Reacties voor: Voormalig Apple-topman: ‘Windows-pc’s moeten ook naar ARM overstappen’

Anders gaat Apple marktleider in pc’s worden
Ook Microsoft moet naar ARM-processoren overstappen, vindt voormalig Apple-topman Jean-Louis Gassée. Volgens de Fransman betekent Apple's beslissing om naar ARM-processoren over te stappen dat fabrikanten van high-end Windows-pc's nu ook wel gedwongen zijn. Maar waarom?

Reacties: 3 reacties

  1. Ik denk dat Microsoft al haar producten uitsluitend nog voor Apple Sillicon moet uitbrengen, aanbieden via de AppStore. Anders gaan ze de strijd verliezen. Wel mooi, hoe iemand een dergelijke uitspraak poneert en vergeet dat Apple een mini deel van de markt verzorgt tegen prijzen die lang niet iedereen bereid is te betalen. Al zou de performance gaan “vliegen”, qua gpu is het verhaal sowieso anders.

  2. Origineel geplaatst door Jaap Couro
    Ik denk dat Microsoft al haar producten uitsluitend nog voor Apple Sillicon moet uitbrengen, aanbieden via de AppStore. Anders gaan ze de strijd verliezen. Wel mooi, hoe iemand een dergelijke uitspraak poneert en vergeet dat Apple een mini deel van de markt verzorgt tegen prijzen die lang niet iedereen bereid is te betalen. Al zou de performance gaan “vliegen”, qua gpu is het verhaal sowieso anders.

    Ik vind het een vreemd verhaal…. allereerst blijft Applie idd nogal in het high end deel zitten, voor veel consumenten niet toegankelijk. Verder is performance voor mainstream gebruikers geen issue, een basislaptop werkt uitstekend voor wat surfen, mailen en een incidenteel briefje. Verder is Microsoft sowieso als bezig met een multiplatform strategie dus ik zie niet zo snel dat ze weggevaagd worden. Kortom, borrelpraat van een gepensioneerde?

  3. @Jaap Couro: Microsoft is zo groot geworden omdat zij backwards compatibel zijn. Heel veel bedrijven (en instantie’s) hebben geïnvesteerd in allerlei sub-systemen die soms niet eens meer bij te werken zijn (omdat de leverancier niet meer bestaat). Dat gaat Microsoft niet opgeven.

    Bedrijven gaan niet “even” hun hele computersysteem opnieuw ontwerpen. Tenzij ARM zo snel wordt dat emulatie van X86 nagenoeg gelijkwaardig is aan de huidige (of toekomstige) performance.

    Als overschakelen voor de bedrijven zo makkelijk was, dan was al lang Linux veel groter geweest op de desktop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.