Reacties voor: WhatsApp wil dataverbruik tijdens bellen verlagen

De belfunctie van WhatsApp wordt nog zuiniger. WhatsApp gaat een speciale schakelaar toevoegen, zodat je minder data verbruikt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Ik vind het al een top dienst! Maar Viber zou ik meer adviseren voor bellen. Puur omdat het geluid heel helder is bij Viber!

  2. Whats app is beste app ooit!!!! En iPhone mooiste ooit!!!

  3. Bij mij is Whatsapp bellen nog steeds gebrekkig. Geluid is goed, maar verbinding laat te wensen over, zowel naar iOS als naar Android. Hoe is dat bij jullie?

  4. Het enige moment dat ik Whatsapp bellen gebruik is wanneer ik op het verkeerde knopje gedrukt heb. Waarom zou ik inleveren op data wanneer ik aan het eind van de maand altijd minuten overhoud?

  5. Heb niet eens whatsapp op m’n iPhone 6 Plus staan haha!

  6. Heb het een paar keer geprobeerd maar alle keren weer opgehangen en normaal gebelt.

    Werkte voor geen meter, ik hoor de ander niet, de ander mij niet of het was on…ver….st…..aaaa.nbaa.r.

    Gebruik het zelf niet meer.
    Oh en aan beide kanten gewoon goed 4G of zelfs wifi dus aan de verbinding lag het niet.

  7. Zou graag optie erin willen hebben (voor alle chatapps) om microfoon knop helemaal te uitschakelen en niet bereikbaar voor t bellen. Scheelt ruimte op scherm.

  8. Whatsapp is totaal overbodig geworden! Dat niemand inziet hoe we omgekeerd genaaid worden snap ik niet :p

    ‘Vroeger’ was data onbeperkt en was het idd voordelig om whatsapp te gebruiken om niet door je bundel te raken. Nu zijn belminuten en smsjes onbeperkt en betaal je bakken met geld voor data.

    Ik heb whatsapp 2 maanden terug eraf gegooid!

  9. Ik vind de functie vooralsnog ook niks. Daarnaast ontvang ik ook nooit een goed bericht op mijn iPhone en mis ik vrijwel alle gesprekken. Volgens mij is iOS in dat opzicht veel te restrictief dat apps als WhatsApp geen goede functie kunnen aanbieden. Dat was bij Skype en Viber ook altijd al zo.

  10. @Tevilnelg: Ik vind de belfunctie ook helemaal niks, maar ik ontvang wel alles.
    Dit heeft denk ik gewoon met berichtgeving instellingen te maken heeft en/of met je internetverbinding (data/WiFi). Misschien dat het daaraan ligt.

    Ik denk dat met iOS niks te maken heeft, want deze is al jaren restrictie😄.

  11. Wat zeiken mensen? Whatsapp doet het perfect voor mij. Zowel berichten als bellen!

  12. Als ze nu gewoon een schakelaar maken om het in en uit te schakelen, dan kunnen mensen die via whatsapp bellen zo doen en de rest via normale belminuten doen.

    Ik vind het heel irritant als ik snel iemand wil bellen doe ik vaak via whatsapp, en nu gaat die ook constant bellen via whatsapp.
    Ik heb onbeperkt belminuten ik wil helemaal niet bellen via whatsapp..

  13. @marvin: Dat over Whapp ben ik het wel eens, zodanog dat het chat en de bel functie prima werken, persoonlijk vind ik de audio beter als bij Viber.
    De opmerking over de iPhone vind ik weer kul

  14. Vind Whatsapp bellen nogal overbodig. Heb altijd 110 minuten (van de 120) over op het einde van de maand omdat ik gewoon niet bel. Waarom zou ik dan via Whatsapp willen bellen?

  15. @Robin: Ga maar eens een tijdje bellen naar nummers die niet met +31 beginnen. Dan wordt de toegevoegde waarde van VOIP je heel snel duidelijk.

  16. Origineel geplaatst door Begbie
    @Robin: Ga maar eens een tijdje bellen naar nummers die niet met 31 beginnen. Dan wordt de toegevoegde waarde van VOIP je heel snel duidelijk.

    Ja dan wellicht maar zolang je gewoon in nl blijft bellen is niks aan de hand, ga je naar buitenland bellen oke.
    Maar de gemiddelde eindgebruiker doet dit niet.

  17. Origineel geplaatst door Bastian
    @Tevilnelg:
    Ik vind de belfunctie ook helemaal niks, maar ik ontvang wel alles.
    Dit heeft denk ik gewoon met berichtgeving instellingen te maken heeft en/of met je internetverbinding (data/WiFi). Misschien dat het daaraan ligt.
    Ik denk dat met iOS niks te maken heeft, want deze is al jaren restrictie😄.

    Als je niet in de app bent, ontvang je gewoon een normale bushmelding. Dat kan een simpele zijn die alleen kort aan de bovenkant van je scherm verschijnt of eentje die je bewust moet wegklikken. Ik gebruik voor WhatsApp het eerste, omdat ik niet alle pushmeldingen apart wil wegklikken.

    Problematisch wordt het als je iPhone is vergrendeld, want dan ontvang je alleen een bericht op je beeldscherm en moet je eerst je iPhone nog ontgrendelen. Het is allemaal best omslachtig, omdat er geen API bestaat die apps kunnen gebruiken om het als een gewoon telefoongesprek te laten uitzien als je buiten de app bent. Dat bedoelde ik dus.

  18. Bij mij werkt het bellen ook voor geen meter. Of ze verstaan mij niet. Of ik hun niet…
    Of hoor alleen oeh ahh be enz.
    Laat ze dat is maar eens op orde brengen , alvorens ze met nieuwe optie komen .. Of moet je percee op WiFi zitten ?

  19. Ideaal in het buitenland. Onze kinderen bellen graag en veel, op vakantie in het buitenland kan dat niet want niet in hun abbo. Bellen via whatsapp / WiFi is een prima alternatief

  20. Ik bel er mee naar zweden. Werkt erg goed. Soms iets vertraagd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.