Reacties voor: Wi-Fi Sync in Cydia: draadloos synchroniseren via Wi-Fi (jailbreak)

Wi-Fi Sync is een applicatie in Cydia waarmee je draadloos je iPhone kunt synchroniseren via Wi-Fi. De applicatie is afgekeurd door Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. En nu gaat iemand mij vast uitleggen waarom ik via WiFi zou willen syncen. Omdat het kan? Omdat het zo lekker futuristisch staat? Of kan je er een andere reden voor hebben? Misschien omdat je je USB-kabeltje kwijt bent? ; )

  2. Sterker nog; Waarom $10,- betalen voor een trage sync via WiFi als het gratis en snel (in verhouding dan toch) kan via een USB touwtje?

  3. 1. Omdat je je kabeltje niet ergens vandaan hoeft te halen.
    2. Omdat je geen USB-kabel bij de hand hebt.
    3. Omdat je vanaf een afstand met je computer kunt syncen.
    4. Omdat het tof is.

  4. Ik vind eerlijk gezegd 10 dollar aan de dure kant liggen..

  5. 1. die hangt standaard aan je computer
    2. die hangt standaard aan je computer
    3. als je USB-kabel maar lang genoeg is…
    4. ja, dat wel ; )

  6. Als je via WiFi gaat syncen heb je alsnog je USB kabel nodig. Voordat ie klaar is met het maken van de backup is je batterij leeg 😛

  7. @karel-willem:

    Met 2 iphones en een iPad is synchroniseren iets wat je zou willen doen als je hem niet gebruikt. En met een server in mijn netwerk kan het dan volautomatisch. Ik heb nu altijd een notebook bij de hand voor het syncen. Die kan dan ook weg uit de woonkamer.

    Ik ga het zo snel mogelijk testen….

  8. Leuk concept , beetje jammer van de prijs…

  9. Lijkt me erg handig.

    Weet iemand ook of je de Cydia apps die je op de iPhone gekocht hebt ook (nogmaals) kan installeren op je iPad? Of moet je dat (met dezelfde account) nogmaals kopen?

  10. Wel een beetje te duur…

    Doe het dan gewoon gratis… 🙂

    Ik gebruik mijn USB wel…

  11. Laat tie dan ook op?
    *retorische vraag…*

  12. Super handig dit.

    Kan ik hem 1x aanschaffen voor me iPhone en iPad of moet ik hem nu 2x betalen. (edit: Precies wat Clint Reno zich dus ook al afvroeg)

    Kabels zijn nog al eens een probleem (zeker als je ff beneden zit en je mac boven staat) en je wilt iets backupen naar je mac.

    Dat het iets langer duurt neem ik dan maar voor lief. Je hebt natuurlijk wel een heel gehaast leven als je daar mee kan zitten.

    @karel-willem: Waar koop jij mac’s waar standaard een Usb30pins connector aan “hangt”. Mijn macs zijn tot nu toe altijd zonder geleverd

  13. Origineel geplaatst door Constant
    @karel-willem:Met 2 iphones en een iPad is synchroniseren iets wat je zou willen doen als je hem niet gebruikt. En met een server in mijn netwerk kan het dan volautomatisch. Ik heb nu altijd een notebook bij de hand voor het syncen. Die kan dan ook weg uit de woonkamer.Ik ga het zo snel mogelijk testen….

    En dan hoor ik het weer van je!

  14. Nou nee. Mijn kabeltje hangt niet stadaard aan de pc. Ik laad me iPhone namelijk gewoon op bij een stopcontact. Steeds als ik wil syncen moet ik dus weer naar benede lopen om die op te halen en dan weer naar boven om hem aan de pc te doen. Met dit zou ik hem gewoon benede (evt. aan de lader) kunnen syncen. Al vind ik $10 idd wel een beetje duur.

  15. Lijkt me duidelijk waarom dit door Apple is geweigerd.
    Dit wordt één van de verrassingen van de keynote van Steve Jobs op 7 juni. Er zijn de laatste tijd genoeg patenten van Apple langs gekomen met “cloud services”. Zit het niet in 4.0, dan komt het wel in 4.1 ofzo.

  16. Origineel geplaatst door donstil
    …Waar koop jij mac’s waar standaard een Usb30pins connector aan “hangt”. Mijn macs zijn tot nu toe altijd zonder geleverd

    Ja, wij kopen ze altijd standaard samen met een iPhone. Dan heb je dat probleem niet. ; )

  17. Handig om bijvoorbeeld met meerdere computers te syncen, anders moet je voor iedere (werk)plek een extra dock van €30 kopen.

  18. Victory!!! Nog een keer “In your face apple!”

  19. Gonny, misschien is het nog leuk om in het artikel er bij te zetten wat Apple de developer gemeld heeft:

    “While he (een niet nader bij naam genoemde Apple medewerker, RM.) agreed that the app doesn’t technically break the rules, he said that it does encroach upon the boundaries of what they can and cannot allow on their store. He also cited security concerns.”

    bron: Engadget

  20. Heeft iemand het al geprobeerd ?

  21. Ik hoop dat het snel voor windows ook beschikbaar is.

  22. Origineel geplaatst door karel-willem
    En nu gaat iemand mij vast uitleggen waarom ik via WiFi zou willen syncen. Omdat het kan? Omdat het zo lekker futuristisch staat? Of kan je er een andere reden voor hebben? Misschien omdat je je USB-kabeltje kwijt bent? ; )

    KW, wat een ‘reactionaire’ houding van je!
    Zeker als je met notebooks werkt is het syncen via USB een pijn-in-de-kont en eigenlijk Apple onwaardig (Apple is juist een voorloper vwb draadloze functies!).
    Lijkt me erg prettig: iPhone in het laadstation, en zonder zorgen continue automatische syncen zoals het ook zo mooi werkt bij TM/TC!

  23. Supervet! Des te meer reden om eens tiger vaarwel te zeggen.

  24. Jaja… dat dit is afgewezen door Apple betekend dat ze er er zelf binnenkort wel een keer mee komen in OS4 of 4.weetikveelwelkeversie

  25. @Jopie:
    Zit je nog op 10.4?

  26. Dit stond al jaren hoog op de ranking van pleasefixtheiphone.com
    Omdat Apple er niks mee deed komt er nu een developer mee. Wordt vervolgens afgekeurd (ongetwijfeld vanwege de k..tbatterij ehhh sorry het beslag op de voeding).
    En als Jobs het dan opeens zelf presenteert is het opeens THE MOST ADVANCED blabla feature ever found on any 
    (Doei)

  27. Leuk, maar $10 ? Anyway, het is een goed idee, zeker omdat de volgende iPhone de n standaard zal dragen, en waardoor in principe je dichtbij usb snelheden moet zitten.

  28. Net ff gekocht. Werkt echt vlekkenloos met de iPhone.
    Vanmiddag nog even met de iPad proberen (zonder dan opnieuw te betalen)

  29. Dat is wel heel dom. Synchroniseren gaat trager, je moet er een apart programma bij installeren, batterij gaat naar beneden tijdens synchronisatie, en je betaalt ook nog eens tien dollar.

  30. Geïnstalleerd en het werkt prima!
    Syncen gaat snel, dus hoezo accu-surge?

    Je moet het natuurlijk niet gebruiken als je vele (honderden) MB’s moet overzetten, maar juist voor de agenda (iCal), contacten, notities en ander klein, maar vaak veranderend grut is dit heerlijk.
    En daarvoor ga ik weer geen 79 euro per jaar voor betalen om het via MobileMe te doen.

  31. Het is allemaal wel leuk en aardig, maar mocht het voor mij zover komen, dan moet:
    1. De batterij langer meegaan
    2. Een sneller WiFi-protocol (N) hebben
    3. En MobileMe werkt niet veel anders, dus waarom WiFi Sync?

  32. Kan dit ook op gewone pc? (dus zonder mac)

  33. Voor mij gaat dit geweldig zijn. ik heb mijn bed aan de andere kant van mn kamer dan mn pc, en bij mijn bed staat mijn dock. nu kan ik hem in mijn dock zetten, ondertussen opladen/afspelen en alsnog syncen met mn pc! geweldig!

  34. Neen, dank u, reeds een mobileMe abbo ;)!

  35. Ik wilde hem ook wel uitproberen voor de ipad, maar daarop is ie niet te koop via Cydia.

  36. Apple gaat dit dus niet introduceren op de iPhone. Even voor de duidelijkheid..
    MobileMe is biedt al draadloze synch met de cloud. Voor de kleine veranderingen is dat dus superieur aan het starten van een apart programma.
    Allicht dat mobileme gratis wordt, zou niet verkeerd en ook niet ondenkbaar zijn. Het zou ze iig een sterk usp opleveren.

  37. Had niet anders verwacht eerlijk gezegd! 😉

  38. Top, ga hem zeker aanschaffen als Windows desktop er is. Heb docking in woonkamer waar mijn iPhone oplaad. Dus wifi sync is super dan.

  39. Dropbox is gratis en doet precies hetzelfde en over meerdere apparaten! En zonder Wifi, kabeltje of wat dan ook.

  40. dit is dan na 1,5 jaar DE reden om alsnog te jailbreaken!

  41. Ik gebruik het ook en het werkt perfect 🙂

  42. hehe, ja bevalt nog te goed, upgrade binnenkort! @kaas:

  43. Er was toch een octrooi aangevraagd voor een Apple vinding waarbij een iphone/ipod/ipad automatisch (draadloos via Bluetooth 2.1) gesynchroniseerd werd wanneer deze zich binnen een bepaalde straal van de mac/pc/laptop bevond? Wellicht heb ik dit gedroomd 🙂

  44. Werkt wel oke op mijn macbookpro. Alleen of ik mijn dock nu op usb stroom zet of in mn laptop. Wel handig voor als je een keer zonder kabels op stap bent.

  45. Haha, leuk dit. Maar kan ik dan ook bijvoorbeeld de iPhone van iemand anders die in het bereik van mijn netwerk is, ook de app heeft en aan staat met mijn computer syncen?

  46. Perfecte app.

    Heb mijn oplader naast bed liggen, kan ik nu eindelijk beneden sync’en zonder dat ik elke keer die usb van boven hoef te halen.

    Gebruik hem nu 2 dgn naar volledige tevredenheid.

  47. Origineel geplaatst door Xinchou
    Nou nee. Mijn kabeltje hangt niet stadaard aan de pc. Ik laad me iPhone namelijk gewoon op bij een stopcontact. Steeds als ik wil syncen moet ik dus weer naar benede lopen om die op te halen en dan weer naar boven om hem aan de pc te doen. Met dit zou ik hem gewoon benede (evt. aan de lader) kunnen syncen. Al vind ik $10 idd wel een beetje duur.

    dus weer naar benede lopen om die op te halen en dan weer naar boven om hem aan de pc te doen

    waar gaat het heen met deze wereld..

  48. Origineel geplaatst door Oli4
    Haha, leuk dit. Maar kan ik dan ook bijvoorbeeld de iPhone van iemand anders die in het bereik van mijn netwerk is, ook de app heeft en aan staat met mijn computer syncen?

    Yep werkt prima mijn vriendin gebruikt het ook 😉

  49. Mmm, voor jailbreaked only. Da’s wel jammer. Lijkt me fantastisch.

  50. En MobileMe is eigenlijk gewoon vervelend en te proprietary met dat .me gedoe.

  51. Ik ben zo stom geweest om deze app te kopen.
    Hij werkt niet. De helpdesk adviseert om de Mac uit en aan te zetten (ik dacht dat ik van Microsoft af was……) maar dat hielp ook niet. Zelfs verwijderen lukt niet want de link naar de uninstaller werkt niet. Hou lekker je geld in je zak en blijf met het kabeltje werken!!

  52. Werkt echt geweldig. Hoef niet meer op zoek naar kabeltjes die sowieso niet meer van deze tijd zijn. Ben een groot Apple fan maar dit had natuurlijk allang in de officiële software moeten zitten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.