Reacties voor: WhatsApp vraagt gebruikers binnenkort opnieuw om nieuwe voorwaarden te accepteren

Geen data-uitwisseling met Facebook in EU
WhatsApp komt binnenkort met nieuwe voorwaarden waarin staat hoe de app samenwerkt met Facebook en andere diensten van het moederbedrijf. Nadat de uitrol uitgesteld was, gaat WhatsApp binnenkort de nieuwe voorwaarden weer onder de aandacht brengen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 76 reacties

  1. Was de verkoop van Whatsapp aan Facebook niet alleen goedgekeurd binnen de EU als ze de data niet zouden delen tussen beide bedrijven?

  2. Je verwacht het niet hé 😉🤫

  3. Lekker dit. Ik zou wel van Whatsapp af willen, maar:

    Hockeyclub
    Buurt
    Ouders school

    zijn moeilijk te overtuigen. Die vinden mij allemaal al lastig omdat ik geen Zoom wilde gebruiken. Nu wordt je dus toch gedwongen een deel van je data aan facebook over te hevelen.

  4. @Flieps: Ja, precies dat. Ik zou er ook vanaf willen.
    Ik zou naar Signal willen, maar het is wel bedroevend om te zien hoe weinig van mijn contactpersoon die ook hebben.
    Telegram hebben ook maar weinig van mijn contacten.

  5. Ik heb geen FB en Instagram…
    Dus valt er ook weinig te delen…denk ik🤔

  6. Ik heb whatsapp al lang geleden verwijderd. En het zal je verbazen hoe snel mensen je via andere wegen weten te bereiken zodra ze merken dat je nooit meer reageert via whatsapp. Ineens waren er meerderen die dan toch maar Telegram gingen installeren en anderen gebruikten ineens de gewone berichten app. En alle anderen heb ik nooit gemist. Lekker rustig 😁

  7. Origineel geplaatst door Lodewijk
    Ik heb geen FB en Instagram…

    Dus valt er ook weinig te delen…denk ik🤔

    Facebook heeft zojuist een facebookpagina aangemaakt voor jou en zal alle foto’s die je deelt in Whatsapp op de zojuist aangemaakte facebookpagina posten 😉

  8. Heb al eens een jaar geen WhatsApp gebruikt. Goede reden om de app opnieuw te verwijderen.

  9. Origineel geplaatst door Lodewijk
    Ik heb geen FB en Instagram…

    Dus valt er ook weinig te delen…denk ik🤔

    Mensen zoals jij zijn een uitstervend ras!

  10. Origineel geplaatst door Lodewijk
    Ik heb geen FB en Instagram…

    Dus valt er ook weinig te delen…denk ik🤔

    Precies wat ik ook dacht, maar hebben we daar gelijk in?

  11. Facebook is al langer hier verdwenen en nu zijn de dagen van whatsapp hier ook geteld. Voor 8 Feb. vliegt deze eruit. Jammer voor mezelf en m’n contacten, er zitten er ondertussen al genoeg op telegram.

  12. Ah de stap die te verwachten viel. Hier trek ik persoonlijk de grens. Bye bye WhatsApp…

  13. FB enkele jaren gelden opgezegd/verwijdert
    Insta nooit gehad
    En Whatsapp? Daar kom je (nog) niet omheen

    En de illusie ik heb geen FB dus ze hebben niks aan mijn data?
    Ze hebben een 06, koppeling met vrienden, met vrienden van vrienden etc….
    Meer uit te halen dan dat je wilt en bewust bent…

    Tijd voor de val van Whatsapp en welcome aan een andere chat app welke massaal omarmt wordt
    ( gelukkig heeft 90% van de mensen om mee heen een iPhone en gebruiken we iMessage en Telegram als belangrijkste chatapps )

  14. Ik heb het idee dat Facebook al mee kijkt. Ik gebruik geen Facebook. Maar ik zie in de widget van schermtijd dat Facebook 19 uur actief is geweest. Behalve tussen 01 en 06 uur. Maar in schermtijd via instellingen wordt dat niet weergegeven. Ik heb nu de limiet voor Facebook op 1 minuut gesteld. En nu zie ik Facebook niet meer

  15. Ik gebruik Whatsapp al bijna een jaar niet meer. Alleen nog iMessage en sms. Als vrienden me willen bereiken dan sturen ze een iMessage. In het begin was het moeilijk zonder whatsapp , maar dat went wel snel en andere volgen je sowieso. Facebook heb ik nooit gebruikt, maar mijn nr en adres staan wel op toestellen van familie en vrienden en deze hebben Facebook . Dus ik weet niet hoever Facebook hierin gaat ivm gegevens.

  16. Hier moet de overheid ingrijpen, vind ik.

  17. Voor allen: het is heel simpel. Verwijder jezelf van WA en geef door dat je geen WA (meer) hebt. Ik heb dat in 2014 gedaan en nu zes jaar later kunnen (en willen) mensen mij gewoon bereiken door simpelweg Signal/Telegram te downloaden. Willen ze dat niet (want kunnen kunnen ze wel) dan is dat hun probleem en niet die van jou.

    Dat geldt net zo hard voor hockeyclubs etc. Daarbij is het maar de vraag of bedrijven WA volgens de AVG wel mogen gebruiken, omdat het delen van jouw privegegevens nu in handen vallen van derden. Ja ze zouden dit dicht kunnen timmeren in hun privacyvoorwaarden, maar deze mag je dus weigeren en moeten hun dus andere communicatiekanalen aanbieden voor belangrijk nieuws aangaande hockeywedstrijden etc.

    Dus kom eens een keer op voor je privacy en stel deze dwangmatige procedure in twijfel door bedrijven te dwingen hun informatie via andere wegen aan te bieden dan alleen WA. Het is pure gemakzucht terwijl email en distributielijsten net ‘zo makkelijk’ is en minder privacygevoelig mits men weet hoe distributielijsten of bcc werken.

  18. Gewoon whatsapp verwijderen en een weekje of 2 wachten: in deze tijd van communicatie zijn er TAL van mogelijkheden om je te bereiken. Als het belangrijk genoeg is natuurlijk.

  19. Ik vraag me af of dit gezien de AVG zomaar mag.
    Maar goed, whatsapp gaat er per die datum dus definitief af hier, en niet veel later zal Instagram ook volgen 😁
    Facebook is al een lange tijd weg hier.

  20. Het liefst gebruik ik alleen de berichten app van Apple maar ja al die verplichte groepsapps…

  21. Facebook is al een paar jaar weg. Whatsapp is dan ook weg… we gaan zien wie mij gaat missen….

  22. Ik heb altijd gedacht dat Telegram een veilig alternatief was, maar volgens het boek van Daniël Verlaan niet, omdat Telegram (in tegenstelling tot Whatsapp) de gesprekken online bewaard (zodat je het ook op andere apparaten kan gebruiken). Signal is dus de beste optie en ook een prima chat-app.

  23. Origineel geplaatst door SP
    Het liefst gebruik ik alleen de berichten app van Apple maar ja al die verplichte groepsapps…

    Iets is pas verplicht als het wettelijk is. Tot dan is niks verplicht. Als bedrijven je verplichten dan strooi je met AVG en melding bij het AP. Eens zien of die ‘verplichting’ nog een verplichting is. Jij bent baas over jouw data, niet de bedrijven. Mensen moeten dat nu eens in gaan zien.

  24. Ik heb geen WhatsApp en iedereen die mij verplicht om dat te hebben antwoord ik vriendelijk dat ik Signal heb. Als ze dat niet willen installeren, dan mailen of sms’en ze maar.

    En inderdaad: Telegram is niet veilig.

  25. Kijk ook eens naar Threema als alternatief.
    Servers in Europa en sinds kort helemaal open source.
    Is niet gratis, maar is het zeker waard.

  26. Tijd om alternatieven te onderzoeken.

  27. Balen whatsapp zou verboden moeten worden

  28. @Mitchell: ook heeft Facebook dit zelf zo gezegd:

    “There has also been a lot of inaccurate and careless information circulating about what our future partnership would mean for WhatsApp users’ data and privacy. I’d like to set the record straight […]

    Respect for your privacy is coded into our DNA, and we built WhatsApp around the goal of knowing as little about you as possible […] If partnering with Facebook meant that we had to change our values, we wouldn’t have done it. Instead, we are forming a partnership that would allow us to continue operating independently and autonomously. Our fundamental values and beliefs will not change. Our principles will not change.”

    Hun principes zijn nu dus het zelfde, alleen nóg meer gericht op geld.

  29. @iculture misschien geen gek idee om (weer) eens een nieuw artikel met de huidige alternatieven van whatsapp te posten. Inclusief de pro & cons.

  30. Ik zou het wel kunnen waarderen als er een artikel zou komen met de meest privacy vriendelijke vervanger.
    Voorlopig staat signaal er nu op om te proberen.
    Whatsapp gaat er bij mij voor 100% zeker er vanaf
    FB, telegram e.d. ben ik nog nooit aan begonnen en heb niet het idee dat ik ook maar iets gemist heb.

  31. Hebben niet alle providers inmiddels onbeperkt SMS?

  32. Bye bye WhatsApp… welcome Signal. Meer dan 2 jaar geleden al afgestapt van FB (heb ook geen Instagram) en was toen ook al aan twijfelen over WA. Tot nu toe nog wel gebruikt maar het WA tijdperk ga ik nu ook echt vaarwel zeggen. Liefste zou ik alleen nog maar willen werken met Threema dat niet verbonden is aan tel. nr. of e-mail en privacy gericht is.

  33. (Red.) In een eerdere versie van dit artikel was te lezen dat het delen van WhatsApp-data met Facebook verplicht is. Dit is niet correct: de voorwaarden zijn anders voor EU-burgers. De wijziging geldt voor buiten de EU. De privacyvoorwaarden voor Europese ingezeten kun je hier nalezen. We hebben het artikel daarom aangepast met de nieuwe informatie.

  34. Was te verwachten. Meneer Zuckerberg neemt de boel over een gaat alleen nog maar voor z’n eigen belang. Vreselijke vent vind ik het.

    Hij denkt helemaal niet aan de samenleving maar alleen aan zn eigen portemonnee.

  35. Valt me op dat veel mensen hier als alternatief Telegram en/of Signal opteren.
    Ook deze partijen willen je telefoonnummer.
    Er zijn genoeg alternatieven die volledig anoniem, dus zonder telefoonnummer or mailadres te gebruiken zijn.

    Ik noem een Threema, Riot, Matrix.

  36. @Redactie: Ben benieuwd wat het betekend als je in de VS bent als EU burger of gebruik maakt van VS WhatsApp klantenservice of deze regel dan nog geldig is.

  37. Facebook is bezig om in hoog tempo WhatsApp volledig in te lijven. Mogelijk om te voorkomen dat het nog los kan staan zoals de US overheid dit graag wenste onlangs. Het vervelende van alles is dat voor diegene die met privacy bezig is bedrijven de alternatieven niet ruim omarmen. Neem bijvoorbeeld iMessage ik zie bij geen NL bedrijven dat dit al gebruikt wordt. Misschien doordat er te weinig gebruik wordt gemaakt van iMessage.

  38. @Raj: yep!

  39. @Redactie: Fijn dat het even opgehelderd is. Dus we gaan nog niet massaal van WA afkicken…

  40. Origineel geplaatst door Meneer I
    Was te verwachten. Meneer Zuckerberg neemt de boel over een gaat alleen nog maar voor z’n eigen belang. Vreselijke vent vind ik het.

    Hij denkt helemaal niet aan de samenleving maar alleen aan zn eigen portemonnee.

    De spijker op zn kop. Niets mis met geld verdienen maar deze man gaat over 💀. Verschrikkelijk.

  41. Ik gebruik WA ook om met mensen te communiceren buiten de EU. Aan de andere kant van de lijn worden mijn gegevens wel gedeeld.
    Dus dan komt mijn gesprek met gegevens ergens bij FB binnen en zeggen zij: ow wacht dit zijn gegevens uit de EU die via via is binnengekomen dus deze gaan we vernietigen. 🥸🧐

  42. Origineel geplaatst door Lodewijk
    Ik heb geen FB en Instagram…
    Dus valt er ook weinig te delen…denk ik 🤔

    Origineel geplaatst door Alex
    Mensen zoals jij zijn een uitstervend ras!

    Dan hoor ik daar ook bij😅

  43. En hier trek ik de grens ook.

    Zojuist whatsapp verwijderd (en account uiteraard) en signal geïnstalleerd voor de mensen die geen iPhone hebben in mijn omgeving aangezien sms nogal beperkt is.

  44. Origineel geplaatst door Marcel
    Hebben niet alle providers inmiddels onbeperkt SMS?

    Nee. En daarnaast is sms alleen tekst he. Geen afbeeldingen of video’s delen of wat dan ook he…

  45. Hoe zit het dan wanneer de instelling “Sta tracking verzoeken van apps toe” uitgeschakeld wordt? Dan neem ik aan dat wa geen gegevens kan verzamelen en verzenden.

  46. Wie kan het controleren wat FB achter de schermen aan data verzamelen?
    En trouwens iedereen verzamelt en handel in je data. Apple, je internet en mobiele provider, vpn’s, je smart tv, alexa, siri, apps, websites, overheid en ga zo maar door. Dus als je de ene ontwijkt, verzamelt, deelt/verkoop de andere je data.

  47. Maar als je al op akkoord hebt geklikt, hoe kan je dat dan ongedaan maken?

  48. @Robert: het gaat niet om het telefoonnummer.

  49. @PaulBoog: waarschijnlijk het ouderwetse sms je. Bij velen is t gratis tegenwoordig enige nadeel is je kunt niet in een groep.

    @Dees: nee daar hadden we mms voor ( multi media sms) maar koste 50 cent per bericht dus dat deed je 1 keer per maand of zo

  50. @Bobr: Gewoon app verwijderen, dan kunnen ze ook niets met je akkoord.
    Als je het niet accepteert kan je Whatsapp na 8 februari toch niet gebruiken.

  51. (Red.) WhatsApp heeft de nieuwe voorwaarden uitgesteld naar mei 2021.

  52. Makkelijk op te lossen ; SIGNAL….

  53. De overstap naar Signal als alternatief op (oa) Whatsapp is daardoor van start gegaan.
    Gisteren lag de service (signal) al even uit als gevolg van de grotere toename van gebruikers.
    Ben benieuwd of het effectief ook zal doorbreken.

  54. Ik ben sinds 2 weken een lijstje samen aan het stellen van alternatieve kanalen:

    • WhatsApp –> vanaf begin feb stap ik definitief over op Signal, met tijdelijk Telegram als backup
    • Browser –> ben al overgestapt op DuckDuckGo (voor iOS) en Safari + DuckDuckGo plugins (voor macOS)
    • Facebook –> wellicht wordt dit MeWe of Wimkin
    • Instagram –> nog geen alternatief gevonden
    • Twitter –> wellicht wordt dit Parler of Gab
    • YouTube –> wellicht wordt dit BitChute, Rumble, Vimeo of Brighteon
    • Google –> ben al overgestapt op DuckDuckGo
    • VPN –> ook al gebruik ik hem niet zo heel vaak (moet dat eigenlijk vaker gaan doen), ik heb al een jaar of 3 ExpressVPN

  55. Too late. Iedereen stapt al over en dat is de enigste juiste beslissing. Big Tech hoeft straks niet meer gereguleerd te worden, “we the people” zorgen ervoor dat er niks meer van over blijft. Prachtig die boemerang.

  56. @Genesis: Ik zal je helpen voor facebook & instagram hoef je geen alternatief te zoeken, het is totaal niet nodig dit te hebben namelijk.
    Hele onzinnige wereld leeft in een bubbel, met foto’s van je leven hele dag door te posten / verhaaltjes te schrijven hoe verdrietig je ben je iemand ben verloren enzo(Dat hoeft de hele wereld niet te weten je eigen familie en dichtste bijzijnde vrienden zijn voldoende die je toch wel spreekt).

    Youtube is niet echt een alternatief voor vind ik, dit is enigste platform waar je alle filmpjes kan vinden reviews/ game walktroughs etc.
    Ik gebruik het echter wel uitgelogd heb geen google account, zou niet weten waarvoor ook ja kan je makkelijk een kanaal vinden(Niet dat ik iemand volg maar dat kan ook wel tikken).

    Zoeken inderdaad duckduck go en deze heeft tenminste ook een dark modus, ook op de windows pc gewoon firefox en duckduck go + wat extensies als Ublock / privacy badger en facebook container

    What does it do?
    Facebook Container works by isolating your Facebook identity into a separate container that makes it harder for Facebook to track your visits to other websites with third-party cookies.

    Whatsapp zal ik denk ik nog wel blijven gebruiken, maar de app heeft verder geen toegang tot

    microfoon: Dus whatsapp bellen werkt ook niet
    locatie: is totaal onzin ook mensen van ja ben onderweg, sturen ze live locatie pff doe normaal.
    lokale netwerk: geen idee waarvoor whatsapp deze functie heeft(Het hoeft mijn netwerk toch niet af te zoeken).
    foto’s: Hoeft whatsapp ook niet in te snuffelen, en versturen kan ook heel simpel vanaf de foto app zelf naar whatsapp
    Kan schijnbaar dan alleen geen gif meer zoeken, aangezien whatsapp dat domweg heeft ingebouwd bij IOS in de foto / videotheek nou ja dan zoek ik wel andere manier na een gifje.

  57. Origineel geplaatst door Suzanne
    Ik heb whatsapp al lang geleden verwijderd. En het zal je verbazen hoe snel mensen je via andere wegen weten te bereiken zodra ze merken dat je nooit meer reageert via whatsapp. Ineens waren er meerderen die dan toch maar Telegram gingen installeren en anderen gebruikten ineens de gewone berichten app. En alle anderen heb ik nooit gemist. Lekker rustig 😁

    Dan vinden veel mensen jou heel belangrijk. Geloof me, bij het gros van de mensen werkt dat niet zo. Daar wordt schouderophalend ‘Dan maar niet’ gemompeld en je hoort er niet meer bij…..

  58. Denken we nu écht dat men niets van je te weten komt als je WhatsApp niet meer gebruikt? Denken we écht dat gegevens in deze tijd niet op andere manieren verkrijgbaar zijn?
    De enige manier om dat te bereiken, is jezelf niet meer op internet vertonen, je smartphone de deur uit doen, geen gps meer inschakelen en ga zo maar door. Doen als je dat wilt en jezelf opsluiten. Maar stop met zeuren over zaken die het zeuren niet waard zijn en accepteer dat we in een wereld leven, waarin iedereen alles van elkaar ziet en weet.
    Misschien ontdekken we dan de andere dingen in het leven weer…

  59. Benieuwd of Apple de app Signal nu uit hun store gaat gooien vanwege overtreden van hun ‘regels’.

  60. Origineel geplaatst door Leo Kranendonk
    Denken we nu écht dat men niets van je te weten komt als je WhatsApp niet meer gebruikt? Denken we écht dat gegevens in deze tijd niet op andere manieren verkrijgbaar zijn?

    De enige manier om dat te bereiken, is jezelf niet meer op internet vertonen, je smartphone de deur uit doen, geen gps meer inschakelen en ga zo maar door. Doen als je dat wilt en jezelf opsluiten. Maar stop met zeuren over zaken die het zeuren niet waard zijn en accepteer dat we in een wereld leven, waarin iedereen alles van elkaar ziet en weet.

    Misschien ontdekken we dan de andere dingen in het leven weer…

    True… maar ik neem liever laat maatregelen, dan helemaal niet.

  61. A little to late Facebook… ik kom niet meer terug op whatsapp.

  62. Velen roepen hier uit emotie dat ze stoppen met whatsapp maar in de praktijk zal dit niet veel gebeuren. Ik heb dit vroeger ook gezegd toen ik overstapte naar Telegram maar het gross blijft gewoon bij whatsapp en het duur niet lang voordat je weer terug bent bij whatsapp. Ik snap trouwens niet dat Apple iMessage niet ontwikkeld voor android en in het gat springt.

  63. @Genesis: Er is een alternatief voor Instagram en dat is Vero.

  64. Gebruikt iCulture trouwens Facebook cookies? Ook al heb je geen account, dmv cookies op websites, gebruikers die jouw 06-nr hebben en websites die jezelf bezoekt creëren ze een profiel van je. Ik ga Instagram verwijderen, WhatsApp ga ik ook verwijderen en of mensen ook overstappen maakt mij niet uit. Als ze mij willen bereiken dan kunnen zij dat doen dmv Signal, email, sms of bellen.

  65. @EenGebruiker: Nee volgens mij niet maar wel wat van google, Privacybadger kwam met googletagmanager.

  66. Origineel geplaatst door Rv
    Velen roepen hier uit emotie dat ze stoppen met whatsapp maar in de praktijk zal dit niet veel gebeuren. Ik heb dit vroeger ook gezegd toen ik overstapte naar Telegram maar het gross blijft gewoon bij whatsapp en het duur niet lang voordat je weer terug bent bij whatsapp. Ik snap trouwens niet dat Apple iMessage niet ontwikkeld voor android en in het gat springt.

    Omdat ze willen dat mensen overstappen naar een iphone misschien?

  67. Gaan we nou eindelijk over naar telegram?
    Wat ook veel beter werkt dan whatsapp!!

  68. (Red.) Artikel bijgewerkt na update van WhatsApp over de verdere uitrol van de nieuwe voorwaarden.

  69. Als je de voorwaarden niet accepteerd ondanks dat de voorwaarden in Europa niet van toepassing zijn dan kan je whatsapp waarschijnlijk niet meer gebruiken ?

  70. Ik ben benieuwd waarom mensen zo stellig zijn om Whatsapp te verwijderen. Waar ben je nou echt bang voor? Als je antwoord ‘privacy’ is, kan je dan toelichten waar je zo bang voor bent? Schieten we niet heel erg door met ons privacy gekte? Je berichten blijven end2end encrypt. En ze geven je telefoonnummer niet door. Begrijp mij niet verkeerd, privacy is belangrijk, maar de privacywet die wij nu in Nederland kennen is totaal doorgeschoten.

  71. @Appeltje: helemaal mee eens, als je echt alleen Whatsapp gaat verwijderen om je privacy, dan snap ik het ook niet.

    Maar ik maak me toch zorgen om deze regel: De nieuwe voorwaarden zijn er alleen om kenbaar te maken dat bedrijven waarmee je chat gegevens kunnen gebruiken met Facebook-tools.

    Waarom moeten bedrijven mijn chat gegevens kunnen gebruiken in Facebook-tools? En ja, wat blijft er dan hangen bij Facebook? Sorry, ik heb geen Facebook, Twitter, Instagram, TikTok of wat dan ook. Laat mij, ik wil niet dat bedrijven mijn chat gegevens gaan gebruiken (ook al zegt iedereen dat het end to end is en veilig)??

    En ja, voor mij is het dan ook einde oefening met whatsapp.

  72. Origineel geplaatst door Appeltje
    Ik ben benieuwd waarom mensen zo stellig zijn om Whatsapp te verwijderen. Waar ben je nou echt bang voor? Als je antwoord ‘privacy’ is, kan je dan toelichten waar je zo bang voor bent? Schieten we niet heel erg door met ons privacy gekte? Je berichten blijven end2end encrypt. En ze geven je telefoonnummer niet door. Begrijp mij niet verkeerd, privacy is belangrijk, maar de privacywet die wij nu in Nederland kennen is totaal doorgeschoten.

    Dus jij gelooft Facebook dat ze niets gaan doen met die gegevens? Iets waar ze miljarden aan verdienen? Iets wat ze af gaan kopen met een miljoenen boete. Zoals ze al zo vaak hebben gedaan in het verleden. Dit is echt het uitschot van het internet. Als mensen al hun data en privé gegevens aan een bedrijf willen geven waarvan ze weten dat het aan iedereen word verkocht die de juiste prijs betaald, dat is tot daar aantoe. Maar ga mij niet volgen buiten je platformen om. Ik gebruik geen Facebook/Google etc. Dat is een bewuste keuze. Ik ben bang dat ze die gegevens verkopen aan bedrijven die de data kunnen gebruiken voor AI. Dat is een terechte zorg en iets waar ik oprecht angst voor heb!

  73. Ach laat ik nu net mijn whatsapp account gedeelte hebben.
    Fb heb ik van mijn tel afgegooid en insta heb ik nooit gehad.

  74. Origineel geplaatst door Appeltje
    Ik ben benieuwd waarom mensen zo stellig zijn om Whatsapp te verwijderen. Waar ben je nou echt bang voor? Als je antwoord ‘privacy’ is, kan je dan toelichten waar je zo bang voor bent? Schieten we niet heel erg door met ons privacy gekte? Je berichten blijven end2end encrypt. En ze geven je telefoonnummer niet door. Begrijp mij niet verkeerd, privacy is belangrijk, maar de privacywet die wij nu in Nederland kennen is totaal doorgeschoten.

    Origineel geplaatst door Indie De Groot
    Dus jij gelooft Facebook dat ze niets gaan doen met die gegevens? Iets waar ze miljarden aan verdienen? Iets wat ze af gaan kopen met een miljoenen boete. Zoals ze al zo vaak hebben gedaan in het verleden. Dit is echt het uitschot van het internet. Als mensen al hun data en privé gegevens aan een bedrijf willen geven waarvan ze weten dat het aan iedereen word verkocht die de juiste prijs betaald, dat is tot daar aantoe. Maar ga mij niet volgen buiten je platformen om. Ik gebruik geen Facebook/Google etc. Dat is een bewuste keuze. Ik ben bang dat ze die gegevens verkopen aan bedrijven die de data kunnen gebruiken voor AI. Dat is een terechte zorg en iets waar ik oprecht angst voor heb!

    Kan je toelichten wat je denkt dat bedrijven met jouw data voor AI gaan doen dat een zodanige impact heeft op jouw leven dat je er bang van wordt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.