Reacties voor: WhatsApp is nu op alle toestellen beveiligd met end-to-end-encryptie

WhatsApp heeft de end-to-end-encryptie voor alle vormen van communicatie geactiveerd. Dit geldt voor alle toestellen met de meest recente versie van WhatsApp. Door deze beveiliging kan het bedrijf (en overheden!) niet meekijken bij jouw berichten.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. ik kan dit alleen maar toe juichen

  2. ik hoop dat dit werkelijk ook zo is!!

  3. Alles goed en wel. Maar met tips die er echt toe doen over whatsapp doen jullie dan weer niks. Je weet wel, dat genomen foto’s gespiegeld worden weergegeven maar wel normaal in de fotorol komen. Ik ben daar nog steeds ondersteboven van!

  4. Origineel geplaatst door Thomasl: Alles goed en wel. Maar met tips die er echt toe doen over whatsapp doen jullie dan weer niks. Je weet wel, dat genomen foto’s gespiegeld worden weergegeven maar wel normaal in de fotorol komen. Ik ben daar nog steeds ondersteboven van!

    Bij jou is zeker het glas altijd halfvol. Bekijk eens iets positief.

  5. Gebruik liever gewoon telegram

  6. Zolang het in eigendom is van Facebook weet ik niet hoe serieus ik dit soort berichten moet nemen. Maar het is zeker wel positief van WA, dat wel weer.

  7. Whatsapp en encryptie. Wat klopt er hier niet 😅 Alle overheden hebben gewoon toegang tot jou whatsapp berichten, geen twijfel mogelijk! #facebook

  8. Hoe kan ik die qr code scannen dan..??

  9. Origineel geplaatst door kbm_
    Whatsapp en encryptie. Wat klopt er hier niet Alle overheden hebben gewoon toegang tot jou whatsapp berichten, geen twijfel mogelijk! #facebook

    Overheid niet maar Facebook zeker wel

  10. Ik kreeg de melding net al te zien op web.whatsapp.com.
    Midden in een chat gesprek kwam de melding boven drijven.

  11. Origineel geplaatst door kbm_
    Whatsapp en encryptie. Wat klopt er hier niet 😅 Alle overheden hebben gewoon toegang tot jou whatsapp berichten, geen twijfel mogelijk! #facebook

    Vertel dan maar eens waar je dat op baseert en komt aantoonde feiten

  12. @Gerben: Daar heb je niet zo veel aan, als de rest van je vrienden dit weigeren te installeren.

  13. Origineel geplaatst door Gerben
    Gebruik liever gewoon telegram

    Ga toch eens weg met je Telegram. Gewoon spammen wat je aan het doen bent! De meeste mensen stappen niet over, deal with it

  14. @Thomasl: Gespiegeld? Net de proef op de som genomen en via WA een foto genomen. Is niet gespiegeld. Deze naar een contactpersoon gestuurd via WA… wederom niet gespiegeld. Of begrijp ik je verkeerd?

  15. @Daejji: ik zit ook op Telegram hoor.

  16. En als je dan een toetsenbord App gebruikt die internet toegang nodig heeft ‘voor betere woord voorspelling’ deel je alsnog alles wat je intypt met een derde partij.

  17. Origineel geplaatst door Thomasl
    Alles goed en wel. Maar met tips die er echt toe doen over whatsapp doen jullie dan weer niks. Je weet wel, dat genomen foto’s gespiegeld worden weergegeven maar wel normaal in de fotorol komen. Ik ben daar nog steeds ondersteboven van!

    Origineel geplaatst door ronald
    Bij jou is zeker het glas altijd halfvol. Bekijk eens iets positief.

    Je bedoelt zeker halfleeg?

  18. Origineel geplaatst door Paulien Odendaal
    Gespiegeld? Net de proef op de som genomen en via WA een foto genomen. Is niet gespiegeld. Deze naar een contactpersoon gestuurd via WA… wederom niet gespiegeld. Of begrijp ik je verkeerd?

    Op m’n 5s staat tekst op een T-shirt inderdaad gespiegeld in beeld indien genomen vanuit whatsapp. In de fotorol staat het dan weer wel goed. Bij een vriend met een 6s bleek dit ook het geval. Dus ging ik er van uit dat dat bij een ieder wel zo zou zijn. Opgemerkt natuurlijk met een knipoog, ik snap ook wel dat de redactie hier geen topic over gaat maken…

  19. @Cor: Door een chat te openen met een persoon, op de naam te tikken en hier op de encryptie te tikken. Hier krijg je opties, waaronder ‘controleren’.

  20. Origineel geplaatst door Jasper
    Je bedoelt zeker halfleeg?

    Idd. Foutje.

  21. Dit was voor mij de reden om uit te wijken naar andere chat apps. Zal Whatsapp nu weer veel vaker gaan gebruiken 🙂 Klasse!

  22. Wat geweldig. Eindelijk geen controle. Want de dingen die het daglicht niet kunnen verdragen hoeft niet iedereen te weten. Daar zullen mijn kleine neefjes ook blij mee zijn!

  23. Moet dat vinkje nu aan of uit bij beveiliging. Ik kreeg net wel automatisch een melding dat encryptie bij die chat actief is maar het vinkje staat uit.

  24. ik krijg door deze nieuwe up todate?? opeens niets meer binnen, kreeg oppeens berichten binnen van 23 januari

    Kun je dat ergens uit zetten?

  25. Origineel geplaatst door Jaxx
    Moet dat vinkje nu aan of uit bij beveiliging. Ik kreeg net wel automatisch een melding dat encryptie bij die chat actief is maar het vinkje staat uit.

    Volgens mij moet je nu nog bij iedereen die qr code scannen eerst, als je op de naam klikt van persoon en dan op melding van beveiliging klikt zie je dat er een qr code gescand moet worden.

    Edit: Foutje dat schuifje moet uiteraard aan zoals je bij screenshot ziet, die qr code scannen is niet verplicht is alleen voor te controleren.

  26. Kan je de encryptie ook weer uitschakelen ?

  27. @pepijn: Bedoel je dit bericht serieus zo fout zoals het lijkt?…

  28. @Dennis: Ik heb het aangezet en komt bij een contactpersoon waar de slot open staat, stuur ik een video en die zegt dat het niet aankomt is tog RAAR ?

  29. how about IS ??

  30. Origineel geplaatst door Paul Vercruijssen
    how about IS ??

    What about IS?

    Vergeet niet dat encryptie tools voor iedereen te downloaden zijn, dus IS kan heel eenvoudig al een eigen versie van Signal maken bijvoorbeeld en daar al hun communicatie mee doen.

    Waarom zouden wij als gewone burgers verstoken moeten blijven van encryptie?

  31. Hoe veilig is dit bericht.
    Daar trappen jullie toch niet in.

    Ze nemen zo je telefoon en gegevens over en van die anderen.

    @Olcay: Kijk Dennis, jij bent er ingestonken. Lees de reactie van het onderwerp IS.

  32. @Olcay: Kijk Dennis, jij bent er ingestonken. Lees de reactie van het onderwerp IS.

  33. Ik hoef geen discussie, maar is WhatsApp één van de eerste met end-to-end-encryptie of heeft bijvoorbeeld een telegram, berichten (iOS) dat al?

  34. Origineel geplaatst door Gerben
    Gebruik liever gewoon telegram

    Origineel geplaatst door Daejji

    Ga toch eens weg met je Telegram. Gewoon spammen wat je aan het doen bent! De meeste mensen stappen niet over, deal with it

    Als whatsapp zo subliem was geweest had TELEGRAM helemaal niet bestaan

  35. @Gerben: +1 voor Telegram!

    Origineel geplaatst door kbm_
    Whatsapp en encryptie. Wat klopt er hier niet Alle overheden hebben gewoon toegang tot jou whatsapp berichten, geen twijfel mogelijk! #facebook

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Overheid niet maar Facebook zeker wel

    In België werd het voor zover gekend in 2013 al 150x gedaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.