Reacties voor: WhatsApp opent dienst voor bedrijven, gaat je telefoonnummer delen met Facebook

WhatsApp gaat meer samenwerken met bedrijven. De komende maanden worden tests uitgevoerd, waardoor bedrijven berichten kunnen sturen naar WhatsApp-gebruikers. Ook licht WhatsApp het delen van info met Facebook toe.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. And so it begins …

  2. WhatsApp gebruiken voor gepersonaliseerde reclamedoeleinden, daar hou’k nie zo van.

  3. Ik begrijp de reden van het bericht niet goed. Hoezo ‘Whatsapp openstellen voor bedrijven’?
    Alsof Whatsapp gesloten was voor bedrijven. Dat is en was niet zo. Er zijn al allerlei bedrijven die berichten sturen via Whatsapp. Bijvoorbeeld over een openstaande premie voor een verzekering.
    Dat gebeurt al en werkt beter dan het via de post sturen van aanmaningen. Als een bedrijf je telefoonnummer heeft (zoals je bank of verzekeringsmaatschappij) dan kunnen ze je toch altijd al berichten sturen?

  4. @xoniq: Slechte zaak! Persoon Hebben al een deel van je infomatie weet gelijk wie je bent hoe je Er uit ziet. Straks willen ze nog jou bankrekening van jou ook Hebben

  5. Nou ja je kan het tenminste uitzetten dat scheelt.

  6. ik denk dat het meer in trend van een cookie wordt. Als je iets bekijkt dan krijg je dat als reclame in whatsapp. voorbeeld, je kijkt wel erg vaak naar die ene auto. dan kan de dealer jou reclame sturen via whatsapp.

    Hier ben ik persoonlijk niet van gediend.

  7. Achja, je nummer hadden ze al veel langer.

  8. Natuurlijk wordt het haakje om het delen toe te staan onder de nieuwe voorwaarden verstopt, zodat veel mensen het niet zien. Eenmaal ingeschakeld, heeft een naderhand uitschakelen ook weinig zin. Ik heb WhatsApp vele maanden geleden verwijderd. Het heeft helemaal geen effect gehad op mijn communicatie, eigenlijk zelfs praktische voordelen, omdat ik nu niet meer aan groepsgesprekken kan worden toegevoegd. Mensen stappen dan gewoon weer over SMS. 🙂

  9. Na het accepteren van de voorwaarden kan je het vinkje uitschakelen.

    Dat is een grijs gebied, dat bied Facebook de mogelijkheid gegevens te verzamelen in de tijd die nodig is om het vinkje uit te zetten. Offline uitvoeren dus?

    Wat is de impact voor mensen zonder Facebook?

  10. En daarom had je nooit je telefoonnummer moeten opgeven in je Facebook account. Ook niet toen ze een tijdje geleden er actief om begonnen te vragen “wegens beveiligingsredenen” want dit was lulkoek, want het was om deze koppeling te doen.. Enfin, niets is gratis.

  11. Begrijp ik het dan goed dat ze niet je informatie delen met de overheid maar wel met commerciële bedrijven die grof geld willen betalen om je te bestoken met reclame?

  12. WhatsApp blijft verder vrij van banneradvertenties, maar door de samenwerking met bedrijven kunnen er wel marketingberichten verstuurd worden.

    Want marketingberichten zijn geen advertenties?

    Gelukkig al een jaar whatsappvrij

  13. Dat biedt grote kansen voor andere partijen want hier zit niemand op te wachten. De vraag is alleen of het ook echt impact gaat hebben. Toen WhatsApp overgenomen werd door Facebook las ik van veel mensen dat ze wilden overstappen naar Telegram. Nou zit ik niet te wachten op een Russisch bedrijf die mijn berichten beheert (misschien nog wel gevaarlijker als WhatsApp) maar uiteindelijk is niemand in mijn omgeving echt overgestapt. Verwacht ik eigenlijk nu ook. Veel herrie en zogenaamd boze mensen maar iedereen blijft WhatsApp gewoon gebruiken. Dat weten ze bij Facebook ook wel.

    Ik sms de laatste tijd weer heel veel omdat toestel van mijn vrouw stuk is. Het gekke is dat het eigenlijk wel gewoon heel ok is. Providers geven bijna altijd ongelimiteerd sms bij abonnementen. Omdat niemand er meer gebruik van maakt is er heel veel capaciteit (en dus lage prijzen). Maar eigenlijk werkt het wel prima! Ook veel grotere kansen voor iMessage.

  14. Klopt geen ruk van, kan het helemaal niet uitschakelen (nee, ik heb natuurlijk een heel speciale uitvoering, alleen ik).

  15. Dit artikel is wel heel positief geschreven voor Whatsapp. Had van mij wel meer journalist-kritisch mogen zijn!

  16. Ik ga nu geen kritische opmerkingen plaatsen over WhatsApp, Facebook en hun beleid tov. persoonlijke gegevens, want op iCulture mag je geen kwaad woord over WhatsApp schrijven.

    Ik ga me dus ook niet afvragen hoeveel gegevens WhatsApp uiteindelijk wél naar Facebook gaat sturen als je ze géén toestemming geeft. Of hoeveel gegevens nu al, ongevraagd, worden doorgestuurd.

    Ik ga me ook niet afvragen hoeveel spam je straks onder de nieuwe voorwaarden gaat krijgen van bedrijven. Ja, zoals hierboven al is opgemerkt kunnen bedrijven nu ook al WhatsApp als communicatiemiddel gebruiken naar hun klanten toe. Maar ik heb het idee dat je onder de nieuwe voorwaarden geen klant van een bedrijf hoeft te zijn om hun berichtjes te ontvangen. En is het ongevraagd krijgen van berichten van bedrijven niet de definitie van ‘spam’?

    Ik ga me ook niet afvragen waarom WhatsApp (en trouwens ook Facebook) het belangrijk vindt om 100% van de tijd op de voorgrond aktief te zijn op je toestel, ook als je de app niet gebruikt en waarom ze er alles aan doen om dat zeker te stellen. Die vraag is al beantwoord door de algemene voorwaarden (EULA) van Facebook, waarin luid en duidelijk genoemd staat dat je Facebook het recht geeft om je te bespioneren, ook als je de app niet gebruikt en/of (juist!) als je andere apps gebruikt.

    Ik hoef me dat niet af te vragen, want ik heb al een paar jaar geen WhatsApp meer. Stond de laatste tijd wel op het punt, om verschillende redenen, om weer een account te nemen. Maar nu ben ik voorlopig weer even genezen.

  17. Op welke manier gaat WhatsApp de data met Facebook delen? Is dat alleen als je beide apps op je telefoon hebt staan?

  18. En daar gaan we weer…. Wie gaat het verwijderen en een ander chat app gebruiken?? Ik gebruik het alleen voor onzin verhalen en belangrijke dingen, mijn werk of zo, gebruiken we IMessage.

    Heb Facebook app direct van mijn telefoon gehaald toen ik had begrepen dat ze ook alles van je willen weten als je zelfs de app niet gebruikt. Mijn leven en daar heeft Facebook niets mee te maken, dus mijn account delete. Moet ik dit dan nu ook maar eens gaan doen met Whatsapp?

    Het is toch eigenlijk je privacy schenden??

  19. Origineel geplaatst door Jan
    Dit artikel is wel heel positief geschreven voor Whatsapp. Had van mij wel meer journalist-kritisch mogen zijn!

    Nope. Zelfs de manier om dit uit te zetten Instellingen > Account > Deel mijn accountinformatie het delen van info uitschakelen wordt niet getest want deze optie is er helemaal (nog) niet. Snel klakkeloos overgenomen?

  20. Alsj je tweakers.net enzo kijkt blijkt nog erger te zijn, je kan het alleen de 1ste maand uitzetten.

    Als dat zo is ben ik er heel snel klaar mee, dan gaat de app er gelijk van af.

  21. Wat als ik nou geen Facebook account heb?

  22. Origineel geplaatst door Dennis
    Alsj je tweeakters.net enzo kijkt blijkt nog erger te zijn, je kan het alleen de 1ste maand uitzetten.
    Als dat zo is ben ik er heel snel klaar mee, dan gaat de app er gelijk van af.

    En wanneer kan je het uitzetten? De nieuwe voorwaarden zijn al in werking maar de optie om het uit te zetten is er niet.

  23. Lekker weer gaan sms’en en whatsapp er af gooien. Er zijn ook alternatieve.

  24. @Alfred: Haha ja het valt mij nu ook pas op, of het kwam omdat ik half slaperig zat te slapen :P.

    @Gio: Als ze nieuwe voorwaarden hebben moet je toch eerst melding krijgen, je bent verplicht deze te krijgen om te weigeren of accepteren.

    Dus denk dat er eerst een update van de app uit moet komen.

  25. Origineel geplaatst door Dennis
    @Alfred:
    Haha ja het valt mij nu ook pas op, of het kwam omdat ik half slaperig zat te slapen :P.
    @Gio: Als ze nieuwe voorwaarden hebben moet je toch eerst melding krijgen, je bent verplicht deze te krijgen om te weigeren of accepteren.
    Dus denk dat er eerst een update van de app uit moet komen.

    Dit zijn de voorwaarden en die zijn al gepubliceerd cq actief.

  26. Eruit gegooid geen seconde spijt

  27. We hebben nu een aparte tip over het intrekken van de toestemming om WhatsApp-data met adverteerders te delen.
    Je hebt 30 dagen de tijd om alsnog je toestemming in te trekken als je eerder al akkoord hebt gegeven.

  28. ik heb het gedaan van whats app zo als jullie het uit gelegd hebben

    en toch komt mijn nummer op fb te staan en foto
    kunnen jullie me uit leggen hoe dit kan

  29. @Jean-Paul Horn: we hebben gekozen voor niet delen dan mag fb toch geen informatie vrij geven zo als telefoonnummer foto s whats up berichten en nog meer meer privé dingen

    wij hebben het gedaan zo als jullie uit gelegen hebben op iculture en gekozen voor niet delen toch komt steeds terug dat mag toch niet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.