Reacties voor: WeTab: nieuwe naam voor iPad-rivaal WePad

De WePad gaat vanaf nu WeTab heten. Deze Duitse Android-tablet is op een aantal punten beter uitgerust dan de iPad, maar kost ongeveer hetzelfde. Er zijn twee uitvoeringen: de 16GB WeTab en de 32GB WeTab 3G.
Lees het complete artikel → WeTab: nieuwe naam voor iPad-rivaal WePad

Reacties: 34 reacties

  1. Jammer, iedereen probeert het maar niemand maakt hem zo mooi als de iPad..

  2. terwijl Apple’s A4-chip een kloksnelheid van 1GHz heeft. Wel zou de N450-processor minder goed in staat zijn om video’s af te spelen,

    Ghz en zeggen helaas niks over de snelheid wanneer je het over verschillende processoren families hebt.

    Dus het kan goed zijn dat de 1GHz A4 processor van Apple sneller is dan de 1,66Ghz processor in de WeTab.

    Ik ben benieuwd hoe het ze vergaat. of ze iets kunnen mee snoepen van het succes.

    Ik vind het altijd maar raar dat er rondom een apple release van een nieuw product altijd gelijk tig modellen komen ie het wel even beter denken te doen. Een hoop hebben de eindstreep nooit gehaald. Courier en de HP slate. Van de Joojoo horen we niet zo veel meer. alleen de WeTab is er nog. en er is nog een twe tal tablest onderweg als ik tweakers mag geloven die hoe dan ook beter zouden moeten zijn dan de iPad.

  3. De Android Tablet van Google wordt volgens mij de enige echte concurrent van de iPad.

  4. Het zwakste punt is android.

  5. Met meer dan 50.000 applicaties lijkt Android me juist een sterk punt.

  6. @Pim Brussee: idd@Yaris: Android is als idee en potetieel heel erg goed en zelfs beter dan wat het iPhone OS is. Maar het faalt in de uitvoering.

    het wil open zijn en alles ondersteunen.
    dat is de reden waardoor het project nooit apparaten zal opleveren die alles uit het OS halen.

    iets dat apple wel met hun OS kan omdat ze zowel de hardware keuze als de drivers en het OS in eigen hand hebben. Bestaat iets niet dan brengen ze knappe koppen bij elkaar om het te maken. en op die manier krijg je altijd iets dat beter en soepeler werkt dan een OS dat heel algemeen is en een veelvraat is wat hardware ondersteuning betreft.

    geen enkel Android toestel heeft unieke features die onmogelijk zijn op een ander Android toestel.
    dus per definitie zijn alle Android het zelfde.
    alleen de skin van het OS is anders en het uiterlijk van de telefoon verschilt iets met die van de concurrentie die ook Android heeft.

  7. maar geen van die apps kunnen op alle androids gedraaid worden omat de apps onmogelijk rekening kunnen houden met al de verschillende scherm formaten resoluties en verschillende processor en ram verschillen.

    1 Ap die op al die verschillende Handsets optimaal draait dat gaat niet goed komen lijkt mij.

    @Yaris:

  8. OK, bedankt voor de verduidelijking.

  9. Als Google dat nu zou gaan dicteren aan de handset makers net als microsoft dat nu doet voor windows phone 7 series handsets dan kan het iets worden dat echt kan gaan concurreren op goede software met de iPhone.

    Google en microsoft en Apple zijn dan verantwoordelijk voor eengoed draaiend OS en de ontwikkelaars voor goede software die daar optimaal alles uit halen kan.

    Dat kan natuurlijk alleen goed gaan als je als ontwikkelaar ten alle tijden weet waar je aan toe bent en voor welke hardware specs je je app moet maken 😉

    Iets waar android nu momenteel dus te veel vrijheid in geeft.

  10. @Pim Brussee:

    Precies waar. Android vind ik gewoon een redelijk zuigend en altijd maar half werkend besturingssysteem.

  11. Echt mensen beschermer de iPad echt, toch nog elke uitweg zoeken om hem beter te maken dan de rest.
    Durf te wedden dat deze beter word dan de iPad, maar de iPad zal waarschijnlijk gebruiksvriendelijker zijn.

    Buiten dat je aan de iPad een mega iPod Touch heb, is het niks speciaals. Waardeloos, geen usb etc.

    Je kan er niet eens een netbook mee vervangen..

  12. Origineel geplaatst door marco
    Buiten dat je aan de iPad een mega iPod Touch heb, is het niks speciaals. Waardeloos, geen usb etc.

    op welke punten is het beter dan de iPad.
    als iets gebruiksvriendelijk werkt is dt vaak omdat het goed werkt. Beter dan de rest het doet met het zelfde soort product categorie.

    wat product categorieen betreft. de iPad is geen netbook maar een tablet computer. tweee verschllende dingen. Apple zelf zegt nergens dat ze de netbook er mee willen vervangen.

    En zo kan het dus onmogelijk de concurrentie aan als dat het doel niet eens was. enn als was dat het doel. Het zal altijd raakvlakken hebben maar 1 op 1 vergelijken kan niet.

    Blijkbaar doet de iPad het in de VS toch erg goed van t de verkoop cijfers van netbooks dalen enorm sinds de iPad er is. rara hoe kan dat?

    Blijkbaar vervangt ie dus toch wel de behoefte voor een netbook voor een hoop mensen. De iPap doet exact wat een hoop mensen van een netbook verwachten op een fijne manier en heel veel meer wat op een netbook onmogelijk is omdat het er simpelweg niet op aangeboden word.

    Maar het bijft appels en peren vergelijken.
    als de iPad niks is voor je moet je er niet aan beginnen.

  13. Batterijduur is de killer app. Dat is ook waarom de iPad nog niet groter is en waarom deze nu pas op de markt gekomen is.
    De rest loopt zo’n 2 jaar achter.

  14. Ik vind de meeste iPad lief hebbers een beetje kortzichtig over komen. Elke concurent die in de ontwikkel fase zijn product laat zien wordt meteen met de grond gelijk gemaakt met argumenten die niet voor iedereen een argument zijn. Sommige mensen vinden misschien multitask, usbpoort, camera, belangrijker dan gebruiksvriendelijkheid/design. Waarschijnlijk zou iedereen op dit forum de WePad zonder gebruiksaanwijzing kunnen gebruiken dus daar zie ik niet echt problemen. Ik ben blij met concurentie en heb liever keuze dan alleen de iPad. Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn iPad een fijn apparaat maar heilig is hij niet.

  15. De processor is bij de WeTab ook iets krachtiger: er zit een 1,66 GHz Intel Atom N450-processor in, terwijl Apple’s A4-chip een kloksnelheid van 1GHz heeft.

    Dat “iets” is wel heel timide. De WeTab heeft 40% meer processor vermogen, dat vind ik nogal een verschil.

  16. @Sander:

    megahertzen zeggen niks over de snelheid van het apparaat zelf.

    zie http://en.wikipedia.org/wiki/Megahertz_myth

  17. @kasuja:

    indd, lezen is moeilijk…

  18. Zozo, er zitten aardig wat iPad-ridders op het paard om hun geliefde apparaat (wat de meesten nog nooit in handen hebben gehad) te beschermen.

    Los van het besturingssysteem zie ik webcam, flash, multitasks. op z’n minst interessant dus.

    De Tablet-markt staat nog in de kinderschoenen (ja, ook de iPad), hoe meer spelers hoe sneller de ontwikkeling en hoe lager de prijs. Hoera voor de We Tab!

  19. @marco:

    Daarmee geef jij je niveau van visie al weer aan.
    De iPad is geen vergrootte iPod touch, ik snap die onnozele vergelijking niet terwijl je er niet mee gewerkt hebt.

    Als android zo super zou zijn waarom heeft men gewacht op Apple met de komst van een tablet? Omdat men anders simpel weg gewoon niet durft.

    Apple is een van de weinigen die deze gadgets succesvol op de markt weet te brengen. En voor Apple gebruikers zal de iPad toch het beste aansluiten op hun huidige computers en dat zal de Android dus nooit kunnen worden.

  20. Origineel geplaatst door Richard
    @Pim Brussee:Precies waar. Android vind ik gewoon een redelijk zuigend en altijd maar half werkend besturingssysteem.

    Uw concrete ervaringen verder?

    Dat de WeTab zuigt, zegt niks over Android. Uiterlijk ziet Android wel wat minder slick uit dan wat je aan een IPhone hebt, maar dat kan je als je wil, zelf aanpassen. Een volledig werkend IPhone theme is ook te realiseren. Wat betreft de fragmentatie van de apps op verschillende toestellen; goed dat het hier nu wordt opgemerkt want Google is er allang mee bezig dit op te lossen: http://www.mobilyz.com/nieuws/besturingssystemen/37474/android-froyo-maakt-einde-aan-fragmentatie/ Daarnaast wordt er ook nog gewerkt het interne geheugen te ontzien door installeren op SD mogelijk te maken. Zullen we dit gewoon heel even afwachten 🙂 Zo lang zal het echt niet duren vrienden 😉

    Ik vind het btw eigenlijk wel fijn dat er OS’en blijven bestaan die net iets meer anti-noob zijn dan anderen 🙂 Wat vinden jullie?

  21. En voor Apple gebruikers zal de iPad toch het beste aansluiten op hun huidige computers en dat zal de Android dus nooit kunnen worden.

    Really? Nooit? In welk opzicht bedoel je, care to explain?

  22. Origineel geplaatst door Anoniem
    @marco:Daarmee geef jij je niveau van visie al weer aan. De iPad is geen vergrootte iPod touch, ik snap die onnozele vergelijking niet terwijl je er niet mee gewerkt hebt.

    Ehm.. Nou eigenlijk wel. Het heeft feitelijk weinig meer mogelijkheden, alleen je kunt er veel meer mee doen omdat het scherm zoveel groter is. En ja.. ik heb een iPad en een iPod. Desalniettemin gaaf ding hoor, zal hem zeker niet willen missen.
    Maar waarom alle concurrentie afbranden? Apple heeft gewoon een grote naam in deze markt. Wil niet zeggen dat ze de beste zijn. Voor mij puur de leukste omdat het aanbod in de appstore zo huge is. En tis een vrij achterlijk ding. Je kan het je digibetische moeder in d’r handen drukken, ze snapt het (waarvoor ook wel weer een beetje hulde voor Apple). Dat maakt ook populair, de laagdrempelige aansturing.

  23. Apple snapt als een van de wij ive hoe belangrijk gebruiksvriendelijkheid is. En het knappe is dat ze dat steeds weer weten toe te passen in hun producten. Ze zij. Idd niet overal het beste in maar wel het best te gebruiken. Vaak zijn consumenten electronica juist ingewikkeld te bedienen alpparaten juist omdat ze zo wel kunnen en nergens echt goed in zijn.
    Apple weet die balans te brengen in iets mtifunctioneels dat bedienbaar blijft.

    Dat kan je geen achtelijke te hnovie noemen. Eerder toegankelijk. Iedereen kan er wat mee. De grootste digibeet tot een nerd kunnen aan de slag met een iPod iPhone en iPad. Niet omdat het apparaat achtelijke is maar omdat het intuïtief in elkaar zit. Je hoeft er niet bij na te denken en dingen gebeuren gewoon omdat een hoop op een logische manier werkt.

    @Jacq:

  24. @tru helemaal mee eens. Dat wordt een lastige voor de concurrent om dit te evenaren. Batterijduur is belangrijker dan ik dacht.

    Ik ben blij met mijn iPad, en er zullen ook wel concurrenten komen en wat is daar mis mee? Zo wordt het alleen maar leuker.

    Denk wel dat een 1 op 1 concurrent nog moet komen, en dat het best nog wel even gaat duren. Pluim voor Apple dat ze dit gat gevonden hebben. Ik geloof in de iPad voor internet consumptie.

    Daarnaast denk ik dat er concurrentie gaat komen aan de kant van televisie. Dus een soort van appstore op je tv die je emt bijv. Een iphone kunt bedienen, of met stem en gebaren zoals project Natal.

  25. @Katuja Idd eenvoud maar niet iedereen wil zover vastgelegd worden in eenvoud natuurlijk.
    Antwoordde je op de iPad? Dat fantastische toetsenbord maakt zelfs een eigen taaltje voor ons haha.

  26. @Jacq:
    😀 iphone keyboard op iPhone OS4 belooft niet veel goeds kan ik jullie melden. Het probeert nog slimmer te zijn. En verrandert nog meer woorden op eigen houtje. Je kan het uitzetten maar dat is niet de bedoeling.

    Ik ben bang dat de meerderheid niet eens kijkt naar hoe gemakkelijk een telefoontje is in dGelijks gebruik. De massa kijkt gewoon nogsteeds naar megapixels en welk model populair is op dit moment.

    De mensen die iPhoneclub bezoeken weten meer van telefoons dan de rest. Ik heb ze veel verkocht toen ik nog bij een APR werkte. En dan stelde ik de vraag wel eens waarom men een iPhone wou hebben en geen andere. Dat wisten ze niet. Ze vonden m er mooi uit zien. Of omdat je hip was. Niet veel mensen hadden het over dat het een fijne telefoon was waar je eindelijk fatsoenlijk wat mee kon.

    De iPad zal denk ik ook zulk publiek trekken. Gewoon omdat het hip is. De meerderheid (de niet gadget freaks) heeft volgens mij geen idee waarom. Apple profiteert flink van dit kudde gedrag.

  27. Origineel geplaatst door Kasuja
    Apple snapt als een van de wij ive hoe belangrijk gebruiksvriendelijkheid is. En het knappe is dat ze dat steeds weer weten toe te passen in hun producten. Ze zij. Idd niet overal het beste in maar wel het best te gebruiken. Vaak zijn consumenten electronica juist ingewikkeld te bedienen alpparaten juist omdat ze zo wel kunnen en nergens echt goed in zijn. Apple weet die balans te brengen in iets mtifunctioneels dat bedienbaar blijft.Dat kan je geen achtelijke te hnovie noemen. Eerder toegankelijk.

    Da’s zeker waar. Dat is ook in één keer het grootste struikelpunt voor mij persoonlijk; hun producten zijn mij iets te eenvoudig. Ik zou als user bijvoorbeeld een IPad maar moeten gebruiken zoals ie is en ik verveel me daar heel snel bij. Om dezelfde reden rijd ik in een 15 jaar oude bak ondanks dat ik vrij snel een nieuwe auto kan nemen. Simpelweg omdat ik ervan houd zelf te sleutelen om mijn tools nog capabeler te maken dan ze normaal zouden zijn. Zaken als Apple’s gebiedende attitude of Google’s cloud storage filosofie ervaar ik alleen maar als hinderlijk.

    Origineel geplaatst door Kasuja
    De mensen die iPhoneclub bezoeken weten meer van telefoons dan de rest. Ik heb ze veel verkocht toen ik nog bij een APR werkte. En dan stelde ik de vraag wel eens waarom men een iPhone wou hebben en geen andere. Dat wisten ze niet. Ze vonden m er mooi uit zien. Of omdat je hip was. Niet veel mensen hadden het over dat het een fijne telefoon was waar je eindelijk fatsoenlijk wat mee kon.

    Als dat hun redenen zijn om voor een IPhone te gaan, hoe weten ze dan ‘meer’ van telefoons af dan de meeste mensen :s De logica ontgaat me hierbij even.

  28. Mijn probleem met Android is Google. Die verdient haar geld met content van anderen.
    Neem een voorbeeld aan Chrome. Die tracked alles wat je doet (nog erger dan flash cookies). En dan Chromium. Dat zet alles van je in de Google cloud. En dat doet Android zodirect ook. Al je contacts, messages, photo’s etc. etc.

    Die privacy schending laat ik graag aan mij voorbij gaan.
    (In mijn ogen is een privacy schending gebruik maken van jouw gegevens zonder daar toestemming voor te geven).

  29. @Kai:
    De mmeerderheid van de ensen die ik aan een iPhone heb geholpen zijn dus niet het iPhone club publiek.

    De bezoekers van deze site hebben een meer dan bovengemiddelde intresse voor technologie.
    Ik denk dat zo ongeveer de helft van de iphonclub bezoeker zijn / haar iPhone heeft gejailbraket voor meer functies en minder Apple wielklemmen om zo alles uit de iPhone te kunnen halen.

    De iPhone klanten die ik hielp daar was 60% 40plus. Die weten niet wat jailbreaken is. Laatstaan wat je dan allemaal nog meer met je iPhone kan. 😉

    Wij IPCers behoren tot een klein clubje gebruikers binnen de iPhone bezitters.
    Dat vergeten sommige wel eens.

    Net als op tweakers.net. Daar denkt men dat de mening van het forum geld voor iedereen die een PC heeft.

    Gelukkig niet. En daar profiteert Apple van. Die mikt namelijk precies net als Nintendo op de casual gebruiker en houd het net intressant genoeg voor de diehard fans door de achterdeuryjes tot Jail breaken open te laten.
    Het trekt zo de breedste groep gebruikers.

    De gebruikers die graag sleutelen zijn zo bedient en de gebruikers die gewoon iets makkelijks willen dat het in een keer doet zonder al te veel gepriegel zijn ook prisma verzorgt.

    Ik denk dat Apple dat van Nintendo heeft af gekekn want juist bij de casual gebruiker valt het meeste aan inkomsten te halen. En heb je de heugt dan pak je de ouders indirect ook mee.
    Weet je de heugt te blijven boeien heb je de toekomst. Allemaal strategien die op de iPad ook van toepassing zijn. Grootmoeder kan straks eindelijk internetten zonder dat klei
    Zoon hoeft uit te leggen hoe.

    Kleinzoon kan op het zelfde apparaat weer een heel hoop andere dingendoen die je in eerste instantie niet direct zou zoeken achter een tablet als de iPad en iPhone .

    Het eind doel van Apple is al die gebruikers over halen om ook als desktop pc voor de Mac te kiezen. De iPod heeft zo bijvoorbeeld al jaren als Trojaans paard gewerkt. En zo zijn de iPad en iPhone extra wapen in die zelfde streid. Het mooie is dat Apple de tijd neemt en zo beetje bij beetje markt wint.

    En gezien de cijfers bij Apple hoeven ze niet te klagen. Ook zonder al te veel verder te groeien als nu hebben ze business goede inkomsten.

    Ik ben bang voor wat er gaat gebeuren wanneer Apple echt groot word of als Steve jobs er niet meer is. Volgens mij krijgen we dan een heel ander soort Apple en productlijn.

    Dat is namelijk al eens gebeurt.
    Na zijn terugkomst is het gelukkig weer de goede kant op gegaan voor het bedrijf apple.

    Alleen vind ik de teugels soms Ook net een beetje te strak.

  30. Origineel geplaatst door P5ycH0
    Mijn probleem met Android is Google. Die verdient haar geld met content van anderen. Neem een voorbeeld aan Chrome. Die tracked alles wat je doet (nog erger dan flash cookies). En dan Chromium. Dat zet alles van je in de Google cloud. En dat doet Android zodirect ook. Al je contacts, messages, photo’s etc. etc.Die privacy schending laat ik graag aan mij voorbij gaan. (In mijn ogen is een privacy schending gebruik maken van jouw gegevens zonder daar toestemming voor te geven).

    Uiteindelijk deed Google alleen dat wat Apple ook heeft gedaan om groot te worden; een manier vinden om voor ‘de massa’ te gaan staan en op het interactiepatroon van de leden in die massa parasiteren.

    Op het moment dat je een mobiele telefoon aanschaft, neem je al afscheid van je ‘privacy’. Google zit wellicht ver weg om wat gevaarlijks met jouw gegevens te willen doen, maar dat hoeft niet op te gaan voor de persoon bij de helpdesk van je ISP, die jou wellicht persoonlijk kent 😉 (je kan er rustig vanuit gaan dat je zelf ook wat bekende namen hebt achter de schermen bij T-Mobile of UPC, om maar wat te noemen). Daarnaast hoef je geen pro te zijn om iemands mobiele telefoongesprek netjes en helder te tappen en vast te leggen, maar daarmee ga ik te ver offtopic en off bounds 😛

  31. @Kai:

    Het klinkt een beetje alsof je zomaar accepteert dat iedereen jouw gegevens gewoon wil gebruiken voor doeleinden waar jij ze niet voor hebt bedoelt.

    Eigenlijk zeg jij ‘Omdat mijn ISP toch al mijn gegevens weet, mag iedereen het wel weten, en deze gebruiken voor eigen doeleinden’.

  32. Origineel geplaatst door P5ycH0
    @Kai:Het klinkt een beetje alsof je zomaar accepteert dat iedereen jouw gegevens gewoon wil gebruiken voor doeleinden waar jij ze niet voor hebt bedoelt.Eigenlijk zeg jij ‘Omdat mijn ISP toch al mijn gegevens weet, mag iedereen het wel weten, en deze gebruiken voor eigen doeleinden’.

    Lol mag ik even niet eens zijn met wat ‘ik eigenlijk zeg’ 😀

    Op het moment dat ik tegen een issue loop, bestaat er meestal wel meer dan één uitweg. M’n contacts synchen via Google is riskant op een manier zoals de straat oversteken riskant is. Er bestaat altijd een kans dat het mis gaat, maar dat wil niet zeggen dat het daarmee ondenkbaar wordt om het toch te doen. Alle tijd die je kan besparen met de nodige informatie via Google te synchroniseren, is voor mij meer dan de moeite waard om allerlei informatiebronnen te bundelen. Daar staat dan tegenover dat het businessplan dat ik met niemand wil delen voordat ik mijn bedrijf opzet, netjes gedocumenteerd is in een externe harde schijf en een USB, zodat geen enkel programma een zeker netwerk van key trefwoorden uit mijn documenten kan vissen. Windows was daar te onoverzichtelijk voor en daarom zit ik tegenwoordig te werken via Ubuntu. Bevalt stukken beter en gaat veel sneller dan wat ik gewend ben.

  33. @Kai: Aha. Ik snap je. In mijn ogen zijn mijn gegevens van gelijke waarde zoals als bij jou je business plan.

  34. Origineel geplaatst door P5ycH0
    @Kai: Aha. Ik snap je. In mijn ogen zijn mijn gegevens van gelijke waarde zoals als bij jou je business plan.

    Hoe zorg je ervoor dat jouw gegevens niet in verkeerde handen komen? Ben eigenlijk wel benieuwd…

    Om even de negatieve ondertoon over privacy te nuanceren, food for thought: ik ga een low-end Android toestel kopen om deze op een bepaalde manier in mijn auto in te bouwen die ik nu alleen nog in gedachten heb 🙂 Hiermee mijn audio bedienen maar óók een goedkope oplossing tegen autodiefstal inbouwen door domweg een app als Wheres My Droid te installeren. Het is iets wat leuk is om tijdens een duffe zondag lekker mee aan de slag te gaan maar bespaart ook een buideltje euri’s 😛 App in kwestie doet uiteindelijk hetzelfde als een ziekelijk dure anti-diefstalzender die op zijn beurt weer honderden euro’s kan kosten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.