Reacties voor: Handoff en Continuity: werkt het met mijn Mac, iPhone of iPad?

Continuity en Handoff zijn twee handige nieuwe functies in iOS 8 en OS X Yosemite. Maar is jouw Mac of iDevice wel geschikt?
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Geen iPad mini? De nieuwe ipad mini is nog geen jaar oud en zou dan nu al niet ondersteund worden, hoop dat dat een foutje is?

  2. Zal dit ook werken met iphone naar ipad? Voor de mensen die geen imac hebben …

  3. Ik heb een MacBook Pro uit 2011 en ik kan sporadisch gebruik maken van Handoff/Continuity. Dat het allemaal nog niet zo goed werkt, komt waarschijnlijk omdat we nog maar een vroege beta versie hebben. Nergens zegt Apple dat Bluetooth LE nodig is voor deze functies. Ik denk zelf dat het uiteindelijk via iCloud geregeld gaat worden. Bluetooth LE support kan natuurlijk wel voor enige optimalisatie zorgen.

  4. Bedankt voor het uitzoeken jongens!

    ( Overigens, tijdens de demonstratie van Handoff en Continuity tijdens de Keynote kon je volgens mij goed zien dat er in ieder geval apparaten aangesloten waren op de Macs via Bluetooth. )

  5. Volgens mij is Handoff een onderdeel van Continuity. En volgens mij is alleen voor Handoff Bluetooth LE nodig; Handoff “ziet” dat je iPhone vlakbij je Mac is, en biedt aan verder te werken op je Mac.

    Andere Continuity features (bellen en SMS’en via je Mac, automatisch tetheren via je iPhone etc.) hangen niet af van “nabijheids detectie” maar werken gewoon via “oude” bluetooth, WiFi, je iCloud account of een combinatie daarvan. Ik verwacht dat deze functies dan ook wel gewoon zullen werken op oudere apparaten.

  6. Jammer, mijn MacBook PRO is van Juli 2011 en kan hem niet gebruiken met Handoff en Continuity. Is nu 3 jaar oud en valt al buiten de boot, desondanks dat hij nog heeeeeel goed werkt. Dit wil dus zeggen dat we een nieuwe MacBook moeten kopen.

  7. Origineel geplaatst door Kivanc
    Zal dit ook werken met iphone naar ipad? Voor de mensen die geen imac hebben …

    Hier ben ik ook nieuwsgierig naar!

  8. @p puk: op de website van Apple staat dat de ipad mini bluethoot 4.0 heeft dus ik denk het wel

  9. @DJVince: Ik heb het ook. Behoorlijk balen want het is wel één van de mooiere functies van Yosemite/iOS8.. Inderdaad, 3 jaar oud en alweer verouderd.

  10. @tbez: Het zou waarschijnlijk wel mogelijk zijn maar het zal wel energie vreten omdat je geen Bluetooth LE hebt. Ik denk dat Apple die gebruikers alvast maar in bescherming nemen voordat de hel losbarst omdat de batterij binnen een uur leeg is. Het is jammer maar wel meer dan logisch. De updates ontvang je wel maar deze nieuwe functie zal niet optimaal met de oudere MacBooks werken, dus dan houdt het op!

  11. @Kivanc:

    Moest je nog geen antwoord hebben op deze vraag: Het werkt ook tussen de iPad en iPhone. Ik kan via m’n iPad bellen en sms’n naar gewone nummers.. Ik kan ook gewoon Safari openen op m’n iPhone en dan komt er direct een icoontje op het lockscreen van m’n iPad..
    Werkt dus allemaal heel goed!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.