Reacties voor: Wired: ‘volgende iPhone krijgt contactloos betalen via NFC’

De volgende iPhone krijgt elektronisch betalen en maakt daarvoor gebruik van NFC. Dat hoorde Wired van betrouwbare bronnen.
Bart Breij -

Reacties: 8 reacties

  1. Lijkt me geweldig.. Zeker nu de touch id ook bijna uit de kinderziekte tijd is is dit een mooie upgrade lijkt mij.

  2. Voor dat je dat hier in nl kan gebruiken ben je een paar jaar verder,daar hoef je de iphone 6 al niet voor te kopen.

  3. @boxerip: Als het werkt op de zelfde manier als de nieuwe bankpassen nu ook werken, dus volgens hetzelfde protocol, is het ook direct te gebruiken. Al denk ik dat Apple Apple weer zal zijn en een nieuw eigen protocol introduceert.. Maar het zou kunnen, ik hoop dat t volgens bestaande protocollen werkt ๐Ÿ™‚

  4. NFC is de standaard voor contactloos betalen maar dat zegt nog niets. Het draait allemaal om de wallet, zeg maar de elektronische portemonnee waar de betaalmiddelen in moeten. Waarschijnlijk zal Apple zelf de wallet beheerder willen zijn en zullen partijen als ING, ABN-AMRO, Rabo, etc. een plaatsje in de wallet moeten kopen. Ook andere partijen bieden zoiets, bijvoorbeeld Vodafone. Naast dat er betaalmiddelen in de wallet kunnen, kunnen er ook nog andere zaken in zoals de OV-Chipkaart, bibliotheekpas en andere pasjes die nu ook al op NFC technologie werken. En mogelijk gaan ze ook een programma bieden aan winkeliers die nog geen loyalty card hebben, zie het maar als een AirMiles 2.0 (iMiles?).

  5. Hopelijk stelt Apple inderdaad dan ook zsm het toe voor Nederlandse banken hier gebruik van te maken. Lijkt me ideaal, vergeet dat pasje nog wel eens.

    Toevallig deze maand op het Sziget festival voor het eerst overal contactloos kunnen betalen bij de barren met mijn ING pasje zonder code, erg handig… enkel niet voor de portomonnee ๐Ÿ˜‰

  6. Overbodig.
    Apple zal er zijn eigen draai aangeven en dus ook een provisie over willen wat kopen weer duurder maakt. Wat als je batterij op is? Nu gaat de iphone al bijzonder kort mee!

    Ook zal apple je koop gedrag monitoren en een profiel maken voor adverteerders, onwenselijk Geef mij maar de pin pas of credit card.

  7. @Arie: is zonder code ook handig als je de pas verliest?

  8. @Dirk: Ja. Want het bedrag dat je na elkaar kunt pinnen zonder code is beperkt tot ik dacht vijftig euro.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.