentage, saturatie, hartslag en bloeddruk in één overzicht kan laten zien.

    Ennuh..ik heb nog meer te wensen. 24 uurs bloedrukmeting. De bekende band die zich 12 of 24 uur lang zelf oppompt en leeg laat lopen om over die periodes een hele serie metingen te doen.

    Als het allemaal bestaat….waar kan ik het allemaal vinden????

  10. Origineel geplaatst door Yannick
    Snappen sommige mensen dan het nut niet van zaken zoals deze? Ze worden nu misschien niet met zoiets geconfronteerd maar later zullen ze de mensen die deze dingen ontwikkelen dankbaar zijn als ze het nodig hebben in directe omgeving of voor henzelf.

    Ditto! Ik hoop dat iemand in NL Withings’ produkten redelijk geprijsd gaat verkopen.

  11. Ik vind het handig! Normaal moet mijn partner iedere keer naar de huisarts om de bloeddruk te laten meten, dus dit is een geweldige oplossing!

    En ik ben blij met dit soort berichten. Voor het ene onderwerp zullen er 1000 lezers zijn en voor het andere 10 maar dat maakt het niet oninteressant.

  12. Origineel geplaatst door Planeten Paultje
    Ik hoop dat iemand in NL Withings’ produkten redelijk geprijsd gaat verkopen.

    Uhm, Withings zelf verkoopt zijn spullen hier via een webwinkel; dat had ik eerder kunnen opzoeken 😉

    http://shop.withings.com/nl_eu/products.html

  13. Het blijven natuurlijk gadgets. Je kunt voor minder redelijke meters kopen. Alleen die zetten het natuurlijk niet digitaal.

  14. Wat kost dat ding?

  15. @Mees: Er zijn ook losse meters en papier is geduldig, als je iOs verlaat (android) is het apparaat waardeloos

  16. Voor de zorg is dit best een goede ontwikkeling. Ik ben zelf werkzaam in de cardiologie, patiënten met een zwak hart (hartfalen) kunnen een achteruitgang krijgen waardoor de bloeddruk zal stijgen, het gewicht zal toenemen omdat ze vocht beginnen vast te houden. Tevens zal soms de hartslag sneller worden en kan hun hartfilmpje veranderen.

    Op dit moment is er veel aandacht voor de complexe zorg rondom deze groeiende groep patienten. Een innovatie is de INTOUCH studie (staat voor ‘The value of INnovatie ICT guided Disease Management combined with Telemonitoring in OUt patient clinics for Chronic Heart failure patients’)
    Dus op afstand een patient in de gaten houden d.m.v. bloeddruk, ECG en gewicht. Door op tijd in te grijpen zodra de eerste symptomen zich voordoen (dus toename bloeddruk en gewicht) kan een ziekenhuisopname of erger voorkomen worden.
    Als dit dus via een smartphone kan ben je vele malen goedkoper uit dan die telemonitoring apparatuur te ontwikkelen en als ziekenhuis te kopen voor de patienten.

  17. Verlopig staat het allemaal nog behoorlijk in de kinderschoenen volgens mij.Dan zullen er nog heel wat innovatie’s moeten volgen voordat dit soort artikelen gemeengoed gaan worden.Wat te bedenken van de apperatuur in ziekenhuizen die nog steeds hypergevoelig zijn voor smartphones.Ik werk zelf in de verpleging/zorg en de huidige meters voldoen prima misschien niet zo gelikt maar ach.En ze zijn een stuk goedkoper(compleet)Wat niet wil zeggen dat dit soort zaken niet door ontwikkeld moeten worden natuurlijk.Maar op dit moment krijg ik van dit artikel en de prijs alleen maar een hoge bloeddruk…

  18. Ja dus? Je leest er 1x iets over en hoort er nooit meer van. Ik vind het maar jammer.

    Het is juist interessanter voor die 99% als je ook ziet wat een ontwikkeling die app (of categorie apps) doormaakt. Daarom ook m’n voorstel over besproken apps tracken…

  19. @seminifeer: Gadget als je het koopt maar niet nodig hebt/gebruikt. Goekoper als je weinig geld (voor over) hebt. Laatste: Als je het nodig hebt lijkt mij Digitale data opslag heel handig&nuttig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.