Reacties voor: ‘Weinig voorraad iPhone 5s verwacht, iPhone 5c in overvloed’

Op 20 september komt de iPhone 5s op de markt. Bronnen bij operators en Apple Stores melden dat de voorraad iPhone 5s enorm beperkt is, vooral de zilveren en gouden.
Richard Borgman -

Reacties: 42 reacties

  1. Ik denk dat wij in Nederland nog zeker tot eind oktober moeten wachten om een iphone 5S of 5C te bemachtigen.

    we zullen het zien

  2. Zoiets is voorspelbaar. Niet genoeg voorraad bla bla bla. Gebeurt ook elk jaar met de iPhone’s

  3. Ohja, de zogenaamde schaarste verhalen van Apple. Zie je ook elk jaar weer terug.

    Ik wacht wel tot januari, verleng ik m’n abonnement bij Vodafone weer voor 2 jaar en scoor ik mijzelf een iPhone 5S 32GB Black.

  4. Heel leuk als je als een van de eerste de nieuwe iphone hebt, als je huidige telefoon nog super doet kan je voor die paar extra fuctie’s net zo goed een half jaar wachten!

  5. @SjefkeB:
    Ik denk dan wel altijd: als ik het dan toch doe dan liever direct.
    Het is natuurlijk ook zo dat je voor gevoel dan langer plezier hebt, omdat er niet al zo snel een nieuwe komt.

  6. Ja, schaarste zoals altijd…

  7. Vorig jaar met smacht zitten wachten op iphone 5. Ben nog steeds blij met mn 64gig zwart. Ik sla deze keer over (tot nu toe wel 3gs,4,4s,5). Met de 6 ben ik er weer bij. 5c zou zeker interresant zijn bij een prijs rond de 400€, nu totaaaaal niet en zou het een 5s zijn geworden!

  8. Vorig jaar was het juist de 32GB variant van de 5 die slecht beschikbaar was. Zo slecht dat Vodafone mij maar een 64GB model aanbood, zonder extra kosten. Geen bezwaar tegen gemaakt, uiteraard.

  9. Ach jongens het komt allemaal wel goed. Geen zorgen, er gewoon voor 4 uur snachts zijn.

  10. Elk jaar dezelfde strategie

  11. Best teleurgesteld over 5C,5S . Heb zelf een iphone 5 vingerafdruk scanner 64 bitis voor mij geen must gebruik nog wel een jaartje. Tot die tijd verschijnt erl de iphone 6 🙂

  12. Het gaat Apple om de 5C want daar zit vast zo’n 450% brutowinstmarge op. De echte fanatiekelingen die persé een 5S willen vinden vast wel een weg of ze hebben het geduld om te wachten op de versie die ze willen hebben. Het lijkt mij geen straf om tot dat moment een 4S of de ‘gewone’ 5 te blijven gebruiken….toch!?

  13. Voor mij geen 5 en de 5s meer apple gaat nog ver achteruit let maar op.de 4 en de 4s waren de meeste verkochte iphone’s.

  14. Ben benieuwd maar verwacht toch wel een uitleverdatum voor oktober in nederland

  15. Origineel geplaatst door vregre
    Ik denk dat wij in Nederland nog zeker tot eind oktober moeten wachten om een iphone 5S of 5C te bemachtigen. we zullen het zien

    Vorig jaar had ik mijn Iphone 5 pas 23 November dacht ik. En ik was 1 van de eerste die hem besteld had in de Nederlandse Apple store.

  16. @frederik: waarom zou in godsnaam een 5C interessant zijn geweest voor €400 als je nu een iPhone 5 hebt :S:S De iPhone 5C is absoluut geen upgrade. Exact dezelfde specs met een plastic behuizing. Het is een mooie upgrade voor iedereen die geen iPhone 5 heeft, maar voor de iPhone 5 bezitters is de 5C toch echt een downgrade hoor…

  17. En de 5C is lelijk. Ik wacht wel op de iphone 6. Mij 5 bevalt me nog prima. Aldoor upgraden kost heel veel geld. Het is crisis ;-))

  18. Met al die kleuren en plastic was juist de 5c een beter optie dan een 5 voor mijn vriendin.
    Zij smijt haar iPhone altijd zo hups in de tas met alle krassen van dien en de kleuren heeft wat vrouwelijks. Dan is een plastic behuizing ideaal voor haar geweest 😛

  19. Kun je de nieuwe foons al bestellen dan @apple online?

  20. Origineel geplaatst door SjefkeB: Heel leuk als je als een van de eerste de nieuwe iphone hebt, als je huidige telefoon nog super doet kan je voor die paar extra fuctie’s net zo goed een half jaar wachten!

    Klinkt aannemelijk. Maar tegen die tijd hebben je collega’s er ook al een. Wie heb je over een half jaar nog om ermee op te kunnen scheppen?? (Om duidelijk te zijn: dit is cynisme…).

  21. Als verwoed iPhone fan ( ik heb ze tot nu toe alle versies in bezit) haak ik bij deze iPhone voorlopig even af.
    De upgrade is minimaal en ik denk dat Apple een hoop iPhone klanten zal verliezen

  22. @peter:

    Origineel geplaatst door peter
    Als verwoed iPhone fan ( ik heb ze tot nu toe alle versies in bezit) haak ik bij deze iPhone voorlopig even af. De upgrade is minimaal en ik denk dat Apple een hoop iPhone klanten zal verliezen

    Grappig toch dat iedereen die niet van plan is een nieuwe te kopen (ieder’s goed recht), dit wil verantwoorden dat de upgrade minimaal is en Apple klanten gaat verliezen enzo…wat een onzin..De 5s is bijna 2x zo snel als de 5, de camera en flitser zijn stuk beter en nog zo wat verbeteringen: het is wel degelijk een goede upgrade.

    Ik koop ‘m dit jaar wel omdat ik nu nog een 3GS heb..inderdaad, ik vind dat als je IEDER jaar de nieuwste koopt, dat je dán niet helemaal lekker bent..maar ook dát is ieder’s goed recht.

  23. Ik ga voor de 5S – 32Gb in goud .. maar heb tijd … voorzien voor de eindejaarsfeesten… dus afwachten wat er tegen dan beschikbaar zal zijn. Voorlopig dus nog eventjes mijn 4S verder gebruiken en iOS7 gewoon worden 🙂

  24. Oh dit gaat lang duren 🙁
    Net mijn iPhone 5 verkocht gisteren en zit nu met een grijs ding uit 2007. Helup

  25. Dan had je hem wel heel erg laat! Ik had de 5 Wit 32 GB binnen op 1 oktober!

    Origineel geplaatst door Mitchellosz
    Origineel geplaatst door vregreIk denk dat wij in Nederland nog zeker tot eind oktober moeten wachten om een iphone 5S of 5C te bemachtigen. we zullen het zienVorig jaar had ik mijn Iphone 5 pas 23 November dacht ik. En ik was 1 van de eerste die hem besteld had in de Nederlandse Apple store.

  26. Jaarlijks terugkende fenomeen de schaarste in iPhone land, ik zie het wel dan wacht ik een paar maand langer.

  27. Persoonlijk begin ik het een beetje zat te worden die Apple hype…. Eerst de geruchten, dan blijkt er weinig echte innovatie te zijn, dan de gehypete schaarste. Nu pushed Apple de 5c de markt in (betere marges)….. En nu komt 15 oktober in de buurt… Laat maar weer komen dat hele circus. Ik hou het lekker bij mijn iPad 4 en iPhone 4S. De verkenning naar android is al gestart, omdat iOS 7 eigenlijk ook niet veel anders is dan een Teletubbies schil wat nog beweeglijker over je scherm flitst, maar wat je nog steeds niet zonder jailbreak zelf kan aanpassen (op de background na).

    Zo….. Dat moest er even uit 😉

  28. @patrick

    Helemaal mee eens!!! Alleen jammer dat alle Android toestellen mij niet zo trekken op de htc one na!

  29. Ook ik ben enigzins teleurgesteld in de 5S. De biometrische scan is een leuke gimmick, maar een codeslot is ook geen issue. Het is zelfs zo’n automatisme geworden dat het maar 2 seconden kost om je iPhone te unlocken.

    64bit is leuk, maar voor een eindgebruiker weinig toegevoegde waarde. De 5 was al snel en de 5S is weer sneller. De M7 chip? ook leuk, maar alles kan ook op CPU kracht.

    Al met al voelt het alsof je het zelfde model auto koopt maar dan met een 1.8 motor ipv een 1.6. Tuurlijk kun je wat sneller inhalen en optrekken, maar op alle andere momenten van de reis zijn ze uitwisselbaar….

    Ik ben nu naar de chinezen aan het kijken. De Xiaomi Mi3 is bijvoorbeeld een heel mooi toestel, met ziekelijke hardware (2,3Ghz Snapdragon, 13MP camera van Sony, Dual LED flitser, 5″ full HD scherm met Gorillaglass etc etc), voor relatief weinig geld (270 euro voor 16GB en 390 voor 64GB). Ik overweeg tijdelijk naar dit toestel over te stappen totdat Apple weer gaat innoveren….

  30. Ik hoor bijna niemand over dubbel flits. en dat voor camera nog meer handige functies voor camera erin zit.

  31. Ook ik ben een beetje uitgekeken op de iPhone(s). Heb via mijn werk nu een Android toestel en moet zeggen dat ik het best kan waarderen. De HTC One staat hoog op mijn lijstje.

  32. Origineel geplaatst door Sander
    @SjefkeB: Ik denk dan wel altijd: als ik het dan toch doe dan liever direct. Het is natuurlijk ook zo dat je voor gevoel dan langer plezier hebt, omdat er niet al zo snel een nieuwe komt.

    Zo sta ik er ook in. Als je een half jaar wacht duurt het nog maar een half jaar voordat de volgende nieuwe komt. Een extra half jaartje wachten is dan ook weer niet al te lang. Dus voor mij geldt, of onmiddellijk of helemaal wachten tot de volgende iPhone.

  33. Origineel geplaatst door peter
    Als verwoed iPhone fan ( ik heb ze tot nu toe alle versies in bezit) haak ik bij deze iPhone voorlopig even af. De upgrade is minimaal en ik denk dat Apple een hoop iPhone klanten zal verliezen

    Ik snap de redering niet, “iPhone klanten verliezen”. Ik snap je punt wel, ik zit ook niet te springen om de 5S (al sluit ik het nog steeds niet helemaal uit wanner ik in November een tripje naar Berlijn maak) maar om dan helemaal van de iPhone weg te gaan? Why?? Blijf gewoon bij je 5. Die werkt nog goed genoeg. En voor ieder onder de 5 is het wel een waardevolle update. En geheel nieuwe klanten zijn vaak wel gecharmeerd van die kleurige 5C’s. Dus klanten verliezen, nee. Dat absoluut niet. Het zal wel, net als met de vorige iPhone releases, en ondanks alles dat de haters maar naar voren brachten, het zal wel weer een succesverhaal worden. Ik verwacht een flinke belangstelling/verkoop van de 5C en best aantrekkelijke 5S verkoopcijfers.

  34. Of de uitgebreidere 4G compatibiliteit
    Of het uitgebreidere geheugen

  35. Ja duidellijk. Er moeten weer lange rijen voor de winkels komen, dat is goede gratis reclame. Wordt steeds minder vrolijk van die iPhone lanceringen 🙁

    Misschien ook een achterliggende gedachte. Als de 5S er toch niet is dat mensen voor een 5C gaan. Vond de unboxing van de van de 5C wel erg aandoen als goedkope Chinese prul die wordt uitgepakt.

    iPhone 5C unboxing link:
    http://v.youku.com/v_show/id_XNjEwMTQ0ODE2.html

  36. @Patrick: 14october komt Android KitKat en de Nexus 5. Als ze deze telefoon net zo goedkoop gaan aanbieden als de Nexus 7 tablet zou ik ook zo maar eens kunnen overstappen.

  37. Apple moet dringend eens van gedachten veranderen want iedereen wordt dat beu de prijzen worden elke jaar duurder terwijl in usa de 5s maar voor490 is en hier 699.ik hou mijn 4s en ipad 3.elk jaar de zelfde verhalen 3g 3gs zelde toestel wat is verschil sneller proc de 4 4s sneller pro de 5 5s sneller proccesor.pffff

  38. Hoe zit het de volgende dag met de voorraad? Wordt deze dan nieuw aangeleverd of?

  39. De Appelstore in Oberhausen heeft vanaf morgen de 5S in huis.
    Ik had vanmorgen met Apple.de gebeld omdat ik een Apple Care wilde voor mijn iphone 5. Ik woon in Duitsland, en kon dd 5S online al kopen, middels mijn credit card. Ze voorzien weinig problemen.

  40. Als je een iPhone koopt in bv. Italië kan je deze dan ook in België gebruiken zonder er iets aan te moeten doen?

  41. @MyMilkshake: Nog niet in Nederland en België.

  42. @Steve: Ja. Mits hij simlockvrij is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.