Reacties voor: WhatsApp krijgt geen games, gimmicks en reclame

WhatsApp zal geen spelletjes, geen advertenties en geen rare gimmicks zoals verdwijnende berichten krijgen, aldus CEO Jan Koum.
Lees het complete artikel → WhatsApp krijgt geen games, gimmicks en reclame
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Goed nieuws! Wel een eenmalige bijdrage waard.

  2. Gelukkig had ik hem voor 79 cent! Toekomstige gebruikers betalen dit per jaar.

  3. Ik gebruik het niet, maar eindelijk eens een bedrijf/app dat niet blind meeholt met achterlijke hypes die even snel weer zullen uitsterven als ze gekomen zijn. Trouw aan de core: mooi zo WhatsApp!

  4. @robuuust: Ik zou er wel 79ct per jaar voor overhebben om te kunnen whatsappen zonder advertenties..

  5. Gelukkig anders gaat ie eraf!!

  6. Haha ik had WhatsApp in een periode gedownload toen hij gratis was en dat was ruim 1 jaar voor de WhatsApp abonnementen dus ik heb geen enkele cent voor WhatsApp betaald

  7. @timo ik ook sowieso, maar hoor bij de ‘eersten’

  8. Gelukkig!!

  9. Ik zou er geen enkel probleem mee hebben om op jaarbasis 0,79 cent te betalen voor WhatsApp, ook niet als het 0,79 cent per maand zou zijn. Voor diensten betaal je normaal gewoon, maar blijkbaar zijn mensen blind als het om apps gaat.

  10. Origineel geplaatst door Rick: Ik zou er geen enkel probleem mee hebben om op jaarbasis 0,79 cent te betalen voor WhatsApp, ook niet als het 0,79 cent per maand zou zijn. Voor diensten betaal je normaal gewoon, maar blijkbaar zijn mensen blind als het om apps gaat.

    Ik ook niet, ik heb meer dan 100.000 berichten verstuurd op whatsapp. Reken maar uit wat het me bespaard ten opzichte van sms haha

  11. @LightPhoenix:
    Wow zoveel heb ik er nog niet verstuurd, maar gebruik het wel elke dag de hele dag door met groepschatten en verstuur ook veel foto’s 😉

  12. En toch stel ik me steeds vaker de vraag “waarom doen ze het”.
    Hoe kan dat bedrijf blijven bestaan, toren hoge kosten en niet super veel verdienen. Met zoveel gebruikers heb je mega veel servers draaien om alles te verwerken.

    NSA als sponsor?

  13. Na het invoeren van abonnementen nu met advertenties geld proberen binnen te halen.

  14. @mark:
    430 miljoen gebruikers * 0,89 = 382,7 miljoen euro.

    Sommige mensen hebben niet betaald, sommige jaarlijks. Laten we er dus even van uit gaat dat iedereen 1x heeft betaald (en dan het gemiddelde).

    Ik heb tevergeefs geprobeerd om te achterhalen hoeveel servers Whatsapp heeft staan, maar ik denk niet dat het er super veel zijn eigenlijk. Hier kunnen ze zeker wel een aantal jaren mee doen denk ik.

  15. Blij dit te horen!
    Ik gebruik Whatsapp vooral ipv sms en om foto’s te delen.
    Als ze er een kermis app van gaan maken met flauwekul als spelletjes en advertenties dan ben ik er snel flauw van!
    Ik ben een serieuze gebruiker en erger me nu al aan het feit dat Whatsapp steeds meer gebruikt wordt om grappen en grollen door te sturen en verkapte kettingbrieven, daar ben ik niet van gediend!
    Ik vind Whatsapp fijn om priveberichten met vrienden en familie te delen.
    Een heel handige en gebruiksvriendelijke app waar mensen geen misbruik van moeten gaan maken.
    Grappen en andere flauwekul is er al genoeg op social media.

  16. Mooi om te zien dat Whatsapp zo’n gigantisch grote klantengroep heeft, terwijl het hele bedrijf bestaat uit minder dan 20 medewerkers en een eigenaar die op blote voeten loopt. Dat met zoiets ‘kleins’ zoveel bereikt kan worden.

  17. We hebben de feiten over het WhatsApp-abonnement eerder al op rij gezet.

    Klopt niet helemaal. Android-gebruikers “en de rest” hebben ook gewoon 10-jarige licenties gekregen. Of die automatisch verlengen weet ik natuurlijk niet, maar als 1-jarige niet-iPhone licenties dat doen, dan neem ik aan dat 10-jarige licenties dat ook doen.

    WhatApp leek besluiteloos. Het enige wat vaststond en vaststaat is dat iOS-gebruikers de melkkoe van het bedrijf zijn en dat de rest van het mobiele spectrum het product gratis mag gebruiken. Moet de eerste niet-iOS gebruiker met WhatsApp nog tegenkomen die er een cent voor moet neerleggen.

    Edit: Okay, bij een gauwe rondvraag ben ik de eerste tegengekomen die sinds 2013 moest betalen.

  18. @dannnyy: Een eigenaar die op blote voeten loopt, en zo groot bedrijf heeft? Hmm… Doet me aan een bepaald iemand denken… Hahahahaha, Nee je hebt groot gelijk! Ik vind het tof hoe Whatsapp dit allemaal doet… Maar ze mogen eigenlijk wel een gratis bel functie toevoegen… Hahahahahaha

  19. Die mobile marketing meneer moet iig ONTZETTEND z’n mond houden. Het zijn mensen zoals hij die van Facebook een kermis hebben gemaakt want er moet alsmaar meer meer meer. Ziek word ik daarvan.

    Nee bij whatsapp betaal je gewoon voor een dienst aan aangezien ze geen beursgenoteerd bedrijf zijn hoeft het allemaal niet zo van meer meer en nog eens meer. Persoonlijk vind ik de beursgang voor veel bedrijven een afgang voor dingen waar ze al die tijd voor stonden. Slaaf van de aandeelhouders en als gebruiker schiet je er bar weinig mee op.

  20. @ruurd sanders: Advertenties zijn opzicht nooit een slecht idee, alleen het moet niet het zicht en de gebruiksvriendelijkheid laten dalen van de gebruikers! Tuurlijk, Advertenties zijn vaak een doorn in het oog, maar soms moet je als bedrijf zijnde als je een gratis dienst hebt!

    De meeste advertenties zijn gewoon niet tof, er komt vast wel een keer een manier dat advertenties leuk worden! 😀

  21. @Applelion: iAd zou dat moeten zijn

  22. En wat denken jullie van het door verkopen van gegevens wie met wie contact heeft
    Dat is ook veel geld waard

  23. Reclame en spelletjes is juist waarom ik de andere apps mijd, geen probleem om daar iets voor te betalen.

  24. Norbert Mirandi moet zijn snuffert houden! Komt die met een paar vage bedrijvjes aanzetten die wel spelletjes hebben! Ze kunnen nog niet in de schaduw van whatsapp staan!

    Whatsapp blijft juist zo populair omdat het doet wat het moet doen! Berichtjes versturen!

    Ik hoef al die flauwekul niet zoals in Facebook!

    Goed nieuws dit!

    Origineel geplaatst door Normalis666
    En wat denken jullie van het door verkopen van gegevens wie met wie contact heeft
    Dat is ook veel geld waard

    Hoe vaak heb jij echt last ervaren dat jij met mensen contact hebt in whatsapp? Wat merk jij daarvan dan?

    Ik nog nooit NOOIT last van gehad!

  25. Goed nieuws.
    Wanneer komt WA eindelijk naar de iPad?

    Ik snap hen niet. Onder JB werkt het prima schijnt het.

  26. @Iphonefans: Yep, maar dat hebben meerdere Apps. Volgens mij heeft Whatsapp hier weleen eerder op gereageerd, en vermeld dat ze zich echt ALLEEN met de mobiele markt willen bezig houden…

  27. Origineel geplaatst door Bram
    @Applelion: iAd zou dat moeten zijn

    Hahahaha, Jaaaaa maar ik bedoelde eigenlijk iets dat weer opnieuw uitgevonden wordt…. Hahahahaha

  28. Blij om te horen!!!! Ze moeten het niet proberen want dan is de App gelijk rijp voor te verwijderen!!! Ooooh wat kan ik me ergeren op die vervelende reclame’s de hele tijd ik word de laatste tijd kotsmisselijk van vooral als ik op youtube en dumpert zit!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.