Reacties voor: WhatsApp-concurrent Joyn valt buiten databundel bij T-Mobile Duitsland

De berichtendienst Joyn zal bij T-Mobile Duitsland buiten de databundel vallen. Hierdoor verbruik je geen MB's voor het versturen van een bericht naar vrienden, zoals bij WhatsApp.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Dit is precies hetzelfde als dat Microsoft oneerlijke concurrentie bedreef met Internet Explorer standaard in Windows te installeren. En dan vragen die providers zich maar af waarom iedereen zo op ze kotst.

    Gelukkig kan dit niet in Nederland.

  2. Lekker Whatsapp eruit concurreren en dan geld gaan vragen voor die JOYN dienst zeker?

  3. Als het niet van de databundel afgaat, hoe wordt het dan verrekent of is het echt geheel kosteloos? Bv Ook het versturen van foto’s (dat flink wat mb’s kost)?

  4. Het is eerst gratis, maar de signalen zijn op verschillende plekken dat het daarna gewoon de sms gaat vervangen (en dus ook de kosten van een sms mee krijgt) Quote van een ‘tweaker’:

    “T-mobile bijvoorbeeld, gaat Joyn qua planning per 1 oktober 2012 in Duitsland beschikbaar maken. Dan is het tot 31 Maart 2013 gratis, daarna niet meer. Kosten per bericht: 0,19 EUR. Precies even duur als een SMS. Bestanden verzenden, 0,39 EUR per bestand met een max van 15MB.

    Zie hier het kostenoverzicht van T-mobile.

    Als alle telecom providers dit gaan doen, zijn ze op voorhand al compleet kansloos.

    Update:
    Bij een abbo met bellen en surfen, geeft T-mobile aan dat het ‘kostenloos’ is, maar wel met de vermelding dat dit tot 31-3-2012 is. Daarnaast staat er in het overzicht niet bij of het nu wel/niet van de databundel gaat.”

  5. Alsof whatsapp zo ongelofelijk veel data verbruikt…

  6. Mocht het een succes worden, dan fait het weer ongelofelijk hard zodra er betaald moet worden. Dan gaat Whatsapp of een andere app er dus weer met de eer van door

  7. Dit is wel bijzonder. Wanneer deze app gebruik maakt van het datanetwerk, maar valt buiten de bundel kan dat in mijn ogen alleen gemonitord worden door middel van DPI. En dat laatste is volgens mij (bij wet?) verboden. Of zie ik iets over het hoofd?

  8. Als ik bij mijn WhatsApp verbruik kijk dan zie ik dat ik in totaal rond de 20.000 berichten heb ontvangen en dat dat +- 30MB in totaal (media erbuiten gelaten). Dus zo’n ongelovelijk voordeel is het volgens mij ook niet tegenover WhatsApp. WhatsApp heeft het voordeel dat zo’n beetje iedereen het al heeft en niet zomaar overstapt voor ‘n kleinere groep gebruikers.

    Denk niet dat ze het hiermee gaan redden.

  9. Lijkt mij nogal verboden dit. Als ik een concurrent (zoals WhatsApp) zou zijn, zou ik een rechtszaak aanspannen.

    Die Duitser snappen blijkbaar niet wat netneutraliteit betekent.

  10. Origineel geplaatst door Sees
    Dit is wel bijzonder. Wanneer deze app gebruik maakt van het datanetwerk, maar valt buiten de bundel kan dat in mijn ogen alleen gemonitord worden door middel van DPI. En dat laatste is volgens mij (bij wet?) verboden. Of zie ik iets over het hoofd?

    Je vergeet dat in dit geval degene die het datanetwerk beheert en degene die het Joyn verkeer regelt dezelfde partij zijn. Het moet dan niet moeilijk zijn om al het dataverkeer met een specifieke server van je algemene dataverbruik af te trekken of niet eens te berekenen.

    Uit de T-Mobile site blijkt overigens dat het wel geld gaat kosten maar alleen voor degenen zonder databundel die onderweg een berichtje sturen. Heb je een databundel of gebruik je je wifi netwerk thuis, dan betaal je niets. En tot 31 maart 2013 wordt er helemaal niets berekend ter introductie.

  11. Schoolvoorbeeld van bekrompen vasthouden aan n reeds vergaan verdienmodel, sms is dood. Ga maar weer innoveren ipv n oude dode melkkoe uit de sloot halen!

  12. ‘t Is gewoon een SMS dienst gehuld in een jasje dat lijkt op WhatsApp. Het komt van de providers, dus ik vermoed dat het doel is om de berichten (SMS/whatsapp) markt terug te veroveren is. Daarna kunnen ze het weer lekker controleren en tarieven instellen. Gedoemd te mislukken zolang Whatsapp een marktaandeel houdt (dan is terug switchen makkelijk).

    Origineel geplaatst door Glenn Wolters
    Lijkt mij nogal verboden dit. Als ik een concurrent (zoals WhatsApp) zou zijn, zou ik een rechtszaak aanspannen.Die Duitser snappen blijkbaar niet wat netneutraliteit betekent.

    Netneutraliteit is er alleen in Nederland (en Chili, meen ik). In Duitsland is er niet zo’n wet. Maar zelfs kan je je afvragen of dit wel via het internet gaat. Ik ken de werking van de dienst niet precies, maar kans is natuurlijk dat dit gewoon een verkapte vorm van SMSen is.

    Origineel geplaatst door Dennis Vermeulen
    Dit is precies hetzelfde als dat Microsoft oneerlijke concurrentie bedreef met Internet Explorer standaard in Windows te installeren. En dan vragen die providers zich maar af waarom iedereen zo op ze kotst.Gelukkig kan dit niet in Nederland.

    Microsoft werd inderdaad beboet (overigens door de Europese mededingingsautoriteit, niet de Nederlandse – wat Microsoft deed is dus verboden in de hele EU). Ze werden echter beboet voor het misbruik maken van hun machtspositie (80%+ marktaandeel in desktop OS, zoiets). Android heeft volgens mij geen machtspositie, dus mag je dit soort dingen flikken. Pas als ze een heel groot marktaandeel hebben, moeten ze oppassen met dit soort dingen.

  13. Eerst problemen met update en nu dit, slechte dag voor whatsapp.

  14. Zijn de data bundels niet absurd veel duurder geworden, omdat providers zeiden dat er te goedkoop gesmst kan worden via What’s App. Hierdoor kwam er niet genoeg geld bij hun binnen. Nu gaan ze het zelf helemaal gratis aanbieden? Geeft dan gewoon weer onbeperkt internet voor 10 euro…

  15. Gekoppeld aan telefoonboek dus zal ook weer niet op de iPad werken. Net als Whatsapp. Wie legt me de logica uit dag je dit soort apps niet thuis op de bank op je iPad mag gebruiken??

  16. Wooooow hiermee bespaar je 1MB maand 😀

  17. @Luc: Waarom ze het niet doen weet ik niet maar dat het kan weet ik wel want, ik gebruik de app Cubie (ook een whatsapp concurrent) op mijn ipad. En ik heb een ipad met alleen wifi.
    Werkt super met de mensen die de app ook hebben, en hij is veel leuker om te gebruiken. Jammer dat hij nog niet heel groot is in Nederland

  18. 90000 whatsapp berichten, 150 mb verbruikt. Niet zo relevant. Bovendien whatsapp zo geïntegreerd dat weinigen zullen overstappen. IMessage gebruik ik ook, namelijk bij storing van whatsapp 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.