Reacties voor: Binnenkort in WhatsApp: een groepsgesprek openbaar delen via een link

Het toevoegen van contacten aan groepsgesprekken in WhatsApp wordt binnenkort een stuk eenvoudiger. Met een openbare link laat je iemand makkelijker deelnemen aan een groot gesprek. Handig voor WhatsApp-buurtgroepen.

Reacties: 8 reacties

  1. Hier heb ik onderandere op gewacht! Nu de nieuwe UI nog en Video calling.

  2. “Waarschijnlijk wordt het later ook nog mogelijk om de groepsuitnodiging te verspreiden via een QR-code.”

    Dit is nu meteen al te bereiken door de URL te encoderen in een QR-code met behulp van de tientallen gratis tools.

  3. Wel handig voor die boeven. Kan je via een qr code op een bord meteen bij het groepsgesprek komen!

  4. Dit staat niet on de CAO van alle Telegram adepts. Een mooie functie binnen Whatsapp die niet geleverd wordt door Telegram….

  5. Voor elk groepsgesprek wordt binnenkort een individuele link aangemaakt. Deze link heeft de vorm van https://chat.whatsapp.com/xxxxx. Deze is vervolgens te delen via bijvoorbeeld WhatsApp zelf of via mail. Zodra de ontvanger deze link op zijn of haar mobiel aantikt, zal WhatsApp de link kort verifiëren, waarna de ontvanger de vraag krijgt of hij wil deelnemen aan de desbetreffende groep.

    Nee dit is zeker niet handig, op deze wijze heb je geen overzicht meer van de deelnemers die heimelijk worden toegevoegd. Tenzij de groepsbeheerder moet toestemmen tot deelname.

  6. Whatsapp weet wel nuttige features toe te voegen.
    Niks geen Apple watch app. Of mentions in groepchats. Nee een link om een gesprek te delen.
    #wtf

  7. Een mooie functie die ik eigenlijk in Telegram verwacht had. Ik denk dat je op deze manier weer terug kunt gaan naar de vroegere chatrooms maar dan nu op je mobiel. Jammere is dat de 06 nummers niet afgeschermd kunnen worden blijkbaar van alle deelnemers als ook van de groepschatbeheerder en als je zo’n groep joint, want de link aan iedereen delen ok dat kan nog maar je 06 deel je niet snel!

  8. Whatsapp is in ieder geval druk bezig steeds meer functies uit te rollen en de app een stuk uitgebreider te maken dan voorheen. En gelukkig maar, want het begon toch wel enigszins een beetje een kale app te worden in vergelijking met andere apps. Sommige gebruikers vinden dat prettig, anderen willen meer vernieuwing zien. Op een of andere manier zie ik dan ook graag een nieuwe interface verschijnen, maar hoe die er beter op moet gaan worden dan de huidige heb ik dan weer geen idee van. Ben zelf gewoon wel iemand die van veranderingen en uitgebreidste mogelijkheden houd. En ja, dan heb je vele mensen die zeggen telegram! En ja, die gebruik ik naast whatsapp ook, maar ik zie dan toch liever whatsapp uitbouwen en functies kopieëren en telegram naar de achtergrond verdwijnen. Puur doordat 99% van mijn omgeving op whatsapp actief is en ik inmiddels steeds minder reden zie om telegram boven whatsapp te verkiezen (argument whatsapp is in handen van Facebook vind ik persoonlijk na de encryptie integratie geen sterk argument meer om voor telegram te kiezen).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.