Reacties voor: WhatsApp werkt nu ook met CarPlay

Goed nieuws voor autorijders met CarPlay: WhatsApp werkt nu ook samen met Apple's autosysteem. Je kunt daardoor makkelijker WhatsApp-berichten versturen of nieuwe berichten laten oplezen terwijl je in de auto zit.
Lees het complete artikel → WhatsApp werkt nu ook met CarPlay
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 51 reacties

  1. ‘Niet appen achter het stuur.’

  2. @Laurens: Dat doen mensen toch wel.. Dit maakt het alleen wat veiliger en makkelijker omdat je op de weg kunt blijven letten (spraakbediening).

  3. Origineel geplaatst door Thijs
    @Laurens: Dat doen mensen toch wel.. Dit maakt het alleen wat veiliger en makkelijker omdat je op de weg kunt blijven letten (spraakbediening).

    Ja dat klopt wel, maar toch let je niet helemaal 100% op de weg, ik weet niet, ik vind het niet echt helemaal veilig als je dit kan doen. Maar het is in ieder geval beter dan met je mobiel achter het stuur 🙂

  4. Nu nog Waze en we komen terug wat op gelijke hoogte met Android car.

  5. Goede prio, nu nog Apple Watch

  6. Origineel geplaatst door Remco
    Goede prio, nu nog Apple Watch

    Precies!

  7. Nu Flitsmeister nog. Of het apart kunnen bedienen van je iPhone en CarPlay o.i.d.

  8. Origineel geplaatst door Remco
    Goede prio, nu nog Apple Watch

    Heel graag ja.

  9. Als er nu nog Waze bij komt op Apple CarPlay dan is het voorlopig compleet 👌🏼

  10. Origineel geplaatst door Believer
    Als er nu nog Waze bij komt op Apple CarPlay dan is het voorlopig compleet 👌🏼

    yes daar wacht ik ook op!!

  11. Whats next? iMovies? Echt.. Apple wad goed bezig.. tot nu.. dit brengt immers LEVENS in GEVAAR!!
    Tijdens het rijden het je maar 1 taak en dat is: RIJDEN.. geen berichtjes.. maar RIJDEN..

  12. @imade: Kom op zeg. Doe eens ff relaxt.
    WhatsApp zorgt er nu gewoon voor dat mensen meer van hun telefoon afblijven en meer op het verkeer letten.
    Tuurlijk heb je het zelf allemaal in de hand wat je uitspookt achter het stuur.
    Maar dir maakt het wel makkelijker.
    En als je niet kan multitasken doe je het lekker niet.
    De mogelijkheid is er, je hoeft er dus ook geen gebruik van te maken.
    Ik vind het zelf een top actie. Als het nodig is kan ik het gebruiken.

  13. Nu TomTom Go nog,.

  14. YouTube en Dumpert lijkt me ook wel wat

  15. @Niels: Flitsmeister werkt gewoon als je telefoon met carplay is aangesloten.
    Oke het is niet te bedienen maar hij geeft duidelijk door als er een flitser is of trajectcontrole en dergelijke.

  16. @Jan-Willem: Ah thanks. Laatst een proefritje gedaan in een auto met Carplay, daar had ik dat nog niet zo snel door. Maar de pushmeldingen werken natuurlijk gewoon. 🙂

  17. Eerst kreeg je melding van alleen smsjes, nu ook van whatsapp, alles wordt voorgelezen.. conclusie; je hoeft niet meer op je tellie kijken.

  18. @Laurens: Je radio bedienen, wat eten en/of drinken achter het stuur werkt ook afleidend.
    Dus er veranderd nauwelijks wat.

  19. @Niels: Hey naamgenoot, precies nu heb ik de FM app op de achtergrond werken, maar bij een melding verdwijnt 9/10 x mijn navigatiescherm en keert deze terug naar het homescreen.

    Alleen als ik eerst flitsmeister, dan navigatie en daarna spotify opstart heb ik geen last van een homescreen bij een melding van FM.

  20. Hopelijk wordt het ooit nog een optie om emoji’s niet te laten uitspreken bij naam van ene groep. Dat vertraagd de boel nu onwijs.

  21. @Niels:
    Uhm.. logisch want je gebruikt dan spotify ipv FM?

  22. Dus in het kader we moeten gsm gebruik in de auto/fiets/verkeer terugdringen komt WhatsApp met in car usage 😂😂😂

  23. Bij mij staat hij nog niet op carplay.

    Nieuwste versie van Whatsapp geinstalleerd. Iemand een idee?

  24. Origineel geplaatst door Sebas
    Bij mij staat hij nog niet op carplay.

    Nieuwste versie van Whatsapp geinstalleerd. Iemand een idee?

    Programma nog activeren in de CarPlay instelling op je iPhone?

    Versie is 2.18.20 van WhatsApp.

  25. Het werkt in elk geval erg buggy, eenmaal een bericht uitgesproken verdwijnt het getal bij de app niet. Vaak blijft hij herhalen “aan wie wil je dit bericht verzenden”. Valt nog een hoop te verbeteren.

  26. Car play zou verboden moeten worden!! Vreemd dat iC dit dan ook aanmoedigd. In Belgie zijn carkits en carplay verboden en staan er boetes op die kunnen oploppen tot 6.000 euro, bij meerdere overtrededingen staat daar ook een gevangenis straf op, dus afvoeren die handel! Dit hoort niets thuis in een auto, in een auto concentreer je op de weg en veikigheid, doe je dat niet loop dan te voet of neem het openbaar vervoer zo simpel is het.

  27. @Sebas: nieuwste software op je telefoon installeren :-).. dan werkt het

  28. @Guy: nee daar heeft het niets mee te maken .. gewoon software van je telefoon updaten..

  29. Geen Waze, geen CarPlay 👋🏻

  30. Hallo allemaal, even een vraag aan de experts. Ik kom er niet uit en het kan waarschijnlijk ook niet eens. Mijn iPhone (dus ook CarPlay) staat ingesteld op Engels. Is er een mogelijkheid om de binnenkomende tekstberichten ook in het NL voor te laten lezen door Siri? Antwoord sturen in de de oorspronkelijke taal hoeft niet eens (ook is dit een toffe optie die bij mijn Apple Watch wel kan). Thanks alvast voor het meedenken.

  31. Versturen van een bericht werkt prima. Spraakherkenning en versturen werkt dus goed. Alleen ontvangen gaat bij mij niet goed. Hij geeft aan er zijn geen nieuwe berichten zijn, terwijl die er wel zijn. Zijn er al meer ervaringen?

  32. Origineel geplaatst door imade
    Whats next? iMovies? Echt.. Apple wad goed bezig.. tot nu.. dit brengt immers LEVENS in GEVAAR!!
    Tijdens het rijden het je maar 1 taak en dat is: RIJDEN.. geen berichtjes.. maar RIJDEN..

    Helemaal mee eens. Zelfs handsfree bellen in de auto leidt je al af van het verkeer. Wat @Patrick aangeeft, is de grootste onzin: multi-tasken in de auto is echt een NO GO! En het heeft niks te maken met wel of niet ‘kunnen’; het leidt je af van het verkeer.

  33. @Tom: Heb je hier ook een bron voor of loop je onzin te verkopen?
    Dat lijkt het wel op namelijk.

  34. @Niels: Flitsmeister kun je dwars door CarPlay heen sturen. Je krijgt gewoon een signaal van een flitser. Daarna moet je je mediaknop (afhankelijk van je auto) even indrukken om terug te gaan naar CarPlay

  35. Wat een verschrikkelijk veel negatieve reacties. Ik begrijp sommige wel maar hebben jullie wel eens even een paar sec adem gehaald en nagedacht hoe dit werkt ? Het is volledig voice controlled, dit houdt in dat je geen letters hoeft in te typen maar alles via siri te besturen is. Verder voor alle negative mensen die er zo fel op zijn dat je aandacht 100% bij het rijden moet hebben, raken jullie nooit de airco aan, zitten jullie nooit aan de radio, en hebben jullie nooit een gesprek en hou je je mond dicht als er iemand naast je zit, want ja, je zou wel eens afgeleid kunnen raken van het gesprek die je voert met deze persoon!? Het zal vast heel gezellig worden met jullie als je 3 uur met elkaar in de auto zit 😂

  36. Heb Carplay (Ios 11.2.5), heb de nieuwste versie whatsapp…(2.18.20)maar er is geen icoontje bijgekomen… Vergeet ik iets te doen?

  37. @MrT: Gewoon je telefoon in NL instellen dus… waarom zou je die in Engels zetten als Nederlander?

  38. @Tom: Onzin; Carplay is helemaal niet verboden in België

  39. Origineel geplaatst door Sebas
    Bij mij staat hij nog niet op carplay.
    Nieuwste versie van Whatsapp geinstalleerd. Iemand een idee?

    Origineel geplaatst door Guy
    Programma nog activeren in de CarPlay instelling op je iPhone?
    Versie is 2.18.20 van WhatsApp.

    euhhh… die optie staat nergens… !!??

  40. Bij mij werkte het ook niet, whatsapp eraf en erop nu werkt het, bij help zag ik ook dat het toch niet de laatste versie was en updaten ging niet.

  41. Het werkt volgens mij nog niet helemaal vlekkeloos.

    Bij een nieuw bericht wordt alleen de titel van de WhatsApp groep gelezen. Vervolgens worst gevraagd wilt u antwoorden? Uh waarop? Het feitelijk bericht wordt niet voorgelezen.

  42. Lees de Belgische wetgeving plus staatsblad daarin staat letterlijk dat auto hulp middelen zoals telefoons, carkits, whatsapp, en berichten diensten VERBODEN zijn in Belgie. Ik hoop voor degene die zich hier niet aan houden snel worden opgepakt met een fiksenboet want jullie brengen mensen levens ingevaar… en dat is ook bewezen, 5 seconden niet opletten kan leiden tot een zwaar ongeval. IC je moest je schamen om dit aan te moedigen. Dus Carplay valt ook onder berichten diensten en telefoons, dus is het verboden. Einde discussie.

  43. Link. Laat duidelijk zijn bellen en rijden ook al is het handsfree is niet toegelaten en brengt mensen levens in gevaar. Hoeveel doden wil je op je geweten hebben door te bellen in de auto…. ga thuis bellen en berichtjes sturen maar niet in de auto… daarvoor zijn al te veel slachtoffers gevallen.

  44. In het artikel is een persoon beboet door de carkit te gebruiken, met andere woorden het is verboden, hoe je het draait of keert. En de wet kan hierop niet streng genoeg zijn. Wie die regels overtreed zou onmiddelijk zijn rijbewijs moeten inleveren en een volledige herscholing volgen. Hoewel minister Weyts dat aan het bekijken is om die zaak toe te passen in een wetscontext voor inlevering van het rijbewijs bij gebruik van auto telematica systemen. Kijk naar Villa Politica op Canvas van de VRT daar hebben ze dat ook al besproken, het kan gewoon niet streng genoeg zijn. Veiligheid staat boven alles en carkits en dergelijke systemen horen hier niet in thuis in een wagen. Omdat de bestuurder te veel wordt afgeleid, een bericht die binnen komt sms of telefoon wordt je afgeleid en heb je een groot risico om een ongeval te hebben.

    Hier nog een dergelijk artikel
    Er staat ook duidelijk in dat je geen enkele toets mag indrukken nog op de carkit of andere systemen. Dus wat moet je doen in de auto. Op de openbare weg concentreren en dergelijke spelletjes doe je maar langs de kant als je niet met de auto rijd. Je mag zelfs de bediening ook niet gebruiken nog in toetsen. En de meeste carkits hebben allemaal een knop om een oproep te beantwoorden of oproep te weigeren, dus op die knop drukken is ook niet toegestaan van die carkit.
    Bellen en rijden doe het niet.

  45. @Tom: CarPlay is niet verboden. Je loopt onwaarheden te verkondigen.
    Carkits zijn ook niet verboden. Je telefoon aanraken tijdens het rijden wel.

    Laten we de we het wel houden bij de feiten. Niet bij jouw persoonlijke mening aub.

  46. @Tom: Hey Tom, zou je misschien ook een link naar de wetgeving kunnen opgeven? Want de links die je al hebt opgegeven gaan over uitspraken voor de Nederlandse rechtbank, niet de Belgische…

  47. Origineel geplaatst door imade
    Whats next? iMovies? Echt.. Apple wad goed bezig.. tot nu.. dit brengt immers LEVENS in GEVAAR!!
    Tijdens het rijden het je maar 1 taak en dat is: RIJDEN.. geen berichtjes.. maar RIJDEN..

    Het opstellen van en versturen van berichten wordt gedaan via spraakbediening.
    De meeste auto’s tegenwoordig hebben een knop op het stuur om een spraakassistent op te roepen. Alles wordt gedaan met spraak e niet met het aanraken van het scherm.
    Als je niet kunt praten en voor je kijken tegelijk, dan raad ik je af om uberhaupt auto te rijden.

  48. @Tom: Personen in je auto kunnen soms een grotere afleiding zijn dan een simpele schermaanraking. Die mogen ook nog steeds mee in de auto..

  49. Ik heb het terug uit CarPlay gehaald. Werkt echt ondermaats en daardoor afleidend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.