Reacties voor: WhatsApp verklapt precies wanneer je slaapt en met wie je chat

Met een Chrome-extensie kan precies bijgehouden worden hoe jij WhatsApp gebruikt. Via de online-status van de chatapp kan iemand zien wanneer je online bent en met wie je allemaal chat. Wat kun je hier als gebruiker tegen doen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Komen we dan weer in het wereldje van vroeger uit? Effe op msn.. maar wel offline weergeven… haha

  2. @JustinK: Of Telegram gebruiken

  3. Origineel geplaatst door dries6951
    @JustinK: Of Telegram gebruiken

    Dit dus, het gaat andere mensen niets aan wanneer in online ben op welke app dan ook. Soms heb je geen zin om te reageren, er zijn altijd mensen die vragen waarom reageer je niet. je wilt die discussie gewoon niet. Maar facebook wil alles weten zelfs wanneer je slaapt.

  4. Door de statistieken van meerdere mensen naast elkaar te leggen, kan zelfs gezien worden wie met wie praat. Doordat de ene persoon online komt en een berichtje stuurt, verschijnt de andere persoon online om dat bericht te lezen.

    Gevalletje aluhoedje?

  5. @dirk: Precies en whatsapp nee het kan niet uit, waarom kan telegram het dan wel.
    Net als whatsapp bellen verplicht via de bel knop in whatsapp, in telegram kan je het gewoon uitzetten die functie.

    Het kan allemaal gewoon uitgezet worden door schuifjes, ze willen het gewoon niet doen.

  6. je kunt hiermee dus niet precies zien wanneer iemand slaapt.. je kunt hooguit inschatten wanneer iemand slaapt, wat je ook zonder whatsapp wel kunt doen.
    typische bangmakerij weer

  7. Ik hoop dat whatsapp ooit zo woord als msn vroeger was.
    Online zijn en voor andere ben je offline. En ook de functie dat je op whatsapp je kan inloggen en of uitloggen.
    Dat zouden ze eens is moeten doen.! Dat je je status op verschillende manieren kan laten zien.

  8. Origineel geplaatst door dries6951
    @JustinK: Of Telegram gebruiken

    Bij Telegram staat ook gewoon dat je online bent hoor als je de app geopend hebt.

  9. @Peabz21: Dit kan je uitzetten volgens mij

  10. Voor wie niet goed is in het bouwen van Chrome extensies, gebruik deze Github repo.

  11. Hmm ook als ik wakker ben gebruik mijn telefoon /whatsapp niet altijd en ben is dus niet online zoals je al schreef pas als iemand online komt veranderd die status dus als je laatste bericht van 17u is slaap je niet om 17u. Ook wie met wie praat?! Hoezo er zijn miljarden gebruikers tegelijkertijd en vele zijn al online als ze überhaupt een bericht krijgen knap als je al die gebruikers uit elkaar kan vlechten . Facebook kan wellicht iets met die data maar die krijgen ze ook wel uit de Facebook app. Gewone gebruikers zelf met de code kunnen weinig opmaken uit deze info laat staan met wie wie praat. Beetje sensatie kop dit

  12. Origineel geplaatst door mellejwz
    je kunt hiermee dus niet precies zien wanneer iemand slaapt.. je kunt hooguit inschatten wanneer iemand slaapt, wat je ook zonder whatsapp wel kunt doen.

    typische bangmakerij weer

    Precies. Het ‘slapen’ kan beter vervangen worden door’niet gebruilen’.

  13. Alleen voor Chrome dus blijkbaar en je moet WhatsApp for web gebruiken?

    Daarnaast lees ik nooit direct een berichtje. En kennen meerdere mensen met wie ik chat ook elkaar. Dus… grote onzin. Tenminste om er een conclusie aan te hangen. Hoe kunnen ze dan weten met wie? Met een collega een vriend? Soms lees ik ze allemaal tegelijk. En die ander kan ook een paar uur wachten met lezen. Ik grijp echt niet direct naar mijn telefoon. Staat ook de hele dag op stil als ik werk en lees wanneer het uitkomt.

  14. Er zal wel weer een update of patch komen… dan denken we allemaal weer dat we “veilig” zijn … Privacy is een illusie.

  15. @Michel: Precies al gaat die af kijk ik nog niet direct, kijk gerust uren niet.
    Als zo echt belangrijk bellen ze maar tig keer achter elkaar.

  16. Wat slecht artikel zeg. Ik snap niet dat al deze aannames gemaakt worden, waarom gaat de schrijver ervan uit dat iemand precies voor en na het slapen Whatsapp bekijken? En als 2 mensen tegelijk online zijn dan chatten ze met elkaar….

  17. En zo blijkt maar weer dat niet iedereen begrijpt hoe het verzamelen van data en deze vervolgens analyseren precies werkt.

    Nee na één nachtje is dit niet te herleiden maar na een langere periode is er zeker een patroon te herkennen in de tijden waarin je in elk geval niet of zelden online bent bijv door slaap of werk. Hetzelfde geldt als je een groep personen op deze manier zou volgen. Na één gesprekje tussen twee personen is dit niet vast te stellen en kan het toeval zijn als ze gelijktijdig online zijn. Echter als je deze groep mensen over een langere periode volgt kan je zeker patronen ontdekken waaruit je af kan leiden welke personen veel contact met elkaar hebben.

    Precies op deze manier werken de big data verzamelaars in het groot en daardoor weten ze stiekem al behoorlijk wat over ons allemaal.

  18. Wie gebruikt er nu ook in godsnaam Chrome?!? Niks als last met die googledrollen…

  19. Slapen doen we s’nachts. I rest my case.

  20. Door de statistieken van meerdere mensen naast elkaar te leggen, kan zelfs gezien worden wie met wie praat. Doordat de ene persoon online komt en een berichtje stuurt, verschijnt de andere persoon online om dat bericht te lezen.

    Origineel geplaatst door Sander
    Gevalletje aluhoedje?

    Prima verkoop jij heel je privacy lekker aan facebook. Je hebt altijd wat te verbergen iedereen. Betaal liever met geld voor een dienst dan met me privacy .
    Wat ik veel erger vind is dat je ook de privacy van heel je telefoonboek verkoopt aan whatapp/facebook.

  21. Origineel geplaatst door Petra
    … Privacy is een illusie.

    Nee, het is geen Illusie je moet zelf de regie in handen kunnen hebben. Als je je daar niet hard weet je niet wat privacy echt is.

  22. Juist hierom steun ik het referendum Sleepwet! Wordt wakker allemaal! Zo ook de slimme meters, het zou voor de consument goed zijn om meer inzicht te hebben in het stroomverbruik. Wat blijkt, de energie reuzen gebruiken de bigdata om de leveringsprijs aan te passen in de piek en dal momenten van regios! Denk eens goed na allemaal of we the internet of things wel zo graag moeten willen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.