Reacties voor: Welke iOS-versie moet een app minstens ondersteunen?

In een afbeelding laat ontwikkelaar Empirical Magic zien welke iOS-versies nog door welke iDevices worden ondersteund, en wanneer het verstandig is om ondersteuning voor een oude software-versie te laten vallen.
Lees het complete artikel → Welke iOS-versie moet een app minstens ondersteunen?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. “lastig te bepalen welke versie van iOS je precies moet ondersteunen”

    Hoezo, je kan voor bepaalde systeemversies extra features inbouwen.

  2. Ik weet niet hoe deze “ontwikkelaar” aan zijn of haar informatie komt maar ik vind het juist totaal niet verstandig om iOS 4 links te laten liggen. Ik heb heel veel mensen om mij heen die nog een iPod Touch van de 2e generatie hebben of een iPhone 2G of 3G! En die devices kan je zelfs beter op 3.1.3 laten.

  3. Ik zou zelf zeggen, laat het tot iOS 4.0 compatibel.

  4. @Oscar: Je geeft het zelf al aan, die devices kun je veel beter op iOS 3.1.3 laten. Andere apparaten kunnen in plaats van iOS 4 ook iOS 5.0+ draaien, en veel gebruikers zijn overgestapt van 4.xx naar 5.xx.

    iOS 4.xx wordt amper gebruikt, en behoeft daarom geen ondersteuning meer. Wel iOS 3.xx 5.xx en 6.xx

  5. Kan iemand mij vertellen hoe ik mn iPod Touch 2eG terug kan zetten van iOS 4.2, hoger gaat niet, naar iOS 3?
    Thanks

  6. Miniaal iOS 4.0 vereist!!

  7. Vanaf het moment dat iOS6 daar is drop ik mijn support voor iOS4 in de apps die ik ontwikkel. Ondersteun nu 4.2.1 als minimale versie zodat ook personen op een 3G de apps nog kunnen draaien.

    Maar vanaf iOS6 is dat ook over, je moet dan te veel systeem checks gaan uitvoeren op wel of niet ondersteuning van bepaalde frameworks en dan moet je een extra berg aan ‘hulpmiddelen’ toevoegen wat je app qua bestandsgrote niet goed doet.. Gelukkig update de gemiddelde iphone/ipad gebruiker snel en heb je weinig klachten als de app niet draait op een oude versie, waarom dan al die moeite doen 😉

  8. Ontwikkelaars snijden zichzelf gewoon in de vingers naarmate ze support voor een iOS versie droppen.

  9. Ik gebruik een iPhone 2g de eerste dus en kan helaas maar weinig Apps dowloaden. Ben blij dat iphoneclub het doet zodat ik op de hoogte wordt gehouden over de iPhone 5 🙂
    Weet iemand nog mooie apps dieop 3.1.3 draaien? Alvast bedankt!!

  10. @Rick: als je een Twitter app zoekt; Twitbird is de enige die nog op 3.1.3 draait. Ik vind het wel een beetje appart dat sommige apps niet meer de eerste generatie iPhone ondersteunen. Bijvoorbeeld Shazam; die heb ik gekocht voor destijds €5 en nu vereist de app iOS 4.3 terwijl er zelfs nog reclame is gemaakt met die app op de iPhone 3G!

  11. @tine: Deze site heeft ook een forum…
    Ontopic: ik vind ook dat t compatible moet zijn vanaf 4.0, want 3.0 is alweer zo oud…

  12. Ik heb mijn applicatie gebouwd met minimale eis 5.0 en aan de download cijfers blijkt er weinig tot geen verschil te zijn of je nu 4.0 of 5.0 vereist. Tegenwoordig updaten mensen hem sneller maar nooit tot de laatste versie zoals 5.1.1 en dergelijke.

  13. De iPhone 4S is toch echt begonnen met iOS 5.0

  14. De new iPad heeft toch nooit iOS4 gehad?

  15. Super handig overzicht!
    Zou er zoiets ook voor Android gemaakt zijn…?

  16. Origineel geplaatst door juppe
    De new iPad heeft toch nooit iOS4 gehad?

    Volgens mij ook niet nee! Tenminste mijn “new ipad” kan geleverd met IOS5

  17. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Marvel: De infographic beschrijft ook niet met welke firmware elk device begonnen is, maar wat de laagst mogelijke firmware is die nu wordt ondersteund. Voor de iPhone 4S is dat dus iOS 5.1.1.

    Wordt voor de 3GS dan 3.0 nog ondersteund? Ik betwijfel je redenering.
    Volgens mij moet er bij de 4S 5.0 staan, en bij de new iPad 5.1.

  18. @juppe: Lees dit voor meer informatie. In het kort: vanaf iOS 4 kun je niet terug naar oudere versies, iOS 3 en eerder staan dat wel toe.

  19. Origineel geplaatst door Floepert
    Vanaf het moment dat iOS6 daar is drop ik mijn support voor iOS4 in de apps die ik ontwikkel. Ondersteun nu 4.2.1 als minimale versie zodat ook personen op een 3G de apps nog kunnen draaien.Maar vanaf iOS6 is dat ook over, je moet dan te veel systeem checks gaan uitvoeren op wel of niet ondersteuning van bepaalde frameworks en dan moet je een extra berg aan ‘hulpmiddelen’ toevoegen wat je app qua bestandsgrote niet goed doet.. Gelukkig update de gemiddelde iphone/ipad gebruiker snel en heb je weinig klachten als de app niet draait op een oude versie, waarom dan al die moeite doen

    Kwestie van een Factory Pattern implementeren 😛
    Of ervoor kiezen om je code in iOS3 compatible api’s te schrijven, en geen nieuwe api’s te gebruiken 😛

  20. Origineel geplaatst door Bubbly
    @juppe: Lees dit voor meer informatie. In het kort: vanaf iOS 4 kun je niet terug naar oudere versies, iOS 3 en eerder staan dat wel toe.

    Zonder trucs kan dat nooit, ook bij de oudere versies kon je dat niet standaard via iTunes doen. Daarnaast snap ik niet hoe dat de kolommen van de 4S en de new iPad zou moeten verklaren.

  21. Het blijft waanzin dat een apparaat dat 2 jaar geleden nog nieuw werd verkocht (zoals iPhone 3G – tot juni 2010) nu al geen ondersteuning meer krijgt.
    Volgens mij worden juist deze ‘oudere’ modellen gebruikt als spelletjesapparaat, zonder telefoon of internet, waarmee kinderen en ouderen veilig spelen. Ze zullen niet in de statistieken te zien zijn maar worden volgens mij meer gebruikt dan wordt gedacht.

  22. @tripleX: niet alleen Apple doet dat hoor. Bij Android komt het veel vaker voor zo ook dit voorbeeld van vandaag. Mensen hacken zelf de firmware in elkaar.

  23. Gewoon vanaf nu alle apps die uitgebracht 6.0 aan houden

    dit gezever zoals we met browsers in het verleden hebben gehad (noem ff IE) gun ik de developers anno 2012 niet nog eens!

    Het is gewoon TIJD om te updaten! trek je telefoon het niet meer KOOP een nieuwe of accepteer dat je telefoon niet meer van deze tijd is met alle EXTRA functionaliteit die niet zomaar uit een APP gesloopt kan worden voor die 3 toestellen die ze dan mislopen.

    DUS ik zeg vanaf 6.0 hoppa frisse lei nieuwe mogelijkheden en GROEI!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.