Reacties voor: Welke A9-chip zit er in jouw iPhone 6s?

Er zijn in de iPhone 6s twee varianten van de A9-chip toegepast. Die van TSMC is beter dan de A9 van Samsung. Maar hoe achterhaal je welke A9-variant er in jouw iPhone 6s zit?
Lees het complete artikel → Welke A9-chip zit er in jouw iPhone 6s?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 95 reacties

  1. Maar er is dus geen manier om dit van tevoren vast te stellen? Bijvoorbeeld op basis van een serienummer bijvoorbeeld?

  2. Heb nu al compassie met de verkopers van de iPhone 6s/6s Plus in België en Holland. Na het lezen van dit artikel gaat Jef met de klak (of Jan met de pet) natuurlijk een toestel met de A9 TSMC chip eisen.

  3. @Gonny: De grafieken zijn niet meer correct. Door een fout zijn de iPhone 6S en 6S Plus omgewisseld. Onderstaande tekst verscheen op de site waar de grafieken van komen.

    “The chart was wrong since Apple changed the model id between 6s and 6s Plus this year. However the result of the app is correct. And the chart is fixed now.”

  4. TSMC hier (iPhone 6s Plus 64GB, op 25-9 gekocht in Keulen)

  5. Ik heb een Duitse 6s 64gb met de a9tsmc chip gekocht op 25-9 in Düsseldorf …. Vind het wel een prettig idee

  6. Ik heb de iPhones 6S in pre order. Kun je de Iphone bij afhalen controleren op welke chip er in zit? Zo niet, kun je hem dan om ruilen?

  7. Dus…

    De verdeling zou zo moeten zijn

    Wat betekent dat mensen met een 6s grotere kans hebben op een Samsung chip. En de Samsung chip is vooralsnog slechter nieuws?

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd of de kans op een Samsung chip ook kleiner wordt bij een model met meer GB opslag?

  8. Gisteren een 6s 128GB gekocht, de mijne heeft een TSMC chip.

  9. Nintendo had een soortgelijke situatie met de new 3DS XL. Nintendo gebruikte twee verschillende typen displays, waarvan er één merkbaar veel beter was (IPS vs TN).

    Uiteindelijk verslechtert dit natuurlijk de koopervaring, hoe zeurderig dat ook klinkt: het voelt toch niet fijn om voor hetzelfde geld een merkbaar slechter product te krijgen dan anderen. Het kopen van een product waarvan de prijs €1000 benadert moet niet een soort loterij zijn.

  10. @timosha: Mag het voor de prijs die je betaald

  11. @Marijke: Als ik het goed heb, heb je via de Apple Store altijd 7 dagen bedenktijd, zonder dat je een reden moet opgeven. Je zou dus je toestel kunnen inleveren als je per se de Samsung chip wil. Maar dan moet je wel een nieuwe bestellen, en die is misschien niet onmiddellijk leverbaar.

    edit: niet goed gelezen, blijkbaar is de chip van TSMC het beste

  12. @Marijke: Niet voordat je hem hebt uitgepakt en geactiveerd.

    Je kunt hem wel altijd binnen 14 dagen in originele verpakking terugbrengen bij de Apple Store, maar ik weet niet of dit ook bij de providers het geval is.

    Ik ga in ieder geval die termijn wel gebruiken als ik een 6s Plus met een Samsung chip krijg, want zo’n groot verschil is naar mijn mening onacceptabel bij een product van meer dan duizend euro, zeker als dat verschil niet van tevoren door Apple wordt genoemd.

  13. iCulture, jullie gaven vorige week nog aan dat je beter de chip van Samsung kon hebben. En nu geven jullie het omgekeerde aan..

  14. Origineel geplaatst door O.Olivier
    @Gonny: De grafieken zijn niet meer correct. Door een fout zijn de iPhone 6S en 6S Plus omgewisseld. Onderstaande tekst verscheen op de site waar de grafieken van komen.
    “The chart was wrong since Apple changed the model id between 6s and 6s Plus this year. However the result of the app is correct. And the chart is fixed now.”

    Goed punt, ik heb nu de (inmiddels correcte) grafieken opgehaald van de website.

  15. Ik heb natuurlijk weer de Samsung chip *zucht*

    iPhone 6s 64GB uit Oberhausen.

  16. Ik vind het ook nogal een verschil in prestaties. In principe zou dit niet moeten kunnen. Je koopt natuurlijk een van de beste toestellen die er is en dan wil je ook dat hij optimaal presteert en niet dat er een net iets betere blijkt te zijn. Het gaat om details, maar daarvoor koop je ook dit toestel.

  17. Origineel geplaatst door rsnhakan
    iCulture, jullie gaven vorige week nog aan dat je beter de chip van Samsung kon hebben. En nu geven jullie het omgekeerde aan..

    Dat klopt. Het was naar aanleiding van het Chipworks-artikel. Bij processoren is in het algemeen zo, dat productie gaandeweg geavanceerder wordt, naarmate de die size kleiner wordt. Omdat Samsung al op een 14nm-proces zit, ging men er vanuit dat het productieproces geavanceerder was dan het 16nm-proces van TSMC. Dat zou dan ook betere/modernere/geavanceerdere eindproducten opleveren. Inmiddels blijkt nu dus, dat TSMC’s 16nm-proces betere eindproducten oplevert, dan het nieuwere, geavanceerdere proces van Samsung. Normaal gesproken is dat dus andersom. Zie ook: die shrink.

    Dat er nu pas voldoende benchmarks beschikbaar zijn, leidt ertoe dat er met zekerheid meer over de prestaties te zeggen is.

    We schreven vorige keer trouwens ook:

    Of er ook verschil in prestaties is, is Chipworks nog aan het uitzoeken.

    … om maar aan te geven dat er nog niet het laatste woord over gezegd was.

  18. Bij zo’n groot verschil is Chip-Gate op komst.

  19. Ik herinner me een vergelijkbare situatie met SSDs in Macs, waar er een flink prestatieverschil zat tussen de Samsung SSDs en de Toshiba SSDs.

    We hebben het hier over 2 uur extra batterij. Da’s niet niks. En inderdaad, mensen hebben gelijk als ze de TSMC chip willen. 2 uur langer zonder opladen is een groot verschil. Als we het over 10 minuten langer/korter hadden niet, maar dit is 2 uur.

  20. Origineel geplaatst door maurice.
    Ik vind het ook nogal een verschil in prestaties. In principe zou dit niet moeten kunnen. Je koopt natuurlijk een van de beste toestellen die er is en dan wil je ook dat hij optimaal presteert en niet dat er een net iets betere blijkt te zijn. Het gaat om details, maar daarvoor koop je ook dit toestel.

    Helemaal mee eens. Dit kom voor mij over als oplichterij?!

  21. Graag verduidelijking betreffende de chip op voorhand te kunnen bepalen. Ik denk de 6s te kopen maar wil met zekerheid de betere chip zonder gezeik en gezeul achteraf. Ideeën?

  22. Waarschijnlijk trekken ze dit in de volgende firmware update wel weer recht. In het slechtste geval zal de TMSC prestaties gaan inleveren

  23. Ik koop voorlopig dus geen iPhone 6s als het inderdaad een loterij is.. Dit kan toch funest zijn voor Apple of niet?

  24. Hier de TSMC Chip. Iphone 6S 64GB gekocht in München.

  25. Engelse 6s 128GB hier met een TSMC chip! #halleluja

  26. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  27. Trouwens ernstig nieuws, het was al een loterij om een geheel wit scherm te krijgen ipv eentje met gele hoeken….nu dus ook een gok kwa cpu….blij dat ik nog niet gereserveerd heb.

  28. Nou dan heb ik die loterij wel gewonnen Ries. En een TSMC chip, geen gele hoek, ding werkt perfect. Ik ga maar snel een staatslot kopen.

  29. Performance is voor mij niet zo zeer een issue, maar batterijduur wél. Hoewel ik mijn twijfels heb over de ‘intensief gebruik’ consistentie, vind ik 2 uur wel heel erg veel verschil. Dát is voor mij nog meer een goede reden om géén iPhone 6s te halen (naast die lelijke uitstekende camera en afzichtelijk lelijke strepen op achterkant). Ben benieuwd baar de iPhone 7.

  30. Origineel geplaatst door Vincent
    Ik herinner me een vergelijkbare situatie met SSDs in Macs, waar er een flink prestatieverschil zat tussen de Samsung SSDs en de Toshiba SSDs.
    We hebben het hier over 2 uur extra batterij. Da’s niet niks. En inderdaad, mensen hebben gelijk als ze de TSMC chip willen. 2 uur langer zonder opladen is een groot verschil. Als we het over 10 minuten langer/korter hadden niet, maar dit is 2 uur.

    Ik denk dat je toch eerste wat grondigere en gestandaardiseerde tests af moet wachten om te kunnen vaststellen wat batterijverschil is. Volgens mij gaat het nu om gebruikers ervaringen en dan kan het nogal schelen wat je doet, gamen vs iBook bijvoorbeeld.

  31. Hier ook de TSMC chip N66mAP in mijn Iphone 6s Plus 64gb gekocht op 26-09-2015 in Düsseldorf.

    Vind eigelijk dat Apple hier wel open over had mogen zijn naar de klanten.
    Als het echt zo een verschil maakt is dat niet meer dan eerlijk..

  32. De iPhone 6s Plus 16 GB van mijn vrouw gebruikt een TSMC chip. Mijn iPhone 6s 128 GB een Samsung chip.

  33. Lijkt me weer een plusje voor ASML. Volgens mij leveren zij de machines aan TSMC.
    Geeft het gelijk weer een leuke link met Nederland.

  34. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  35. TSMC hier, 6S 64GB via StudentMobiel. Ik laat ook maar een keer per dag op, terwijl ik ‘m best veel gebruik. Nu op 30%, gisteren om ongeveer 15:00, bij 95% uit de lader gehaald.

  36. Net gebeld met apple! Dit kan natuurlijk niet. Kan mijn Iphone 6s kosteloos omruilen (gekocht op release date in Oberhausen). Aangegeven dit niet te willen, krijg nu kostenvergoeding. 😊

  37. Frankrijk iPhone6S 64GB (Samsung) zeer slecht batterij resultaat!!
    Aangemeld voor retour Apple en geld terug.

  38. Iphone 6s van Düsseldorf met tsmc hier.

  39. @Peabz21: Mijn 64GB iPhone 6s komt ook uit Oberhausen. Ik heb de TSMC chip.

  40. Phone doctor geeft volgens mij ook het type processor weer

  41. Origineel geplaatst door Wouter
    Lijkt me weer een plusje voor ASML. Volgens mij leveren zij de machines aan TSMC.
    Geeft het gelijk weer een leuke link met Nederland.

    Beide bedrijven zijn klant van ons. Samsung de grootste afnemer, TSMC de derde grootste.

  42. @Peabz21: ik heb ook een 64gb uit oberhausen maar ik heb weer de tsmc

  43. 6S 64GB Space Grey vanuit Oberhausen met TSMC chip (N71mAP) hier, een maat van mij heeft de 16GB Silver en de Samsung chip (N71AP)…

    Wel vreemd want als we onze batterijduur vergelijken doet hij er zelfs langer mee dan mij terwijl hij muziek luistert en ik eigenlijk alles wat maar af kan staan ook af zet om batterij te proberen sparen….

    Lijkt mij misschien een klucht te worden zoals die Bendgate vorig jaar ?

  44. Als je een auto koopt, ga je ook niet zitten zeuren uit welke fabriek de motor komt. De meeste mensen merken het verschil niet. Alleen de fans hier.

  45. Misschien neemt Samsung wraak op de iPhone gebruikers! Lol

  46. Pfff…
    Je koopt een zwaar overhyped device met ongeveer bijna specs als de “oude” 6 en dan moeilijk doen als die wat minder presteert….

  47. Is gewoon testje van Apple, nu weten ze dat ze dus niet meer bij Samsung moeten zijn maar elders. Dit hadden ze beter met een proefexemplaar kunnen uitzoeken.
    Lijkt me toch wrang als je net een nieuwe iphone hebt gekocht en je constateerd dat je een Samsung processor hebt. Nee voor mij geen nieuwe iphone 6s. Wordt dan de Sony Xperia Z5. Dit was de druppel. Jammer……..ben teleurgesteld.

  48. Hum wel lastig dat je dit niet van buiten kunt zien. Ga de mijne in HK halen in november. Hopelijk dan met de juiste chip. Want daar ruilen wordt denk ik lastig. In de appstore kopen, laten uitpakken, app installeren en dan zeggen die mot ik niet.. wil die met TSMC chip. Denk je zullen ze dat doen? want een volgende kan ook weer Samsung hebben.
    Maar wie weet is de volgende lichting wel meer TSMC. want kan me niet voorstellen dat ze dit niet zelf al weten …

  49. @Joris Kieboom: zelfde specs? Omdat het design niet is verandert is hij ook niet sneller?
    Bij de S updates is de snelheid steiging altijd het hoogst.
    Van 5S naar 6 was kleiner dan van 6 naar 6S.
    Ik heb een TSMC iPhone 6S 64GB Oberhausen.

  50. Zou Samsung iets met die processor gedaan hebben? Het lijkt me vreemd dat een kleinere chip niet zuiniger is. Een chip die 33%(!) langer meegaat is normaal iets wat ik in de Keynote zou verwachten bij de aankondiging van de nieuwste iPhone….

  51. Ben ook erg benieuwd wat Apple als uitgangspunt heeft gekozen voor de officiële specs op hun website. Wat betreft de batterijduur.

  52. @Joris Kieboom: Nee Joris Kieboom. Niet overhyped en zeker niet “bijna dezelfde specs”. Een forse vooruitgang zelfs. Ben geswitched van een 6-plus naar een 6s-plus en tot volle tevredenheid. Ruim betere prestaties en batterij houdt het nog langer vol dan op de 6-plus.

    Hier overigens ook een TSMC chip op de 6s-plus.

  53. Hier ook TSMC.. SG 6S 64Gb uit Oberhausen

  54. Origineel geplaatst door Joris Kieboom
    Pfff…
    Je koopt een zwaar overhyped device met ongeveer bijna specs als de “oude” 6 en dan moeilijk doen als die wat minder presteert….

    Zwaar overhyped device? Ongeveer dezelfde specs? 2gb ram ipv 1, een processor die een pak sneller is en beter is dan elke andere processor op de telefoonmarkt, ondanks dat er al octacore processors zijn. Een 12 megapixel camera ipv een 8mp. Een veel snellere vingerafdruksensor. Het geheugen dat sneller is geworden. 3D touch. Behalve het design is volgens mij zo goed als alles veranderd. Dus geen idee waar jij het over hebt.

  55. Iphone 6s 16gb silver met TSMC chip ! Ik kom van een 6 ma heb toch dezelfde batterijduur hoor 😉

  56. Gelukkig een tsmc chip gekocht in oberhausen iPhone6s plus 64gb ben blij dat ik die chip van Samsung niet heb kies niet voor niets voor Apple

  57. Met welke app (zie schermprint in dit artikel) kan ik de batterijduur zelf testen?

  58. @Kevin: Dan heb ik te snel gesproken.

  59. Origineel geplaatst door timosha
    Heb nu al compassie met de verkopers van de iPhone 6s/6s Plus in België en Holland. Na het lezen van dit artikel gaat Jef met de klak (of Jan met de pet) natuurlijk een toestel met de A9 TSMC chip eisen.

    “Jan met de pet”. Je hebt veel verstand van computers. Op sociaal vlak ben je minder sterk. (Getuige je historie van posts”) Waarom is iemand een “jan met de pet” om dit te “eisen?”

  60. Hou lekker de iphone 6 ;)) volgend jaar koop ik wel de 7.

  61. Er schijnt ook een verschil te zijn met de normale iphone 6 en 6 plus

    Zo heb ik een chip van tsmc
    En mijn vriendin van samsung

    Ik heb een 6 plus 64gb en mijn vriendin ook

    Ik haal makkelijk het einde van de dag met intensief gebruik en hou dan nog 30% over en zij moet hem al rond 5uur opladen

    Dus er zit ook een verschil bij de normale 6 ?

  62. @marvin: jouw vriendin heeft de verkeerde chip waardoor het batterij duur 1 uur en 45 minuten korter is!!!!!!!!!!!! dus ook alsje niet intensief gebruikt kan er nog meer verschil in tijd komen te zitten en met apple nederlands bellen heeft geen zin om meer uitlegt te vragen want die snappen het niet

  63. @brian: Zo’n vermoeden had ik al heb nu de iphone 6s plus 64gb besteld hopen dat ik weer de tsmc heb

  64. Origineel geplaatst door Flieps
    Als je een auto koopt, ga je ook niet zitten zeuren uit welke fabriek de motor komt. De meeste mensen merken het verschil niet. Alleen de fans hier.

    Andere fabriek maakt natuurlijk niet uit maar als er een andere motor in zit met performance en zuinigheid verschil ben je natuurlijk gek als je niet voor de goede gaat. 😉

  65. Hier de TSMC Chip: Iphone 6S 64GB gekocht in Parijs.

    Blij met het apparaat, maar ik merk wel dat de backlight niet helemaal uniform is. Bij witte achtergronden zie ik dat links wat donkerder is dan rechts.

    En batterij valt uiteraard zwaar tegen: als ik mijn GSM 2×20 minuten gebruik tijdens het pendelen, en daarna nog enkele telefoontjes doe, dingen opzoek, wat apps gebruik en muziek beluister, is hij plat. Net zoals al mijn eerdere iPhones.

    Ik begrijp gewoonweg niet hoe de iPhone een volledige dag blijft doorwerken bij mensen. Ikzelf, en iedereen die ik ken, klaagt altijd maar over de batterij. En de 6S verandert daar niks aan.

  66. @Tom: Manage jij je instellingen wel? Locatievoorzieningen, push notificaties en mobiele data slurpers moet je managen. Als je dat niet doet, ja dan slurpen je apps je telefoon leeg. Btw een volledige clean install wil ook wel eens wonderen doen.

  67. @Michael: Nee, alleen jij hebt dan geen iPhone

  68. @iCulture: Misschien zou je een poll moeten openen. Ik heb het gevoel dat het percentage Samsung chips hier wel meevalt aan de reacties te zien. Wellicht zijn er minder batches met Samsung chips richting Europa gegaan. Ik heb in ieder geval ook geluk gehad…

  69. Origineel geplaatst door Richard
    @Joris Kieboom: Nee Joris Kieboom. Niet overhyped en zeker niet “bijna dezelfde specs”. Een forse vooruitgang zelfs. Ben geswitched van een 6-plus naar een 6s-plus en tot volle tevredenheid. Ruim betere prestaties en batterij houdt het nog langer vol dan op de 6-plus.

    Hier overigens ook een TSMC chip op de 6s-plus.

    Nou, we beven en sidderen (net als iOS9.1 met….emoji’s)
    Dat bedoel ik dus: overhyped.

  70. @visstick81: Dag visstick81. Kan je even delen met ons of je hiervoor speciaal terug moet naar de applestore van herkomst? In dit geval Oberhausen? Of kan je in gelijk welke applestore nu jouw 6s gaan inwisselen en ruilen? Ik ben momenteel in Australië, en door de koers van de dollar is het voordelig hier eentje te kopen waar wil weten “wat als…” vandaar de vraag

  71. Origineel geplaatst door JK
    Zou Samsung iets met die processor gedaan hebben? Het lijkt me vreemd dat een kleinere chip niet zuiniger is. Een chip die 33%(!) langer meegaat is normaal iets wat ik in de Keynote zou verwachten bij de aankondiging van de nieuwste iPhone….

    Interessante gedachte. En dat de chip èn onzuiniger èn langzamer is maakt het nog vreemder, normaal zijn snelheid en zuinigheid conflicterende eigenschappen waartussen een balans wordt gezocht.

    Maar de ene leverancier is behalve dat natuurlijk ook een concurrent die moeite heeft zich te handhaven in de high-end smartphone markt…

    Àls dat het geval zou zijn zou dat heel kortzichtig zijn van de Koreanen, en verstandig van Apple dat ze zich daar niet 100% afhankelijk van willen maken.

  72. Gelukkig is het alleen maar de A9. Je zal maar een hele telefoon van Samsung hebben. Dan heb je rede tot klagen. 😉

    Mijn 6s (Samsung A9 op 1,84 GHz) is wel ietsje sneller dan me 6S Plus (TSMC op 1,81 GHz). Misschien net door die 0,03 GHz verschil.

  73. De foto van de batterijtest is hier bij iCulture een beetje bijgesneden, maar op de originele is te zien dat de iPhone met de TSMC geen SIM-kaart heeft en dus ook geen signalen hoeft te zoeken. De iPhone met de Samsungchip doet dit wel de hele dag lang, wat zal zorgen voor meer belasting van de batterij. Dit is iets wat me opviel, en zou een mogelijke verklaring kunnen zijn.

  74. Origineel geplaatst door TVersteegt
    De foto van de batterijtest is hier bij iCulture een beetje bijgesneden, maar op de originele is te zien dat de iPhone met de TSMC geen SIM-kaart heeft en dus ook geen signalen hoeft te zoeken. De iPhone met de Samsungchip doet dit wel de hele dag lang, wat zal zorgen voor meer belasting van de batterij. Dit is iets wat me opviel, en zou een mogelijke verklaring kunnen zijn.

    Goed gezien. De tekst onder die foto klopt dus niet: “Both phones were tested using the same backup, same settings.” Het zijn niet dezelfde instellingen als de simkaart ontbreekt.

  75. Kort samen gevat….
    Onjuiste info dus!!

    Ikzelf heb de Samsung chip.
    Maak heel veel gebruik van mijn 6S gedurende de dag.
    Minimaal 2x 30 minuten TomTom zonder aan de lader te hangen. Bellen, 5 Exchange mailboxen en diverse monitoring software voor onze hardware in het datacenter. Aan het eind van de dag heb ik nog 20-30% accu over.

    Dit is het voorbeeld hoe een artikel een enorme hype kan worden door onjuiste info te publiceren.

  76. Dit is net zo’n onzin als “bendgate”. Er is natuurlijk weer geld aan te verdienen en mensen gek mee te maken.

    Zoals velen zeggen; de simkaart ontbreekt. Ik denk dat ze gewoon willen dat Samsung niet meer levert of zo.
    Ik ben niet voor Samsung of zo, maar ik ben niet zo oneerlijk om te zeggen dat alles aan hen ligt.

    Vrijdag haal ik hem zelf ook, dus dan zie ik het wel. Ik ben nog geeneens geïnteresseerd in welke chip ik nou heb.

  77. Weet iemand welke software werd gebruikt om de batterijduur te testen zoals hierboven in het artikel afgebeeld?

    Heel jammer dat men hier ook niet de iPhone 6 naast zet. Batterijduur Is voor mij belangrijk en ik wil graag weten of de 6s tot van de 6 (die ik nu heb) een verbetering zou zijn of niet. Heeft iemand dat Getest?

  78. @Veder: Het Is toch juist omgekeerd. De Samsung versie had geen SIM kaart volgens wat ik zie op het beeld van dat artikel.

  79. Origineel geplaatst door TVersteegt
    De foto van de batterijtest is hier bij iCulture een beetje bijgesneden, maar op de originele is te zien dat de iPhone met de TSMC geen SIM-kaart heeft en dus ook geen signalen hoeft te zoeken. De iPhone met de Samsungchip doet dit wel de hele dag lang, wat zal zorgen voor meer belasting van de batterij. Dit is iets wat me opviel, en zou een mogelijke verklaring kunnen zijn.

    Volgens mij is het net andersom, de linker heeft een TMSC chip en ook een sim kaart.

  80. @Pascale: ik bekijk net weer de link en zie dat de foto’s zijn omgedraaid ten opzichte van gisteravond. Oftewel deze hele discussie word genaipuleerd door foto’s waar mee gesjoemeld is

  81. Op de originele foto’s van Reddit staat op de ene foto de TSMC variant, met simkaart en langere batterij duur en op de andere foto de Samsung variant, zonder simkaart met kortere batterij duur. Het lijkt er dus op dat de Samsung variant meer stroom verbruikt omdat er geen simkaart is geplaatst want het toestel is nu continu aan het zoeken naar een provider. Dat maakt deze test dus onbetrouwbaar. Het is natuurlijk nog veel te vroeg om nu vergaande conclusies te trekken, er zal eerst uitgebreid getest moeten worden en vooral beter getest moeten worden. Zelf zou ik mijn geld zetten op de Samsung variant: de techniek van het 14nm proces is geavanceerder en zou per definitie energiezuiniger moeten zijn dan het 16nm proces van TSMC. Daarbij heeft Samsung op dit gebied een heel goede reputatie. Het kan natuurlijk ook goed mogelijk zijn dat beide varianten elkaar weinig tot niets ontlopen. Dat zou ook veel meer in de lijn van de gebruikelijke handelswijze van Apple zijn.

  82. heeft iemand al een 6s (128gb) ontvangen van T-mobile ? en welke chip zit daar in ? krijg mijne dinsdag namelijk

  83. Is er iemand die daadwerkelijk een verschil merkt in snelheid of accuduur?

  84. Om 16:00 uur bestelling van T-mobile bezorgd. iPhone 6s 64GB, space gray (met TSMC chip)…YES!

  85. Ik mag het helaas met een samsungchip doen
    Iphone 6s 64gb spacegrey van kpn…

  86. Iphone 6s plus 64 vandaag gehaald bij Phonehouse omdat de Vodafone winkel niet in staat was ze te leveren? Duurde nog een week (sukkels).
    Hier ook de TSMC chip gelukkig!

  87. Zojuist iPhone 6S in gebruik. Samsung chip. Maakt me allemaal geen barst uit, zolang het ding een dikke dag mee gaat is het prima. Mijn iPhone 6 ging bijna 40 uur mee en dat beviel me wel.

  88. Hier een 6splus 128 GB Space Gray met Samsung chip.

  89. Ik heb die van Samsung 🙁
    ik heb de spacegrey 64 gb bij KPN gehaald en dat is een N71AP

  90. Van het weekend bij The Phonehouse een 6s/Spacegrey/128GB gehaald, is voorzien van een TSMC chip

  91. Iphone 6S 64GB Spacegrey van KPN: Samsung chip:(. Maargoed.. zal allemaal wel meevallen. De wereld is nog niet vergaan dus zal hem gwn houden…

  92. Heb zaterdag bij de Apple store in Amsterdam de 6s 64 silver gehaald. Samsung chipje. Bel niet veel, wel alles aan vanaf 06:00 en ik moet dan rond 20:00 gaan laden want dan is t 10%. Weet niet of dit nog verbetert maar is iets slechter dan de 6 die ik hiervoor gebruikte.

  93. vandaag mijn iphone 6s 128 GB gekregen van Tmobile met een Samsung chip .. maak me er niet druk om . uiteindelijk ebt deze gate weer weg en hoor je niemand er meer over..

  94. 6s 64 Gb,
    TSMC chip. N71MAP.
    Gekocht in Palo Alto (USA)
    Aankoop datum: 21-10-2015.
    model: A1688 (volgens advies van hier bij Iphone kopen in het buitenland)
    😉

  95. Toevallig kwam ik dit tegen toen ik een een beetje aan t lezen was in het forum. Ik heb de iPhone 6s Plus, en heb kennelijk een samsungchip. Ik heb nergens last van. Alles werkt super snel, ik gebruik mijn iPhone vanaf 7 uur s’ochtends intensief en als ik rond 18:00 uur thuis komt zit ik op nog 30% van mijn batterij. En daar ben ik dik tevreden mee. M.a.w. volgens mij valt het allemaal reuze mee….mocht het toch een probleem worden, ga ik richting de Applestore……

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.