Reacties voor: Windows Phone 7 met de iPhone vergeleken

In een filmpje van pocketnow.com kun je zien wat het verschil tussen Windows Phone 7 en de iPhone is.
Lees het complete artikel → Windows Phone 7 met de iPhone vergeleken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 100 reacties

  1. die interface al….en design…echt super!!!…saai en eentonig.
    microsoft kan niet leren.

  2. Ik jailbreak mijn iPhone altijd omdat ik de standaard design gewoon veels te saai, ik hoop echt dat ze een nieuwe GI gaan maken…

  3. Ik kijk het filmpje niet eens. Die blokken zeggen genoeg. WAT LELIJK! Maarja, wat moeten ze dan? Als ze de enige goede optie kiezen, wordt Microsoft bestempeld als Apple copycats.

    Zelfs al zou uit dat filmpje blijken dat de Windhoosfoon beter is dan de iPhone, zou ik ‘m nog niet willen. Puur uit angst. Zelf heb ik de iPhone 4. En ik vind ‘m eng. Zo geniaal is ie. Ik durf ‘t niet aan een telefoon met meer epicness te gebruiken dan iPhone 4 heeft.

    En zo simpel is dat.

  4. Ik kan maar niet wennen aan dat WM7 systeem.
    Vind het te onoverzichtelijk allemaal…
    Ookal leer je die blokjes mettertijd wel kennen, het moet gelijk goed zijn, het moet niet te complex zijn voor mensen die er nieuw mee zijn, dan haken de mensen snel af.

    Nee… Ik loop er niet voor warm.
    Vind het er beperkt uit zien.
    Sowieso is het jammer, dat juist de functionaliteit waar ze mee pronken, hier niet beschikbaar is voorlopig. (Xbox live, Windows Marketplace, enz)

  5. Inderdaad, echt een baggersaaie interface!

  6. Tja beste Microsoft, het blijft behelpen in mijn beleving. De essentie is en blijft de UI, die ziet er best aardig uit bij Windows7 maar het gebruik is niet intuitief. Mooiste test is een ipod touch en een windows MP3/4 speler aan een kind geven en na 5 minuten vragen hoe ze werken… I rest my case…

  7. Microsoft heeft het goed gedaan. Ziet er rustiger uit dan de iPhone. Maar ik ven benieuwd hoe Microsoft dit gaat verbeteren. En ik ben zeer benieuwd naar iOS 5. Hopelijk een grote stap ivm iOS 4.

  8. @borgqueenx Eigenlijk kun je dat hetzelfde van apple zeggen toch? Apple is vaak minimalistisch qua design en interface. Geen extra toeters en bellen. Zo ziet de iphone eruit, en ook bij WinPhone. Alhoewel ze het wel erg plat hebben gemaakt met WinPhone7

  9. Not jailbroken iPhone?
    Verklaar dan je dock met 5 apps dan eens?

    Met alle respect, maar dit ging werkelijk nergens over.

  10. En ja hoor, het ziet er weer niet uit. Volgens mij werken alleen bejaarde bij Microsoft.

  11. Gaan we zekers ff uitproberen alhoewel Android en iOs me wel goed bevallen. Ben benieuwd hoe mijn persoonlijke ervaring met WM7 zal zijn. Ga zekers niet mijn mening uiten voordat ik zelf zo’n toestel in handen heb gehad.

  12. Wat echt goed is aan wm 7 is de functionaliteit van het homescreen. Niet beperkt tot Apps maar direct de informatie neerzetten die je vaak of die dag nodig hebt. Een soort widgets. Vormgeving is niet echt gelikt. Ik denk dat Apple die informatiefilosofie wel zou kunnen opnemen in een volgende revolutionaire versie iOS 5 oid.

  13. de kracht van de iphone is zijn simpelheid en bedienings vriendelijkheid, is gewoon op dit moment onaantastbaar, ik had gisteren een nieuwe nokia n97 mini in mn handen, het menu is dramatisch om mee te werken, android komt aardig in de buurt, die hebben gewoon iphone gekopieert

  14. Het iOS 4 van de iPhone 4 is ongeevenaard! Het is zo mooi, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk gemaakt. De grafische vormgeving van het systeem, de consistentie, het klopt allemaal. Apple is echt lichtjaren verder dan alle mobiele besturingssystemen. That’s just one reason to join Apple’s iPhone 4 and iOS 4 f o r e v e r !!!

  15. Dit is het dus echt niet, wat een duf en saai gui
    Ook al doet de reviewer zijn best , het stelt niets voor.
    Dit wint de iPhone handsdown.

  16. Hm, die interface van de Windows phone is wat rommelig, ik zou zeggen dat Apple nog steeds de beste mobiele OS heeft. 😀

    Off-topic: Huh? Hoe heeft die gast 5 icoontjes op de main bar gekregen van zijn iPhone? Is dit een iPhone 4 only feature? Of zou mijn 3GS dat ook kunnen?

  17. Dit is veel te subjectief !!!! Vergelijk maar eens alles wat de iphone kan dat de Windows 7 phone niet kan !
    BTW zeer makkelijk een telefoon te creëren wanneer er al 4 generaties iphones te koop zijn! Wacht maar tot Steve weer een stapje verder gaat…

  18. Ben ik nou serieus de enige die WM7 mooi vind? Ik vind het strakke, minimalistische uiterlijk heerlijk om naar te kijken!
    natuurlijk zijn er wel wat mindere dingen, maar alsnog is het beter dan de vorige versie van WM!

  19. Als je, zoals hij beweert, zelf je home-screen kan samenstellen, dus ook kleurkeuze en fonts e.d., dan vind ik dat een aardige optie. Maar goed, 1 swipe naar rechts en je zit in een lijst… en als die 100 apps lang is, dan ben je behoorlijk lang aan het swipen. 😀 Windows phone 7… ik mag hopen voor ze dat het stabieler is dan hun voorgangers.

  20. Ik snap ook niet waarom iedereen de interface zo afkraakt. Microsoft probeert eindelijk eens wat nieuws. Ze zetten een interface neer waar een hele design strategie achter zit.

    Apple doet het wat betreft innovatie een stuk minder goed imo. Al 3 jaar lang een aantal pagina’s met icoontjes….

    Ik persoonlijk kan niet wachten tot WP7 uitkomt om mijn iPhone te vervangen !

  21. @phranq:

    Ik sluit mij hier geheel bij aan!

  22. Wat een draak van een OS dat W7 brrrrrr

  23. Het succes van de WP7 gaat afhangen van hun appstore en ontwikkelingen van apps.
    Ik ben niet niet geheel overtuigd, maar vind het al een stuk beter dan Android. Daar wordt ik nou niet zo vrolijk van.

  24. @Toon: Haha jij lult ook maar wat. Het icoon principe van de interface van de iPhone werd al eerder op smartphones gebruikt (Symbian, Palm, BB enz.).

  25. WM is zeker beter dan de vorige versie, ze komen best in de buurt van een goede interface. Missers vanuit ‘t filmpje: de applijst (…) en de fast app switching. De live homescreen opties zijn dan wel weer een misser aan apple’s kant.
    @Sander: Je bent niet de enige, als stap ik niet bepaald over 🙂

  26. @joedoekoe Ik ook niet hoor, ik vind het erg mooi om te zien, en zou er graag me willen spelen, maar ik ben blij met wat ik al heb :3

  27. Ik denk dat Apple snel iets moet verzinnen. Zo’n custom home-screen met dynamische blokjes is wel heel aantrekkelijk. Terecht stelt de reviewer dat de app-look inderdaad nogal gedateerd is: schermen vol met vierkante icoontjes vertellen je gewoon niet veel als je je telefoon aanzet. Hier kan Apple dus eindelijk iets terugkopieëren!

  28. Heb net gisteren m’n iPhone4 gekocht,super apparaat,zoveel sneller dan m’n huidige 3G

    Toch ik moet toegeven dat die ‘live tiles’ van WM7 aantrekkelijk is,dat komt zeker ook door de pic’s. Voor de rest ziet het er niet uit.
    Ook ik denk dat Apple alles in huis heeft om iets soortgelijks te realiseren. Het is gewoon niet te geloven hoe zij in staat zijn die voorsprong te behouden en ons aan het merk te binden. Nu wachten op nwe MacBook air.
    Apple is verslavend

  29. Origineel geplaatst door Sander
    Ben ik nou serieus de enige die WM7 mooi vind? Ik vind het strakke, minimalistische uiterlijk heerlijk om naar te kijken!
    natuurlijk zijn er wel wat mindere dingen, maar alsnog is het beter dan de vorige versie van WM!

    Nee hoor, ik vind het er zeker heel interessant uitzien. Ik heb al 4 jaar een iPhone. En ben er zeker tevreden mee, ik hou ervan zelfs.

    Maar ik vind dit homescreen ontzettend leuke features geven. Ik hoop echt dat Apple ook ooit met een dergelijk homescreen komt. Waarin je zelf kan configureren wat voor informatie je het snelst tot je neemt.

    Ik kan me niet voorstellen zelfs dat Apple daar nog niet mee bezig is.

  30. Ziet er belovend uit maar ik zie toch nog zeer veel slechte punten. IOS lijkt me nog steeds beste.Bv muziek knoppen bovenaan in W7? –> gedaan met 1 hand handelingen 🙂

  31. haha, het is al een hele vooruitgang voor WM, alleen zie je toch wel dat de iPhone een stuk sneller is, bv wanneer hij als voorbeeld een internet pagina laad, alleen de WM interface lijkt me echt verschrikkelijk en vrij ingewikkeld, apple ligt ver voor als t op gebruiksvriendelijkheid aankomt. wel grappig dat de in het filmpje gebruikte iPhone gejailbreakt is 😀 (5 icon dock)

  32. Wanner gaat microsoft nu eens echt iets maken? Ze moeten Bing al promoten door je te laten sparen voor scrabble.

    Die tiles zijn wel leuk, maar echt nuttig zijn ze niet. En het voordeel van de iPhone is dat je op je eerste homescreen die links ook kan zetten en ben je er ook zo (maps of facebook bijvoorbeeld).

    iPhone mist wel native lockscreen info: notifications, missed calls, messages (hoewel met ping of whatsapp ga je de helft ook missen). Met een jailbreak kan het weer wel.

    Verder valt me op dat alles op de iphone duidelijk en logisch is… en ja, dat is niet ms’ sterkste punt, helaas.
    Gemiste kan ms!

  33. Er komt voorlopig geen ondersteuning voor Marketplace (dus geen apps) en geen verbinding met Zune in Nederland. Daarnaast zijn de telefoons voorlopig niet leverbaar met een Nederlandse interface. Oftewel, het komt weer eens een product van microsoft op de markt wat niet af is. Klinkt heel erg als Vista dit..

  34. Ik vind de iPhone niet altijd overzichtelijk, de mappen in IOS 4 zijn wat dat betreft een verbetering. Het oude Windows Mobile vond ik vreselijk, kon er nooit mee uit de voeten. Wat dat betreft ziet dit er beter uit. Saai? Misschien, maar Windows is misschien ook wel meer voor de zakelijke markt. Zelf voel ik geen enkelijke behoefte om over te stappen, maar er zijn natuurlijk veel zakelijke gebruikers die een beetje afhankelijk zijn van Windows. En dan is dit een verbetering.

  35. Ik vind niet dat hij helemaal gelijk heeft over het unlock scherm van de iphone, ja idd je kan niet zien of je nieuwe emails hebt. Maar je kan wel degelijk gemiste gesprekken zien en of je nieu’we smsjes hebt, en andere notificaties van andere apps op je iphone.

  36. Op pocketnow.com staan nog meer vergelijkende filmpjes die de interface van WP7 duidelijk maken.
    Ik moet MS nageven dat eindelijk gekozen voor een radicaal ander concept dan wat we van Windows desktop gewend zijn. (Geen priegelig Start-menu zoals in W-Mobile 6) Of van enig ander mobile OS.

    De vraag is echter of dit concept gaat werken. Hoewel het mooi is dat je op je homescreen directe shortcuts kunt zetten die alleen app gerelateerd zijn, is de ruimte erg beperkt. Je kunt maximaal 8 items tegelijk zien, zonder te scrollen. (Op de iPhone heb je 16 items + 4 altijd aanwezige knoppen) Zet een paar vrienden op je homescreen en je moet al gaan scrollen.

    Daarnaast is het erg onhandig als je veel apps installeert. Deze komen in een lang lijstje op alfabetische volgorde. Als app maker zou ik zorgen voor apps die beginnen met een A.

    En dan is nog de vraag of het concept van swipe left om in een app een vervolgscherm te tonen, bij alle apps wel zo goed gaat werken.

    Persoonlijk vindt ik het hoekige en lijnige in de interface van de menu’s en de knoppen er uit zien als een prototype dat nog uitgewerkt had moeten worden.

  37. WP7 ziet er leuk uit maar ben er niet van overtuigt, ziet er rommelig uit en de review is ook aardig bagger. Ik heb mijn APO’s keurig in folders gezet een naam gegeven en ziet er netjes en overzichterlijk uit. Een pluspunt van WP7 vind ik toch wel de lifetiles mar van mij ook wel in iOS komen en een custum hondsdagen zodat ik in een opslag kan zie wat voor afspraken enz. ik staan heb. Een ander punt waar ik op hoop is dat de huidige agenda compatibel wordt met SyncML maar dag is een persoonlijke punt.

  38. My gaat het niet zo om uiterlijk, maar hoe ze omgaan met info.

    Het valt mij op dat je bij WP7 blokken kan instellen van 1 favo nummer, 1 contact en 1 e-mailpostbus, maar ik heb serieus nooit 1 contact dat ik altijd bel, nooit 1 locatie waar ik altijd heen rij (dan weet ik het wel uit mijn hoofd..) of 1 nummer die ik elke keer weer wil luisteren.. :-S De rest van die tiles zijn hetzelfde als de apps bij iPhone: dus geen verbetering.. helaas..

  39. Na 5 minuten weet ik nog steeds niet hoe op de Windows telefoon een app eruit ziet.

  40. Ja ik zeg niet dat er geen betere smartphones besturingssystemen kunnen worden gemaakt, maar de iPhone interface is echt zo makkerlijk dat ik dat mijn kat nog kan leren. MS maakt het echt niet overzichtelijk naar mijn idee, ik zou er gek van worden.

  41. Dit ziet er zoveel moderner uit dan de inmiddels oersaaie iphone interface.

  42. @Hans:

    Eens. Mijn eerste indruk is ook best positief. Hoop voor MS dat die vastloopproblemen achter de rug zijn, want die maakten het werken met eerdere versies van MS Mobile onaangenaam.
    Opvallend is wel weer een belangrijk deel van de reacties hier. Ik geloof dat die Applefanboys een stijve pienemuiter krijgen als ze maar kritiek kunnen leveren op MS, terecht of onterecht. Gemeenplaatsen als “windhoos” zijn werkelijk te zielig voor woorden en zo 90’s.

  43. Echt te grappig gewoon om te lezen hoe alle Apple-proleten hier de W7-Phone afkeuren, omdat het Windows-design NIET het design van Apple is, of er op lijkt… Terwijl als MS dat wél had gedaan MS ongetwijfeld beschuldigd werd van plagiaat o.i.d..

    Zoals bij de computer systemen geldt hier simpelweg “a Mac is not a PC”. Letterlijk Apples met peren vergelijken.

    Ik ben zelf erg gecharmeerd van de aanpak van Microsoft. Mooie grote “knoppen”, mét functionaliteit (soort van widgets). Dát heeft Apple dan weer niet. Andersom werkt de iPhone heerlijk soepel en veel zaken zijn direct duidelijk, maar we moeten dan ook niet vergeten dat Apple inmiddels 3 jaar onderweg is met de iPhone.

    Ik wil wel eens zien waar MS over 3 jaar staat! Ik denk dat ze heel ver komen!

  44. de reden dat apple ervoor kiest dat je niet alles los op je homescreen kan zetten is om ervoor te zorgen dat je er zelf geen puinhoop van maakt.
    Dat is ook de reden waarom je een iphone minder kan tweaken.
    veel mensen gaan anders zelf zoveel zitten tweaken dat het stiekem toch niet handig meer werkt.
    Apple blokkeert dat allemaal, maar houd zo wel een duidelijke interface en zorgt ervoor dat je je er niet aan gaat ergeren.
    er is natuurlijk voor beiden wat te zeggen. Maar ik heb zelf Windows Mobile gehad en IOS nu, en ik heb windows 7 (ook vista en xp gehad) en mac osx snow leopard (leopard gehad)
    voordeel bij apple is dat er nooit wat misgaat. windows loopt continue vast.

  45. Wat een grap hier, de reacties.
    iPhone interface is straks al 4 jaar oud. Wat is er toegevoegd? Niks, notificaties bestonden al (sms bericht ontvangen bijv. was in 2007 hetzelfde als nu 2010 een Facebook update krijgen).
    Nu heb ik zelf alle iphones gehad (muv 3GS) mijn huidige telefoon is een iP4, en ik kan zeggen dat er geen enkele betere telefoon bestaat op dit moment. Ik heb android van tot 2.1 gebruikt, plus wm en symbian s60v5.

    Maar de mensen hier?? Nein. Jullie gebruiken waarschijnlijk niet eens de iPhone volledig. Stelletje schapen die elkaar nablaten.
    De iPhone kwam ook uit het niets.
    Wp

  46. Zeer goede poging van MS, de home screen ziet er zoveel dynamischer en moderner uit dan doe oubollige IOS homescreens. 100% customisable, direct up to date, alle info op 1 scherm, prachtig gewoon. Nog veel werk voor Apple.

  47. Ik hoop eigenlijk dat Apple ook eens gebruik gaat maken van het lockscreen. Misschien agenda meldingen, gemiste oproepen, SMSjes, en push notificatie’s. Beetje zoals dat Photoshop plaatje dat vorig jaar rondging over internet.

  48. Wp7 heeft meer dan 3 jaar de tijd gehad om te kijken wat de iPhone de beste telefoon ooit maakt, en hierop voort te bouwen.
    En dat is wat ze zullen doen ermee.

    Ik twijfel er niet aan dat ze ditmaal met goede ideeën komen. Zelfs android, hoe brak en gefragmenteerd het ook is, heeft enkele goede ideeën. Nu is bij android het geheel kut, en tevens geheel, kut. Maar een notificatie balk zou elke Apple expert handig vinden, mijzelf inbegrepen.

    Doe dus niet zo kort door de bocht, want met een paar goede apps kan wp7 zeker concurreren met android en al die andere wannabe osen. Mogelijk zelfs gelijk aan iOS zijn. De snelheid is er in ieder geval al..

  49. De homescreen filosofie van ms is veel volwassener dan bij Apple. Dat geldt ook voor de cloud-opzet bij de MS Kin die verder geen lang leven beschoren was.
    Op deze terreinen ligt Apple gewoon te snurken – er wordt erg veel aandacht aan media en online stores besteedt waar het grote geld lijkt te liggen.

  50. @skabaas:
    Ik ben het met je eens tot het laatste. Dat slaat nergens op. WM stamt uit 2010, en nu door Apple gaan ze er eindelijk iets aan doen. Dus Apple is degene die achterloopt in jaren, niet MS.

  51. ziet er goed uit, ben iOS na een jaar wel al beu, dus WP7 maakt kans bij mij,,, lekker simpel, persoonlijk, en niet meer zo zakelijk net als vorige versies… grote sprong, nice!
    en voor mensen die niet eens de moeite nemen om te kijken,,, -,- pfff zielig…

  52. Tjonge..jonge… dat WM7 ziet er echt vreselijk uit !
    Uit de reacties blijkt dus wel dat smaken verschillen.

  53. Origineel geplaatst door skabaas
    … Ik wil wel eens zien waar MS over 3 jaar staat! Ik denk dat ze heel ver komen! …

    Over 3 jaar ja 🙂

    Op dit moment vind ik het er nogal hoekerig en warrig uitzien…

  54. Ik zie hier heel wat progressie in. Toekomst gezien kunnen hier veel mooie dingen gedaan worden met phone wm7. Vind de homescreen erg interessant.

    De bloks zijn erg leuk en strak. Apps moeten anders aangegeven worden. Mensen onthouden eerder plaatjes icoons dan tekst.
    Apple loopt nu echt achter me de app interface, dit hebben we na 3 jaar gebruik weer gehad.

    Microsoft email maar, ik wil wel mee ontwikkelen 😀

  55. Windows is nu geavanceerder dan iOs

  56. Ik blijf sowieso bij de iPhone 4! Toch even kijken wat de concurrent doet.

  57. Niet echt eerlijke/onpartijdige video. De spreker is duidelijk overtuigd dat Windows beter is dan Apple. Ik vind de iPhone zo goed omdat het zo simpel is. Misschien dat ze iets kunnen aan de homescreens dat daar ook plaatjes kunnen veranderen, maar dat is alles.

    @skabaas:

    De Apple iPhone heeft ook een knop en that’s it. Veel handiger, naar mijn mening, dan vele kleine k*t knopjes hebben.
    Ten tweede: proleten? Je bedoeld zeker gewoon consumenten die iets mooi vinden. Wat is daar verkeerd aan? Het is wat duur, ja, maar dat betekend niet direct men dan eliten zijn. Totale onzin, dus! Ik krijg altijd jeuk achter mijn oren als mensen dat soort dingen zeggen.

  58. Op precies 2:57 zie je waarom de Windows 7 phone waardeloos is: Internet Explorer.

  59. Het ziet er wel echt heel erg saai uit.
    Maar alsnog beter dan Android dat alles namaakt van Apple.

  60. wel ik zie het al: naast saai kleurgebruik, het waaieridee (zoooo 2007) zijn de menus te diep genesteld… ff bellen en je moet 3 menuus door… achtelijk. Idd heeft MS nu een wat beter systeem geschapen, maar mobiel OS is het weer zoals altijd en dat is: ik kan er niet aan wennen. Maar goed dat 80% van de mensheid zo saai is, anders hadden we er echt al lang een stokje voor gestoken…. 🙂

  61. Wat een kinderachtig gedoe hier, Apple is beter en Microsoft is stom.
    Iets simpels als een gepersonaliseerde homescreen is gewoon handig.

  62. tsja….dat hoekige vind ik maar niets. Maar ik heb begrepen dat Ms dat gedaan heeft om niet op de Iphone te willen lijken.
    Ik vind dat ze goed starten…zeker de emailclient is top..veel beter dan de Iphone.
    Daarentegen is het typen op een iphone volgens mijnog steeds het beste.
    De grootste fout van Microsoft is dat ze de appstore nog niet hebben geregeld.
    Het sterkste punt van Apple Iphone vind ik nog steeds de appstore en de diversiteit aan applicaties.

    Iphone gebruikers zijn net als de verstokte Nokia gebruikers…ze zijn gewend aan hun OS waar z emee kunnen lezen en schrijven. Alleen Apple gebruikers zijn wat fanatieker.
    Ik ben benieuwd hoe W7 zich gaat ontwikkelen, maar als ze substantieel op Ios willen inlopen zullen ze toch héél hard met de appstore aan het werk moeten.

  63. Even voor de goede orde: ik vind het een goede ontwikkeling inderdaad. Laten we hopen dat hierdoor alles wat beter word.

  64. Een dynamisch startscherm zou Apple ook moeten introduceren. Niet die van Microsoft, want die is spuuglelijk!

    En laten we nou eerlijk zijn: Noem eens 1 goed Microsoft product!

  65. 1 goed MS product? Office 2010 en 2011 voor de Mac is nu al erg goed. Ik ben geen MS fan maar ere wie ere toekomt.

  66. @Michel: alsjeblieft zeg, wat is dat nou weer voor onzin? apple is toch niet de beste? jij gebruikt geen microsoft office? windows? (ook niet in een virtual machine) xbox? windows live? silverlight?
    het is waarschijnlijk omdat je een bakkepc heb gekocht met windows er op en er alles wou uit trekken, maar hardware is niet de kant van microsoft he…
    (ps. kijk even naar het verleden van de mac, wat er allemaal van microsoft in zit…)

    je hoeft geen fan te zijn van ms, maar zo kinderachtig hoeft ook niet he

  67. nee hoor.. dit kan absoluut niet ruiken aan de iphone 4! ik koop nooit nog een windows-item!

  68. Op de iPhoneclub site proberen om een positieve reactie te ontlokken op het nieuwe WP7 is erg moeilijk.
    Echter, de interface van WP7 is (in mijn ogen) erg fraai. Het is grafisch erg goed doordacht met fraaie tot de verbeelding sprekende details. Ook de zgn. User Experience is erg netjes uitgewerkt (zie ook http://www.windowsphone7.com/).

    Ik bezit geen iPhone of andere Smartphone, maar bel nog steeds met een koelkast met nummerherkenning :-).
    Echter, als ik nu zou moeten kiezen, weet ik het echt niet. Ik vond en vind de iPhone nog steeds erg fraai, maar na het zien van WP7 bekruipt mij toch het gevoel dat Apple met zijn iPhone nogal gedateerd overkomt. Die afgeronde hoekjes zijn namelijk zo 2007! Dat heeft Microsoft met dit OS echt wel goed begrepen. Eigenlijk gaat, qua vormgeving althans, Microsoft hier verder, waar Apple gestopt is. Apple wou een Web2.0 OS, en dat hebben ze dan ook. Microsoft gaat, qua look-and-feel, voor Web3.0. Hulde!

    De vorige versie van Windows Mobile vond ik ronduit verschrikkelijk, omdat ze probeerden een bekend OS op je mobiel te proppen. Dat dat niet werkte hebben ze uiteindelijk begrepen, en dan komen ze met een pracht van een Mobile OS.
    OK, ze hebben heel goed gekeken naar de iPhone, en wat ruimer gezien, naar Apple (getuige Windows7 wat een verschrikkelijk slechte kopie van OS-X is).
    Dus er zit wat ‘leentjebuur’ in, maar ze begrijpen het nu wel.

    Ik voorspel dat WP7 (op een vette telefoon) een geduchte concurrent van de iPhone gaat worden.

    Sorry, maar dat denk ik echt.
    Ik ben zelf een fervent Mac gebruiker, en ik begrijp Windows echt niet (waarom is er geen Quick View op Windows; die spatiebalk moet je toch ergens voor gebruiken als je geen tekstverwerking doet…), maar desondanks vindt ik wel dat zelfs als een club als Microsoft veel effort steekt in een nieuw product, ze ook de kans moeten krijgen.
    En dan mag je als Apple-fan best respect tonen en kritische kanttekeningen maken richting Apple.

  69. Het idee is leuk maar niet praktisch. Hoeveel tiles kun je op je eerste scherm hebben in een oogopslag. 6, 8? En de rat moet je naar beneden scrollen. Ik denk voor mensen die veel doen met live diensten die je contstant voor je wilt hebben dit wel leuk is. Maar mensen die vanuit applicaties denken, wat je op de computer ook doet, een iPhone makkelijker vinden. De lockedscreen van de iPhone is wel een misser. Daar had ik graag het laatste e-mailtje gezien van een bepaalde e-mailaccount en andere diensten. En dat zou voor mij ook de rommelige homescreen van WM7 vervangen. Het punt is dat ik meer vertrouwen in Apple heb wat betreft updates en toevoegingen. Zo’n aangepaste lock-screen komt wel. Maar gaat WM7 het mij makkelijker maken om mijn applicaties in te delen? Gaat WM7 ook zoveel applicaties en games krijgen? Die je allemaal hetzelfde kan besturen? De gast zegt dat het makkelijk is om naar de vorige app te gaan. Wat nou als een telefoon niet zo’n knop heeft omdat htc een andere telefoon maakt. Hebben alle telefoons compassen, accelerators 360°, camera aan de voorkant? Kunnen Software ontwikkelaars daar van uit gaan? Heeft het knippen en plakken (ik heb gehoord van niet).

  70. Origineel geplaatst door Maarten
    Op precies 2:57 zie je waarom de Windows 7 phone waardeloos is: Internet Explorer.

    Amen.

  71. Dit gaat een serieuze iPhone vervanger worden!

  72. ik vind de windows phone 7 ECHT lelijk!! maar smaken verschillen

  73. Origineel geplaatst door Michel
    Een dynamisch startscherm zou Apple ook moeten introduceren. Niet die van Microsoft, want die is spuuglelijk!En laten we nou eerlijk zijn: Noem eens 1 goed Microsoft product!

    Windows XP, Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Exchange 2003 etc etc.

  74. Probleem wordt, dat het op allerlei merken moet gaan draaien. Dus, drivertje hier, drivertje daar. Je voelt hem al hè…..

  75. @Coen, hoezo zou WM7 beter aansluiten voor de zakelijke markt. Wij vermijden zakelijk zoveel mogelijk MS Windows, om zo minimaal als mogelijk software crashes te krijgen. De iPhone is voor onze business juist de oplossing voor betere communicatie. Juist zakelijk worden mobiele systemen als o.m. iPhone & iPad steeds meer gebruikt.

  76. Over die videoreview. Daarbij gebruik je dan toch niet een gejailbreakte iPhone…

  77. Windows mobile 7 komt uit in nederland in oktober , ik heb veel ervaring met alle windows toestels en vindt 7 niet leuk , maar veel mensen wil het systeem erg leuk vinden , meer competitie voor apple is altijd goed , en ook voor android , wij krijkt beter functies enz , en dat is goed voor allemaal

  78. Origineel geplaatst door Reimzter
    Ik kijk het filmpje niet eens. Die blokken zeggen genoeg. WAT LELIJK! Maarja, wat moeten ze dan? Als ze de enige goede optie kiezen, wordt Microsoft bestempeld als Apple copycats.Zelfs al zou uit dat filmpje blijken dat de Windhoosfoon beter is dan de iPhone, zou ik ‘m nog niet willen. Puur uit angst. Zelf heb ik de iPhone 4. En ik vind ‘m eng. Zo geniaal is ie. Ik durf ‘t niet aan een telefoon met meer epicness te gebruiken dan iPhone 4 heeft.En zo simpel is dat.

    Ik heb liever een telefoon die een beetje lekker in de hand ligt.

  79. Even voor de duidelijkheid, het is Windows Phone 7 en geen Windows Mobile 7 of Windows 7 of andere varianten die ik hier lees. Dit operating systeem is dus geen opvolger van WM 6.5 en is geheel van scratch ontwikkeld buiten het team van Windows Mobile.

  80. @Zwaul: onzin natuurlijk… ik heb al 2 jaar Iphones gejailbreakt en gebruik gemaakt van intelliscreen om info op het lockscreen te tonen, bite sms om te kunnen sms vanuit welk programma dan ook etc. Aantal crashes is hier niet door gestegen. Customization en instabiliteit hebben weinig met elkaar te maken mits je het goed inbed en de regie erover kunt houden. Als Apple ergens goed in is het dit laatste dus zouden zij dit ook kunnen concluderen.

  81. Ik moet zeggen het viel me nog mee
    Het idee is best leuk
    De uitvoering is geweest heel slecht gedaan
    ze laten gewoon een hele strook van het scherm rechts liggen
    alleen om duidelijk te maken dat je naar rechts kan scrollen

  82. de kracht van ios is dat het simpel is. de zwakte is dat het gesloten is.

    De kracht van wm7 is dat het vlak is, 2 dimensionaal, kaal. de zwakte is ook weer dat je vast zit aan deze formfactor.

    De kracht van android is dat het zo simpel kan zijn als ios (immers, je HOEFT geen widgets te kiezen, je HOEFT geen homescreenvervangers te gebruiken). de zwakte is dat al die opties er wel zijn (homescreen vervangers, lockscreen vervangers, het kan zo simpel als ios, zo vlak als wm7, en veel meer).

    de vraag is: wat wil jij? wil je zoveel mogelijk (kunnen) doen, vrije keus hebben in de vormgeving, en zoveel mogelijk informatie in 1 oogopslag hebben, of wil je facebookinfo in je facebook app vinden, etc etc?

    Die vraag is pas echt interessant. IOS, android en wm7 hebben allemaal hun sterke punten. Ik zal het zo zeggen, als nokia de n8 of de n9 met wm7 uit zou brengen (android zal er NEVER op komen, helaas!) zou ik ‘m zeker nemen! en ik ben een mega-android fan, kan je nagaan.

    Symbian en blackberry zijn eigenlijk achterhaald en echt ouderwets. ios is gewoon een doorwerking van de blackberry-OS, maar dan met een ontiegelijk betere infrastructuur. de infrastructuur voor de apps is briljant, net als voor de liedjes, podcasts etc etc. daar zouden veel bedrijven nog van kunnen leren.

  83. @Maarten en al wie nog klaagt over Internet Explorer: bekijk ook even deze. Dat zie ik m’n iPhone niet zo meteen doen.

  84. Het is heel persoonlijk maar ik vond Windows er triest uitzien. Ook klopt het verhaal niet. Je kunt bv prima contactpersonen een eigen icoon geven. En met een jailbreak is zoveel meer mogelijk.

  85. Dus eigenlijk wilt de reviewer zeggen, windows phone 7 heeft een leuke homescreen. maar is niet zo gebruiksvriendelijk als de iPhone.. en dat is nou juist de kracht van iPhone in mijn ogen + de appstore en de snelheid, en kwaliteit van beeld.. en zo kan ik wel door blijven gaan, en dat is iets wat windows in mijn ogen nooit zal kunnen evenaren (bedoel zet een mac en een pc naast elkaar en je weet voldoende)

    Ook gebruik die gast schijnbaar het toestel niet als telefoon.

    want voordeel van Iphone. Je kan direct bellen!
    bij windows moetje eerst naar een menu voor de telefoon app?

    ehmm… juist…

  86. Origineel geplaatst door patrickje
    @Michel: alsjeblieft zeg, wat is dat nou weer voor onzin? apple is toch niet de beste? jij gebruikt geen microsoft office? windows? (ook niet in een virtual machine) xbox? windows live? silverlight?
    het is waarschijnlijk omdat je een bakkepc heb gekocht met windows er op en er alles wou uit trekken, maar hardware is niet de kant van microsoft he…
    (ps. kijk even naar het verleden van de mac, wat er allemaal van microsoft in zit…)je hoeft geen fan te zijn van ms, maar zo kinderachtig hoeft ook niet he

    PC? Daar doe ik jaaaren niet meer aan. De laatste was een DELL. Na de zoveelste BSOD was ik het helemaal zat!

    Ik heb een Mac mini, iMac G4 en een iMac intel, dus jouw veronderstelling is helemaal fout.

    En wat die Office betreft….
    Microsoft is een schoft, want ze houden Mac gebruikers lekker dom door ouwe versies te leveren. Office 2008. En straks mag je smeken om een versie 2011, maarrrrr……. alleen als het MS betaamt.
    Laat me niet lachen!

    Hetzelfde geldt bij MSN voor OSX. Daar wordt je regelmatig door PC-gebruikers uitgelachen omdat ie geen webcam aankan. Die OSX versie loopt mijlen achter op de PC versie, en dat wil MS graag zo houden. 🙁

    Keynote, Numbers en Pages sla ik toch hoger aan dan die “verplichte” Office, dus daar hou ik het lekker bij. 😀

    Microsoft? BAH!

  87. Origineel geplaatst door patrick
    1 goed MS product? Office 2010 en 2011 voor de Mac is nu al erg goed. Ik ben geen MS fan maar ere wie ere toekomt.

    Office 2010 en 2011 voor de Mac?
    Huh????????????

  88. Origineel geplaatst door SnijdeA
    Origineel geplaatst door MichelEen dynamisch startscherm zou Apple ook moeten introduceren. Niet die van Microsoft, want die is spuuglelijk!En laten we nou eerlijk zijn: Noem eens 1 goed Microsoft product!Windows XP, Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Exchange 2003 etc etc.

    Met of zonder blauw opstartscherm (BSOD)?

    Ik weet niet hoe oud jij bent en hoeveel ervaring jij met Windows versies hebt, maar ik begon ooit met Windows versie 1.0 (die heb ik nog ergens op diskette) en de hele riedel die erna kwam. Tot aan Vista.
    Na versie 3.1 is het helemaal fout gegaan omdat ze wereld-dominantie in hun bol kregen en de ene na de andere rommel op de markt zetten.

    Wat was OSX een revelatie zeg!

    Ps. Mis ik Millenium en Vista in jouw lijstje?

  89. Origineel geplaatst door Michel
    Met of zonder blauw opstartscherm (BSOD)?Ik weet niet hoe oud jij bent en hoeveel ervaring jij met Windows versies hebt, maar ik begon ooit met Windows versie 1.0 (die heb ik nog ergens op diskette) en de hele riedel die erna kwam. Tot aan Vista.
    Na versie 3.1 is het helemaal fout gegaan omdat ze wereld-dominantie in hun bol kregen en de ene na de andere rommel op de markt zetten. Wat was OSX een revelatie zeg!Ps. Mis ik Millenium en Vista in jouw lijstje?

    Dat klopt, je weet niet hoe oud ik ben, maar ik ben oud genoeg en heb voldoende papieren om te claimen dat ik weet waar ik over praat.
    Je mist inderdaad Me en Vista in het lijstje, je mist er wel meer, maar er stond etc aan het eind van mijn zin.
    Enne, BSOD’s heb ik niet, ik gebruik knappe hardware, goede drivers en installeer de boel gewoon goed.

  90. Op elk os en elke mobile is wel iets aan te merken.
    Maar Apple is a way of living.
    Niet meer en niet minder.

  91. Ik wordt helemaal kriegel van die schuivende blokjes…Ook is eenderde van het scherm zwart met een pijltje naar rechts. Maar het leukste is als hij de url aanklikt en de iPhone meteen de pagina laat zien en w7 ach ja.

  92. Vind de GUI van WM wel mooi. Simpel en stijlvol, niks mis mee.

  93. Origineel geplaatst door Michel
    Origineel geplaatst door patrickje@Michel: alsjeblieft zeg, wat is dat nou weer voor onzin? apple is toch niet de beste? jij gebruikt geen microsoft office? windows? (ook niet in een virtual machine) xbox? windows live? silverlight?het is waarschijnlijk omdat je een bakkepc heb gekocht met windows er op en er alles wou uit trekken, maar hardware is niet de kant van microsoft he…(ps. kijk even naar het verleden van de mac, wat er allemaal van microsoft in zit…)je hoeft geen fan te zijn van ms, maar zo kinderachtig hoeft ook niet hePC? Daar doe ik jaaaren niet meer aan. De laatste was een DELL. Na de zoveelste BSOD was ik het helemaal zat! Ik heb een Mac mini, iMac G4 en een iMac intel, dus jouw veronderstelling is helemaal fout.En wat die Office betreft….Microsoft is een schoft, want ze houden Mac gebruikers lekker dom door ouwe versies te leveren. Office 2008. En straks mag je smeken om een versie 2011, maarrrrr……. alleen als het MS betaamt.Laat me niet lachen!Hetzelfde geldt bij MSN voor OSX. Daar wordt je regelmatig door PC-gebruikers uitgelachen omdat ie geen webcam aankan. Die OSX versie loopt mijlen achter op de PC versie, en dat wil MS graag zo houden. Keynote, Numbers en Pages sla ik toch hoger aan dan die “verplichte” Office, dus daar hou ik het lekker bij. Microsoft? BAH!

    Beetje zeurpieten over Microsoft…..pfffff je bent net een klein kind. Net alsof Apple zo toeschietelijk is.

  94. Ben 4 jaar geleden overgestapt naar Mac en hoef nooit meer iets met Windows. Moet wel toegeven dat er wel handige apps bijzitten bij de windows 7 phone maar vind homescreen van Windows te druk. Te veel gescroll om alle info te zien terwijl bij OS het overzichtelijker is door minder vaak te hoeven scrollen. Ik he b nu een foon waarmee ik zeer tevreden ben en stap niet over naar iets anders.

  95. Het zou zeker wel makkelijk zijn als Apple eens zo’n lockscreen zou maken waar je alle informatie op kan zien en je die eventueel naar wens kunt veranderen.

    WM 7 is zeker vooruitgegaan in vergelijking met hun vorige versies en vind het nog mooi ook, maar Apple is (ondanks een paar veranderingen) steeds hetzelfde gebleven. Het zou zeker wel vet zijn als Apple eens wat meer aan het uiterlijk zou besteden en het nog simpeler (voor de gebruiker) kan maken als dat het al is.

    Ik hoop dat IOS 5 hier ons eens een flinke verandering in kan laten zien zodat Apple “weer” kan laten zien hoe het ECHT moet. haha 😉

  96. Nou,

    Het is heel simpel. Microsoft snapt het allemaal niet meer. Heb een windows mobile 6.5 foon. Als htc er zelf niet nog wat software op had gezet was het heelmaal niks. Verder enkel vastlopers geen software wordt er meer meer voor gemaakt.

    Microsoft is gewoon gedaan, zeker met dit nieuwe verhaal….. niemand die er wat van snapt, copyeer gewoon de appel en maak het beter.

  97. @Zwaul:

    Das toch ook onzin. W7 loopt bij zovele mensen dat ik ken echt nooit vast. Als er iets vast loopt zal het wel een hardware related issue zijn hoor.. Dat kan je bij je mac even goed tegenkomen..

    Wat WP7 betreft, is het een totaal nieuwe aanpak. De tiles moet je voor zijn, of ben je radicaal tegen. Ik verwacht in de toekomst dat er veel meer ‘custom’ tiles zullen komen waardoor het er allemaal beter gaat uitzien. Nu overal blokjes van één kleur is niet altijd fantastisch.

    het ziet er wel een pak beter uit in het echt dan op die videos/foto’s, of dat is toch mijn persoonlijke mening erover.

    Ik heb er op een demo dag even mee gewerkt en ik vond het wel simpel werken. De xbox integratie en business toepassingen (sharepoint, office, ..) zijn voor ons wel een reden om binnen het bedrijf toch zeker het OS eens te bekijken.

    Apps zal een kwestie van tijd zijn. Er zijn wel ontzettend veel .NEt én XNA developers out there (windows apps/xbox games/windows games.. ). Ik vermoed dat het hier en binnen een jaar wel es helemaal anders kan uitdraaien…

  98. @Reimzter:
    Wow, open minded zeg…

  99. Ik had gisteren de HTC Trophy 7 ff vast, maar wat een mooi ding. Ik was er echt heel sceptische over na 6.5 (drama echt waar) maar die voelde echt soepel aan. Reageerde erg snel, simpel te gebruiken en vond het er ook erg netjes uit zien.
    Na me looptijd van me abo ga ik er zeker naar kijken. Hopen dat er veel apps voor komen, dan ken t nog wel een succes worden.

    Heb een iMac en Macbook pro, ben dus geen apple basher.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.