Reacties voor: WhatsApp mag alles met je profielfoto doen

Het staat WhatsApp vrij om met je profielfoto en statusupdate te doen wat ze willen. Dat valt te lezen in de gebruiksvoorwaarden van de app.
Lees het complete artikel → WhatsApp mag alles met je profielfoto doen
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Van mij mogen ze die informatie wel gebruiken hoor. Wat heb ik er voor last van?

  2. Nou, daar gaat je privacy 🙁
    Lekker hoor, ik dacht toch dat Whatsapp mijn privacy waarborgde, maar dat valt ook weer vies tegen. Gewoon mijn eigen foto mogen verkopen en ook nog eens vertellen wat mijn status is. Pfff, hopen dat er snel iemand anders komt.

    Ben Whatsapp toch wel een beetje beu nou!

  3. Dit laat wel zien dat mensen de gebruiksovereenkomst totaal niet lezen maar nu vanwege de overname stappen mensen over. Als je zo op je privacy gesteld bent dan had je gewoon de gebruiksovereenkomst moeten lezen

  4. @wes1371: Helemaal mee eens, je hebt gelijk! Ik ben daar zelf ook schuldig aan, dat zeg ik eerlijk.

    Maar ik verwacht toch niet dat men mijn foto mag gebruiken, dat vind ik toch best wel vreemd eigenlijk. Goed, mijn status uitgeven vind ik prima, daar heb ik geen moeite mee. Een foto, dat toch wel.

  5. Dat is bij elk social media zo je profiel foto is openbaar

    Raar dat mensen er nu pas achter komen

  6. @marc: Telegram.

  7. Vind whatsapp nou niet echt social media, het is een chattapp, Facebook, twitter, instagram etc dat is social media 😉

  8. @daveensannie: vind ik ook! Whatsapp is geen sociaal media, het is een app dat ik gebruik om mensen in mijn naasten omgeving iets persoonlijks te sturen.

    Dat veel foto’s op sociaal media wel door iedereen te zien is, dat snap ik en is ook normaal. Maar van whatsapp verwacht je dat niet!!

    Ik wacht nog even op een goede chat. Telegram vind ik persoonlijk ook niet echt een fijne chat app. En niemand die daarop wil 🙁

  9. BOEIEND!! Stel je niet aan mensen…

  10. Social Media is om te delen. Dus dan worden je gegevens gedeeld. Dat is nou net de bedoeling.

  11. @marc: Er is al een poosje iets dat er veel op lijkt en beter met de privacy omgaat: TELEGRAM 😉

  12. Boeie, dan maar geen foto. Status kan me ook echt niks schelen. Waarom zou jeje hier druk om maken?

  13. Origineel geplaatst door Erwinnn
    BOEIEND!! Stel je niet aan mensen…

    Weer zo iemand die het allemaal maar normaal vindt…..beetje bij beetje nemen ze het gewoon van je. En jij maar iedere keer zegge:”boeien!”

    Heb zojuist mijn foto verwijderd. Weet niet of het al te laat is.

  14. Volgens het artikel in de (uitstekende) krant Handelsblatt gaat het om veel meer dan alleen maar de statusupdate en de profielfoto:

    Wer WhatsApp nutzt, überträgt alle Rechte seiner Kommunikation an das Unternehmen aus dem Silicon Valley. „Die Kunden stimmen jedenfalls in den Allgemeinen Geschäftsbedingungen zu, dass WhatsApp alle Inhalte, Bilder und ähnliches ohne Einschränkung und in allen Medienformaten und über alle Kanäle weiterverbreiten kann“, sagt Rolf Becker, Rechtsanwalt in der Kölner Kanzlei Wienke & Becker.

  15. @Flieps: je kiest er zelf voor om het te gebruiken. Als je bang bent dat Whats tonnen aan je foto zou verdienen dan zou er allang een scout op je stoep hebben gestaan en was je nu een tv ster.
    Wat een paniek om je foto

  16. Origineel geplaatst door Erwinnn
    BOEIEND!! Stel je niet aan mensen…

    Like!

    Origineel geplaatst door Flieps
    Weer zo iemand die het allemaal maar normaal vindt…..beetje bij beetje nemen ze het gewoon van je. En jij maar iedere keer zegge:”boeien!”Heb zojuist mijn foto verwijderd. Weet niet of het al te laat is.

    Je hebt vast wel diezelfde foto ook aan je Facebook profiel hangen, en dáár vindt iedereen het niet gek dat ie publiek beschikbaar is. Hypocriet en paranoia zijn woorden die me nu te binnen schieten.

  17. Origineel geplaatst door Flieps
    Weer zo iemand die het allemaal maar normaal vindt…..beetje bij beetje nemen ze het gewoon van je. En jij maar iedere keer zegge:”boeien!”Heb zojuist mijn foto verwijderd. Weet niet of het al te laat is.

    Ach vroeger had je zoiets als een telefoongids.
    IEDEREEN kon daar in kijen.
    Daar stond je naam in. Stond je telefoonnummer in, en zelfs je adres.
    Je hoeft daar geen foto te gebruiken.

    Al je berichten en inhoud zijn nog steeds beschermt.

  18. Dit lijkt inderdaad wel vrij erg. Maar het gross van deze voorwaarden is er voor zodat Whatsapp (Facebook) de foto’s en berichten die jij naar hen upload op een server kan opslaan, kan back-uppen en kan weergeven op iemand anders z’n telefoon. Als ze deze regels niet hadden zou iemand hun kunnen aanklagen en geld verdienen 🙂

  19. Ik vind dit gewoon belachelijk! Ik snap ook wel dat privacy tegenwoordig door internet enz. een stuk minder is, maar dit had ik echt niet verwacht! WhatsApp is heel iets anders dan Facebook: dat mensen mijn Facebook foto kunnen zien vind ik niet erg, maar mijn WhatsApp foto vind ik toch iets anders. En je status vind ik op WhatsApp ook iets dat toch echt alleen voor je chat personen is bestemd… Als dit zo doorgaat dan weet ik niet of ik wel bij WhatsApp blijf!

  20. @Peter: Jij hebt gelijk volgens mij, het betreft het juridisch indekken van het doorsturen en zichtbaar maken van je status en profielfoto op andere telefoons.De berichten en foto’s worden niet bewaard als ze direct worden afgeleverd op een andere telefoon.Ze worden wel tijdelijk op de server opgeslagen als het niet afgeleverd wordt.

  21. @Jean-Paul Horn: Dat kan zijn. Maar het Handelsblatt is een serieuze zakellijke krant en geen roddelblaadje. En dat advocatenkantoor uit Keulen is ook geen kantoortje van de 7de garnituur. Misschien zijn de voorwaarden in Duitsland iets anders. 😉

  22. Sinds ze overgenomen zijn door facebook ben ik bij wazzaaap pleite.

  23. Origineel geplaatst door Benjaboy5000: Ik vind dit gewoon belachelijk! Ik snap ook wel dat privacy tegenwoordig door internet enz. een stuk minder is, maar dit had ik echt niet verwacht! WhatsApp is heel iets anders dan Facebook: dat mensen mijn Facebook foto kunnen zien vind ik niet erg, maar mijn WhatsApp foto vind ik toch iets anders. En je status vind ik op WhatsApp ook iets dat toch echt alleen voor je chat personen is bestemd… Als dit zo doorgaat dan weet ik niet of ik wel bij WhatsApp blijf!

    Amen!!
    Beter had ik het niet kunnen zeggen 🙂

  24. Dat is nou de reden waarom ik avatars gebruik… geen persoonlijke foto’s

  25. Kom op zeg, je snapt toch wel als je een app op je phone zet, je meteen alles weggeeft!? Lees ff dat stukje tekst wat je vaak zonder te lezen goedkeurde door een vinkje te plaatsen 😉

  26. als je privacy wilt, gebruik dan geen telefoon en internet.. tegenwoordig kan het niet anders

  27. @Peter: Je hebt gelijk, dit komt ook voor in Facebook’s privacybeleid. Echter wordt daar niet bij vermeld dat dit puur en enkel dient vanwege servers en dergelijke. Het feit dat deze restrictieve beschrijving ontbreekt spreekt boekdelen.

  28. Ik vind het vreemd dat mensen reageren dat dit soort dingen belachelijk oid zijn.

    Bij de bakker krijg je brood ook niet gratis, er moet altijd iets tegenover staan

    Bij gratis of goedkope apps is het dan ook logisch dat er wat verdiend moet worden.

    Natuurlijk kun je je wel afvragen of de prijs die je betaalt het voor jou waard is.

    Maar een app maken, en zeker een groot bedrijf als Whatsapp qua servers etc draaiende houden, kost gewoon veel geld. Dat geld moet ergens vandaan komen.

    Dit geldt niet alleen voor dit artikel, maar voor alle apps die dingen doen met je gegevens.

  29. @Marc: Als je een iPhone hebt kun je iMessage gebruiken, dat gaat over je internet ipv je abonnement van bijv. Vodafone/KPN etc.

  30. 1 woord: Telegram 🙂

  31. Voor degene die steeds telegram zegt.. verdiep je is in die App! 😉 Er is maar 1 App die je veiligheid geeft en dat is BBM!

  32. YEAH! Ik sta graag in the picture! Ahum…

    Nu maar hopen dat je 1 van de gelukkige op de 500000000 bent.

    Holy Crap… Wat een drukte… (Read the MF* ‘manual’…)

  33. @Flieps: Iedere keer? Dit is de eerste keer dat ik hierop reageer omdat ik dit volslagen belachelijk vind hoe sommigen hier op reageren… (Mijn mening)
    Gooi je telefoon weg en ga in een grot wonen als je het er niet mee eens bent. Zoals ik al eerder zei: stel je niet aan!

  34. @Erwinnn: iedereen mag toch een mening hebben?! De een denk zus en de ander zo.

    Kom op zeg, als iemand het vervelend vind dat dit nu gebeurd dan is dat voor die persoon zo. En een ander geeft er niet om en maakt het geen zak uit of die straks met zijn naakt foto op zijn whatsapp profiel opeens in een sexy advertentie komt omdat men de foto mocht verkopen.

    Ja, het is aan iedereen of die het wel of niet fijn vind. En natuurlijk mag je een mening hebben, maar slacht een ander niet af. En zeg het niet alleen tegen jou, maar aan iedereen!!!

  35. Snap het drama niet…. Gebruik je toch gewoon een foto van iets anders dan je hoofd? Je vrienden in whatsapp herkennen je toch ook wel aan je naam?! Duhh….

    Privacy is een overdreven hype-ding geworden. En natuurlijk begint er altijd iemand te blêren over mogelijk misbruik….
    newsflash: dat kan ook al zou je foto niet openbaar zijn!

  36. Lang leve iMessage !

  37. Origineel geplaatst door Dave
    Voor degene die steeds telegram zegt.. verdiep je is in die App! Er is maar 1 App die je veiligheid geeft en dat is BBM!

    Eh… Nee. Blackberry heeft inzicht in wat je doet en met hen verschillende overheden. Of dat onbeperkt is of specifiek en/of door middel van geheime rechtbanken blijft verder onbeantwoord.

  38. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Je hebt vast wel diezelfde foto ook aan je Facebook profiel hangen, en dáár vindt iedereen het niet gek dat ie publiek beschikbaar is. Hypocriet en paranoia zijn woorden die me nu te binnen schieten.

    Nee, ik heb geen Facebook. Ook daar wordt slordig omgegaan met mijn eigendommen.

  39. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Je hebt vast wel diezelfde foto ook aan je Facebook profiel hangen, en dáár vindt iedereen het niet gek dat ie publiek beschikbaar is. Hypocriet en paranoia zijn woorden die me nu te binnen schieten.

    Ik heb geen facebook
    Alleen whatsapp
    En kan whatsapp nou geen social media noemen ofwel

  40. Origineel geplaatst door Jesse: @Marc: Als je een iPhone hebt kun je iMessage gebruiken, dat gaat over je internet ipv je abonnement van bijv. Vodafone/KPN etc.

    Kleine correctie:
    Apple’s iMessage maakt gebruik van je mobiel internet abonnement van bijv. Vodafone/KPN/T-Mobile.

  41. Origineel geplaatst door Dave: Voor degene die steeds telegram zegt.. verdiep je is in die App! 😉 Er is maar 1 App die je veiligheid geeft en dat is BBM!

    Ik vind BBM een onoverzichtelijke app… Wat een doolhof zeg :P.Al hoewel ik deze app ook af en toe gebruik…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.