Reacties voor: WhatsApp en iOS 11: meldingen komen niet aan, heb jij er last van? [poll]

Er lijkt een probleem te zijn met WhatsApp in iOS 11. Meldingen komen vaak niet door, waardoor je berichten eenvoudig kunt missen. Heb jij hier ook last van?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 86 reacties

  1. Gelukkig, ik dacht dat het aan mij lag! Ik hoop dat er snel een oplossing komt, irritant dit zeg.

  2. Ik had onlangs (met ios 11) wel het probleem dat whatsapp meldingen niet meer op mijn Apple Watch binnen kwamen. Denk dat dit nu wel is opgelost door een reboot van mijn iPhone maar weet het nog niet zeker 🙈

  3. iOS 11.1B2 heeft ook dit probleem merkte het gisteren avond kreeg ze pas binnen toen ik WhatsApp weer opende

  4. Ik heb ook het probleem. En merk ook sinds iOS 11 dat er heel vaak de zelfde update komt. Ook is WhatsApp bij mij opeens groter geworden kwa mb. Start soms wat langzamer op. Ook wat ik merk dat je soms met type slecht weer geven wordt het gesprek.

    Deze problemen heb ik niet bij Telgram Messenger. Ik ben blijer met Telegram Messenger en mer dat steeds meer contacten het genot van Telegram Messenger ontdekken.

    Bel kwaliteit van WhatsApp is minder dan bij Telegram Messenger.

    Ik merk ook de laatste tijd dat als ik over een onderwerp heb met iemand dat er na Facebook open daar dingen over voorbij komen. Dit heb ik niet bij Telegram Messenger en dan Facebook open.

  5. Bij mij verspringen de berichten bij het sturen van een appje. De oplossing is om get gesprek opnieuw te openen

  6. Ik heb ook vaak dat als ik vanaf het lockscreen reageer op een. Whatsapp bericht ik later de melding krijg bericht versturen mislukt. Als ik dan whatsapp open en naar de chat ga verzend hij het bericht wel meteen.

    Hebben meer mensen dit?

  7. Geen enkele issues met iOS 11.03
    Whatsapp heeft al vaker issues gehad met een nieuw OS. Ze moeten dit eerder updaten, immers krijgen developers ruim de tijd om hun apps IOS ready te maken…

  8. @Daan: ik heb dat ook

  9. Ik krijg ze wel binnen op de iPhone maar vaak geen melding op m’n Apple watch. Dit gebeurt vooral al je veel appjes tegelijk binnen krijgt.

  10. Ook ik heb er last van. Heel irritant

  11. Niet alleen whatsapp maar ook telegram geeft deze problemen

  12. Naast dat mijn scherm tig keer blijft hangen, apps niet willen openen (blanco scherm) foto’s niet willen downloaden heb ik ook ehm daar last van ja..

    De batterij gaat nu wel weer op normaal tempo met me mee, toch nog iets goeds aan 11

    Ps: nog nooit zooo vaak een hard reset moeten geven!

  13. @Daan: ja, heb ik ook last van

  14. @Maurits: toetsenbord opnieuw openen werkt ook, ben gelukkig niet de enige

  15. Facebook messenger heeft deze problemen ook.

  16. Heb een nieuwe iPhone gekocht en nu werkt het weer.

  17. Ik dacht dat ik de enige was met dit probleem, maar blijkbaar dus niet!

    Ik merk al sinds de eerste beta van iOS 11.0 dat niet alle meldingen binnenkomen. Bijvoorbeeld, dat ik een tikje heb gevoeld op m’n Apple Watch en dan voor de komende tien minuten niet meer, onder de veronderstelling zijnde dat er maar één melding aangekomen is. Blijken het er al veel meer te zijn. Erg irritant. Ik vraag me af wat hier de oorzaak van is, en bovenal: of er een fix voor komt!

  18. Ik vind het irritanter dat ik af en toe gewoon niks hoor als ik ga bellen. Moet ik weer opnieuw opstarten! Dus dat hele iOS 11 is ruk. Loopt ook nog steeds vast. Tot ik alle apps afsluit. Lijkt wel of ios11 niet met het geheugen kan omgaan ofzo. Hen een 64gb iPhone 6s

  19. Ja ik heb hier ook veel last van. Soms komen whatsapp meldingen wel, vaak niet. Alles opnieuw installeren (clean install telefoon) helpt niet. Sowieso werken pushmeldingen bij andere apps ook niet goed. Soms wel… Soms niet. Zit geen regelmaat in. Fb pushmeldingen zijn helemaal een ramp. Die zijn ook zo onstabiel. Meestal komen ze niet binnen en dan weer dagen wel.

  20. Ik heb nog steeds problemen met het toesten bord dat verkeerd geplaatst word of in beeld blijft staan. Dat heb ik ook op Snapchat.

  21. @Daan: Hoi Daan, dat heb ik ook!

  22. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  23. Het treedt ook op bij Klasbord (een app waar de juf/meester leuke dingetjes op kan zetten voor de ouders). Het lijkt dus niet WhatsApp-specifiek?

  24. Hier hetzelfde probleem met iOS 10.3.3 op een iPhone 5s.

    Bij andere apps geen problemen met de meldingen.

  25. Ah ik was een van de velen die mailden.

    Mijn vriendin en ik hebben beide problemen met het ontvangen van appjes, althans de meldingen daarvan.

    Vriendin; iPhone 6, IOS 11.0.2, laatste WhatsApp update
    Ik; iPhone 7, IOS 11.0.3, laatste WhatsApp update

  26. Zowel met berichten / iMessage als met WhatsApp krijg ik geen meldingen. Ook niet na de update. WhatsApp komt ook niet door op de watch 2. Berichten / iMessage wel.

  27. Ik heb gelukkig nergens last van. En als ik hier wel last van had, dan vind ik dat alleen maar lekker rustig…. ik reageer altijd al wanneer ik er aan toe ben en niet wanneer een bericht binnen komt. Ik heb vaste koffie momenten waarbij ik de iPhone even check op belangrijke berichtjes. En ik reageer alleen maar als ik daar zin in heb. M’n vrienden en kennissen weten dat al jaren van mij. Dus is het echt belangrijk dan moet je bellen, zeg ik altijd. Werkt perfect. Zie dit maar als een zegen en niet als een groot probleem😊🙏

  28. Bij mij is er niks aan de hand, ik ontvang gewoon de meldingen

  29. Hier ook hetzelfde probleem. Ook bij berichten die ik op “stil” heb gezegd komen pas binnen op ‘t moment dat k WhatsApp open. Voorheen zag ik nog wel een “1” naast ‘t WhatsApp icoontje staan.
    Ook niet stil gelegde berichten komen vaak niet gepushed door.

  30. Ik heb geen problemen met WhatApp , wel met imessage en of sms dat niet afgeleverd worden , naar sommige wel andere weer niet wat een gesukkel , waarom een update vrijgeven met zoveel problemen ? APPLE wordt wakker , aast niet op het geld van de gewone gebruiker om een nieuw toestel te verkopen ? zorg ervoor dat je dure spullen echt goed werken ??

  31. Bij mij gebeurt het ook soms.
    Sinds een half jaar een iPhone met Android nooit problemen gehad na een update.
    Valt me toch tegen van ios, beter iets beter testen voor een update uitkomt.

  32. IOS 11.0.3

    Last ervan inderdaad

  33. @Salomon: i know right… (WAAROM LEES JE MIJN BERICHTEN NIET )!!!!

  34. Meldingen Facebook, FB Messenger, SWARM, Whatsapp, Instagram werken allemaal willekeurig. Soms wel, soms niet. Geen touw aan vast te knopen. Schone installatie IOS 11.

  35. Zelfs met de meest recente update van whatsapp en de meest recent ios versie (11.1 bèta 2) doet dit probleem zich voor bij mij

  36. Ik wilde overigens al downgraden naar IOS10, omdat ik de wekelijkse bugfixes en updates zat ben. Ik kon niet downgraden, omdat mijn Apple watch nu ook op OS4 zit. Apple watch OS valt niet te downgraden. Na contact met een genius, conclusie gekomen dat ik alsnog moest blijven op IOS11 en er geen oplossing voor me is.

    Triest als je er bij stilstaat dat je verplicht wordt te updaten. Voor mijn gevoel is het nog niet klaar. Vooral als er dit soort irritante issues nog erbij komen..

  37. @Salomon: @Maurits: Hoe vaak gebeurt het bij u?
    Bij mij elke keer, heel soms gaat het wel goed.

  38. Zolang dit soort berichten blijft komen installeer ik iOS11 niet. Dit zijn geen kleine bugs, maar essentiele fouten. Eerst Exchange problemen, nu weer Whatsapp. Ik vind dit Apple onwaardig.

  39. Ik heb voor Whatsapp de optie ‘verversen op de achtergrond’ ingeschakeld en dat lijkt beter te werken.

  40. Nergens last van. Heb de nieuwe updates van iOS 11 en WhatsApp

  41. Volgens mij is het bij mij opgelost door de laatste versie.

    Mijn symptomen:
    – Berichten kwamen niet binnen,
    – Verzonden berichten bleven vaak op 1 vinkje staan,
    – Whatsapp app op de Mac kon geen verbinding maken, alleen als ik de app op de iPhone open liet staan.

    Nu werkt het (voorlopig) weer terwijl mijn telefoon ‘uit’ staat.

  42. @Robert: Geen probleem met whatsapp, maar wel met iMessage en SMS. Berichten komen wel binnen, maar ik krijg er geen melding van.

  43. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  44. @Robert: ik kan op de achtergrond zowel als de telefoon vergrendeld is geen Appjes sturen “ kan WhatsApp bericht niet sturen naar .x.x.x. “ ik moet per se de App opennen voordat de berichten gaan

  45. Geen last van missende notificaties, wél toetsenbordproblemen.
    Met name als ik dus een notificatie open en whatsapp weer eens vraagt om de verificatie code.
    De ene keer heb ik geen cijfers keypad, maar compleet toetsenbord.
    De andere keer komt datgene wat ik intoets in de chat uit ipv in het verificatievenster, terwijl je dus niet die chat kan zien.
    Meermaals gemeld bij whatsapp. Is al sinds een van de eerste beta versies van IOS11.

  46. Het toetsenbord verschijnt vaak niet als ik een chat open, moet ik de app eerst helemaal afsluiten en opnieuw opstarten.

  47. De app van marktplaats geeft ook geen notificatie weer.
    11.0.3!

  48. Bij mij blijft de tekstbalk in het midden van het scherm hangen.

  49. Met Whatsapp pushmeldingen gaat het iets beter nu, maar nog niet goed. Facebookmeldingen doen het helemaal niet meer nu. Fb messenger geeft ook slechte meldingen. Diverse andere apps geven sporadisch pushmeldingen. IOS 11.03. Jammer dat de basis, meldingen zo slecht werken. Niet Apple waardig.

  50. @Daan: Nou, bij letterlijk élke whatsapp berichtje! iPhone al reset gedaan, whatsapp opnieuw geïnstalleerd maar geen resultaat. (iPhone 8plus ios 11.0.3 )

  51. Ik heb al een hele tijd geen whatsapp op 4 g verbinding. Hij werkt alleen als ik op wifi zit.

  52. iOS 11.0.3

    Berichten komen binnen bij openen whatsapp

  53. @Daan: ik heb dit ook!

  54. @Tom: precies dit!

    Ergens heb ik het idee dat whatsapp problemen heeft met de verbinding met de server als de app gesloten is, en dat dit niet specifiek te maken heeft met de pushberichten.
    Bij het openen van de app komen nl wel alle berichtjes en meldingen meteen goed door.

    Dit is is ook met de online versie van whatsapp. Voorheen hoefde de app niet open te zijn om deze te laten werken, nu moet de app volledig open en actief zijn, anders krijg ik vrijwel meteen de melding dat whatsapp offline is…

  55. Ik heb het ook. Met de beta volgens mij niet last van. Erg vervelend, hopen dat het gauw opgelost is.

  56. Bij mij kwam geen enkele melding meer binnen.
    De iPhone -6 opnieuw opgestart en het probleem was verholpen.

  57. Problemen met notificaties van WhatsApp had ik ook al in iOS 10. Ik wil niet de hele dag stroken of zichtbare notificaties van WhatsApp hebben, maar wél een geluidje. Dat heb ik ook zo ingesteld. Maar dat doet WhatsApp dus niet.. in iOS 11 is dat zo gebleven.
    De groepsapps heb ik wél op stil staan. Dat is één van de beste instellingen in WhatsApp 😜

  58. IOS 11 sucks!! Even twitter doesn’t tweet anymore. ☹️

  59. Scherm kantelen om landscape te typen werkt vaak slecht, lang wachten, app opnieuw opstarten, onhandig..

  60. Ik dacht dat het aan mijn iphone 6S lag. Ik miste de laatste dagen ‘Lunch berichten om 12:30u’ ze komen of 5 minuten later aan. Ik zie de berichten als ik whatssapp open.

  61. @Salomon: Bedankt voor het antwoord.
    Gelukkig ligt het dus niet aan mijn iPhone.
    Hoop dat ze het snel fixen het is namelijk erg vervelend.

  62. Vraag mij af of niet gewoon een WhatsApp probleem is. Mijn dochter loopt 3 grote updates achter en heeft het probleem ook.

  63. Ook hier problemen met notificaties. Krijg niks binnen, totdat ik Whatsapp zelf open. Best irritant omdat je op deze manier niet alleen berichten maar ook gesprekken mist..

  64. Een maand geleden een schone installatie gedaan (IOS 10). Na updaten naar IOS 11 werd het een zooitje met de meldingen. Nu weer een schone installatie gedaan, en alles behalve Facebook draait weer als een tierelier. Alle meldingen komen binnen. Behalve de meldingen van Facebook, dus ik bedoel niet de messenger, want die werkt weer perfect. ( heel sporadisch wel meldingen bij FB, maar dat is bij FB al jaren zo, wat een bagger app). WhatsApp, want daar gaat het hier om, geeft weer 100% meldingen.

    EDIT: Te vroeg gejuicht! WhatsApp gaat weer de mist in.

  65. @Maurits: hier ook last van idd, het berichten balkje waar je in typt schiet opeens omhoog of gaat midden in je scherm staan, en de berichten zijn weg, whatsapp opnieuw openen dan zie je de berichten weer, ook met de laatste update; Echt super irritant !!Zo zijn er wel meer fouten in IOs11…..

  66. Ik heb geprobeerd met ververs op de achtergrond, zodat apps ververst worden tijdens wifi en 4g. Ook dit werkt niet optimaal, appjes komen binnen maar sommige ook weer niet. Erg irritant dit probleem, vaak appjes (te) laat gelezen.

  67. Word dat nog opgelost? Want is echt heeeel vervelend

  68. Ook hier problemen met iOS 11.0.3 icm Whatsapp. Tevens de combinatie van Whatsapp mobiel met de Desktop Whatsapp vertoont problemen met de koppeling.

  69. @Martijn: Klopt ja. Dit ervaar ik ook. Hoop dat ze dit snel oplossen

  70. Origineel geplaatst door Koen
    @Martijn: Klopt ja. Dit ervaar ik ook. Hoop dat ze dit snel oplossen

    Ook daar heb ik last van. Je kan wel connectie maken maar kort daarna word ie op de achtergrond toch weer verbroken.

  71. @Daan: herkenbaar en zeer irritant.

  72. Ik kan de profielfoto in Whatsapp niet wijzigen. Tenminste niet als ik uit “alle foto’s” wil kiezen. Dan loopt ‘ie vast tijdens het scrollen en gaat het scherm op zwart. Iemand anders hier ook last van? Kiezen uit een kleiner album kan wel. Contact met Whatsapp gehad, maar zij zeggen dat dit een Appleprobleem is.
    Heb een iPhone SE.

  73. Ik heb last van zowel WhatsApp-meldingen die niet binnenkomen, als van het feit dat mijn telefoonscherm niet oplicht bij iMessage-berichten. Nu heb ik voor die laatste de oplossing gevonden, op het Apple Discussions forum.

    Daar is dus iemand die het heel uitgebreid heeft uitgezocht voor zichzelf. Voor iMessage werkt het, dat heb ik zelf kunnen concluderen. Of het ook voor WhatsApp werkt durf ik niet te zeggen.

    Het enige nadeel voor mij aan het uitzetten van Bluetooth is dat ik dan niks aan mijn AirPods heb, dus daar schiet ik nog niks mee op 🙁

  74. Nou dat dus. Echt vet irritant dat ze pas binnen komen als ik de app open.

    Ik heb ook wel eens als ik de app open in de landscape mode dat de balk waarin je moet typen halverwege het scherm staat. Als ik dan de telefoon weer recht kantel staat nog steeds de balk waarin ik moet typen halverwege het scherm, voor de al getypte berichten zeg maar. Lijkt me een bug…
    En ja, zie net dat er meerdere zijn met dit probleem…

  75. Lees net dat er een oplossing aan komt. Nog paar dagen!

  76. Na de laatste iOS-update kan ik niet meer gebeld worden via WhatsApp. Geen ringtone, geen oplichtend scherm.
    Ik zie vervolgens wel dat ik gebeld ben..
    Uitbellen gaat probleemloos.

  77. Zelfde problemen als velen hier. Apps komen pas binnen als ik WhatsApp open. Reageren vanuit het toegangsscherm geeft telkens een foutmelding. Dit alles sinds de op 1 na laatste versie van WhatsApp, 2.17.60. Ik heb het idee dat de bugs daar zijn ontstaan, niet in iOS 11 of de daarop volgende 3 iOS updates.
    Probleem wat al eerder bestond is dat ontvangen foto’s niet meer automatisch opgeslagen werden, maar pas na het openen van WhatsApp.

  78. Hier hetzelfde probleem, soms komen meldingen wel door maar vaker niet! Ik heb het sinds de update naar IOS11, het lijkt dus wel degelijk aan iOS te liggen. Ik had bijvoorbeeld laatst ook dat ik mijn telefoon unlockte en zag dat ik drie gemiste oproepen had gehad, waar ik dus helemaal geen melding van zag in mijn gelockte scherm. Dus het zit niet alleen in de apps, maar lijkt een algeheel meldingenprobleem te zijn.

  79. Blijft problematisch soms krijg ik wel apps binnen, maar vaker niet. Alleen als je whatsapp opent. Hopelijk snel een oplossing.

  80. Ik heb andere problemen sinds de update.. vanaf whatsapp, instagram en Facebook kan ik geen foto’s uploaden.. er wordt verwezen naar de privacy instellingen maar daar kan ik geen toegang geven tot foto’s, omdat foto’s daar niet bij staan.. heel raar allemaal en ik krijg het ook niet opgelost..

  81. Opgelost!! Draaien die update dus😜😜😜

  82. Idd, bij mij zijn de problemen ook opgelost! 👍

  83. Ik had het probleem niet, maar juist sinds de laatste update van whatsapp en ios heb ik het probleem juist wel !!

  84. Origineel geplaatst door Eric
    Ik had het probleem niet, maar juist sinds de laatste update van whatsapp en ios heb ik het probleem juist wel !!

    Dit is mij sinds gisteren ook overkomen…
    Vreselijk irritant!!!

  85. Na update IOS helaas nog steeds geen melding van Whatsapp bericht als IPhone 6s in de slaapstand staat. Erg irritant.

  86. Heb IOS 10.3.3.
    Op iPad 4 zijn de chats van WhatsPad niet meer zichtbaar.
    Probleem doet zich Nie t voor op bijbehorende iPhone 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.