Reacties voor: Wikileaks onthult hoe sterk geheime diensten zich richten op iOS-gebruikers

Een grote hoeveelheid gelekte documenten van de CIA laat zien hoe vooral iPhone-gebruikers worden bespioneerd, onder andere via nog niet gepatchte lekken in iOS 9.2.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Ook leuk als je buurman één van deze toestellen heeft, ‘ik heb niets te verbergen’ is echt voorbij.

  2. Dit moet Apple wel zorgen baren lijkt mij.
    Apple heeft goed gestreden tegen de FBI, maar nu ze de documenten van Wikileaks zien, denk ik dat het dichten van de beveiligingslekken wel een hogere prioriteit gaat krijgen.

  3. Afluisteren bij (zelfs uitgeschakelde) smart tv’s, auto’s… moet ik straks als ik mijn Hue lamp aandoe ook gaan fluisteren?
    Of nee, zelfs als die uitstaat kan ik afgeluisterd worden… en vertrouw je verwarming en je koelkast ook maar niet meer. Lang leve het “internet of things”!

  4. Haha vandaar die paniek bij Trump van de week. Die durft niks meer te zeggen in de buurt van zijn koelkast en thermostaat.

  5. Best zorgelijk. Andere woorden zo lek als een mandje en encryptie is slechts een illusie die met huidige kennis en technologie omzeild kan worden.

    Een uitdaging voor Apple’s marketing apparaat om dit goed te praten.

    Realiteit; alles wat gekoppeld is aan een netwerk is niet waterdicht.

  6. Origineel geplaatst door WvB22
    Haha vandaar die paniek bij Trump van de week. Die durft niks meer te zeggen in de buurt van zijn koelkast en thermostaat.

    Wow, is het witte huis al zo geavanceerd?

  7. Reden te meer om wat aan het sluipverbruik van electrische (ihb connected) lichtnet-apparaten te doen. Een mechanische lichtnetschakelaar over je (toch niet zo slimme) TV scheelt niet alleen in je portemonnee, maar maakt zelfs de meest sneaky fake-off malware kansloos.

    Ook een reden om toch maar een telefoon en laptop met uitneembare accu te zoeken… en een begeerlijke innovatie voor de iPhone 8S of 9 😉

    Wel wat overcorrect trouwens om niet dat éne kwetsbare merk smartTV te vermelden dat andere bronnen wel gewoon met naam en toenaam onthullen…
    ___

    Het blijkt niet alleen te gaan om tools van de CIA, maar ook van de FBI, NSA en GCHQ.

    Dat is nog een vrij optimistische weergave van de feiten, bv NOS.nl weet zelfs te melden:

    De ‘hacktools’ zouden buiten de CIA rondzwerven bij voormalige hackers van de Amerikaanse overheid.

    Het gevaar komt dus niet alléén maar van de genoemde diensten… wat perfect het gevaar van (on)vrijwillige achterdeurtjes onderstreept!
    _______

    @WvB22: Als we nou ‘s ‘t gerucht verspreiden dat Twitter ook wordt afgetapt, misschien dat ‘ie dan eindelijk ophoudt met dat stomme gekwetter 😁

  8. Heel erg, dit. Het is pure agressie. Nu begrijp ik beter waarom Trump zo graag wil dat iphones in de VS worden gemaakt.
    Ze zitten zelfs in het US Consolaat in Frankfurt te hacken. Apple mag zich nu wel flink achter de oren gaan krabben, want het gaat ook om kwetsbaarheden die Apple nog niet eens heeft ingevoerd. Innovatie op dit gebied is dus hard nodig, al zal het wel een kat-en-muisspel blijven. De waarde van het IOT- gebeuren is hiermee wel gedaald, vind ik. Ik draai zelf het lichtknopje wel om en doe handmatig de gordijnen wel dicht en voor mij geen smart-tv.

  9. @Ferryman: Het is niet nodig om Twitter af te tappen. Alle tweets worden door Google bewaard en ze zijn openbaar.

  10. @Klaas: Oh ja, echt waar jôh, is twitter openbaar dan ??

    (Spoiler-alert)

    (het was een grapje, vandaar de smiley 🤔)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.