Reacties voor: Weinig verdiensten voor makers van iPhone foto-apps

ontwikkelaars van foto-applicaties kunnen nauwelijks geld verdienen. Het aanbod is te groot. Ze proberen met advertenties of extra functies toch geld te verdienen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. een lite versie maken die je 1 of 2x uit kan proberen en daarna laten betalen en een goede app met veel goede effecten voor een niet te hoge prijs..

  2. Kan Apple hier niets innovatiefs op verzinnen?
    Vind de app-versie van Genius niets :$

  3. Origineel geplaatst door Jos
    een lite versie maken die je 1 of 2x uit kan proberen en daarna laten betalen en een goede app met veel goede effecten voor een niet te hoge prijs..

    Gelimiteerd uitproberen wil Apple niet.

  4. Waarom blijven ze dan ook steeds apps maken in een verzadigde markt?

    De gemiddelde iDevice gebruiker heeft er denk ik wel 3 en nog 2 die ze alweer gewist hebben.

  5. Ik snap sowieso het hele punt van die effecten niet.. Als k een mooie foto heb (gemaakt met een goede camera) die ik wil bewerken, gebruik ik photoshop. De iphone is imo voor snapshots, daarbij heb k geen behoefte aan allerlei maffe filters.

  6. 15900€ zal de kosten toch wel dekken, niet?

  7. Heb spypic ook, gratis.
    Maar wat heb je er eigenlijk aan?
    Dat is de vraag bij veel van die apps…

  8. Tja geld verdienen in een verzadigde markt waarbij je bovendien niet eens een topproduct aan kunt bieden omdat simpelweg de harware ontbreekt. Als je wat wilt verdienen zul toch exclusiviteit moeten gaan bieden

  9. Geld verdienen in de appstore is tegenwoordig zoiezo een illussie, ongeacht wat voor soort app het is.

  10. Natuurlijk verdien je geen geld met een progamma als spiepic.

    Je flits uitzetten heeftvtotaal geen nut want dat kan handmatig en bovendien, in het donker een foto nemen zonder flits heeft geen nut en in het licht heb je geen flits nodig.
    Je camerageluid uitzetten is ook 1 tel werk, je zet gewoon je geluid uit, daar zit een handig knopje voor bij je volumeknoppen.

    Dus niet zo vreemd dat er geen geld verdient word aan een totaal onnodig progamma.

  11. Origineel geplaatst door Mondo
    15900€ zal de kosten toch wel dekken, niet?

    Apple zelf krijgt ook nog een aardig deel van de winst hè 😉

  12. @Mondo:

    15,900 Euro – haal daar 30% vanaf voor Apple, haal er nog de nodige belastingen vanaf en reken ook nog even alles dat je opzij moet zetten voor je pensioen ed.

    Kan jij van 10k of minder een jaar lang leven als zelfstandig wonend persoon met een normale woning en een familie die je (op z’n minst deels) moet onderhouden?

    (bedenk wel, je moet zo’n app ontwikkelen – kost tijd, updates uitbrengen – kost tijd – ondertussen onderzoek doen voor nieuwe apps die nog geen geld opbrengen – kost tijd – en je krijgt eenmalig betaald, niet meer!)

  13. Origineel geplaatst door Folkert
    Ik snap sowieso het hele punt van die effecten niet.. Als k een mooie foto heb (gemaakt met een goede camera) die ik wil bewerken, gebruik ik photoshop. De iphone is imo voor snapshots, daarbij heb k geen behoefte aan allerlei maffe filters.

    Omdat je geen goede camera nodig hebt om goede foto’s te maken. Zo’n iPhone snapshot met de juiste filter kan soms een veel mooiere foto opleveren dan de beste camera met de beste photoshop filters.

    Het resultaat vind ik altijd belangrijker dan de uitvoering.

  14. Zeg nou zelf. Op Camera+ na zijn de rest van die camera apps toch ook gewoon flut of gebruik je ze nauwelijks.

  15. Als k een mooie foto heb (gemaakt met een goede camera) die ik wil bewerken, gebruik ik photoshop

    De kritische (hobby-)fotograaf heeft geen boodschap aan de effecten apps, maar veel gebruikers die alleen een snel resultaat willen is dit ideaal.

    Overigens vind ik dit meer gelden voor de iPhone dan iPad. Omdat de iPad (nog) geen camera heeft zou ik ook eerder kiezen voor een bewerkingspakket op de op PC of Mac. Heb meerdere bewerkings-apps gekocht voor de iPad en gebruik ze amper. Er zitten soms juweeltjes van resultaten tussen, maar heel veel is bagger. Ben het dan ook niet eens met onderstaande quote van @mapmap.

    Zo’n iPhone snapshot met de juiste filter kan soms een veel mooiere foto opleveren dan de beste camera met de beste photoshop filters.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.