Reacties voor: WhatsApp maakt fotofunctie sneller, belknop bij steeds meer mensen zichtbaar

WhatsApp's nieuwe fotofunctie laat je met een paar taps een foto versturen naar vrienden of familie. De belknop is er nu ook voor iedereen, maar werkt nog niet met de aangekondigde VoIP-functies.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Inderdaad geen voip bellen maar ‘ouderwets’.. Helaas..

  2. Hi, kunnen we nu ook foto’s die NIET op de filmrol staan versturen dan? Ik heb braaf (en handig) allemaal mappen met foto’s gemaakt, maar kan hier vanaf WhatsApp niet (meer) bij sinds iPhone 6+/iOS 8.x

  3. Die fotoknop heb ik echt al maanden daar staan, ik weet niet of dat aan mij licht maar ik gebruik hem al heel lang…

  4. @RBR: JA dit kan weer πŸ˜€ gewoon boven in kiezen voor albums πŸ˜€

  5. @Jonas: Klopt, ik dacht precies het zelfde, heb hem ook al maanden

  6. @Jonas: ja wijsneus maar je kan nu als je op die knop drukt de laatst gemaakte foto’s kiezen πŸ˜‰

  7. @RBR: JAAAAAAAAAAAAAAA, heb update gedaan en het kan!

    @gielk: JAAAAAAAAAA zag het. Duurde ff, maar ben weer blij! πŸ˜‰

  8. Nou die BEL knop zit er anders ook al heel erg lang en heeft ook altijd al gewerkt.

    Ik heb net nog even gekeken en de knop zit er gewoon zonder dat ik de update heb gedaan.

  9. Origineel geplaatst door Sander engelen
    nou die BEL knop zit er anders ook al superlang en heeft ook altijd al gewerkt.

    Ik heb net nog even gekeken en de knop zit er gewoon zonder dat ik de update heb gedaan.

    Die belknop zat op een andere plek, wat ik eerder vreemd vind is dat die zogenaamde beta versies van WA zwaar achter lopen wat betreft functionaliteit, terwijl je zou verwachten dat deze juist voor op lopen.

  10. Een belknop vanuit WhatsApp naar de gewone telefoon app van Apple is natuurlijk onzin. Het is alleen interessant als je ‘gratis’ via voip kun bellen.

  11. Huh? Die fotoknop is toch al oud? Heb em ook al maanden en is super handig..

  12. Voor de duidelijkheid: hoewel de cameraknop er al iets langer was, is het pas sindskort mogelijk om hiermee snel eerder gemaakte foto’s te verzenden. Onder de camera staat een rij eerder gemaakte foto’s. Dat staat nu ook helderder in het artikel. πŸ™‚

  13. Nou die BEL knop zit er anders ook al heel erg lang en heeft ook altijd al gewerkt.

    Ik heb net nog even gekeken en de knop zit er gewoon zonder dat ik de update heb gedaan.

  14. @Dave: Heb net de update gedaan en het enige wat veranderd is ten opzichte van voorheen qua belknop is dat deze nu nog eens extra rechtsboven in de hoek staat.
    niks nieuws dus. Behalve dat deze nu iets makkelijker ingedrukt kan worden.

  15. Origineel geplaatst door Jonas: Die fotoknop heb ik echt al maanden daar staan, ik weet niet of dat aan mij licht maar ik gebruik hem al heel lang…

    Hoeveel licht is er dan nodig? Werkt het alleen overdag of toch ook in het donker?

  16. Origineel geplaatst door Sander
    Heb net de update gedaan en het enige wat veranderd is ten opzichte van voorheen qua belknop is dat deze nu nog eens extra rechtsboven in de hoek staat.

    niks nieuws dus. Behalve dat deze nu iets makkelijker ingedrukt kan worden.

    Dan nog vind ik het vreemd dat de beta versies van WA achterlopen wat betreft functionaliteiten. Ok dit is dan misschien geen extra functionaliteit maar wel een verandering die een bepaalde handeling makkelijker kan maken. Maar goed, voor mij geen bΓ¨ta’s meer ik wacht nu wel braaf op de “normale” updates van WA πŸ™‚

  17. @Bastiaan Vroegop: Had liever een share sheet gezien in de update.

  18. En toch zal ik het dan maar even weer aanhalen. Kijk even hoe Telegram dit heeft. Je kan klikken op het paperclipje klikken en ziet daar direct de afbeeldingen uit je foto album zien. Het komt bijna op hetzelfde neer maar Telegram had het al een tijdje.

  19. Jullie willen het misschien niet geloven, maar er bestaan mensen die niet zo’n grote behoefte hebben om te bellen en die al helemaal niet steeds gebeld willen worden!
    Die mensen hebben toen de smartphone in opkomst was met veel moeite hun belzieke contacten van hun oude Nokia afgepraat oa gebruikmakend van het sterke argument dat Whatsapp gratis is.
    Sindsdien hoeven ze niet meer de hele dag telefoontjes te beantwoorden van mensen die om elk wissewasje bellen.
    Een simpel appje als antwoord wanneer het hun past volstaat πŸ˜€
    Wat hebben die mensen sindsdien een rust en weinig ergenissen in hun leven!
    Ik vrees dat als de belzieke mensen van weleer de gratis belknop van Whatsapp ontdekken dat het dan wel eens gauw gedaan kan zijn met de rust en vrede van de anti-bellers onder ons….

  20. Ik had in deze update eerder de QR inlogcode voor het web verwacht. Toch weer een tegenvaller…

  21. @Sarafina: Er bestaan ook mensen die wat meer interactie met andere mensen willen. Iets persoonlijker dan app-en, facebooken, twitteren etc. Je kan zelfs mensen persoonlijk ontmoeten en real time ‘live’ spreken. Dat is weer een stap verder Sabrina, maar het kan!

  22. Ehhhhh, Heb ik een tijdmachine gebruikt tijdens mijn slaap? Want dit heb ik al sinds vorig jaar….

  23. Maar waarom kunnen de vinkjes nog niet worden uitgezet.. Zelfs de galaxy kan dat..

  24. Vraag me af waarom mensen willen bellen via whatsapp ?Je heb tegenwoordig FaceTime, Skypen, Viber en noem maar op !!En vaak word bij de 6 of 6 plus abonnement zo duur dat er gratis bellen bij in zit en gratis sms’en !! Met beperkte aantal data !!

  25. als ik whatsapp nu open dan staat er whatsapp optimaliseren en crasht de app. Iemand hier ook last van?

    ik wil al m’n berichtjes en fotos niet kwijt en ben bang dat dat gebeurd als ik de app opnieuw installeer, iemand suggesties?

  26. @gielk: nou bij mij krijg ik alleen filmrol en favorieten en ik gebruik meer toestellen en moet telkens foto’s van mijnstream dupliceren naar filmrol
    Irritant is dat

  27. @Remon: Dan heb je de nieuwe abonnementen van KPN nog niet gezien πŸ˜‰

  28. Ik vind de kop van het artikel wel heel erg misleidend, dit werkt de suggestie dat de nieuwe “belfunctie” is toegevoegd.

  29. @vuurvreter: Staat er belknop of belfunctie?

  30. Wat mij betreft zou ik alle updates tot nu toe in willen ruilen voor een update met quick reply.

    Biljoenen bedrijf (fb) met miljarden gebruikers op whatsapp die om ‘t half jaar met updates komen, lachwekkend.

    En deze update dat je nu ook direct foto’s kunt kiezen uit je filmrol als je op dat fotoicoontje drukt is hoogweg amateuristisch. Probeer het maar is met iMessage en ervaar het verschil.

    Op whatsapp kleine miniatuurtjes van je foto’s, opent ook nog eens gelijk de camera. Die filmrol-balkje onderaan snijdt dan ook nog eens een deel van je beeld af, als je de intentie zou hebben om direct een foto te maken ipv snel een fotootje te kiezen uit dat balkje.

  31. @Simo Dan heb je niet goed genoeg getest. Als je een foto wilt maken en ‘scherp stelt’ door op je scherm te tappen, dan verdwijnt de miniatuur filmrol-balk.

  32. Na deze update van WA verdwijnt het onderschrift van een foto nadat je deze doorstuurt. Erg jammer. Ik hoop dat ze dit snel herstellen.

  33. Hoe kan ik de grootte van teksten vergroten? Dat word wel aangegeven in de update beschrijving maar ik kan het nergens wijzigen?

  34. Nadat ik deze update uitvoerde opent WA helemaal niet meer bij mij..

  35. Is sta er van te kijken dat niemand het heeft over dat sinds de update app compleet crashed zodra ze een chat openen. Ik dacht dat het alleen bij mij was maar er zijn toch wel heel veel mensen die het zelfde ervaren. Zie deze link https://allestoringen.nl/storing/whatsapp/nieuws/48402-storing-bij-whatsapp-2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.