Reacties voor: WiiMote ondersteuning voor MAME en NES emulators (jailbreak)

De recente emulators MAME4iPhone en NES4iPhone ondersteunen allebei nu ook de controller van de Wii (WiiMote). Doordat er in dat geval geen gebruik meer hoeft te worden gemaakt van de onscreen controls zijn beide emulators nu beter bruikbaar om spelletjes (zogenaamde ROMs) op te spelen.
Paul Pols -

Reacties: 15 reacties

  1. Ga ik zeker proberen want de Mame games zijn eigenlijk onspeelbaar met de onscreen bediening. Aan de andere kant is het dan wel behelpen want je moet de Iphone ergens op fixeren/ vastzetten. En ik zie me niet dagelijks met een Wiimote rondlopen.

  2. Okee. Dus je hebt een Wii, waarschijnlijk aangesloten op je 41″ flatscreen LCD TV, en dan ga je lopen pielen met een 3,5″ schermpje van de iPhone?

    Toegegeven: het is cool dan het kan, maar mij ontgaat nu toch echt even het nut… than again: 80% van mijn apps hebben geen nut (puur fun) en daar ben ik ook blij mee 😉

  3. Wow dit is echt vet! Heb een wii-mote en vind NES games altijd leuk maar die control niet zo! Nu prima dus!

  4. Ben ik de enige die dit echt helemaal geweldig vind? Nu nog tv out in cydia, en dan de tvkabel!

    *kabel zoeken gaat*

  5. Origineel geplaatst door Jack
    Okee. Dus je hebt een Wii, waarschijnlijk aangesloten op je 41″ flatscreen LCD TV, en dan ga je lopen pielen met een 3,5″ schermpje van de iPhone?

    PRECIES hetzelfde wat ik dacht…

    Idd wel grappig dat het kan maar denk dat je dit na een minuut of twee al zat bent en dat je dan gewoon weer verder gaat op je Wii.

  6. @Xinchou & Jack: zoals Scoes al opmerkte kun je met bijvoorbeeld Landscape TV-Out (gratis) het scherm van je iPhone op je TV tonen en dat geldt ook voor de hierboven besproken emulators. Als je vervolgens ook nog een met de WiiMote kunt spelen is dat wat mij betreft een erg interessante combinatie (vooral omdat deze combinatie iets mobieler is dan mijn Wii).

  7. Dit is echt zwaar geniaal, alleen beetje zielig dat de emulators gekoppeld zijn aan rock want wil helemaal geen rock maar moet nu wel!

  8. @Paul
    Dankje 🙂

    ik heb de wiimote en tv out allebei geprobeerd, en het werkt gewooon! Je zit dus met je iphone als emulator op je tv scherm super mario bros te spelen, met je wiimote als controller!
    Het enige nadeel is dat de bluetooth verbinding wat vertraging oplevert…

    Overgens werkt tvout ook voor games als wolfstein, duke, monkeyball en worms.

    Ik zie de iphone (met een controller zonder lag) zeker als DE manier om je oldskool console (nes/snes/n64/ga/gba/psp/mame) games op zak te dragen! Ben vast een van de weinige die dit als een toevoeging ziet 🙂

  9. MASTERLIJK ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

  10. @Mischadbs

    Er is absoluut niets mis met rock, waar wat mij betrefd de betere jb software kunt vinden..
    Helaas hoort die discussie in een ander straatje thuis

  11. niet verkeerd 😀
    via bluetooth begrijp ik, kan dit dan ook niet met een ps3 controller gefixed worden daar heb ik er nog een paar van liggen lijkt me ook beter spelen dan met een wiimote.

  12. @Scoes & @Paul Durden: Wow, daar had ik eigenlijk geeneens aan gedacht. Als je dit combineert met Landscape TV-Out kun je in principe op elke tv dit soort classic games gaan spelen. Maar dan zou ik de Wiimote en deze emulators ook echt alleen combineren en gebruiken als ik het op het tv scherm laat spelen ^__^

    Thanx want hier zou ik nooit opgekomen zijn!

  13. @Scoes:

    Hoeveel milisec vertragin? WII is ook BT en heeft geen vertraging… mss kunnen ze het nog tweaken.

  14. Origineel geplaatst door Paul Durden
    @Xinchou & Jack: zoals Scoes al opmerkte kun je met bijvoorbeeld Landscape TV-Out (gratis) het scherm van je iPhone op je TV tonen en dat geldt ook voor de hierboven besproken emulators. Als je vervolgens ook nog een met de WiiMote kunt spelen is dat wat mij betreft een erg interessante combinatie (vooral omdat deze combinatie iets mobieler is dan mijn Wii).

    Voor thuisgebruik op een groot scherm lijkt het me veel handiger om Mame gewoon onder Windows, Linux of OSX te draaien. Dat wil zeggen de nieuwere games (Mame ondersteunt werkelijk duizenden games) vereisen echt meer dan een 3G kan bieden. Zo stort Outrun zelfs zonder geluid helemaal in. Op de 3GS heb ik het nog niet geprobeerd overigens maar ik kan me voorstellen dat ook hier de wat oudere minder heftige Z80 games op werken (itt de 68000 versies) zoals Donkey Kong.

    Onderweg is een ander verhaal maar ja, dan moet ik ook iets verzinnen om de Iphone te fixeren ……

  15. @iwantmyg3s

    Zeker 200 ms. Maar qua techniek heb je gelijk, ik hoop het ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.