Reacties voor: Facebook rondt overname WhatsApp officieel af

De overname van WhatsApp door Facebook is eindelijk officieel afgerond. Uiteindelijk was WhatsApp 3 miljard dollar meer waard dan gedacht.
Lees het complete artikel → Facebook rondt overname WhatsApp officieel af
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Moeten we hier blij van worden?

  2. Als Yosemite uitkomt gaat Whatsapp eraf 🙂

  3. Zo, en nu als eerste actie ook beschikbaar maken voor iPad

  4. Vandaar de vele mislukte updates haha wat een mega k^t bedrijf is Facebook geworden

  5. Origineel geplaatst door Stefan
    Moeten we hier blij van worden?

    Natuurlijk. 😉 Binnenkort zal er wel een FaceApp of WhatsBook uitkomen. Alle privacy gaat dan in één grote pot.

  6. Ik had al geen Facebook maar sinds vorige week ook geen Whatsapp meer. De ver-Facebook-isering van Whatsapp heeft voor mij de knoop doorgehakt. En dan heb ik het over de verplichte notificaties inclusief een continu terukerend nagscreen als je niet alle toeters en bellen aanzet, echt Facebook dwanggedrag. En de mogelijkheid om je berichten te backuppen, zodat Facebook er nog langer in kan graaien. Ja, ik weet dat ze zeggen dat niet te doen, maar je kent Facebook toch? Omdat dat waarschijnlijk nog maar het begin is, heb ik niet meer afgewacht wat er nog meer voor ellende zorgt.

    Helaas is er geen gelijkwaardig alternatief wat door net zoveel vrienden gebruikt wordt (ja, Facebook Messenger misschien maar dat is nog erger), maar iedereen heeft tegenwoordig email op z’n smartphone en een onbeperkte SMS bundel.

  7. @Alfred: Er is weinig aan Whatsapp veranderd hoor.
    Maar sowieso wil ik van Whatsapp gezien het de batterij leeg slurpt als een malle.

  8. WoW. Telegram HD is voor mij de oplossing. Niks met achterbakse Facebook te maken. En nu komt Whatsapp er helaas bij. Succes voor de blijvers.

  9. Tsja we klagen nu mega veel over privacy etc. Eerlijk gezegd heb ik er ten tijden van MSN, ICQ en al het andere niet echt naar omgekeken maar ik vermoed dat daar ook de nodige zaken not done waren etc.

    Privacy op het web is sowieso al een feitelijke illusie … als je concreet wat er zoal allemaal ‘achter de schermen’ gecommuniceerd word door diverse apps … je zou je verbazen denk ik.

    Maar vind persoonlijk dan ook; nothing to hide nothing to fear. Maar de maatschappij vind het allemaal maar eng etc lijkt het wel.

  10. Ik zou graag 4 jaar willen werken om me 3 miljard te innen.

  11. Threema is veel beter dan Whatsapp. Eénmalig betalen en klaar. Audioboodschappen over en weer (voorstadium van bellen), het gaat perfect. Geen ongevraagde notificaties. Maar ja, hoe haal je anderen over de streep?
    Wij hebben Threema en Telegram, maar helaas zijn er niet veel anderen die dat ook willen nemen.

  12. Ik snap iets niet. Het lijkt erop dat niemand beseft dat WhatsApp al x jaar een koppeling met Facebook heeft en vice versa. Je kan namelijk je profiel importeren (naam, foto). Beide ‘bedrijven’ hebben al gekoppelde data van elkaar over jou. En als ze zeggen dat WhatsApp onafhankelijk blijft, betekent dat niet dat er geen diepere integratie komt. Absoluut niet.

    @Patrick_D: Daar was alles not done. Een beetje ‘hacker’ brak zo in bij Hotmail, AOL, Yahoo!, e.d. En al denk je van niet, ook jij waardeert je privacy. Je zult je gegarandeerd anders gedragen als overal een cameraploeg met je meegaat, die continu over je schouder meekijkt.

  13. Tsja, toch blijft t merendeel van mijn kennissen WA gebruiken, ik heb er persoonlijk niet zo veel moeite mee, regering belastingdienst etc weet ook alles al van ons.

  14. Ach of Mark Zuckerberg of je schoonmoeder nu meeleest op je timeline, je moet er geen dingen opzetten die niet handig zijn.

  15. Telegram! Ideaal. Werkt ook op de iPad en zelfs op de PC!

  16. Origineel geplaatst door Stefan
    Moeten we hier blij van worden?

    Nope

  17. @piet: @Anna: @Marianne:
    Telegram is inderdaad ideaal op iOS en PC. Maar eerder dit jaar, toen een groot deel van m’n vriendenkring overschakelde op Telegram ten kosten van WhatsCrapp, bleek dat het op Android in no time alle beschikbare geheugenruimte opvrat. Dus ging iedereen weer terug naar WhatsApp. Ik weet niet of die bug er nog steeds in zit, maar het animo om nog een keer over te stappen naar Telegram is bij veel mensen klein geworden. Jammer, want op dat moment had Telegram het echt in zich om een geduchte WA concurrent te worden.

  18. @Alfred: Er zijn al sinds het begin minstens twee apps voor Android. Heeft geen van die geniale Android-gebruikers bedacht om de andere te proberen? 🙂

  19. Aaaahhh, de klagers komen ff weer tevoorschijn! Facebook booeee en blablabla! En ondertussen komen er miljoenen en miljoenen whatsapp gebruikers bij die nergens last van hebben!

    Fijn overstappen naar Telegram… Want daar zijn je gegevens zo prive en veilig…. Kuch!

    Doe lekker wat je niet laten kunt, meeste mensen blijven bij whatsapp! Nu, en in de toekomst!

  20. Origineel geplaatst door Dave
    Tsja, toch blijft t merendeel van mijn kennissen WA gebruiken, ik heb er persoonlijk niet zo veel moeite mee, regering belastingdienst etc weet ook alles al van ons.

    Denk je nou echt dat ze bij whatsapp de miljarden en miljarden berichtjes doorlezen en van iedereen een dossier in de kast hebben liggen?

  21. Origineel geplaatst door Daejji

    Origineel geplaatst door Dave
    Tsja, toch blijft t merendeel van mijn kennissen WA gebruiken, ik heb er persoonlijk niet zo veel moeite mee, regering belastingdienst etc weet ook alles al van ons.

    Denk je nou echt dat ze bij whatsapp de miljarden en miljarden berichtjes doorlezen en van iedereen een dossier in de kast hebben liggen?

    Yep!!! En dankzij mensen als jij heb ik o.a. werk. #naieveling

  22. Bahh… Als ik dan sommige reacties hier lees, dan denk ik, wow er zijn mensen die nog meer zeuren dan mijn vriendin… Stel azijnzeikerds!

  23. Kom dan maar eens met iPhone 6 update voor whatsapp.

  24. Ik moet toch ook eerlijk zeggen dat ik een beetje Facebook en whatsapp moe begin te worden. Zou toch fijn zijn als er iets uit komt wat veilig is en niets met die twee te maken heeft. En dat iedereen dan ook neemt 😉

  25. @Bubbly: Dat valt relatief wel mee hoor 😉 ik heb niets te verbergen etc (cliché I know maar toch).

    Maar ik vind het hele drama gedoe over privacy zo een grote onzin. Dat is meer het punt wat ik wil maken dan wat anders.

    Voor nagenoeg alle ‘normale’ en ”gevoelige” zaken is wel een two step authentication voortaan.

    Maar men maakt drama over een gesprek wat men voert over een gratis app. Komop people niets is gratis en een bedrijf moet ook met een dergelijke app money binnen krijgen. Dus guess what ze kunnen gebruiken.

    Daarom doe je echt belangrijke dingen ook niet via zoiets lijkt me … doe je dat wel … tsja niemand zei dat je dat moest doen.

  26. Oooh het is een drama!! Ik kap met whatsapp! Ik hoor het iedereen nog roepen. En? Precies, niemand is vertrokken op een enkeling na!

    Mensen, Nederland staat boven aan qua afluisteren. En genoeg bedrijven die alles qua data binnen halen. Daar hebben ze heel facebook of whatsapp niet voor nodig. Maar daar hoor je dan weer niemand over…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.