Reacties voor: WhatsApp-problemen in iOS 10: zo los je ze eenvoudig op

WhatsApp heeft in iOS 10 allerlei nieuwe functies, maar sommige gebruikers lopen tegen problemen aan. Zo werkt Siri niet goed en worden niet de juiste geluidjes afgespeeld. In dit artikel lees je hoe je dit oplost.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Dank voor de info! De geluidjes zijn bij mij inderdaad allemaal gelijk.

  2. Alleen iPhone 6s en later? Bij iPhone 6 staat bij Siri geen enkele app bij appondersteuning.

  3. @Ying-Fu Li: Siri-ondersteuning werkt op elk toestel dat draait op iOS 10. Ben je geüpdatet naar iOS 10 en heb je de stappen in het artikel al geprobeerd (opnieuw installeren van WhatsApp)?

  4. Ik had gisteren zelf problemen (inmiddels ook al gemeld aan WhatsApp) dat mijn bluetooth ‘carkit’ (=mijn ingebouwde autoradio) gesproken berichten nu behandeld als telefoongesprekken, voorheen waren dat audiostreams. Het geluid speelt daarbij niet (goed) af. Airplay kun je uitzetten om via de speaker te spelen maar bij telefoongesprekken gaat dat niet. Work around is tijdelijk BlueTooth uitzetten of je radio/navigatie tijdelijk uitzetten.

  5. Waar ik de laatste tijd last van heb is dat als ik een Whatsapp bericht wil sturen of beantwoorden dat het Swype toetsenbord blanco is.. Hij komt wel op maar zonder cijfers en letters.. Heb m al een keer verwijderd maar het blijft steeds terugkomen… Iemand bekend met dit probleem???

  6. Ik merk dat ik de notificaties van Whatsapp bij een ontgrendeld scherm (bijvoorbeeld als ik bezig ben in een andere app) niet kan wegvegen. Meer mensen hier last van? De notificatie blijft best lang bovenin het scherm hangen…

  7. Ik heb helemaal geen recente chats in de widget.. blijft een leeg vak. Iemand oplossing hiervoor?

  8. Origineel geplaatst door René
    Ik merk dat ik de notificaties van Whatsapp bij een ontgrendeld scherm (bijvoorbeeld als ik bezig ben in een andere app) niet kan wegvegen. Meer mensen hier last van? De notificatie blijft best lang bovenin het scherm hangen…

    Helaas is dat een bug, die nog niet verholpen is.
    Aanwezig sinds beta 2.

  9. Ik kan geen pdf meer delen naar een whatsapp gesprek/groep…..

  10. @Joost: ik heb hetzelfde probleem. Nou nog iemand met een oplossing…

  11. Wat (bij mij) ook niet werkt bij Whatsapp iOS 10 is als je een nieuw nummer wilt toevoegen aan een bestaande contactpersoon.

    Ik kreeg een berichtje van een iemand die een nieuw nummer had, na meermaals te hebben geprobeerd om het nummer toe te voegen aan zijn bestaande contact in mijn iPhone bleef die hem niet opslaan.

  12. Lees hier vaak dat opnieuw installeren van Whatsapp problemen kan oplossen.
    Duidelijk dat je de chats kunt terugzetten via iCloud.
    Maar wat gebeurt er met de instellingen. Met name wat betreft : delen met FB?
    Heb begrepen dat er maar bepaalde tijd is om dit uit te schakelen.
    Als ik de app opnieuw installeer, heb ik de optie om niet te delen dan nog?

  13. @Joost: Backup maken van WA in icloud app verwijderen en op nieuw installeren chats terug zegten en klaar!

  14. Als op een Whastapp bericht drukt (3D Touch) in vergrendelscherm, dan kan je een bericht terug sturen. Ook al heb je deze instelling uit staan

  15. Siri blijft bij mij zeggen “Sorry, je moet verdergaan in de app.”
    Opnieuw installeren beetje lastig omdat groter is dan mijn iCloud aankan.

    Iemand een idee?

  16. Ik heb een ipad4 en een ipad air2. Voor de 4 is de update 804MB en voor de air2 1GB! Hoe kan dit?

  17. IOS 10 bij whatsapp is de Quick reply functie verdwenen. Komt deze nog terug?

  18. Is er nog een mogelijkheid om het “blub” geluidje uit te zetten bij het verzenden van een bericht?

  19. @Joost: Ik ben daar ook wel benieuwd naar. Bij laadt de widget ook geen recente chats.

  20. Ik kan door de nieuwe update geen gebruik meer maken van de zoekfunctie hij vind helemaal niets!
    nog iemand die hier last van heeft?

  21. Heeft iemand ook het probleem dat whatsapp helemaal niet kan openen ???

  22. ik heb voor het beginnen van de update te installeren een melding gehad dat mijn iphone 3 apps moest verwijderen om de update te kunnen installeren en dat deze na de update automatisch weer zouden downloaden. ik heb de update inmiddels gedaan maar de apps willen niet meer downloaden. ze staan er wel maar er staat al meer dan 2 uur: wachten. andere apps die ik wil downloaden die installeert hij wel. iemand tips, het betreft o.a. namelijk ook whatsapp

  23. Whatsapp opnieuw geïnstalleerd en alle instellingen goed gezet, maar nog steeds zegt siri op de iwatch dat ik op de iPhone verder moet gaan.

  24. Ik heb geen last van de bovenstaande problemen gehad. Wel is het bericht dat ik heb verstuurd via het notificatiecentrum niet aangekomen en ontvang ik groepsapp berichten pas als ik de telefoon activeer (ik heb hem niet helemaal te ontgrendelen). Meer mensen die hier last van hebben?

  25. Bij mij werkt die recente chats niet, ik krijg er geen meldingen in, iemand tips?

  26. @Juan: ja heb ik ook last van. Al een keer gedeïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd. Lijkt iets beter maar nog niet helemaal verdwenen. Super irritant!

  27. @Robin Arayan: Heb ik helaas ook last van! Hij opent niet en blijft crashen. Ondanks opnieuw installeren etc.

  28. @René: Ja ik heb hier ook last van helaas..

  29. Ik kan sommige apps niet optimaal gebruiken na de iOS 10 update, meer last van?

  30. @Beau: Ja dat heb ik ook!!

  31. Ik gebruik whatsapp nog met mijn oude nummer. Heb een simkaart met een andere nummer in mijn telefoon, dit heb ik al ruim 2 jaar.

    Mocht ik whatsapp verwijderen en opnieuw installeren, kan ik dus niet meer whatsappen via het nummer waar ik nu mee app en ben ik al mijn gesprekken kwijt (die ik nooit verwijder)

    Na de update van whatsapp & iOS 10 crasht mijn whatsapp constant bij het openen. Wat zou ik hier aan kunnen doen zonder mijn whatsapp te verwijderen?

  32. @Nino: Ik lees net dat je tegenwoordig in Whatapp je nummer kunt migreren. Dan kun je je berichten meenemen. Is dat geen optie?

  33. @Walter: Dat kan ook inderdaad, het is eigenlijk puur de luiheid om iedereen een bericht te sturen met mijn nieuwe nummer. Ga ik wel meteen doen zodra ik weer op whatsapp kan. Tot nu toe crasht mijn whatsapp nog steeds.

  34. Ik kan geen filmpjes meer verzenden sinds de update naar IOS 10. Na het aanvinken in filmrol kom ik niet verder. Enig idee hoe ik dit oplos?

  35. Mijn iphone 6s (1 1 maanden oud) gebruik ik zakelijk. Sinds de update ios10 heb uitgevoerd, bevriest mijn telefoonboek constant. Het lijkt wel of de updates bewust ervoor zorgen dat het niet ten goede komt van eerdere geproduceerde toestellen.

  36. Opnieuw installeren van WhatsApp heeft bij mij inderdaad het probleem verholpen dat Siri niet goed met WhatsApp samenwerkt. Maar nu zit ik met het volgende probleem: bij WhatsApp is onder het menupunt verdwenen. Er is geen keuze meer, dus zal WhatsApp wel gedaan hebben wat ik niet wilde: informatie delen met FB 🙁

  37. Sinds iOS 10 heb ik het probleem dat bij het afspelen van een audio opname (ingesproken tekst) er een fractie van een seconde wat te horen is in mijn bluetooth headset en daarna is het stil, maar gaat de play-slider wel verder. Schakel ik bluetooth uit dan speelt hij prima af via de iPhone speaker. Headset al ontkoppeld (‘vergeet dit device’) en opnieuw gepaired. Probleem op meerdere iphones met verschillende headsets.
    Iemand een idee?

  38. @René:

    Dan moet je bij meldingen stroken kiezen.
    Deze verdwijnen wel vanzelf,als je telefoon op meldingen hebt staan dan gaat het niet vanzelf weg.
    Geldt ook voor emailberichten.

  39. Sinds IOS10 verspringen mijn mails terwijl ik typ, Tekst selecteren lukt slecht of resulteert erin dat de tekst direct gedelete wordt of verzonden. Alsof er dan 2 handelingen tegelijk plaatsvinden die ik niet kan sturen. Of de tekstgrootte neemt ongelooflijk toe, zonder aanleiding.
    Inloggen met vinger, reageert het niet altijd meer op. Met code, pakt het bv maar 1 van 4 cijfers. Na tijdje proberen lukt het.
    Iemand ervaring met en oplossingen voor deze problemen?
    Ik wordt er eerlijk gezegd gek van. Waarom kan ik OS10 er niet gewoon weer vanaf gooien?

  40. Supper bedankt Had alles al geprobeerd en werd helemaal gek dat het niet werkte na het opnieuw opstarten wel dankjewel !!

  41. Sinds de update ios 10 trekt whatsapp mijn batterij heel snel leeg. Hoor er meer om me heen die daar last van hebben.

  42. @Robin Arayan: heb ik ook en heb jij het al opgelost?

  43. @René: bij Apple….even thuisknop indrukken

  44. Ik heb inderdaad problemen met de geluiden die ik ingesteld heb voor whatsapp. Ik heb al een paar keer mijn telefoon uit gezet en de eerste twee/drie keren krijg ik mijn ingestelde tonen weer te horen, maar hij valt toch steeds terug naar de welbekende drietoon…… Nog andere oplossingen?

  45. Ik kan geen foto’s meer versturen op mijn iphone via whatsapp. Krijg dan de melding applicatie fout. Bewaren van afbeelding mislukt. Hoe kan ik dit oplossen weet iemand dit?

  46. @Wieke: ja ik heb hetzelfde maar heb helaas geen oplossing kunnen vinden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.