Reacties voor: Wired traceert vinder van verloren iPhone-prototype

Wired heeft de student achterhaald die in maart het iPhone-prototype in een bar vond en daarna aan Gizmodo verkocht. Brian Hogan heeft spijt van zijn daad, is tijdelijk met zijn studie gestopt en woont tijdelijk ergens anders.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Arme jongen, beetje dom!
    Heel dat kind zn leven staat op zn kop XD

  2. Hoe ga je dit aan je ouders uitleggen jochie 😛

  3. Ik snap nog niet hoe deze nieuwe iphone 4g zomaar kan rondslingeren in een cafe…..

  4. Als dat de eerste keer was dat ie een iPhone vast had gehad, snap ik z’n reactie. Ik tripte ‘m ook helemaal toen ik voor het eerst een iPhone vast hield. Ben benieuwd of hij in juni een nieuwe telefoon heeft. 😛

  5. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Ben benieuwd of hij in juni een nieuwe telefoon heeft.

    Als hij die $5000 niet kwijt is aan zijn advocaat wel. 🙂

  6. Onbegrijpelijk dat Apple aangifte heeft gedaan. Stom van Apple om hier zo onsportief mee om te gaan. Steve zou beter moeten weten. Jammer, gemiste kans.

  7. Wat een opgeblazen heksenjacht. Wie komt nu op het idee, mocht men zo’n ding vinden, om te bedenken dat het misschien van Apple zou kunnen zijn als je weet hoe strak ze die zooi houden binnen hun bedrijf. Ik denk dat ik niet anders had gehandeld, misschien wat beter nagevraagd, inderdaad, maar ‘t blijft een raar verhaal.

  8. Of ik anders zou hebben gehandeld: waarschijnlijk niet.
    Ik zou wel wat beter hadden na gevraagd.

    In principe kan hij er wel wat winst uit halen als zijn advocaat niet te duur wordt 😛 (5000-xxx(x))

  9. Als hij zijn verhaal volhoudt kunnen ze hem toch niets maken. 5000 dollar voor een telefoon is veel te veel, en dat zal de rechter (hopelijk) ook wel begrijpen, dus zijn verhaal over een exclusive review is dan zeer aannemelijk.

    En wat nogal raar is dat er een grote heisa omheen gebouwd wordt, terwijl het allereerst begon bij de Apple medewerker die hem liet liggen. Deze werkt nog steeds bij Apple en dat vind ik dus raar aangezien men zo hoog van de toren blaast. Nu gaan ze de schuld leggen bij degene die hem vond en dat is op zijn minst heel erg raar te noemen.

    Was ik het maar die hem had gevonden…

  10. Ik had dat ding ook verkocht. Ze moeten niet op dat joch staan hameren. Zielige amerikaanse wetten

  11. Jeejtje, Apple verzint wel steeds betere publiciteitsstunts. And the ocars for best publicitystunt goes to….. 

  12. Hoe zit het als ‘die andere cafébezoeker, die het toestel op een barkruk had gevonden’ ‘toevallig’ Apple-engineer Gray Powell was?
    Wat mij betreft blijft het een vreemd verhaal en nee, ik vertrouw Apple cs. in deze casus voor geen cent.

  13. Gewoon niet dat ding laten liggen apple ^^ Door al deze ophef levert het alleen geld op. Vind het gewoonweg domheid van apple wees blij dat hij niet “Will it blend” ingeschakeld heeft ^^”

  14. Als hij het echt terug wilde geven dan had hij het wel bij het personeel van het cafe afgegeven.

  15. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    wees blij dat hij niet “Will it blend” ingeschakeld heeft ^^”

    Lol goedje ^^.

  16. hij heeft het zelf uit de hand laten lopen door 5000 dollar te vragen. Die gast wilde gewoon cashen en moet nu op de blaren zitten. Hij wist namelijk donders goed wat-ie in handen had. Slap verhaal van zijn advocaat dat het nu ‘out of control is’. Dat werd het pas op het moment dat zijn cliënt die 5000 dollar aanpakte..

  17. Tegenwoordig is het dus normaal om mensen betrokken bij een zaak als deze met naam en foto op tal van websites aan de schandpaal te nagelen. Als dat de staat is van de huidige internet journalistiek dan moet ik misschien gewoon een krant gaan lezen. Onbegrijpelijk dat mensen dit nu als “normaal” zien, geen haan die ernaar kraait. Foutje gemaakt? Je foto en naam direct voor eeuwig op internet vastgelegd en voor iedereen zichtbaar. Dat is de huidige situatie.

    En ja, ik snap dat iPhoneclub niet de eerste is die deze foto naar buiten brengt. Maar ze gaan er wel in mee. Uberhaupt vraag ik me af wat de relevantie nog is van deze nasleep. Het is niets meer dan mensen publiekelijk aan de schandpaal nagelen en er lijkt geen enkel ander doel achter te zitten.

  18. 😀 mijn reactie: dees is echt ofwa, wa heb ik in men handen zeg, oei er klopt iets niet, shit toestel geblokkeerd.. En dan ergens achterlaten of onderweg ergens wegzwieren :p

  19. Hahaha !!!

    Apple op haart beurt die zou een gevonden HTC proefmodel per ommegaande (desnoods op zondagavond, met Steve’s LearJet) retourneren in Singapore.
    Zonder re-engineering, geblinddoekt…
    Het braafste jongetje vd klas wordt ook altijd gepest.

  20. Look at it from job’s view the next apple event is a dud as now his new iphone ( which has a new look as well ) has been already seen taking the huge wow he might have got , now apple have no suprises to give apart from the gizmodo and hogans head in steves app idead , gizmodo did know it was an iphone and took it apart , something that i feel apple will see as too far to go, the whole story shows not to steal from apple as your world will come crashing down , something apple are good at with thier attacks on the world

  21. Apple maakt meer kapot dan je lief is. Apple’s schuld als je mij vraagt moet je maar niet zo achterlijk zijn om een iphone te verliezen…

  22. Getting Apple to restore itself from a buzz-machine back to innovation, is a major accomplishment.
    Otherwise, it wouldn’t have happened..

  23. Ik denk dat de beste jongen er heel wat meer dollartjes uit had kunnen halen als hij apple even verteld had dat hij het nieuw prototype van de iPhone in handen heeft.

    Just my thoughts..

  24. Het is bewezen, dat sociale netwerk gedoe keert zich vroeg of laat tegen u.

  25. Origineel geplaatst door Pinestar: Tegenwoordig is het dus normaal om mensen betrokken bij een zaak als deze met naam en foto op tal van websites aan de schandpaal te nagelen. Als dat de staat is van de huidige internet journalistiek dan moet ik misschien gewoon een krant gaan lezen. Onbegrijpelijk dat mensen dit nu als “normaal” zien, geen haan die ernaar kraait. Foutje gemaakt? Je foto en naam direct voor eeuwig op internet vastgelegd en voor iedereen zichtbaar. Dat is de huidige situatie.En ja, ik snap dat iPhoneclub niet de eerste is die deze foto naar buiten brengt. Maar ze gaan er wel in mee. Uberhaupt vraag ik me af wat de relevantie nog is van deze nasleep. Het is niets meer dan mensen publiekelijk aan de schandpaal nagelen en er lijkt geen enkel ander doel achter te zitten.

    Inderdaad! Dit was precies wat ik ook dacht!

  26. En de soap gaat gewoon lekker verder.. ben benieuwd naar wat Steve te vertellen heeft op 7 juni.. ‘k ga d’r vanuit dat’ie het met een grapje af zal doen..

  27. Maybe gizmodo will leak apples keynote to get a 100% win over jobs

  28. @Rob:
    Ja, heel stom, gaat tenslotte maar over miljarden business hier. Het zou ook totaal geen zin hebben om nu een signaal af te geven zodat, als er in de toekomst ooit nog eens iets dergelijks zou gebeuren, de betrokkenen weten dat ze keihard worden aangepakt. Heel flauw van Apple.. oh wacht nee, niet van Apple.. Nee heel flauw van Steve himself natuurlijk..

  29. @alsatian: Volgens mij had ie nog heel veel meer dollars kunnen vangen als ie ipv naar Gizmodo gewoon ff het adres van HTC had gegoogled 😛 Had ie weliswaar voor heel lang de bak in gegaan als ie dan ook stom genoeg was geweest om gepakt te worden maar.. ja.. het is ook wat als je kan zeggen dat je Bubba’s bitch was.. 🙂 Laten we het er op houden dat ie een beetje dom is geweest..

  30. Ik denk: die gast is leek, heeft een telefoon, gemaakt door apple, maar heeft een eigenaar (gray holden fzo). Hij denkt dus gewoon dat het een gewone iphone is. Een of andere aap komt naar hem toe en drukt hem 5k $ in hem hand als tie dat ding geeft?

    Nouja als ik hem was zou ik dit hierbovenzeggen.

  31. Als je een telefoon vindt ik een café, dan geef je die aan de barman. Als je je telefoon kwijt bent geraakt in een café, dan vraag je als eerste de barman. Iedereen weet dit. En anders geef je je telefoonnummer aan de barman, of breng je de telefoon naar het politiebureau, of geef je hem af in een Apple Store, want in tegenstelling tot wat ze zeggen bij Gizmodo is het daar geen boevenbende.

    Deze sukkel heeft het erom gedaan en hij krijgt nu wat ‘ie verdient. Lekker voor ‘m!

  32. Als je als medewerker van apple een prototype op deze manier kwijtraakt dan ben je pas echt dom. dit is maar een arme student die dacht ff leuk op vakantie te kunnen. helaas.

  33. Studenten zijn nooit arm. Bovendien als hij een student is, had ‘ie beter moeten weten. Hoe denk je er ooit mee weg te kunnen komen zo’n uniek ding te verpatsen. Die medewerker is inderdaad ook niet echt snugger, maar de toedracht van de ‘vondst’ is nog steeds niet duidelijk. We kennen enkel het verhaal van Gizmodo die zich probeert in te dekken om medeplichtigheid aan heling te ontlopen. Wat we wél weten, is dat die Apple medewerker alles in het werk heeft gesteld om z’n apparaat terug te krijgen. Deze student heeft een halfslachtige poging gedaan de vondst telefonisch te melden bij Apple Care. Via een vriend. Zegt ‘ie.
    Dan is het ook nog eens zo dat je je volgens de Californische wet schuldig maakt aan diefstal als je niet voldoende moeite doet om het gevonden voorwerp terug te brengen. Is niet gebeurd.
    Conclusie: deze jongen zal wel hangen en best terecht ook. Want kom op: je kan hier toch nóóit mee weg komen.

  34. Origineel geplaatst door joopieej
    Als je een telefoon vindt ik een café, dan geef je die aan de barman. Als je je telefoon kwijt bent geraakt in een café, dan vraag je als eerste de barman. Iedereen weet dit. En anders geef je je telefoonnummer aan de barman, of breng je de telefoon naar het politiebureau, of geef je hem af in een Apple Store, want in tegenstelling tot wat ze zeggen bij Gizmodo is het daar geen boevenbende.Deze sukkel heeft het erom gedaan en hij krijgt nu wat ‘ie verdient. Lekker voor ‘m!

    Jah want in een willekeurig cafe kun je tegenwoordig al het barpersoneel vertrouwen. Niet dat het niet de meest juiste actie zou zijn, maar ik snap het wel wanneer je het niet zou doen, immers waarom is het personeel wel te vertrouwen?

  35. Wat een flauwekul de meeste reacties. Als je 50 euro op straat of in de kroeg vindt, dan stop je dat in je zak. Vind je een iPhone dan stop je die in je zak, vind je een ‘vreemde’ iPhone dan stop je die in je zak in de veronderstelling dat je de een of andere Chinese kloon te pakken hebt die een beetje mislukt is. Dus het hele heling-verhaal slaat nergens op. Iedereen zegt wel ik had dit gedaan of zus of zo, maar als puntje bij paaltje komt dan verdwijnt ie gewoon in ieders zak, zo simpel is dat. Maar afgezien daarvan snap ik niet dat als het echt een nieuw prototype betrof waar ‘miljarden’ dollars mee gemoeid zijn, dat zoiets überhaupt buiten de Apple poorten mag treden. Dan vraag je om moeilijkheden.

    Maar zeg nu eerlijk: is het door Gizmodo gesloopte apparaatje nou echt zo wereldschokkend? Toen de eerste iPod gelanceerd werd: ja! Toen de ipad gelanceerd werd: ja (hetzij al iets minder daar het in de basis een grote iPhone is dus het verrassingseffect was al weg), maar nu de nieuwe iPhone: tja beetje meer van hetzelfde. Ik zou mijn 3GS er in ieder geval niet voor inruilen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.