Reacties voor: WhatsApp boekt forse verliezen: ‘We hoeven geen geld te verdienen’

WhatsApp heeft 230 miljoen dollar verlies gedraaid in een halfjaar, maar dat geeft niets, aldus CEO Jan Koum. Ook maakte hij bekend dat de belfunctie van WhatsApp pas in 2015 komt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Fijn dat even geen financiële zorgen hebben, maar ondertussen zitten miljoenen iPhone 6-gebruikers alweer bijna twee maanden naar een upscaled app te kijken..

  2. Erg fijn hoor, die iPhone 6-update. Ziet er stukken beter uit! *sarcasme*

  3. Ik ben onwijs opgelucht nu ik meer weet over de bel functie… Ik was echt onwijs benieuwd wanneer het weer komt! In principe kunnen ze het beter uitbrengen voor de landen waar dit wel beschikbaar is toch? Ik bedoel… Nederland, België, Duitsland , United States etc. Dat zijn de meest belangrijke landen, breng het daar uit en laat Marokko, Turkije, Hongarije etc gewoon al die landen waar die nieuwe technologie is even wachten, hun zijn voor bedrijven toch niet zo belangrijk. Ik zet mijn Apps daar ook niet in de Store aangezien ze er toch niks aan hebben… Vind ik natuurlijk! Ik hoop dat Whatsapp overigens ook een ReDesign geeft! :3

  4. @AppleLion: Ik mag hopen dat je sarcastisch bent? Zoveel enthousiasme voor een belfunctie…

  5. @BRK: Hm, Gedeeltelijk… Ik moet toegeven dat ik er wel op wacht, het lijkt me enorm handig… Zeker met 10GB internet … Maar ik heb wel het geduld (;

  6. Origineel geplaatst door AppleLion
    Ik bedoel… Nederland, België, Duitsland , United States etc. Dat zijn de meest belangrijke landen, breng het daar uit en laat Marokko, Turkije, Hongarije etc gewoon al die landen waar die nieuwe technologie is even wachten! :3

    Waar haal jij de kennis vandaan om te spreken over het feit dat whatsapp niet belangrijk genoeg zou kunnen zijn voor Turkije. In Turkije zijn meer whatsapp gebruikers dan in Nederland! Ze hebben daar ook een up to date mobiel netwerk. Sterker nog, gebruikers kunnen daar meer qua functies van mobiele netwerken dan Nederland.
    Ik kan niets over de overige landen zeggen of over jouw apps, maar ga niet voor andere landen bepalen, wat andere app makers zouden moeten doen!

  7. @Yah: Wowwwww Calm Down Buddy!!! I was just giving some examples! Hahahaha ik heb inderdaad de kennis niet maar ik gaf gewoon wat random voorbeelden 🙂 Ik zal de volgende keer wel plaatsen (;

  8. @AppleLion: Wat is er ‘enorm handig’ aan? Je kan iedereen toch bellen, daar heb je geen WhatsApp voor nodig. En daarbij heeft elk abonnement tegenwoordig onbeperkt bellen.

  9. @Odo: helemaal eens, als ze niet willen dan mensen overstappen naar alternatieven moeten ze toch sneller wat updates doorvoeren voor IOS 8 en Iphone 6 en 6plus

  10. Ik wil een iPhone 6 Plus update potverdorie.
    Echt irritant zo’n upscaling app.

  11. @AppleLion: er zijn meerdere manieren om te bellen.

  12. Origineel geplaatst door BRK
    @AppleLion: Wat is er ‘enorm handig’ aan? Je kan iedereen toch bellen, daar heb je geen WhatsApp voor nodig. En daarbij heeft elk abonnement tegenwoordig onbeperkt bellen.

    Inderdaad en voor buiten Nederland heb je Skype en Facetime wat al jaren goed werkt.
    Ik zou wat whatsapp betreft slechts drie woorden hebben: focus focus focus.

  13. Ik heb de whatsapp beta erop staan 2.11.13 en iphone 6 (Plus) support

    Bellen via whatsapp is nergens te bekennen de app is alleen geoptimaliseerd en thats it dan is de vraag waarom duurt de update zoooo lang terwijl er niks of weinig nieuw in is ?

    Gooi die update online en klaar

    En inderdaad wanneer komt de iculture app met een iphone 6 update

    Heb van buienradar begrepen dat hun update begin 2015 pas komt!

  14. (Red.) Verwijderd: taalgebruik.

  15. Blijf een aanhanger van Telegram.. komt regelmatig met updates.. een ipad en desktop app en werkt beter op mijn iphone 6..

  16. Ben zelf nog steeds groot fan van Telegram, mede door de desktop versie. Dat vind ik echt het grootste gemis van Whatsapp…

  17. @BRK: Klopt! Maar ik praat onwijs veel met vrienden en vriendinnen uit de U.S 😀 Dus dan heb je geen Skype meer nodig, maar kan je gewoon met Whatsapp bellen 🙂

  18. Origineel geplaatst door Marvin
    Heb van buienradar begrepen dat hun update begin 2015 pas komt!

    Buienradar ziet er sowieso niet uit, of je het nu schaalt of niet. Ik ken maar één app met een mooie radarweergave, en dat is Regenmelding.

  19. Leuk en aardig die financiën…

    Maar ze moeten echt eens werken aan die updates…

    Het is onbegrijpelijk dat een bedrijf met een wereldwijd enorme “userbase”, zo traag is met simpele “minor” updates zoals de support foor de iPhone 6(+).

    Je zou toch verwachten dat hun de update klaar hebben bij de lancering van elke nieuwe iPhone en/of OS.

    Dit duurt weer veels te lang. Net als dat gedoe met die iOS 7 update. Duurde zo lang dat er een spektakel werd verwacht….. En uiteindelijk was het zo basic als het maar kon. Niet dat basic lelijk is. Maar daar heb je echt geen maanden voor nodig.

  20. Ik weet eigenlijk niet meer of ik respect of afkeer voor dit soort praktijken moet hebben. Het is toch eigenlijk absurd dat WhatsApp al die jaren op lege maag een netwerk heeft opgebouwd, ook dit jaar weer enorme verliezen heeft gemaakt, geen vooruitzicht heeft op winst en toch uiteindelijk is overgenomen door een bedrijf dat zelf niet eens het kapitaal heeft om de overname te bekostigen en de verliezen uit eigen zak zal moeten betalen. Een luchtbel in een luchtbel. De CEO hoeft daar natuurlijk niet meer stil bij te staan, maar het spreekt ook weer boekdelen dat WhatsApp als een van de weinige extreem populaire apps het verzaakt om tijdig een luttele update uit te brengen, laat staan dat zij überhaupt de moeite willen doen om enerzijds te concurreren. Ik stoor mij er mateloos aan dat dit schamele bedrijf de IM-markt in handen heeft, ondanks de dat er betere, snellere en veiligere alternatieven beschikbaar zijn. Ik zou bijna willen dat de Europese Commissie daar eens aan de tand gaat voelen en eisen gaat stellen.

  21. Wat een geklaag toch over een gratis app, hoewel tie tegenwoordig € 0,89 kost na een jaar.

  22. Waarom stappen we dan niet gewoon over op Telegram? Werkt super, ook op iPad en desk-top. Gelukkig heb ik veel mensen in mijn omgeving al enthousiast gekregen. Ik hoop nog steeds op een sneeuwbaleffect!

  23. Maak whatsapp geschikt voor iPad. Dat brengt geld op en kost amper geld denk ik

  24. Ha !
    Dat verlies wordt gewoon gecompenseerd door de inkomsten van de verkoop van iedereens privacy gevoelige gegevens die inmiddels verzameld zijn nu facebook hier de baas is.
    Een miljard gebruikers is een miljard gegevensbronnen, zeer waardenvol voor dit soort bedrijven.

    Niks is gratis…..

  25. @AppleLion: Facetime Audio is your friend.

  26. Origineel geplaatst door Alex
    Blijf een aanhanger van Telegram.. komt regelmatig met updates.. een ipad en desktop app en werkt beter op mijn iphone 6..

    Origineel geplaatst door Marianne
    Waarom stappen we dan niet gewoon over op Telegram? Werkt super, ook op iPad en desk-top. Gelukkig heb ik veel mensen in mijn omgeving al enthousiast gekregen. Ik hoop nog steeds op een sneeuwbaleffect!

    Hear hear, same here! Mijn hele vriendengroep zit inmiddels op Telegram, ideaal omdat het cross platform/OS is. Je kunt werkelijk op ieder apparaat en/of OS inloggen en alles blijft netjes in sync… #overstappenisnieteng!

  27. Waren er maar meer zoals jullie, telegram aanhangers. Ben t eens, ideaal! Maar het gros is teruggegaan naar WA, omdat t andere gros niet wilt overstappen…

  28. Is de belknop al beschikbaar bij iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.