Reacties voor: Windows 10 draait beter dan OS X op nieuwe MacBook

Windows 10 draait soepeler op de nieuwe 12-inch MacBook dan OS X, dat er standaard op staat geïnstalleerd.

Reacties: 57 reacties

  1. Niet echt nieuwswaardig dit. Zoals in het artikel staat is dat slechts de beleving van een persoon. Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die het tegendeel beweren. Om nou al die mensen hier een podium te geven, vind ik persoonlijk wat raar.

  2. Ben benieuwd naar de prestaties na een jaar gebruik. En met veel software geïnstalleerd. Dus in een gebruikersomgeving en niet een kale install. De enige die een macbook zo gebruiken zijn m’n grootouders 😛

  3. Kan er iemand mij het volgende uitleggen: Wanneer je Windows installeert op een Macbook, verlies je dan alle iPhone-verbindings dingen? Zoals inkomende notificaties van je telefoon, telefoon opnemen, … En de toegang tot de Mac-app store? Of is dat wel allemaal mogelijk door even te switchen naar OSX ofzo?

  4. Dan nog blijft het Windows en is OS X een ergenis minder en werkt in mijn optiek logischer.

  5. Ik zou het fantastisch vinden als de Finder omgewisseld zou worden voor de “Windows verkenner” zoals we ‘m altijd gekend hebben. De Finder is cluncky, onhandig en traag.

  6. Daarnaast, ik lees de laatste tijd te veel positief nieuws uit het Microsoft-kamp. Eigenlijk zoveel, dat ik het vervangen van m’n Macbook Pro uitgesteld heb om het Microsoft-kamp toch ‘s beter te bestuderen.

  7. Origineel geplaatst door banaan_123
    Niet echt nieuwswaardig dit. Zoals in het artikel staat is dat slechts de beleving van een persoon. Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die het tegendeel beweren. Om nou al die mensen hier een podium te geven, vind ik persoonlijk wat raar.

    Volledig met je eens, als er nu werkelijk benchmark resultaten waren was dit een heel ander verhaal.

    Klinkt alsof Microsoft die gast betaald heeft om dit nieuws naar buiten te brengen. Want waarom zou je überhaupt Windows in bootcamp op een Mac book laten draaien?

  8. Ook een benchmark zegt niet zoveel. Dat is iets voor tweakers die van alles de beste specs willen hebben zonder daarbij na te denken of het wel samenwerkt. Windows heeft nog steeds het aloude onderliggende systeem en zal na verloop van tijd steeds trager worden. Windows 10 is de zoveelst gedaante verwisseling zonder de motor aan te pakken.

  9. Wanneer ben je een computer expert? Is dat als je je geld verdient in de IT?

  10. Origineel geplaatst door sannie
    Windows 10 is de zoveelst gedaante verwisseling zonder de motor aan te pakken.

    Daar ben je toch fout in, sinds 8.1 is al een heel groot deel herschreven en in 10 zijn ze daar nog verder in gegaan. Ja, er zit nog steeds oude code in, maar 8.1 draait bijvoorbeeld al veel soepelder als 7.

  11. Origineel geplaatst door JW
    Daarnaast, ik lees de laatste tijd te veel positief nieuws uit het Microsoft-kamp. Eigenlijk zoveel, dat ik het vervangen van m’n Macbook Pro uitgesteld heb om het Microsoft-kamp toch ‘s beter te bestuderen.

    Verstandig, ben ook van plan om een nieuwe Macbook aan te schaffen, maar helaas zie ik veel reviews dat de nieuwe Macbook even snel iş als die van 2011/2012. Aangezien ik veel positieve reacties gelezen heb over de nieuwe Windows 10, wacht ik even met het aanschaffen van een nieuwe Macbook.

  12. Helaas, helaas, reageerders met roze Apple bril. Wishful thinking dat het wel mee valt/zal vallen. Dit is weliswaar de bevinding van één persoon met Windows 10. Maar de ‘gelukkigen’ onder ons die langere tijd diverse Windows en OS X versies naast elkaar ‘mochten’ gebruiken weten uit eigen ervaring dat dit wel helemaal klopt met de trend van de laatste jaren. Mij verbaast het iig helaas helemaal niet.

    Windows is de laatste jaren, sinds het absolute dieptepunt Vista, echt weer op de goede weg, zeker qua performance en bugs is 8.1 de beste versie sinds mensenheugenis. OS X zit nu juist op het voorlopig dieptepunt met Yosemite waarbij we alleen maar kunnen hopen dat het ook het absolute dieptepunt is en dat met 10.11 ook Apple weer de weg omhoog weet te vinden (en daarop dan ook nog eens de goede kant op loopt ;-))

    Ik heb zelf een netbookje met 8.1 en Celeron en merk nu tot mijn onthutsing regelmatig dat zelfs dat in veel opzichten beter performt dan mijn MacMini met Yosemite en quad core i7 :’-(. Op dezelfde MacMini staat trouwens ook 8.1 met bootcamp, en daarop is het verschil pas echt pijnlijk duidelijk merkbaar in het nadeel van OS X…

    Maar gelukkig hebben we nu wel de bevestiging dat met Apple hardware nog steeds weinig mis is… uitgerekend de veel bekritiseerde Core M processor wil dus best vooruit, als je er maar niet zo’n log OS op draait als Apple nu doet :-/ Als Apple nu eindelijk eens met OS X 10.11 aka ‘SnowYosemite’ komt, kan alles toch nog goedkomen 🙂

  13. @Hot12345: Dat klopt niet. Qua prestaties is hij vergelijkbaar met de air 2015.

  14. Het lijkt wel of Apple ten onder gaat aan zijn eigen succes en de druk en verkoopaantallen niet aan kan. Want zeg eens eerlijk de laatste releases van OS X en iOS zijn toch om te huilen! Bugfix na bugfix moet eraan te pas komen om alle slordigheden weg te werken. Terwijl Microsoft gestaag verder werkt aan een getunede Windows-versie voor alle platforms. Ik zou weleens een jaar of 10 in de toekomst willen kijken om te zien hoe sterk Apple dan nog overeind gebleven is qua aandelen…

  15. Origineel geplaatst door banaan_123
    Niet echt nieuwswaardig dit. Zoals in het artikel staat is dat slechts de beleving van een persoon. Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die het tegendeel beweren. Om nou al die mensen hier een podium te geven, vind ik persoonlijk wat raar.

    Dan vind je geen enkele review waarschijnlijk nieuwswaardig.
    Aangezien deze bijna altijd slechts door 1 persoon gemaakt worden…
    En die persoon schrijft dan ook altijd zijn/haar persoonlijke bevindingen

  16. Ongefundeerd verhaal dat een serieuze Apple site niet moet overnemen, tenzij er ook een benchmark is. Verhalen op internet kunnen overal vandaan komen, bv een mediabedrijf dat met Microsoft samenwerkt. Niet alles geloven wat je hoort.

  17. Origineel geplaatst door Gabor
    Wanneer ben je een computer expert? Is dat als je je geld verdient in de IT?

    Idd!
    Ik verdien ook mijn geld in de IT.
    Dus als ik roep dat Windows 10 K*t is kom ik ook op iCulture?!

  18. @Freek: Wat een ongefundeerde reactie 😛

  19. Tja Windows 7 draait ook stukken sneller op een MacBook. Mac os heeft schijnbaar wat hogere systeemeisen ofzo. Mja love Mac os gewoon de simpelheid en het werkt gewoon 🙂 thats Apple. Geen gezeik met drivers of weet ik veel wat.

  20. Niks mis met b.v. windows 7 ik heb een macbook gekocht voor de snelheid en accuduur niet voor OSX

  21. Wat een zeikers hier zeg. Laat het beoordelen over het wel of niet plaatsen van een verhaal lekker over aan de redactie. Je hoeft het niet te lezen en blijkbaar vind je het zo interessant dat je zelfs de moeite neemt om te reageren. OS X en Windows 10 zijn beiden prachtig. Mooi toch.

  22. Ik moet zeggen als fervent OSX gebruiker dat Windows 10 toch wel heel erg lekker draait op mijn MBPr.

    Voor mijn werk ben ik nog voor een deel afhankelijk van Windows en ik experimenteer graag met nieuwe versies en de performance, van vooral de laatste preview versies, zit echt goed.

    Nu is dit natuurlijk nog een ‘gevoel’ wat je niet kan bevestigen door middel van benchmarks (dit is tussen verschillende OS’en natuurlijk altijd moeilijk).

    Het gaat bij mij OSX niet vervangen, maar met de achteruitgang van OSX (er zijn er maar weinig die zeggen dat Yosemite beter is dan de vorige versies van OSX) en de vooruitgang van Windows is het verschil erg klein ondertussen.

    Daarnaast vind ik dat Microsoft bezig is met een soort comeback, ze open-sourcen veel dingen en met de release van Code is het duidelijk dat Microsoft wel weet waar ze heen willen.

    Dit in vergelijking met het meer evil wordende Apple en Google, gok ik dat het einde van Microsoft nog lang niet in zicht is ;).

  23. Origineel geplaatst door JW
    Ik zou het fantastisch vinden als de Finder omgewisseld zou worden voor de “Windows verkenner” zoals we ‘m altijd gekend hebben. De Finder is cluncky, onhandig en traag.

    Als je Finder om zou willen wisselen met de Windows Verkenner dan snap je OSX nog steeds niet.

  24. Het is nog altijd zo dat grafische kaarten en drivers eerst geoptimaliseerd worden voor Windows en onder Mac OS liggen de prestaties daarom lager. Het verschil was enorm groot toen Apple net op Intel overgestapt was, maar het is nog steeds niet helemaal ingelopen.

  25. zeg ik al tijdje.

    Microsoft = cool

    Appl€ = evil

    *
    *
    * teveel om op te noemen van afgelopen maanden… 🙁

  26. Origineel geplaatst door Vanstra
    Dan nog blijft het Windows en is OS X een ergenis minder en werkt in mijn optiek logischer.

    euh ik begrijp dat jij ook al ruime ervaring hebt met Windows 10?

  27. Al loopt het tien keer beter. Ik moet die rommel niet op mijn macbook. Mijn mac pro loopt weeeeeeeeeeeken zonder restart met OSX. De eerste bootcamp met windows moet ik nog tegenkomen die dit volbrengt.

    Daarbij ben ik Windows gewoon beu. Ben MCSA & MCSE certified en met de komst van OSX in mijn leven is alles een stuk minder stressvol geworden.

    Dus het zal vast beter lopen als dat ding net opgestart is, maar test het maar eens als het al wekenlang draait.

  28. Origineel geplaatst door Davy

    Origineel geplaatst door banaan_123: Niet echt nieuwswaardig dit. Zoals in het artikel staat is dat slechts de beleving van een persoon. Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die het tegendeel beweren. Om nou al die mensen hier een podium te geven, vind ik persoonlijk wat raar.

    Volledig met je eens, als er nu werkelijk benchmark resultaten waren was dit een heel ander verhaal.
    Klinkt alsof Microsoft die gast betaald heeft om dit nieuws naar buiten te brengen. Want waarom zou je überhaupt Windows in bootcamp op een Mac book laten draaien?

    Om een volwaardige Excel te kunnen draaien? Office for Mac is een uitgeklede versie. Let wel: voor oa statistische analyses

  29. Nooit fan geweest van Microsoft maar ze zijn de laatste tijd erg goed bezig. Zou wel lachen zijn als ze Apple overtroeven in performance. Ook al omdat Yosemite vreselijk is. Apple zou wel een prikkel kunnen gebruiken om weer een echt mooi, gebruiksvriendelijk en soepel draaiend OS te produceren.

  30. Nu windows mobiel op de ipad 🙂
    Al is het alleen maar om apple ens waker te schudden.

  31. @Knarf: grote onzin natuurlijk wat je hier zegt… Heb nog nooit problemen gehad met ios op m’n telefoon, ook de laatste versies allemaal super, lees elke update de meest vage klachten, zelf nooit gehad! En ook bendgate,totale onzin. Evenals alles maar laten vallen of in de blender duwen kijken hoe snel t stuk gaat. Heb zo’n hekel aan de wegwerpmaatschappij van tegenwoordig

  32. Origineel geplaatst door deliekes
    Dan vind je geen enkele review waarschijnlijk nieuwswaardig.
    Aangezien deze bijna altijd slechts door 1 persoon gemaakt worden…
    En die persoon schrijft dan ook altijd zijn/haar persoonlijke bevindingen

    Ja in een goede review wordt duidelijk uitgelegd waarom iemand iets vind en dat wordt dan vaak nog ondersteund met cijfertjes etc. Er is echt een groot verschil tussen een review en iemand die even op twitter pleurt dat Windows 10 beter performt op een MacBook.

    Ik kan me overigens goed voorstellen dat het klopt bij een kale installatie, maar dat is een ander verhaal

  33. Origineel geplaatst door Joid
    Als je Finder om zou willen wisselen met de Windows Verkenner dan snap je OSX nog steeds niet.

    Ik geniet elke dag van m’n iMac 27inch van vorig jaar. Heb parallels draaien met Windows 8.1 voor specifieke programma’s en help veel mensen met Windows problemen.
    Veel dingen zijn fijn in osx, maar Finder mist echt een aantal heel nuttige functionaliteiten. Of zitten erg onlogisch verstopt.

    Veel Mac-fans hebben volgens mij W7 en 8 niet een geprobeerd en blijven maar roepen hoe slecht het is.

  34. Op mij komt het op één lijn noemen van “het dieptepunt” van Windows met dat van Apple als onzinnige flauwekul over. Windows was tot nu toe een ongekende nachtmerrie die zeker tot en met Vista alleen met kunst en vliegwerk langer dan een jaar normaal kon draaien, ondanks de vele, vele bug fixes en security updates die vrijwel dagelijks nodig waren. Na een jaar was een nieuwe systeeminstallatie noodzakelijk, wegens de bekende registerdrama’s van Windows. OSX draait gewoon vanaf het begin. Nooit “blauwe schermen”, geen geleidelijk trager wordend systeem, ook niet als (bij hoge uitzondering) een programma een keer vast loopt. Dan gewoon programma stoppen zonder verlies van je werk en programma weer opstarten.

    Tot en met Windows 8 heb ik de ellende meegemaakt van om onverklaarbare reden ineens bevroren systemen terwijl ik middenin een rapportage zat, om vervolgens alles kwijt te raken sinds de laatste “save”. Een steeds trager wordend systeem dat eindeloos nodig heeft om op te starten, ondanks toepassen van heel veel tips en trucs en uren onderhoud per maand om mijn duur betaalde Windows maar draaiend te houden. Bij Windows 8 heb ik definitief afscheid genomen. Geen moment spijt van gehad.

    Dat Windows 10 het nu allemaal veel beter doet zal best, ik heb geen zin om over een jaar er weer achter te moeten komen dat het toch niet zo goed meer werkt. Mij gaat het om de prestaties op de lange termijn, en vooral het daarbij ontbreken van ergernis bij computergebruik.

    En die ergernissen die op dit forum door andere Apple-gebruikers over OSX worden geuit? Ach, ik gun ze hun minuutje aandacht. Maar ik herken werkelijk geen enkel woord van wat ze schrijven.

  35. Origineel geplaatst door walden
    Op mij komt het op één lijn noemen van “het dieptepunt” van Windows met dat van Apple als onzinnige flauwekul over. Windows was tot nu toe een ongekende nachtmerrie die zeker tot en met Vista alleen met kunst en vliegwerk langer dan een jaar normaal kon draaien, ondanks de vele, vele bug fixes en security updates die vrijwel dagelijks nodig waren. Na een jaar was een nieuwe systeeminstallatie noodzakelijk, wegens de bekende registerdrama’s van Windows. OSX draait gewoon vanaf het begin. Nooit “blauwe schermen”, geen geleidelijk trager wordend systeem, ook niet als (bij hoge uitzondering) een programma een keer vast loopt. Dan gewoon programma stoppen zonder verlies van je werk en programma weer opstarten.
    Tot en met Windows 8 heb ik de ellende meegemaakt van om onverklaarbare reden ineens bevroren systemen terwijl ik middenin een rapportage zat, om vervolgens alles kwijt te raken sinds de laatste “save”. Een steeds trager wordend systeem dat eindeloos nodig heeft om op te starten, ondanks toepassen van heel veel tips en trucs en uren onderhoud per maand om mijn duur betaalde Windows maar draaiend te houden. Bij Windows 8 heb ik definitief afscheid genomen. Geen moment spijt van gehad.
    Dat Windows 10 het nu allemaal veel beter doet zal best, ik heb geen zin om over een jaar er weer achter te moeten komen dat het toch niet zo goed meer werkt. Mij gaat het om de prestaties op de lange termijn, en vooral het daarbij ontbreken van ergernis bij computergebruik.
    GEn die ergernissen die op dit forum door andere Apple-gebruikers over OSX worden geuit? Ach, ik gun ze hun minuutje aandacht. Maar ik herken werkelijk geen enkel woord van wat ze schrijven.

    Dit soort ervaringen heb ik ook in alle windowsversies tm Windows 8. Om de performance goed te blijven houden moet je bij Windows op een gegeven moment erg veel kennis hebben van de registry. Bij Windows draait het nog steeds om het systeem, in plaats van om de gebruiker.

  36. iOS 9 en 10.11 van osx worden bugfix update,s toch? Na 2 haar heeeeel veel nieuwe dingen nu even alles goed laten draaien, dus geen paniek alles gaat na de zomer weer goed werken.

  37. @Eric: Jij hebt nooit problemen gehad ‘dus’ als vele anderen dat wel hebben is onzin?
    Over onzin gesproken…

    Ken je dat gezegde van de splinter en de balk?

  38. @JW: Inderdaad, dit was ook mijn grootste ergernis bij het overstappen op OSX. Ik heb nu XtraFinder geïnstalleerd en het neigt nu wat meer naar de vertrouwde Windows Verkenner. Mss eens proberen?

  39. Origineel geplaatst door sannie
    Ook een benchmark zegt niet zoveel. Dat is iets voor tweakers die van alles de beste specs willen hebben zonder daarbij na te denken of het wel samenwerkt. Windows heeft nog steeds het aloude onderliggende systeem en zal na verloop van tijd steeds trager worden. Windows 10 is de zoveelst gedaante verwisseling zonder de motor aan te pakken.

    Weet je wel wat jezelf zegt? Natuurlijk geeft een benchmark aan hoe je systeem functioneert, daarbij kun je zelf uitlezen of de componenten juist goed werken.

    Wat jij zegt klopt simpelweg niet.

    Origineel geplaatst door Freek
    Ongefundeerd verhaal dat een serieuze Apple site niet moet overnemen, tenzij er ook een benchmark is. Verhalen op internet kunnen overal vandaan komen, bv een mediabedrijf dat met Microsoft samenwerkt. Niet alles geloven wat je hoort.

    Benchmark zijn er juist ervoor om te kijken hoe jouw systeem functioneert. Dus kom niet hier zeggen dat benchmark onnodig is of beter gezegd zinloos is.

    Origineel geplaatst door sannie
    @Hot12345: Dat klopt niet. Qua prestaties is hij vergelijkbaar met de air 2015.

    Jawel, dat klopt wel, zoek maar op via Google. Dat verwijst naar dat de nieuwe Macbook (12inch) net zo snel is als de model uit 2011/2012

  40. Dus eigenlijk klopt “Windows 10 draait beter dan OS X op nieuwe MacBook” deze kop niet…

  41. Origineel geplaatst door Digilike

    Origineel geplaatst door walden
    Op mij komt het op één lijn noemen van “het dieptepunt” van Windows met dat van Apple als onzinnige flauwekul over. Windows was tot nu toe een ongekende nachtmerrie die zeker tot en met Vista alleen met kunst en vliegwerk langer dan een jaar normaal kon draaien, ondanks de vele, vele bug fixes en security updates die vrijwel dagelijks nodig waren. Na een jaar was een nieuwe systeeminstallatie noodzakelijk, wegens de bekende registerdrama’s van Windows. OSX draait gewoon vanaf het begin. Nooit “blauwe schermen”, geen geleidelijk trager wordend systeem, ook niet als (bij hoge uitzondering) een programma een keer vast loopt. Dan gewoon programma stoppen zonder verlies van je werk en programma weer opstarten.
    Tot en met Windows 8 heb ik de ellende meegemaakt van om onverklaarbare reden ineens bevroren systemen terwijl ik middenin een rapportage zat, om vervolgens alles kwijt te raken sinds de laatste “save”. Een steeds trager wordend systeem dat eindeloos nodig heeft om op te starten, ondanks toepassen van heel veel tips en trucs en uren onderhoud per maand om mijn duur betaalde Windows maar draaiend te houden. Bij Windows 8 heb ik definitief afscheid genomen. Geen moment spijt van gehad.
    Dat Windows 10 het nu allemaal veel beter doet zal best, ik heb geen zin om over een jaar er weer achter te moeten komen dat het toch niet zo goed meer werkt. Mij gaat het om de prestaties op de lange termijn, en vooral het daarbij ontbreken van ergernis bij computergebruik.
    GEn die ergernissen die op dit forum door andere Apple-gebruikers over OSX worden geuit? Ach, ik gun ze hun minuutje aandacht. Maar ik herken werkelijk geen enkel woord van wat ze schrijven.

    Dit soort ervaringen heb ik ook in alle windowsversies tm Windows 8. Om de performance goed te blijven houden moet je bij Windows op een gegeven moment erg veel kennis hebben van de registry. Bij Windows draait het nog steeds om het systeem, in plaats van om de gebruiker.

    Moet je veel kennis hebben van de registry? Uhm… Nee? Je hebt als gebruiker helemaal niks te zoeken in de registry. Weet niet waar jij toen die tijd je neus hebt in laten hangen, als gebruiker heb je helemaal niks te zoeken in de registry. Tenzij je zelf een puinhoop van maakt.

    Heb zelf windows 7, en je ik heb Windows 8.1 geprobeerd, kom er helaas niet in… Zonder de startmenu, naar dat is niks voor mij. Maar nu ik de preview versie van Windows 10 heb draaien, zie ik dat Windows 10 een volle veruit gang is vergeleken met Windows 7.

    Ik was van plan om de nieuwe Macbook aan te schaffen, aangezien ik nu dit lees wacht ik wel even met een nieuwe te bestellen.

    Zie en hoor veel mensen klagen over de laatste osx. Hoop dat er goede builds/releases uitkomen.

  42. Origineel geplaatst door walden:

    Tot en met Windows 8 heb ik de ellende meegemaakt van om onverklaarbare reden ineens bevroren systemen terwijl ik middenin een rapportage zat, om vervolgens alles kwijt te raken sinds de laatste “save”. Een steeds trager wordend systeem dat eindeloos nodig heeft om op te starten,

    En die ergernissen die op dit forum door andere Apple-gebruikers over OSX worden geuit? Ach, ik gun ze hun minuutje aandacht. Maar ik herken werkelijk geen enkel woord van wat ze schrijven.

    Grappig, zelfde ervaringen tegengestelde conclusie. Ik herken hier heel veel van, t/m Vista in Windows. Maar pas sinds Yosemite wel degelijk ook in OS X (en sinds 8.3 zelfs in iOS).

    Inclusief vastlopers waardoor je werk verliest in OS X, in de katachtige versies en zelfs Mavericks inderdaad nog volkomen ondenkbaar! Bleek aan de hardware honger van 10.10 te liggen.

    Pas na een geheugenuitbreiding van de officiële 10.10 requirements naar het viervoudige (8 GB) werd een officieel door Apple als Yosemite compatibel bestempelde Mac na de update weer stabiel en überhaupt werkbaar.

    Waar ik dat van herkende? Inderdaad, Vista dat pas vanaf 6GB een klein beetje stabiel werkte. En omgekeerd werk(t)en SnowLeopard en W8.1 best aardig met 1GB en volkomen soepel en stabiel met 2GB.

    Opstarten èn afsluiten hetzelfde verhaal. W8.1 en (Snow)Leopard? Een verademing!
    Vista en Yosemite? Een nachtmerrie!

    Vandaar die ‘onzinnige’ vergelijking. Iedereen die ooit noodgedwongen Vista naast SnowLeopard heeft gebruikt maar nu over is op 8.1 naast Yosemite ziet verbijsterende paralellen. Maar dan wel met een kruislingse rolverwisseling tussen Windoos en OS X 🙁

  43. Origineel geplaatst door Toon
    Niks mis met b.v. windows 7 ik heb een macbook gekocht voor de snelheid en accuduur niet voor OSX

    Ik was er al bang voor.. Ik was er al bang voor..

  44. Ik ben eens benieuw na een jaar installatie of de windows het dan nog even goed doet in vergelijking met os x :p

  45. Dit verbaast mij niks. Windows 8.1 en hoger werkt gewoon soepel. Apple maakt mooie producten maar is de laatste tijd arrogant geworden. Mac os x blijft ook goed, persoonlijk heb ik liever Windows.

    Voor mij zou er maar 1 hele goede reden zijn om een MacBook te overwegen…. De bouwkwaliteit. Mijn HP laptop is gewoon een waardeloze bouwkwaliteit ook al heeft hij mij net zoveel gekost als een MacBook!

  46. Origineel geplaatst door Davy:
    Waarom zou je überhaupt Windows in bootcamp op een Mac book laten draaien?

    Om RollerCoaster Tycoon te spelen.. 😂 Voor de rest zou ik het niet weten…

  47. Ik heb in het verleden vaak windows gedraaid op mijn macbook pro. En ik had dezelfde ervaring. Windows is veel sneller op een macbook dan osx! Osx is vaak niet vooruit te branden, hoewel ik een applefan ben durf ik dat te zeggen

  48. Origineel geplaatst door Davy:
    Volledig met je eens, als er nu werkelijk benchmark resultaten waren was dit een heel ander verhaal.

    Klinkt alsof Microsoft die gast betaald heeft om dit nieuws naar buiten te brengen. Want waarom zou je überhaupt Windows in bootcamp op een Mac book laten draaien?

    Om 3dsmax te draaien bv

  49. Origineel geplaatst door banaan_123
    Om nou al die mensen hier een podium te geven, vind ik persoonlijk wat raar.

    Hûh, ‘al die mensen’ ? Noem nog ‘s wat voorbeelden dan!

    Verfrissend juist dat iCulture hier nu ook aandacht aan besteedt, en daarmee de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok niet schuwt. Alleen wel heel voorspelbaar natuurlijk dat dat zoveel gekakel oplevert in de reacties 😉

    Origineel geplaatst door Davy
    … Klinkt alsof Microsoft die gast betaald heeft om dit nieuws naar buiten te brengen. Want waarom zou je überhaupt Windows in bootcamp op een Mac book laten draaien?

    Wat een paranoia, al eens mee naar de dokter geweest? Zijn misschien wel hele goeie medicijnen tegen hoor 😛
    Hij schrijft óók lovend over Mac en OS X, zou nooit hebben gemogen als jouw theorietje klopte.

    Als je voor werk of studie aan Windoos vastzit (wat vaak voorkomt) is BootCamp een prima manier om het op goeie hardware te draaien en (relatief) voordelig als je die HW al hebt.

    Nadeel voor een Apple fan is dus wel dat je tegenwoordig met je neus op het feit wordt gedrukt dat Apple’s grote SW voorsprong als sneeuw voor de zon is verdwenen 🙁
    Dat beweert echt niet alleen die ‘gast’ in deze blog, iCulture is zelfs vrij laat met (verwijzing naar) deze constatering, veel lezers mèt realiteitszin meldden het bv al eerder hier…

  50. Origineel geplaatst door matijs

    Origineel geplaatst door Davy:
    Volledig met je eens, als er nu werkelijk benchmark resultaten waren was dit een heel ander verhaal.
    Klinkt alsof Microsoft die gast betaald heeft om dit nieuws naar buiten te brengen. Want waarom zou je überhaupt Windows in bootcamp op een Mac book laten draaien?

    Om 3dsmax te draaien bv

    Wat is 3dsmax?

  51. ik heb nu een surface pro 3 veel leuke dan mijn oude macbook pro en ipad

  52. Origineel geplaatst door Eric
    @Knarf: grote onzin natuurlijk wat je hier zegt… Heb nog nooit problemen gehad met ios op m’n telefoon, ook de laatste versies allemaal super, lees elke update de meest vage klachten, zelf nooit gehad! En ook bendgate,totale onzin. Evenals alles maar laten vallen of in de blender duwen kijken hoe snel t stuk gaat. Heb zo’n hekel aan de wegwerpmaatschappij van tegenwoordig

    Onzin? Ik kan me bijvoorbeeld nog de introductie van iOS8 herinneren…

  53. Apple moet zich schamen!

  54. Het klinkt misschien raar, maar Microsoft heeft sinds XP helemaal niet zo slechte Windows-releases gehad. Vista was de enige uitzondering en daar hebben zij van geleerd. Stabiliteit is niet iets dat van Microsoft is afgepakt. Het probleem van Windows was meer het gebrek aan innovatie ten opzichte van OS X en Linux, juist door de teleurstellende verkopen en recensies van Vista.

    Apple krijgt tegenwoordig veel te weinig weerstand vanuit gebruikers en pers. OS X Lion was al merkbaar langzamer dan Snow Leopard, terwijl met Snow Leopard nog werd beloofd dat de structurele verbeteringen juist toekomstige versies van OS X ten goede zouden komen. OS X bleek nou een van de langzamere releases te zijn. Mountain Lion en Mavericks brachten daar verbetering in, maar Yosemite is op dat vlak weer een teleurstelling. Vergelijk je echter de recensies en verkoop-/downloadcijfers dan kan Apple echt trots zijn. Het drijgt een luchtbel te worden.

  55. T wordt hier wel een steeds groter nu.nl gehalte.nogal jammer!

  56. @Knarf: een zelfs met de eerste versie van ios 8 had ik geen probleem. Maar waarschijnlijk heb je zelf Android of we wp en hoor je blijkbaar alleen maar van alles. Er zullen vast wel issues geweest zijn, maar overdrijven is ook een kunst!

    @Ferryman: bedoel alleen dat alles opgeblazen wordt, en vaak door mensen die zelf andere software gebruiken. Beetje jammer dat die mensen nu iculture gevonden hebben! Kan je niet beter met je vriendjes op nu.nl gaan posten,ipv hier wat simpele flamewars te beginnen

  57. Osx Yosemite is zoo slecht!!! Is zoo lelijk en is zoo traag.,

    Origineel geplaatst door harry
    Nu windows mobiel op de ipad 🙂
    Al is het alleen maar om apple ens waker te schudden.

    Ik zou hem op mijn iPad 1 wel willen ja!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.