Reacties voor: WhatsApp-oprichter roept op tot #DeleteFacebook

WhatsApp-oprichter vindt het genoeg geweest: met de tekst #DeleteFacebook sloot hij zich aan bij het groeiende aantal mensen dat oproept om Facebook-accounts te wissen. Het sociale netwerk staat onder vuur na het schandaal rondom Cambridge Analytica.
Lees het complete artikel → WhatsApp-oprichter roept op tot #DeleteFacebook

Reacties: 22 reacties

  1. Jaren geleden gedaan en ik heb er geen dag spijt van gehad of het gemist. Alle mensen waarvan ik wil weten hoe het met ze gaat die bel ik of stuur ik een berichtje. Zat laatst met een collega mee te kijken die me iets wilde laten zien op FB, en toen besefte ik me weer wat voor een nutteloze dingen daar op staan. Als ik tegen mensen zeg dat ik geen FB heb is ook steeds vaker de reactie: ik ga het ook wegdoen denk ik.

  2. Hij is zeker niet goed in zn koek-koek.

  3. Ik ben ook al jaren gestopt……. wat een onzin kreeg ik steeds voor mijn kiezen over volstrekt onbelangrijke zaken en z.g. weetjes.

  4. Heb Facebook een jaar gehad maar man oh man wat een gedoe. Die tijdlijn is een totale onzin met onzin posts. Ben blij dat ik er weer vanaf ben.

  5. Wat een overtrokken reacties. Vind het nog steeds een leuk medium om in contact te blijven met mensen, zolang je er verstandig mee om gaat is er niks mis mee. Maar als mensen graag hun account willen deleten en weer brieven en sms’jes willen gaan sturen, doe dat vooral.

  6. Hier nog nooit een Facebook account gehad en hoef het ook niet. Mis er niets aan en dat dit een verslaving kan zijn. Mooi niet, ben gelukkig, en misschien wel veel gelukkiger, zonder Facebook.

    Nu nog allemaal over op Signal en ik ben ook tevreden. Weg met #whatsapp :).

  7. Origineel geplaatst door Rutger
    Wat een overtrokken reacties. Vind het nog steeds een leuk medium om in contact te blijven met mensen, zolang je er verstandig mee om gaat is er niks mis mee. Maar als mensen graag hun account willen deleten en weer brieven en sms’jes willen gaan sturen, doe dat vooral.

    Briefjes en sms-jes waren erg leuk in de vorige eeuw, maar ‘wij Facebook-verlaters’ doen nog volop mee in de maatschappij met moderne communicatie. Er zijn zat andere alternatieven om met elkaar in contact te blijven. Veel twijfelaars hebben last van FOMO syndroom. (=Fear of missing out) En weet je, je mist toch niks. Van je kinderen en andere naasten in je real life geniet je veel meer dan even dwangmatig wat teksten en foto’s liken.

  8. @Rutger: heb het nooit gehad en stuur nooit brieven of een sms’je. De mensen die ik ken, echte vrienden, spreek ik wel tijdens een vrienden avond, het stappen, avondje eten of gewoon lekker bellen (oh ja, een whatsapp berichtje, hmmm sorry). Maar de meeste gebruiken iMessage, gelukkig.

    Voor mij dus ook geen brieven 😉

  9. @Rutger: Prima als je met plezier Facebook gebruikt, maar om nu te zeggen dat er ‘niks mis mee is’. Dan zou ik het nieuws iets beter gaan volgen. Begin bijvoorbeeld met dit artikel in de NY Times om te weten hoe je Likes gebruikt worden om je te manipuleren. Lees daarna deze uitleg van Mashable over hoe jouw Likes ook effect hebben op je vrienden.
    En als je dan nog denkt dat het allemaal wel meevalt, hier de uitleg hoe Facebook-data de basis vormde voor een (voor Trump) succesvolle verkiezingscampagne en dat dat de normale gang van zaken is voor Facebook, want het spitst zich nu toe op de verkiezingen, maar dit is de normale, gangbare praktijk voor Facebook, ook voor adverteerders. Niks mis mee, dus.

  10. ik Heb al vanaf het begin een Facebook account, maar heb nooit mijn privé naam en gegevens ingevuld => dat gedeelte begrijp ik dus ook niet goed bij anderee…, maar ja….

    Ik begrijp de commotie wel, maar de ogen worden gesloten voor andere bedrijven die hetzelfde enkele jaren terug ook gewoon deden; ik kon ongeveer 7-8 jaar terug via Woopra precies zien we er bij mijn op de homepage zaten => als ze met hun Google account waren ingelogd – zag ik hun e-mailadres, geboortedatum, plaats etc gewoon in mijn overzicht staan.
    Grote sites die toen Woopra gebruikten hadden ook AL die gegevens en dat is hetzelfde als wat Cambridge Analytica nu heeft gedaan!

    Meer koppen gaan rollen?

  11. Ik vrees dat het allemaal een beetje laat is. Inmiddels een hele generatie die zijn leven op social media gooit en zich totaal niet bewust is van de gevolgen. Ieder zijn ding, zolang ik maar niet hoef mee te doen. Ik vrees echter voor mijn kinderen die straks continu onder ‘sociale druk’ staan om hun fantastische gebeurtenissen maar te delen en op gaan kijken tegen nutteloze vloggers.

  12. @Rutger: dus dat Rutger, je haalt de woorden uit mijn mond!

  13. @Mark: Gisteren toevallig mijn facebook account verwijderd na al een tijd de facebook app niet meer gebruikt te hebben. Ik heb tussen het verwijderen van de app en het uiteindelijk wissen van mijn account totaal niet het gevoel gehad iets te missen, had juist het gevoel meer tijd te hebben voor leukere dingen dan telkens dwangmatig die app te moeten starten.

    Verder geloof ik wel wat je schrijft dat likes effect kunnen hebben op je vrienden.

    Ik kreeg de laatste tijd veel screenshots van vrienden toegestuurd met mbt likes waarvan ik bepaalde merken en winkels leuk zou vinden. In dit geval ging het om Samsung en de mediamarkt en meer van dit soort bedrijven. Ik weet zeker dat ik deze bedrijven niet leuk vind of geliked heb en dit weten mijn vrienden ook vandaar ook de verontwaardiging van mijn vrienden dat ik deze bedrijven leuk zou vinden. Ook zijn er geen cookies van dit soort bedrijven op mijn pc te vinden omdat ik deze altijd bij het sluiten van de browser gewist wordt.

    Waar ik wel in geïnteresseerd ben is in gadgets en dit soort zaken(stond ook op mijn facebook profiel) grote kans dat facebook deze interesse omgezet heeft in interesse voor samsung en de mediamarkt waar ik zelf de keuze niet in heb. Of misschien doet samsung/mediamarkt dit zelf door een speciaal geschreven script om mijn vrienden te overtuigen dat ik samsung tof vind om zo de verkopen van de nieuwe galaxy S9 een extra boost te geven. Want die zogenaamde likes komen altijd op het moment dat er bepaalde artikelen op de markt gezet gaan worden 😉 In dit geval de SG9.

    Ik ben deze praktijken gewoon zat en dat er geld over mijn rug verdient wordt van artikelen die ik niet leuk vindt maar wel de schijn van gegeven wordt. Verder zou ik geld van deze bedrijven moeten krijgen omdat zij mij gebruiken voor hun reclame. Jammer genoeg werkt het maar 1 kant op…

    Kortom: ik heb geen hekel aan samsung of de mediamarkt, maar meer om de manier van handelen tussen facebook en andere bedrijven of hoe dit spel ook gaat. Ben er klaar mee.

    Hier de verontwaardiging. 1 voorbeeld van de meerdere die ik krijg.

    https://afbeelding.im/uF4d3TCX

  14. Nooit facebook account gehad en gaat ook nooit gebeuren: ik probeer bedrijven waarbij je zélf het product bent (zoals facebook en google) zoveel mogelijk te mijden.
    Ik denk dat facebook de komende jaren uiteindelijk flink in aandeel zal afnemen door (geleidelijke) bewustwording bij klanten door negatieve berichtgevingen omtrent privacy en dergelijke. Als je aandelen hebt, verkopen dus haha

  15. Ik heb vandaag mijn Facebook gedeactiveerd. Eens kijken of ik zonder kan😅

  16. Ik heb een facebook account om mijn zakelijk account te bedienen, kijk er al maanden niet meer op. Maar ik merk wel dat ik mij begin te irriteren aan het dwangmatig gebruik van facebook door mijn partner, die heeft volgens mij zoals @Sandra al zegt last van een FOMO syndroom. (=Fear of missing out)

  17. Ik heb nog wel facebook maar gebruiker het amper, als ik 3 keer in de week kijk is het veel.
    De app is er al vanaf dus alleen nog via mobiele browser, of gewoon eens als ik achter de pc zit.

    Ik heb alles na gelopen en wat ge liked heb, apps die toegang hadden etc verwijderd bij facebook, het was een karwei maar het is weg.
    Ik log dus ook nergens in met facebook en met google zelfde gedaan, alles gewist bij instellingen van google, daarna account gewist en chrome,youtube etc accounts verwijderd duckduckgo als startpagina.

    Ik mis helemaal niks meer heerlijk zulke vrijheid, ook apps instagram, snapchat zijn verwijderd.

  18. Paar jaar geleden mee gestopt, was de onzin zat, ga zo boodschappen doen, moet even naar het toilet, goedemorgen lieve mensen, welterusten lieve mensen pfff. Boos als ik een verjaardag vergat, boos als ik ergens geen like zette. Wat een bevrijding toen ik die shitzooi verwijderd had, je wordt er een gelukkiger mens van!

  19. Eindelijk ! Gaan we onze ogen nu openen? Online media werelds grootste bedreiging. Weg ermee!

  20. Met ingang van vandaag gestopt met Facebook en WhatsApp.

  21. Weet je wat trouwens het leukste is? Iedereen heeft het over privacy. Bijna iedereen ( op verstandige mensen na dan😁) heeft Facebook , als er nou iets niet privacy is dan is het Facebook wel hahaha.

  22. Origineel geplaatst door Rutger
    Wat een overtrokken reacties. Vind het nog steeds een leuk medium om in contact te blijven met mensen, zolang je er verstandig mee om gaat is er niks mis mee. Maar als mensen graag hun account willen deleten en weer brieven en sms’jes willen gaan sturen, doe dat vooral.

    Wat een onzinnige reactie. Er zijn genoeg andere (moderne) manieren om contact met anderen te hebben. Ik kan me voorstellen dat het zakelijk gezien interessant is om te gebruiken. Voor privé is het echt onzinnig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.