Reacties voor: Winkeliers twijfelen nog over Apple Pay

Heel wat winkelketens doen nog niet mee met Apple Pay, het mobiele betaalsysteem van Apple. De echte voordelen voor winkeliers ontbreken.
Lees het complete artikel → Winkeliers twijfelen nog over Apple Pay
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Wat een gel#%*l , in m’n bankpasje zit nu al de zelfde functie , waarom zou dit niet kunnen met Apple pay. Gewoon doorvoeren en mogelijk maken voor Samsung en Apple telefoons want ze zijn er alle twee dus laten we nou ff makkelijk gaan doen en niet moeilijk .

  2. Kwestie van tijd, het lijkt mij erg handig als je straks je Apple watch of je iPhone langs een kastje haalt en kan betalen. Eindelijk van die pasjes af! Nu nog Apple lock om je sleutels te vervangen.

  3. Denk na winkeliers .. Het is alsof iedereen een paar flappen in de broek heeft zitten en er even mee zwaait langs de kassa en klaar . Minder bedenktijd die er overheen gaan en minder geknoei . En dus snelle transacties. En men gaat heus niet met domme onnodige dingen bij de kassa staan en per ongeluk betalen .
    En voor sommigen nog spannend/interessant ook , dus vaker aankopen . Tel heeft iedereen altijd bij zich portemonnee minder vaak .

  4. Daar noem je nou net iets “nadenken”. Is in het dagelijkse leven een van de moeilijkste onderdelen slechts voor weinigen weggelegd.

  5. Apple moet gewoon contracten afsluiten met de banken en niet met bedrijven zelf. Dan gaat het stukken sneller!!

  6. Inderdaad begin maar met de McDonald’s . Rest volgt als ze het gemak er van zien . De vermelde eigenschappen van Apple pay zien er echt niet slecht uit btw. Ook Apple watch doet aan Apple pay , zou fijn zijn als dit ook kon worden doorgekoppeld aan de pebble watch , doormiddel van een QR of dergelijke. Maar dat is bijzaak.

  7. ‘T is jammer dat Apple niet aan het algemeen belang heeft gedacht. Eén functie voor alle toestellen zou het simpelst zijn. Nu moet een winkelier én een pin, én een Applepay, én een creditcardiets, etc. hebben.

  8. Volgens mij gaat dit naar verloop van tijd voor een winkelier vanzelf. terminals zullen vervangen moeten worden mar dit is nu ook zo nu en dan het geval. als de nieuwe modellen voorzien zijn van de juiste nfc mogelijkheden (veel hebben dit al) dan hoeft een winkelier er toch niks voor te doen. Jammer Gonny

  9. Ik gebruik sinds een aantal maanden Guldencoin, de Nederlandse variant op bitcoin, en ik moet zeggen dat ik daar enorm tevreden over ben. Het staat mij een beetje tegen om Apple compleet inzage te geven in al mijn uitgaven net zoals ik tegen klantenkaarten ben zoals de Bonuskaart van AH. Die laatste is tegenwoordig wel anoniem te gebruiken maar zo is het niet begonnen.

  10. @Rob: Het hele punt waarom iedereen Apple Pay wilt gebruiken is dat Apple geen inzage heeft in je uitgaven. Volgens mij moet je de bekendmaking opnieuw bekijken 😛

  11. Wat is de reden waarom nog maar zo weinig bedrijven mee willen doen? Heeft het iets te maken met het percentage dat Apple vraagt?

  12. Net als iBooks en Kiosk wordt het idee weer om zeep geholpen door derden partijen.

  13. Origineel geplaatst door Johan
    Wat is de reden waarom nog maar zo weinig bedrijven mee willen doen? Heeft het iets te maken met het percentage dat Apple vraagt?

    Dat percentage is zo belachelijk laag dat dit zeker geen argument is.

  14. Het is geen kwestie van contract met Apple. Het is het vervangen van de POS apparatuur door NFC enabled apparatuur, die ook geschikt is voor EMV (chip) kaarten. Als dat er is kunnen de winkel automatisch betalingen accepteren met Apple Pay.

  15. En wanneer wordt het mogelijk om in NL met NFC te betalen via de iPhone? In onze kantine kun je sinds vorige week met NFC betalen, zou wel erg handig zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.