Reacties voor: Screenshots van end-to-end-encryptie WhatsApp gelekt, met nieuwe verwijderoptie

WhatsApp krijgt binnenkort end-to-end-encryptie en vandaag zijn daarvan de eerste screenshots uitgelekt. Ook is er een nieuwe verwijderfunctie getoond op screenshots van een beta-versie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Laat het maar komen. Hoe sneller hoe beter.

  2. Ik geloof er helemaal niks van dat dat echt zo zal werken aangezien Facebook whatsapp bezit. Wat gebeurt er met al die tonnen metadata dan?

    WhatsApp bevat een propriëtair mechanisme voor sleutelbeheer en verstrekt geen manier tot verificatie

    Je kunt dus als gebruiker niet checken of dit systeem je sleutels geeft die behoren tot de echte ontvanger óf van een tussenpersoon die zelf kan inzien en de berichten doorstuurt.

    Daarnaast is de broncode van WhatsApp niet openbaar en weet je niet exact wat je op je iphone zet Dit is een slecht iets vind ik en helpt in dit geval ook niet mee. het lijkt me sterk dat je als sociale gegevens en advertentie bedrijf miljarden betaalt voor whatsapp met honderden miljoenen gebruikers om vervolgens de data weg te gooien.

  3. Zo te zien aan die screens doen ze veels te moeilijk en laten ze de functie heel aanwezig zijn, dat mensen bij iCulture een beetje weten waar ‘t over gaat zal dat in de praktijk wel anders zijn.

  4. Origineel geplaatst door Aeensing
    Ik geloof er helemaal niks van dat dat echt zo zal werken aangezien Facebook whatsapp bezit. Wat gebeurt er met al die tonnen metadata dan?

    {KNIP}

    Precies mijn gedachten ook. Juist omdat de app nu voorgoed gratis is. Waarom zouden ze hun inkomsten inbinden.

    En als het puur tactisch is, om Telegram de loef af te steken, dan nemen ze een grote gok en mochten de gebruikers massaal gaan encrypten dan veranderen ze t systeem stilletjes op de achtergrond wel weer bij een update.

    Niet open source? Niet te controleren en DUS niet betrouwbaar.

  5. @Aeensing: Goeie punten, maar iMessage is de broncode toch ook niet openbaar?

  6. Laten ze eerst maar eens een watch app produceren..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.