Reacties voor: 8,7 miljoen Nederlanders gebruiken WhatsApp

8,7 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp geïnstalleerd op hun smartphone, blijkt uit onderzoek. Vooral bij vrouwen is WhatsApp populair: 90 procent van de vrouwen heeft de app.
Lees het complete artikel → 8,7 miljoen Nederlanders gebruiken WhatsApp
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Dit rapport lijkt mij een beetje lek, omdat je nooit kunt controleren of een smartphone gebruiker daadwerkelijk een man of een vrouw is. Als je ergens een account aanmaakt kun je invullen wat je wil. Daarom zou ik nooit rapporten hierop baseren.

  2. Spijtig.
    Ik vind het een vreselijke app. iMessage (of Telegram of Hangouts) zijn veel handiger. Zeker nu iedereen Handsoff/Continuity kent voelt Whatsapp enkel op je telefoon heel ouderwets.
    Ik snap niet niet ze niet op meerdere platvormen zijn

  3. En iedereen maar zeggen dat ze geen FB gerelateerde apps op hun telefoon willen hebben *fronst voorhoofd*

  4. En nog steeds geen optimale resolutie voor de iPhone 6 & 6 Plus…. Ohja! En geen Bel Functie :(((

  5. dit was toch wel te verwachten iedereen heeft tegenwoordig whatsapp

  6. Het verbaast me toch wel dat er zo weinig gebruikers in Nederland zijn… Bijna iedereen heeft toch een smartphone ?!?

  7. Origineel geplaatst door Phunx
    En iedereen maar zeggen dat ze geen FB gerelateerde apps op hun telefoon willen hebben *fronst voorhoofd*

    Wie zegt dat dan?
    Omdat je een paar klagers wat hoort roepen wil niet zeggen dat dat heel veel mensen zijn.
    Wat dacht je hoeveel mensen Facebook hebben in Nederland.
    Miljoenen en miljoenen.

    Valt best wel mee hoeveel mensen anti Facebook enz. zijn.
    Klagen wel veel, maar meer mensen gebruiken het gewoon en zal het een worst zijn.

  8. @Cloverfield: Ik vind Hangouts op dit moment de beste berichten app, zowel voor iPad, iPhone en Mac os X

  9. Maar ondertussen nog geen fatsoenlijke update voor de iPhone 6!! Ik zou graag zien dat iedereen op Telegram overgaat!?

    Innovatief, snel met updates en ook op je PC, tablet berichten kunnen ontvangen/sturen …..

  10. @Gertje2105: Maar dat gebeurt niet. Mensen zijn nou eenmaal gewend aan Whatsapp en tevreden. Doet wat het moet doen en hoeven niet perse ook via de pc te whatsappen. Dat mist bijna niemand.

    Je hebt je smartphone altijd bij je.

  11. @Daejji: Deed het dat maar. Nu met een iPhone 6 op IOS 8.1 is het bijna niet meer werkbaar. App hangt continu… (20 sec geen reactie en dan crasht de app)

  12. Logisch dat de de Facebook berichten app omhoog schoot. Je bent verplicht deze apart te installeren.

  13. Ik heb Whatsapp verwijderd, SMS is met iOS 8 en Yosemite zoo veel handiger geworden dan Whatsapp.

  14. @Gertje2105: Zou ik ook liever willen maar dit is precies waarom beginnende/kleine en veel betere berichten apps en social media nooit groot zullen worden.

  15. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Spijtig.
    Ik vind het een vreselijke app. iMessage (of Telegram of Hangouts) zijn veel handiger. Zeker nu iedereen Handsoff/Continuity kent voelt Whatsapp enkel op je telefoon heel ouderwets.
    Ik snap niet niet ze niet op meerdere platvormen zijn

    Helemaal mee eens!!

  16. De Facebook Messenger app wordt inderdaad door je keel geduwd daarom gebruik ik (heb ik) deze juist niet. Via Safari in je browser werkt het trouwens wel op je mobiel alleen via de App niet…. Gebruik ik de App toch niet…

  17. Origineel geplaatst door Ranney
    @Daejji:
    Deed het dat maar. Nu met een iPhone 6 op IOS 8.1 is het bijna niet meer werkbaar. App hangt continu… (20 sec geen reactie en dan crasht de app)

    Dat is irritant voor je.
    Maar meeste mensen hebben daar geen last van hoor.

    Vind wel dat ze nou eens een keer mogen updaten voor de iPhone 6 en plus. Ziet er niet echt mooi uit op een Retina scherm.

    Maar hij werkt verder prima zonder problemen.

    Facebook Messenger gebruik ik zo goed als niet. Blijf whatsapp beter vinden en doet gewoon wat het moet doen.

  18. Origineel geplaatst door Fabian Spierings
    Dit rapport lijkt mij een beetje lek, omdat je nooit kunt controleren of een smartphone gebruiker daadwerkelijk een man of een vrouw is. Als je ergens een account aanmaakt kun je invullen wat je wil. Daarom zou ik nooit rapporten hierop baseren.

    Jij denkt dat het onderzoeksbureau toegang heeft tot de gegevens die je in whatapp invult? Nee zulke bureaus doen een steekproef en extrapoleren dan naar de gehele bevolking. Heel eenvoudig te controleren of iemand een man of vrouw is.

  19. Hoog tijd dat Whatsapp een update doet voor de iPhone 6 en 6 plus. De letters zijn erg onscherp en ook is de app ongelooflijk traag sinds iOS 8. Op zich heb ik jaren lang met veel plezier gebruik gemaakt van Whatsapp, vanaf de eerste dag dat de app er was. De eerste tijd gebruikte bijna niemand het.
    De Messenger van Facebook is een drama. Lastig en vertragend. Chatten in Facebook app zelf was veel prettiger. Schandalig hoe Facebook iedereen heeft gedwongen de Messenger te downloaden. Anders was chatten via FB gewoon niet meer mogelijk.

  20. Origineel geplaatst door macaanzee
    Hoog tijd dat Whatsapp een update doet voor de iPhone 6 en 6 plus. De letters zijn erg onscherp en ook is de app ongelooflijk traag sinds iOS 8. Op zich heb ik jaren lang met veel plezier gebruik gemaakt van Whatsapp, vanaf de eerste dag dat de app er was. De eerste tijd gebruikte bijna niemand het.
    De Messenger van Facebook is een drama. Lastig en vertragend. Chatten in Facebook app zelf was veel prettiger. Schandalig hoe Facebook iedereen heeft gedwongen de Messenger te downloaden. Anders was chatten via FB gewoon niet meer mogelijk.

    De Facebook app is zelf anders traag als …… De messenger app is vele malen sneller, zeker op een tragere telefoon(daar heb ik zelf overigens geen last van met m’n 6 ). Zeker met chatheads is reageren veel makkelijker, vooral als je wat anders aan het doen bent en tussendoor aan het chatten bent!

    Het valt me trouwens wel op dat whatsapp op iOS veel meer hangt aan een verbinding… Telkens als ik de app naar de voorgrond haal moet ie weer verbinden(krijg er soms echt een msn gevoel bij) terwijl ik tijdens mijn uitstapje naar de HTC One met de Android versie van whatsapp juist geen problemen had. Dat was juist een van de pluspunten van whatsapp… Waar Facebook en websites gewoon weigeren te laden bij volledig bereik op gprs, daar werkte whatsapp nog wel vloeiend(uiteraard geen foto’s en video’s).

    Wat dat laatste betreft heb ik al langer het idee dat de telefoon ons voor de gek houdt… Als ik via een WiFi router met een dongel erin van KPN gprs heb(heb helaas nog geen 4g dongel) dan laadt alles opeens wel, terwijl hij qua bandbreedte hetzelfde heeft…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.