Reacties voor: Welke iOS 6-functies werken in Nederland en België?

iOS 6 komt op 19 september beschikbaar voor iedereen met minimaal een iPhone 3GS, iPad 2 of vierde generatie iPod touch. Apple heeft een overzicht gemaakt waaruit je kunt aflezen welke iOS 6-functies in bepaalde landen worden ondersteund. De lijst is onderverdeeld in Kaarten, Siri, iTunes Store, Dicteren en App Store. Op deze manier kun […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 58 reacties

  1. magere ondersteuning weer.. helaas

  2. Zonde.. Nederland is toch best wel een marktaandeel voor Apple denk ik. Raar dat ze Siri nog steeds niet Nederlands kan!

  3. wanneer zou Siri naar Nederland komen? de hele 4s gewacht maar niets gekregen…

  4. Arrogantie…

  5. Jammer dat het voor Nederland nog wat mager is. En teleurstellend dat Siri nog (steeds) niet werkt in het Nederlands. Maar aan de andere kant: wordt dat eigenlijk WEL door mensen enthousiast gebruikt? Ik vind het zelf niet van toegevoegde waarde.

  6. @jhvos: maar wanneer zou Siri naar Nederland komen? weet iemand dat?
    En hoe zit het met de turn by turn directions via Siri, werkt dat wel in Nederland?

  7. Een beetje teleurstellend helaas.
    Maakt het makkelijker om van de aankoop af te stappen, voorlopig.

  8. Ik vind het overigens wel een prachtige vernieuwing, -Ben benieuwd naar de nieuwe benchmark- ik ben zeker in de markt. Maak me wel een beetje zorgen over de nieuwe grootte, zal die telefoon nog wel in mijn zak passen?

  9. Van zodra Siri in het Nederlands beschikbaar zal zijn dan ga je er denk ik wel heel wat mee zijn. Momenteel gebruik ik het ook niet veel omdat je er hier gewoon heel erg weinig mee kan doen (behalve eens vragen welk weer het zal zijn..)
    Ik hoop dat Apple vlug met Nederlandse ondersteuning komt voor Siri, anders zou ik wel eens gaan switchen aangezien ik niet echt onder de indruk ben van de nieuwe iPhone.

  10. Dan voorlopig toch maar de 511 versie gebruiken. Geen meerwaarde zie ik. Ik heb de iphone 4. Ben bang dat deze met de IOS6 niet zo werkt als met mijn 5.11 jailbreak. Las in het verleden dat de oudere versies iphones slechter gingen presteren op de laatste software. Tja….en nu hoort de 4 al bij de oudere versies…. Eerst de kat maar eens uit de boom kijken.

  11. @B?rt: Je kunt een enorm marktaandeel hebben binnen een absoluut gezien kleine groep. In the end stelt dat dus niets voor.

  12. @cyberchase: liever een goede implementatie dan een brakke, voor de laatste is er een ander platform.

  13. Apple zal met Siri voor NL niet zo’n prioriteit hebben. Het aantal Nederlandstalige klanten zal te klein zijn denk ik. Vraag; Kan je de taal van de iphone in het NL zetten en Siri tegelijkertijd in het Engels gebruiken?

  14. België en Nederland samen genomen is toch best een aandeel op hun afzetmarkt. Vroeger deed Apple alles voor een relatief kleine Mac gebruikers groep. Dat schijnen ze ook vergeten te zijn. Jammer maar waar ik vind dat Apple snel vind dat iets de moeite niet waard is. iPad 1, Siri multi language etc.

  15. Wat een enorme opsomming zeg van onderdelen die wij in NL en B kunnen gebruiken, het wordt echt de moeite waard om 6 ‘a 7 honderd euries uit te geven, of om te updaten.

    “iOS 6 komt op 19 september beschikbaar voor iedereen.” niet voor iedereen. Oke weet dat het in de iphoneclub staat maar de gebruikers van de ipad 1 (die de tablet markt voor Apple groot gemaakt hebben) mogen eerst geld gaan uitgeven, en dan voor functies die prima door app’s van 0,79 euro uitvoerbaar zijn. Siri, 2e generatie, werkt nog steeds niet op de NL markt, panorama foto, honderden apps die dit ook mogelik maken, kaarten, pffff, genoeg apps als routeplanner die gratis zijn, plus daarbij up to date is het niet, en als laatste diteren, ook hier zijn goede apps zoals Dragonvoice te vinden.

    Al met al wordt er voor en door het “nieuwe” IOS6 waarschijnlijk weinig nieuw gekocht in de ipad3 of iphone5.

    Apple, veel geblaat en weinig wol.

  16. @Hansie: Maar wat heb je daar aan? Dan weet je wat het weer is in Chicago en welke film er draait in Jackson.

    Omdat Apple het vooral gooit op deze innovaties (siri, 3D kaarten) denk ik dat veel NL gebruikers voorlopig hun iPhone 4/4s zullen blijven gebruiken.

  17. Laat je nou niet leiden door het al dan niet beschikbaar komen van Siri. Zodra ‘t in het NL op onze iPhones staat zullen we het nog een paar keer gebruiken en daarna vergeten (geldt ook voor de Google versie) . De ervaringen op buitenlandse sites leren dat het programma amper SERIEUS gebruikt wordt. Wie ziet zichzelf in een volle trein een zoekopdracht inspreken? op straat een SMS of Whatsapp bericht inspreken of een afspraak in de agenda zetten? in het openbaar een naam roepen van iemand in jouw adresboek…inclusief alle correcties omdat Siri met foutieve antwoorden komt 😉

  18. al info of de nieuwe maps functie ook offline werkt??

  19. er staat:
    In Nederland en België kunnen we gebruik maken van:

    en vervolgens worden er alleen maar items genoemd die niet of deels worden ondersteund????

    moet de tekst dan niet zijn: In Nederland en België kunnen we GEEN gebruik maken van:….

  20. Dit klopt niet helemaal. Als je de Taal van je telefoon instelt op English, dan werkt Siri en Dicteren wel in Nederland en België. Alleen niet in het Nederlands of Vlaams.

    Dan wel Engels praten tegen je iPhone.

    S.O.D.? 🙂

  21. Precies, is even leuk dat Siri maar daarna heb je het wel gezien.. Net als praten tegen mijn MacBook Air…….. iedereen zit je stom aan te kijken als je tegen je mb engels zit te lullen en dan eigelijk ook weer zelf moet gaan verbeteren omdat “hij” of “zij” in de mb het niet helemaal begrepen heeft….. kortom leuke functie maar verder? SIRI haalt nog steeds geen bier voor me uit de koelkast

  22. 3D Buildings alleen in US, zie ik. Zag gisteren in de keynote toch echt een Big Ben in 3D?!

  23. Origineel geplaatst door superswiegie
    Maak me wel een beetje zorgen over de nieuwe grootte, zal die telefoon nog wel in mijn zak passen?

    Is that your iPhone or are you just happy to see me?

  24. @flo: Ik snap dat Nederlandse gebouwen nog niet in 3D staan. Maar waarm in NL niet de USA gebouwen bekijken? Flauw zeg!!

  25. @Carel: Heb je al eens gedacht aan siri gebruiken in de auto.
    Ik gebruik dat constant om mensen op te bellen. Welliswaar in het engels: Call my girlfriend, zeg ik dan en dan belt hij dus naar mijn vriendin. Dat is veel handiger dan namen zeggen waar hij het veel moeilijker mee heeft. Anyways voor mij zou dicteren van een tekst leuk zijn, mocht het in nederlands zijn.

  26. Waarom niet in het Nederlands? Ik ben een frequente Siri gebruiker omdat dit gewoon super handig is! Alleen kan ik niet opzoeken waar iets gelegen is, zeer triestig!

    @superswiegie: U hebt nog geen samsung galaxy (nexus, 3s) gehad zeker (en terecht)! maar die dingen zijn zo groot dat ze op een mini ipad lijken

  27. Ik gebruik Siri voornamelijk in de auto, om via mijn Parrot aan te geven wie ze mag bellen. Moet je de namen echter wel in het Engels uitspreken. Dus geen Jan Jansen, maar Jen Jensen 🙂

  28. Ik had toch stiekem wel een beetje op Nederlandstalige Siri gehoopt. Geen idee wanneer wij nu eens aan de beurt zijn.

  29. Origineel geplaatst door Ken
    @Carel: Heb je al eens gedacht aan siri gebruiken in de auto. Ik gebruik dat constant om mensen op te bellen. Welliswaar in het engels: Call my girlfriend, zeg ik dan en dan belt hij dus naar mijn vriendin

    Ik druk langer dan 1 seconde op de “1” toets….;-)

  30. Sorry maar dit lijstje is wel enorm kort door de bocht!

    Wat van functies als facebook integratie, de verbeteringen aan de mail app, iCloud tab van je mac op je iDevice, Facetime over 3G? En dit zijn slechts enkele van de iOS 6 functies die ik mij onmiddellijk herinner van de WWDC keynote.

    Het zijn niet die grote vernieuwingen die echt wow zijn. Maar het zijn juist deze vele kleine verbeteringen die je een veel aangenamere gebruikservaring gaan geven. Iedereen ramt maar door over de grote punten terwijl Apple een bedrijf is dat zich focust op de details en zich hier mee te onderscheiden.

  31. Origineel geplaatst door iRay
    Ik gebruik Siri voornamelijk in de auto, om via mijn Parrot aan te geven wie ze mag bellen. Moet je de namen echter wel in het Engels uitspreken. Dus geen Jan Jansen, maar Jen Jensen

    Je moet een beetje geluk hebben met de namen. Ik heb een keer een middag een iPhone mee gehad in de auto om dit ‘ns te proberen in het Engels. 90% tot 95% van de namen leverde een fout antwoord op…sindsdien gebruik ik gewoon weer de sneltoetsen op mijn Nokia GSM…heel ouderwets maar zeer snel en foutloos!!

  32. @ Carel: Siri is niet namen uitspreken. Dat kan de iphone 4 immers ook zonder Siri. Siri is net dat je dingen zegt: zoals bel naar mijn moeder, vader, zuster, vriendin, advocaat en hij zal dat dan voor je doen.

  33. Maar de 3D gebouwen functie was toch al beschikbaar voor Den Haag, Amsterdam etc?

  34. Siri werkt wel gewoon om restaurants en winkels te zoeken.

  35. Origineel geplaatst door Johan
    Siri werkt wel gewoon om restaurants en winkels te zoeken.

    Inderdaad, waarom zet Apple dan op hun website van niet?

  36. Voor 9,90 euro een nieuwe accu besteld en voor 5,00 euro een nieuw hoesje op eBay. Daarbij een Simyo abonnementje dat ik maandelijks kan aanpassen en opzeggen. Dan gaat mijn iPhone 4 nog minstens twee jaar mee en kan ik blijven werken met m’n 30 pins docks. Doorslaggevend zijn de belachelijke tarieven van o.m. T-Mobile, ik had tot nu i150 en ga nu voor veel minder veel meer betalen.

  37. Siri werkt prima in Nederland hoor, Restaurants, Macdonalds, het plaatselijk weer, Treinstations in mijn buurt… dus ik weet niet wat Apple voor lijstje heeft gemaakt, maar er klopt geen reet van hahahaha 😉

  38. @Tim: Ja die i150 heb ik ook! Ik heb me er nog niet in verdiept, jij blijkbaar wel. Is verlengen icm nieuwe iPhone geen optie meer?

  39. Is ios 6 dan niet beschikbaar voor de nieuwe ipad ? In de aankondiging is ipad 2 vermeld 🙁

  40. Origineel geplaatst door boeke
    Is ios 6 dan niet beschikbaar voor de nieuwe ipad ? In de aankondiging is ipad 2 vermeld

    Ipad 2 en hoger

  41. @boeke: Ja tuurlijk wel, wat denk jij dan. Een oude versie (ipad 2) word wel ondersteunt, en de nieuwste (new ipad) niet? Het is vanaf;)
    Ook de 3gs word ondersteunt, nieuwer niet.. #sarcasme


    Ik heb ios 6 op mijn 4s staan, werkt best goed. Alleen als ik een panorama foto heb gemaakt blijft het scherm even hangen om naar de foto zelf toe te gaan.

    Ik hoop dat KPN een leuk prijsje geeft voor de iphone 5, anders doe ik nog wel even mijn mijn net nieuwe 4s (omgeruild bij Genius bar omdat hij ‘vastliep’)

  42. @Civman: beetje negatief verwoord … wat voor u niet spannend is is voor sommigen dat wel.
    Het is wel juist dat de vernieuwingsmolen (inovatie) nu eerder door integratie van bestaande 3rd party functies is maar desalnietemin is IOS6 wel een dankbare verbetering.

    Siri is hier ook bruikbaar, maar niet voor alles (en je dient de taal te zetten op één van de ondersteunde … en dat is niet nederlands). persoonlijk is siri voor mij toch maar een gadget functie.

    Wat ik wel nuttig vindt is passbook, turn by turn in de nieuwe maps alsook verkeerweergave, panorama foto in de standaard foto app, facebook beter geintegreerd, facetime of 3G netwerk (eindelijk), phone met “call you later” knoppen, … en dan spreken we nog niet over de bug fixes t.o.v. ios5 waarover je nergens iets kan lezen …

  43. Vergeet niet dat Nederlands een moeilijke taal is voor buitenlanders en misschien siri daarom niet in het Nederlands is

  44. Siri moet nog eerst inburgeren 😀

  45. Heb iOS 6 al een tijdje op m’n 4s staan, maar Siri werkt gewoon. Uiteraard wel in het Engels, maar kan sportstanden (Ajax, Feyenoord, etc) gewoon opvragen, locatie gegevens (restaurants, bioscopen) doen het ook prima. Verder kan je de gebouwen in US wel in 3D zien.

  46. Waarom wil iedereen Siri zo graag gebruiken? Het lijkt me helemaal niet handig en in de auto kan je sowieso al stembediening gebruiken.

  47. Siri in het Nederlands? Niet zo snel beschikbaar denk ik. Nederland en Vlaanderen bij elkaar hebben qua inwoners ongeveer het zelfde aantal als Los Angeles en omstreken. Dus ‘peanuts’.

  48. Nu werkt personal hotspot bij mij op ios6 maar voor hoe lang.

  49. Best gek. We betalen meer voor de iPhone dan de USA maar minder IOS functies en geen SIRI

  50. Maar zal Passbook dat eigenlijk ook werken voor treinkaartjes in Nederland?

  51. Het wordt hoog tijd dat er een petitie word indienen bij Apple. omdat we al ruim een jaar wachten op Siri.

  52. Met andere woorden bevestigt dit artikel het volgende:

    iOS6 brengt niets vernieuwend voor Nederlandse gebruikers

    In combinatie met iPhone 5 is dit de grootste teleurstelling van deze decennia.

    Gelukkig doet de S-Voice het wel gewoon op mijn HTC. Ik gebruik nu ook de HTC en geen iPhone al tijdje, omdat er niks aan was.

  53. @AppleLion: daarvoor heb je de of chip kaart toch. Misschien wel de thalys of Eurostar, Ryan air.

  54. Ik Ben erg teleurgesteld met het aantal bedrijven in de kaarten app. 90% van alle bedrijven staan er volgens mij niet eens in. Moet de komende weken nog flink geüpdate worden denk ik. Starbucks den haag vind hij nog niet eens. Ga zo maar door…..

  55. @Emper: In amerika betalen ze $199 voor de iPhone en minimaal $80 per maand, ik denk dat het in Nederland juist voordeliger is

  56. Siri zal blijkbaar niet werken op de ipad2…wederom teleurstelling, heb dit hier al eerder gepost op andere groepen, komt blijkbaar geen enkele reactie op, hebben we dan allemaal onze ipad2 al verkocht en de Retina aangeschaft?

  57. @Leon: Er staat een lijstje met dingen die wél worden ondersteund. Er zijn maar een paar dingen die niet worden ondersteund. Lees het nog eens goed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.