Reacties voor: WhatsApp straks ook op iPhone extra beveiligd

Berichten die via WhatsApp verstuurd worden, worden met een toekomstige versie van de chatapp een stuk veiliger. De ontwikkelaars van WhatsApp zijn op zoek naar vertalingen van zinnen die duiden op end-to-end-encryptie in onder andere de iPhone-versie.
Lees het complete artikel → WhatsApp straks ook op iPhone extra beveiligd
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Tsja end-to-end encryptie. Maar ondertussen alles sluizen via de Facebook-servers op USA grondgebiedZou zo overwillen naar Telegram. Maar het bekende liedje, vrij weinig mensen die ik ken gebruiken het

  2. Iets van Facebook en dan beveiligd? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

  3. Origineel geplaatst door jan jansen
    Tsja end-to-end encryptieMaar ondertussen alles sluizen via de Facebook-servers op USA grondgebiedZou zo overwillen naar Telegram. Maar het bekende liedje, vrij weinig mensen die ik ken gebruiken het

    Als je dat wantrouwen al hebt, waarom zou je dan op uitgerekend op Telegram wachten? Het bedrijf werd door de Russische ‘Zuckerberg’ Durov opgericht die al eens verdacht werd van het verkopen van Russische persoonsgegevens. De verbinding tussen Telegram en VK is er weliswaar formeel niet, maar praktisch zijn er wel dezelfde mensen bij betrokken geweest en wordt nog steeds door de huidige bestuurders van VK beweert dat Telegram eigenlijk voor een deel ook hun eigendom is. Wat Facebook dus zo ‘eng’ maakt met WhatsApp, betreft ook Telegram.

    Twijfelachtig is ook: Telegram is volledig van investeringen afhankelijk die uit Durov’s Amerikaanse trust komen. De software is eigendom van een hele waslijst aan postbusbedrijven, waaronder ten minste één vennootschap in de VS. Welk bedrijf aan de top staat en welke persoon uiteindelijk gezag heeft, is niet duidelijk. Waar de servers staan weet ook niemand, hoe de servers zijn ingericht ook niet. Telegram’s normale berichten worden via een sleutels versleuteld die Telegram zelf in handen heeft en dus potentieel ook door hen te allen tijde ontsleuteld kunnen worden.

    Telegram is door en door een schimmige organisatie. Als je een alternatief zoekt juist omdat je twijfels over Facebook en privacy hebt, gebruik dan vooral niet Telegram. Dat laat onverlet dat het voor de rest wel een innovatieve en prima app is.

  4. @jan jansen: Maar dan wel versleuteld via hun servers. Dus hebben ze niets aan.
    Mits ze daadwerkelijk leveren wat ze hier beloven.

  5. Ieder signaal wat ‘door de lucht/ether’ gaat, is aftapbaar.

  6. Bank gegevens zijn ook aftapbaar, maar ze kunnen er niet veel meedoen. Dit heeft mede te maken met de RSA-codering.

  7. Oh wat fijn voor terroristen en criminelen !….

  8. Het lijkt erop dat de ruzie tussen Apple en de FBI ervoor zorgt dat steeds meer bedrijven hun beveiliging zodanig opschroeven dat ze de overheid niet meer kunnen helpen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.