Reacties voor: WhatsApp in 2020 met advertenties: zo krijg jij ermee te maken

Jaartje later dan gepland
WhatsApp heeft opnieuw bevestigd dat er vanaf 2020 advertenties verschijnen in de chatapp. WhatsApp gaat hiervoor de Status-functie gebruiken, maar mogelijk is dit een opmaat naar meer reclame.

Reacties: 106 reacties

  1. Ik heb er in de ‘oude vorm’ ooit nog gewoon voor betaald. Kan ik dit dan niet omzeilen?😇

  2. Is lastig. Familie, vrienden en op het werk heeft niet iedereen een iPhone, dus komt het neer op ouderwets SMS, maar waarschijnlijk heeft niet iedereen onbeperkt sms in z’n abonnement zetten of bij Sim-only.

  3. Als mensen nou eens massaal gewoon WhatsApp verwijderen. En eigelijk geen enkel Facebook gerelateerd product meer afnemen. Ik heb puur WhatsApp omdat niemand aan een alternatief durft/wil. Dat is de enige reden waarom ik nog WhatsApp heb. We zouden eigelijk beter moeten weten, na het analytics schandaal….

  4. Dat was te verwachten, nadat Facebook de eigenaar werd.

  5. Dan stop ik met WhatsApp en blijf ik lekker bij iMessage. Dit werkt toch fijner dan WhatsApp. Niemand die ziet of je on- of offline bent.

  6. @Arjan: Ik kan me compleet vinden in jouw situatie.

  7. Was te verwachten nadat het van Facebook is geworden. Kijk maar naar Instagram en Facebook zelf. Het zat er (helaas) aan te komen natuurlijk…😕

  8. Origineel geplaatst door Niels
    Ik heb er in de ‘oude vorm’ ooit nog gewoon voor betaald. Kan ik dit dan niet omzeilen?😇

    Same here! € 0,79 cent als ik me niet vergis 😁

  9. Als ze nou eens de keuze zouden geven om tegen betaling geen reclame te krijgen. Dan zijn alle partijen weer blij

    Nog beter zou zijn als we allemaal naar andere apps zouden gaan.

  10. @Niels: Idd. ‘Life time’ geen reclame heb ik toen gekocht. Wel, kort leven beschoren.. 🤪

  11. Op naar Telegram dus.

    Telegram Messenger van Telegram LLC https://itunes.apple.com/nl/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

  12. Meeste doe ik nu al via apple imessage en sms dus misschien gaan we straks allemaal weer back to basic 😃

  13. Wat zou het geweldig zijn als Apple nu iMsg als multicross platvorm de wereld in zou slingeren. Dan zou ik iedereen die ik ken overhalen het te gaan gebruiken.

  14. Zolang het in de stories blijft vindt ik het nog niet zo erg

  15. En dan een hoop stampij! Een volksverhuizing naar Telegram. En een week later is het bij Telegram leeg en blijft iedereen bij WhatsApp.
    History repeats itself.

  16. Origineel geplaatst door Michel
    Wat zou het geweldig zijn als Apple nu iMsg als multicross platvorm de wereld in zou slingeren. Dan zou ik iedereen die ik ken overhalen het te gaan gebruiken.

    Ja! Ik zou WhatsApp deleten en zeggen dat ik bereikbaar ben per SMS en iMessage met een link naar de playstore. Succes.
    Een uitgeklede versie zonder apps kan toch best. En dan zijn de premium features alleen beschikbaar op een iPhone.

  17. @Michel: Ik denk dat dit nog wel eens zou kunnen tegenvallen. Er zijn een hele hoop niet-Apple gebruikers die helemaal niets van Apple op hun toestel willen hebben. Dus ook geen iMessage.

  18. Natuurlijk… eigendom van Facebook, dus het zat er vroeg of laat in. Mensen trekken naar Telegram of andere doe ik niet meer.

    iMessage gebruik ik naast Telegram en WhatsApp, maar ik vind iMessage best ‘zwaar’, het voelt trager aan dan de andere twee (op Signal zit er haast niemand) of ligt dat aan mij? Foto is bij andere zo verstuurd.

  19. WhatsApp heb ik een half jaar geleden er af geknikkerd. Grootste reden is het verdienmodel van Facebook. Mensen klagen over privacy, maar het is net als het milieu, een beter milieu begint bij jezelf. Dus wil je meer privacy, verwijder de apps van Facebook en Google. Alternatieven zijn er zat, soms net zo goed of soms zelfs beter.

  20. Microsoft gooi MSN weer terug als een goede telefoon app :p

  21. Signal werkt ook prima 🙂

  22. Origineel geplaatst door Arjan
    Als mensen nou eens massaal gewoon WhatsApp verwijderen. En eigelijk geen enkel Facebook gerelateerd product meer afnemen. Ik heb puur WhatsApp omdat niemand aan een alternatief durft/wil. Dat is de enige reden waarom ik nog WhatsApp heb. We zouden eigelijk beter moeten weten, na het analytics schandaal….

    Met die gedachte zul je nooit wat veranderen. Gewoon weggooien 👍 heb ik 3 jaar geleden ook gedaan en ben nog steeds heel sociaal 😜

  23. Zat er aan te komen. Iedereen mekkert nu en het heeft niets mer fb of ander te maken. Gratis bestaat niet! Lang leve de sms en imessage.

    Hoop idd dat apple imessage naar cross platform zet zou een enorme feature zijn.

  24. @Arjan: slechte reden, omdat iedereen dit gebruikt, gebruik ik het ook maar. Omdat iedereen in de sloot springt, dan doe ik het ook maar

  25. Origineel geplaatst door Arjan
    Als mensen nou eens massaal gewoon WhatsApp verwijderen. En eigelijk geen enkel Facebook gerelateerd product meer afnemen. Ik heb puur WhatsApp omdat niemand aan een alternatief durft/wil. Dat is de enige reden waarom ik nog WhatsApp heb. We zouden eigelijk beter moeten weten, na het analytics schandaal….

    Helemaal mee eens,
    Ook ik ben van mening dat we facebook veel te veel laten indringen in ons leven, daarom heb ik zo n 5 jaar geleden mn facebook al opgeheven, en was not amused dat whatsap overgenomen werd door facebook, als mensen eens naar goede alternatieven gingen kijken, zoals de berichten service van Apple wat een zeer degelijk en volwassen platform is wat we toch al standaart op onze iphones hebben,
    Echter zal de massa bepalen.

  26. iMessage op android en andere platformen beschikbaar stellen. Anders Telegram of evt betaalde versie van whatsapp zonder reclames.

    Uiteindelijk zou het “ouderwetse sms/mms” hetgeen blijven wat reclame vrij blijft.

  27. @Jeroenus: Je snapt best wat hij zegt, als niemand binnen zijn kring een alternatief gebruikt is het lastig berichten sturen.

  28. Het is jammer dat berichten naar Android gebruikers niet worden verzonden/ontvangen via iMessage.
    Heb jaren geleden betaald voor Whatsapp en dan verwacht je niet met reclame opgezadeld te worden.

  29. Ik zie alternatieven voorbij komen, Telegram en Signal. Telegram gebruik ik niet, Signal wel. Ik ben een van de weinige van mijn vrienden/kennissen die dat doet. De meerderheid blijft bij WhatsApp. En de slechte reden is, dat iedereen WhatsApp gebruikt. Tja,zo werkt dat toch. WhatsApp kan zich erg veel veroorloven, mensen lopen toch niet weg.

  30. geen zorgen maken imessenger beter gebruik maken

  31. Laten ze dan ook een betaalde versie aanbieden voor als je geen advertenties wilt zien.

    Een euro per jaar lijkt me dan een heel redelijk bedrag.

  32. Ik ga niet voor betalen

  33. Dit zou een mooi moment voor Apple zijn om iMessage en FaceTime naar Android te brengen, net zoals met Apple Music toendertijd.

  34. Tja, vervelend. Maar overal word je bedolven met advertenties en sluikreclame. Zo ook op deze site.

  35. met zn allen naar telegram dus,. nu geen excuus meer

  36. Origineel geplaatst door Nyfallio
    En dan een hoop stampij! Een volksverhuizing naar Telegram. En een week later is het bij Telegram leeg en blijft iedereen bij WhatsApp.
    History repeats itself.

    Niet helemaal waar maar wel bijna . Nu komen de advertenties er toch echt. Het was een kwestie van wachten. Zelf gebruik ik enkel iMessage en Telegram, sinds 4 jaar en mis niks! Ja, die vervelende groepsapp van het werk vol met nonsens. 😀 Slechts 2 Android – vrienden willen tot op heden nog steeds geen Telegram op hun foontje zetten. Dan niet! sms – en zij mij maar .

  37. Als de reklame komt, gaat het vanzelf irriteren. Ik zie het nu al bij Waze, opeens reclame van een watermerk terwijl ik voor een stoplicht sta! Er zijn messaging alternatieven zat dus tzt overstappen, misschien zelfs wel naar imessage tegen die tijd als multiplatform messaging dienst. Of een betaalde versie, waarbij ik 79 cent korting krijg (+ inflatiecorrectie) omdat ik hem al eens heb gekocht.

  38. Mooi moment om afscheid te nemen van een bedrijf die op een afschuwelijk privacy slechte manier geld verdient. Gelukkig is iMessage business in opkomst. Betaal graag voor advertentie vrije en privacy goede apps. Mooiste wat Apple nu kan doen is iMessage beschikbaar maken voor Android.

  39. Walgelijk reclame ga ik het verwijderen

  40. Ik voorzie weer een oproep om van Whatsapp af te stappen. Wordt natuurlijk een fantastisch succes, net zoals een aantal jaar geleden toen Whatsapp overgenomen werd door Facebook.

  41. Ik heb er voor betaald.

  42. Lekker belangrijk. Ik gebruik die status troep toch niet.

  43. Heel simpel, providers moeten sms flink op de schop nemen. Alle ontwikkelingen gaan zo hard en sms is een beetje blijven hangen in de jaren 90!

  44. Wat op dit moment precies het verdien model van Whats app is begrijp ik ook niet. Misschien worden gegevens verkocht ofzo.
    Tja , alle alternatieven zijn leuk hè, ouderwetse sms heb ik nu onbeperkt in mijn abonnement maar niet iedereen heeft dat, mms is duur dus dan ga je weer veel minder multi media versturen. Telegram etc is moeilijk want anderen moeten er dan ook bij, als jij het alleen hebt kun je niemand berichten , en iMessage is alleen voor de 🍏mensen , veel meer mensen met Android en nog een enkeling met Microsoft . Denk dat we gewoon door appen allemaal en heel snel gewend zijn aan reclame . Vind het in iculture ook niet irritant, men moet ergens van bestaan , liever reclame dan dat ik de app moet betalen.

  45. Ik hoop dat iedereen whatsapp verwijderd, zijn we eindelijk af van die toeters in de haven.

  46. Origineel geplaatst door Jeroenus
    @Arjan: slechte reden, omdat iedereen dit gebruikt, gebruik ik het ook maar. Omdat iedereen in de sloot springt, dan doe ik het ook maar

    Slechte analogie. Beter zou zijn, omdat iedereen wandelschoenen aantrekt om te lopen, trek ik ook maar wandelschoenen aan.

  47. Gebruik al hele tijd Signal. Wellicht ietsje minder mogelijkheden, maar geen advertenties en belangrijker nog, geen privacy issues. Ook gebruik ik steeds meer iMessage ipv Signal, dus wellicht dat dat uiteindelijk zelfs mijn primaire communicatie zal zijn.

    Origineel geplaatst door Arjan
    Als mensen nou eens massaal gewoon WhatsApp verwijderen. En eigelijk geen enkel Facebook gerelateerd product meer afnemen. Ik heb puur WhatsApp omdat niemand aan een alternatief durft/wil. Dat is de enige reden waarom ik nog WhatsApp heb. We zouden eigelijk beter moeten weten, na het analytics schandaal….

    Moet iedereen zelf weten natuurlijk, maar ben het helemaal met je eens. FB is alwéér in het nieuws. Dit maal gaat om het ongevraadg gebruiken van telefoonnummers. Maar goed, dat is wel ander topic…

  48. Echt Hollanders hier alles gratis en voor niets en nu komen er straks advertenties in de story lijn die in mijn vriendengroep door niemand gebruikt wordt!
    En meteen loopt iedereen paniek te zaaien en willen ze massaal whatsapp enz boycotten.

    Pff in deze wereld en maatschappij is niks meer gratis en niks meer geheim denk aan je hart en leg je er gewoon bij neer.

    En misschien best kans dat je toch bijv 1 bedrag kunt betalen om reclame vrij te gebruiken.

    Maar wacht eerst gewoon eens af en ga dan pas moord en brand roepen.

  49. Origineel geplaatst door Jeroenus
    @Arjan: slechte reden, omdat iedereen dit gebruikt, gebruik ik het ook maar. Omdat iedereen in de sloot springt, dan doe ik het ook maar

    Nee, goede reden. Wij hebben een school app, zul je whatsapp moeten hebben in op de hoogte te blijven. Die switchen echt niet naar telegram. En zo zullen er veel meer voorbeelden zij. Whatsapp is de standaard geworden, net als e-mail wat je ook nier zomaar afschaft. We zullen het er mee moeten doen.

  50. Whatsapp is niet heilig. Telegram is een prima alternatief voor Whatsapp. Werkt op alle platformen. Overigens vind ik persoonlijk Telegram prettiger dan Whatsapp. Alleen al omdat het niet van Facebook is. We gaan het meemaken.

  51. Ben ik blij dat ik geen WA heb 👍

  52. @Telegram 😊

  53. Dat wordt dan overstappen naar Telegram!
    Wat overigens ook veel beter werkt dan whatsapp op pc!

  54. Hey ze stoppen reclame op een plaats waar niemand ooit naar kijkt. Ik zag prima joh.

    Ken genoeg apps die overal in your face reclame toont. 😉

  55. Voor wat heb ik toen ooit die 79 cent betaald…

    • @Jasper: Voor al het gebruik van de app sinds, hoeveel jaren gebruik (voor 79ct). Ongelooflijk dat men de hele wereld verwacht voor een luttele 79ct.

  56. Origineel geplaatst door Michel
    Wat zou het geweldig zijn als Apple nu iMsg als multicross platvorm de wereld in zou slingeren. Dan zou ik iedereen die ik ken overhalen het te gaan gebruiken.

    Zou ik ook doen. Alleen zijn Android gebruikers al zo aan reclame door hun hele telefoon apps gewend dat ze er niet eens van opkijken. Ze willen alles gratis en betalen het liefst nergens voor.

  57. Ik hoop dat ik voor een klein bedrag de advertenties kan laten verdwijnen. Zo niet, dan ben ik 100% weg.

  58. Betalen en dan geen advertenties? Dan gebruiken ze nog immer je data. Er moet immers veel geld verdient worden. En meer (de slagroom en kers) zijn in dit geval de advertenties.

    Echt veilig, privacy en zonder reclame (dus betaald)??

    Daarvoor gebruik ik Threema. Ontdekt na lezen van oa dit artikel.
    En die kost inderdaad serieus geld. Maar zoek ook even op veiligheid en privacy.

    Al die gratis apps, bedenk eens wat het verdienmodel kan zijn.
    Uiteraard kan ik nu niet zonder WA ivm werk, maar anders…

  59. Dit is de kans voor Apple om iMessage voor alles toestellen beschikbaar te maken, Android enz (gelijk extra klanten!)

  60. Ik snap de frustraties.
    Gelukkig gebruik ik geen whatsapp status dinges.
    Maar als de reclames zich uitbreiden…
    Alhoewel, ben gestopt met facebook en heb niks te klagen.
    Dus stoppen met whatsapp hoeft niet onmogelijk te zijn.
    Misschien irritant voor de mensen om me heen, maar “ik” mag ook wel is aan mezelf denken 😜.

    Er is genoeg om ons zorgen om te maken 🤔
    Reclames? Dan maar nog minder bereikbaar, bel me maar.

    (Moet eerlijk zeggen dat ik telkens meer smartphone af ben, misschien over een paar jaar de oude nokia afstoffen)

  61. Ook ik heb ooit voor Whatsapp betaald. Ik vind dat ik het zonder reclame mag gebruiken. 😜

  62. Threema of BBM 🙂

    Ps. Gelukkig meeste personen die ik ken gebruiken iMessage.

  63. Tegen die tijd dat er reclame komt stap ik over naar Signal.
    En stuur mijn WhatsApp vrienden melding dat ik overstap is aan hun of ze mee gaan?

  64. Ik gebruik sinds jaren al Telegram om een paar vrienden berichten te sturen. En Whatsapp kan hier nog altijd niet aan tippen! Vooral als je met GIFs begint te communiceren is Telegram een heel stuk makkelijker!
    Ik zou het liefst van al alleen maar met Telegram werken. Maar de gemiddelde smartphone user kent blijkbaar alleen maar Whatsapp jammer genoeg…

    • @Gaetan: Ja helaas is hier sprake van een stom kuddegedrag. Whatsapp wordt langzamerhand een waardeloze ouderwetse app die helemaal niet met zijn tijd meegaat.
      en ach ja, het toch gewoon prettig dat al je gegevens heerlijk gebruikt worden bij Facebook..

  65. Het is om het even welke app dan ook, als er miljarden gebruikers zijn komt er gewoon reclame in! Dat zal ook met Telegram gebeuren of ieder ander Messenger app! Hou je niet tegen! Er zullen altijd geldwolven blijven!

  66. (Red.) WhatsApp bevestigt opnieuw dat de Status-functie reclames krijgt.

  67. Als dat echt gaat gebeuren stappen we massaal over op iMessage of Telegram. Hoop ik..

  68. Gratis bestaat niet!

    Gebruikers willen niet betalen voor WhatsApp (daarom hebben ze de betaald versie jaren geleden al afgeschaft) dus dan blijft reclame over. Vrij logisch. Ik zou het wel af willen kopen zoals bij de iCulture app.

    De diensten van Apple zoals iMessage zijn natuurlijk ook niet gratis die betaal je met je iPhone Xs Max van 1659 euro 😉

  69. Als dat zo is stop ik met deze app want hij is er door de jaren heen niet beter op geworden eerst met dat nep FaceTime van ze en die “goede” audio oproepen van ze en die status dingen wat is het nou eigenlijk een nep Snapchat ofzo…
    Als er ook nog advertenties bij komen verwijder ik het gelijk dan ga ik wel over op alleen iMessage of ouderwets sms

  70. Op het moment dat inastgram met reclame kwam heb ik het gelijk verwijdert, en als whatsapp met reclame gaat beginnen dan verwijder ik het gelijk. en gaan we over naar imessage en telegram.

    Weg met die troep van F.I.W.G

  71. Ik heb er toen de tijd dus gewoon voor betaald. Hij is fijn.

  72. Heel slim van Facebook en WhatsApp eerst veel mensen verbinden aan hun platform en dan de reclame inzetten. Het is nu echt tijd om WhatsApp de rug toe te keren.

  73. Hopen dat mensen nu eindelijk eens stoppen met WhatsApp. Heb nu al een half jaar geen WhatsApp maar het verbaast me hoeveel mensen het nog gebruiken. Liever iMessage/Telegram.

  74. Ik vind dat we tegenwoordig te veel reclames voorgeschoteld krijgen en ben er ook een beetje zat van, het is over de top. Als het zover is dan zal ik mijn kringetje berichten dat ik bereikbaar blijf op signal op telegram op Imessage en anders mail of sms.
    Whatsapp gaat van al mijn apparaten af.

  75. Overal is reclame. Op Facebook, Insta en Twitter plaatst men vrijwillig allemaal persoonlijke dingen. Nu gaat Whatsapp reclame tonen en moet de app geboycot worden, lachwekkend dit.

  76. Stel hè, Facebook vraagt €1 per jaar voor toegang tot WhattsApp. Kost ze nul gebruikers en leidt tot reclamevrije omzet van 1,5 miljard.

  77. Origineel geplaatst door Jasper
    Overal is reclame. Op Facebook, Insta en Twitter plaatst men vrijwillig allemaal persoonlijke dingen. Nu gaat Whatsapp reclame tonen en moet de app geboycot worden, lachwekkend dit.

    Idd en maar meedoen aan deel like en win acties😂

  78. Origineel geplaatst door Jasper
    Overal is reclame. Op Facebook, Insta en Twitter plaatst men vrijwillig allemaal persoonlijke dingen. Nu gaat Whatsapp reclame tonen en moet de app geboycot worden, lachwekkend dit.

    Dat er overal reclame getoond wordt hoeft toch niet te betekenen dat je dat ook wilt met de meest gebruikte app ter wereld? Dat het er komt is een logische stap maar ook ik ben hier niet blij mee.

  79. EEN reklame en daaaaag app.

  80. Origineel geplaatst door Jasper
    Overal is reclame. Op Facebook, Insta en Twitter plaatst men vrijwillig allemaal persoonlijke dingen. Nu gaat Whatsapp reclame tonen en moet de app geboycot worden, lachwekkend dit.

    Weet je wat pas lachwekkend is, dat als er geld voor gevraagd wordt de meeste mensen afhaken.

    Ik betaal liever €1, per jaar dan al die strontvervelende reclame overal tussendoor. Daar vraag ik niet om als gebruiker.
    Waarom denk je dat videodiensten als Netflix, Prime en Videoland zo populair zijn, niet vanwege de reclame. Als ik een app download en tijdens gebruik verschijnt er een reclame in beeld, dan is het pech voor die app. Maar dan gooi ik het gelijk eraf.

    Straks komt het nog zover dat je met iemand aan het bellen bent en dat je ondertussen wordt onderbroken door een audio reclame. Het gaat nergens meer over.

  81. Wordt tijd dat Apple iMessage uitbrengt voor Android. Dan is het dag Whatsapp.

  82. Origineel geplaatst door Piet
    Als dat zo is stop ik met deze app want hij is er door de jaren heen niet beter op geworden eerst met dat nep FaceTime van ze en die “goede” audio oproepen van ze en die status dingen wat is het nou eigenlijk een nep Snapchat ofzo…

    Als er ook nog advertenties bij komen verwijder ik het gelijk dan ga ik wel over op alleen iMessage of ouderwets sms

    Voor een dubbeltje op de voorste rang die piet of niet? 😉

  83. Origineel geplaatst door Erik
    Op naar Telegram dus.
    Telegram Messenger van Telegram LLC

    Zeker doen ! Het bevalt mij al iets meer dan vier jaar uitstekend! : iMessage of Telegram en anders maar sms. Slechts 2 contacten (Android gebruikers) die geen Telegram willen gebruiken (zonder duidelijke reden).

  84. Ik begrijp niet waarom Whatsapp geen kleine bijdrage vraagt, eenmalig of per maand. Bijna iedereen heeft het en gebruikt het een groot deel van de dag. Televisie kijken is toch ook niet gratis. Ik denk dat vrijwel iedereen wel een paar euro wil betalen voor iets wat ze dagelijks intensief gebruiken.

  85. (Red.) De advertenties in WhatsApp starten in 2020. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.

  86. Zodra er reclame op whatsapp komt is het voor mij afgelopen, ben nu al geen fan na de hele statusupdate en het gedonder. Als dit doorgaat stap ik volledig over op iMessage en sms.

  87. Heb gelukkig al een tijdje terug afscheid genomen van WhatsApp, lekker rustig.

  88. Dit kan nog wel eens het einde van Whatsapp worden… (hoop ik)
    Toen ik hoorde dat facebook het overnam wilde ik al een alternatief maar niet iedereen volgt zosnel

  89. Voor zover ik me kan herinneren, is er een onderling akkoord over een nieuwe vorm van sms’en.

    RCS als ik me niet vergis.
    Dit heeft soortgelijke functies als de gebruikelijke chat apps.

    Ik was er erg kritisch over maar als ik dit zo zie zou dit niet eens een hele verkeerde stap zijn van de providers die miljarden omzet mislopen omdat niemand meer sms gebruikt.

    Als whatsapp een verkapt facebook verhaal word of intergreerd met facebook dan ben ik hoe dan ook weg bij whatsapp, en dan maakt het me echt niet meer uit wie wat gebruikt als je me nodig hebt stuur je maar een postduif😂

  90. Geen probleem halen we whatsapp vd iphone af..!!

  91. Zoals vele al hebben gezegd, vroeg of laat te verwachten met FB als eigenaar.

    Dit zal zeker de weg vrij maken voor alternatieven en anders is er nog Watusi😁, voor de jailbreakers onder ons.

  92. @Tim: ja klopt , het is moeilijk voor de mensen in mijn omgeving om over te gaan naar een andere app zoals Telegram. Ik heb whatsapp al een tijdje verwijderd en als mensen me willen contacteren moeten ze sms of iMessage gebruiken. Facebook heb ik tevens ook niet.

  93. Wat een typische reakties weer. Iedereen wil een berichten app gerbuiken, maar het mag niks kosten natuurlijk. EN geenr eclame ook. Wel de makers moeten betaald worden, de servers kosten geld. Jullie krijgen toch ook geld voor je werk? Of betalen of reclame. Gratis kan niet, whatsapp maken en de hele infrastructuur erom heen kost nu eenmaal geld.

  94. iMessage en Telegram zijn perfecte alternatieven. Of gewoon sms’en. Reclame? Daaaag WhatsApp.

  95. Lachwekkend de stoere, ik verwijder whatsapp of ik gebruik geen whatsapp reacties. Prima toch! Laat het nou eerst maar eens gebeuren. Wat maakt die reclame nou uit. Als je je werkelijk zorgen maakt om privacy zou je het internet niet eens op moeten gaan.

  96. @Elliott: Wacht maar tot de reclame is afgestemd op wat jij chat met vrienden. Heb je het over ‘Opel is een gave auto’ en een dag later is dat de advertentie die voorbij komt. En … het zal dan maïs hier wel alleen op het tabblad status gebeuren, maar geloof me die zal een prominente plek gaan krijgen.

    Mark is alleen op zoek naar geld.

  97. Origineel geplaatst door Christiaan
    @Elliott: Wacht maar tot de reclame is afgestemd op wat jij chat met vrienden. Heb je het over ‘Opel is een gave auto’ en een dag later is dat de advertentie die voorbij komt. En … het zal dan maïs hier wel alleen op het tabblad status gebeuren, maar geloof me die zal een prominente plek gaan krijgen.
    Mark is alleen op zoek naar geld.

    Kan me voorstellen dat je dan denkt: huh? Of heb je het met je vriendin over een schimmelinfectie. Zie je reclame van Canastene.

    En dan? Niets spannends in mijn ogen. Het is fijn dat we bewust bezig zijn met privacy. Maar we moeten ook niet overdrijven.

  98. Origineel geplaatst door Christiaan
    @Elliott: Wacht maar tot de reclame is afgestemd op wat jij chat met vrienden. Heb je het over ‘Opel is een gave auto’ en een dag later is dat de advertentie die voorbij komt. En … het zal dan maïs hier wel alleen op het tabblad status gebeuren, maar geloof me die zal een prominente plek gaan krijgen.

    Mark is alleen op zoek naar geld.

    Origineel geplaatst door Elliott
    Kan me voorstellen dat je dan denkt: huh? Of heb je het met je vriendin over een schimmelinfectie. Zie je reclame van Canastene.

    En dan? Niets spannends in mijn ogen. Het is fijn dat we bewust bezig zijn met privacy. Maar we moeten ook niet overdrijven.

    Als we dit elke keer blijven zeggen, blijven ze te pas en te onpas aan de haal gaan met jouw gegevens ergens moet er een keer een grens zijn.

    Ik sluit me nog liever aan bij eerdere reactie waarop er word gezegt dat producten en zulke software geld kosten om te maken, echter moet ik dan wel de gelegenheid krijgen om reclame vrij en zonder dat mijn privacy geschonden word ermee kunnen werken, en dat gaat wellicht niet gebeuren omdat er nou eenmaal een geld economy heerst.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.