Reacties voor: Wi-Fi 4, 5 en 6: de naamgeving van Wi-Fi-standaarden wordt simpeler

Wat is beter: 802.11ac of 802.11n? Om het overzichtelijker te maken zullen Wi-Fi-standaarden voortaan een herkenbaar nummer krijgen. In plaats van letters stapt de Wi-Fi Alliance over op cijfers: Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 en Wi-Fi 6.

Reacties: 17 reacties

  1. Het werd eens tijd!

  2. goed plan.

    op zich was a, b, c duidelijk zat, maar dat hele nummer ervoor – ja…

    denk dat men hier wel vrolijk van word als leek zijnde.

  3. Weet iemand hier of google wifi de nieuwe wifi6 kan ondersteunen? Ik heb deze onlangs aangeschaft. Ben er zeer tevreden mee.

  4. Origineel geplaatst door Micha
    Weet iemand hier of google wifi de nieuwe wifi6 kan ondersteunen? Ik heb deze onlangs aangeschaft. Ben er zeer tevreden mee.

    Helaas niet, de desbetreffende intel chips zijn pas aan het eind van dit jaar beschikbaar voor fabrikanten. Dus de eerste ondersteunde apparaten zullen begin 2019 naar verwachting verschijnen.

  5. Ik verheug me nu al op WiFi X

    Of WiFi 10?
    WiFi A?

  6. Wordt schijtziek van die belabberde wifi verbindingen. Wil alleen daarom al een onbeperkte databundel. Alleen dan heb ik als nog wifi nodig omdat je niet zonder wifi software updates kan binnen halen. Snap ook nog steeds niet van Apple waarom dit niet mogelijk wordt gemaakt.

  7. Origineel geplaatst door Cihan
    Wordt schijt ziek van die belabberde wifi verbindingen. Wil alleen daarom al een onbeperkte databundel. Alleen dan heb ik als nog wifi nodig omdat je niet zonder wifi software updates kan binnen halen. Snap ook nog steeds niet van Apple waarom dit niet mogelijk wordt gemaakt.

    Apple wil dit wel mogelijk maken, alleen de telecomproviders vinden dit niet zo’n goed plan, dit zou in één klap veel meer van hun mobiele netwerk vragen qua bandbreedte, daarnaast zijn er veel mensen dat geen idee heeft van data gebruik en enorm verbaasd zijn als hun 5gig bundel in een dag leeg is en dan boos terug naar de winkel gaan.

  8. Origineel geplaatst door Micha
    Weet iemand hier of google wifi de nieuwe wifi6 kan ondersteunen? Ik heb deze onlangs aangeschaft. Ben er zeer tevreden mee.

    Origineel geplaatst door Flatiner
    Helaas niet, de desbetreffende intel chips zijn pas aan het eind van dit jaar beschikbaar voor fabrikanten. Dus de eerste ondersteunde apparaten zullen begin 2019 naar verwachting verschijnen.

    Bedankt voor de toelichting. Dan zal het uiteindelijk wel weer upgraden worden voor mij.

  9. @Cihan: Dat is inderdaad wel apart, zeker in het huidige tijdperk met onbeperkt als standaard.
    Toch ervaar ik tov WiFi wel een battery drain op 4G. Gaat echt wel 2 uurtjes minder lang mee.

  10. Wi-Fi 5: 802.11ac in (2014) ? Volgens mij zat dat al in de MacBook Pro an AirPort Time Capsule uit 2012.

  11. Dat ac gedoe is toch alleen met 5ghz?
    Correct me id i’m wrong.
    En ik noem t niet echt beter. Het kan sneller, minder drukke band en heeft meer vermogen maaaaar komt minder ver ivm hogere frequentie.

  12. @Cihan: heb je toevallig een partner met een iphone? Of een tweede? Zo ja, dan kun je hotspot gebruiken. De iphone die verbonden is met de hotspot iphone denkt dat het op een wifi netwerk zit en dan zijn er geen problemen met updates en dergelijke. Doe dit al jaren zo als ik op vakantie ben en ik perse een “grote” app moet downloaden.

  13. @Michel: Die ac staat eigenlijk voor 256qam modulatie , dat is op 2.4ghz ook mogelijk bij sommige ap’s waaronder die van ubiquiti , net uitgetest hier

  14. Kan Apple een voorbeeld aan nemen met die letter-onzin achter de iPhone.

  15. Ik wacht op WiFi 6S 😂😂

  16. Probleem is dat ook Wi-Fi 6 helaas niet door goed geisoleerde wanden en huizen zal werken en je bijna altijd met een extra router of extender zal moeten werken mocht je overal goed en snel internet willen hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.