Reacties voor: ‘Weinig verbeteringen in Apple Kaarten-app door interne strubbelingen’

De Apple Kaarten-app krijgt in iOS 8 nauwelijks verbeteringen. Interne politiek en chaotisch projectmanagement zouden de oorzaak zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Apple zal ook niet in de buurt van google maps kunnen komen. Nu niet en nooit niet.

  2. Ik vind Apple maps niet erg slecht werken. Sinds iOS 7 vind ik t wel oké!

  3. Maar Apple komt nog steeds niet in de buurt van z’n grootste rivaal, Google Maps.

    Hoezo? Ik gebruik apple maps only en het werkt perfect!

  4. Ik werk altijd met Apple maps. Het is soms vervelend dat je niet gewoon een restaurantnaam of wat dan ook kan intikken in plaats van het volledige adres, maar buiten dat is het uiterst fijn navigeren met de standaard kaarten app. Ik vind m’n weg makkelijker via Apple maps dan Google maps.

    In het begin was ik bang dat ik streetview ging missen omdat je soms toch een blik wilt werpen op wat je precies kan verwachten op plaats van aankomst. Toch heb ik deze functie geen seconde gemist en is het meer een gimmick. Toch zou ik graag alle restaurants en bezienswaardigheden rechtstreeks in de kaarten terug willen vinden. Dit is altijd handig!

  5. Apple Maps werkt prima, maar lokaal niet je van het. Zal in Amerika wellicht anders zijn.

    Als ik met vrienden ben, weten ze niet eens dat Kaarten bestaat, ze gebruiken allemaal Maps. En ik moet toegeven, ook ik/

  6. @Kees: Google StreetView is verre van een “gimmick”

  7. Ik wilde laatst (met iOS 8 beta) van huis (rond Rijnstraat) naar het Leidseplein. Hij stuurde me helemaal naar de Dam. Ben vanaf toen maar gewoon mijn eigen route gaan volgen.

    Amsterdammers weten wel wat ik bedoel :p.

  8. Vind Maps best goed alleen de kaarten vind ik niet echt duidelijk. Te weinig onderscheiding van verschillende gebieden aangegeven door verschil van kleuren. Bv industriegebieden is niet echt duidelijk te onderscheiden.

  9. Ik gebruik Maps regelmatig en vind dat het zeer goed en vlot werkt. Misschien niet zo goed of compleet als Google Maps maar toch zeer behoorlijk.

  10. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Apple zal ook niet in de buurt van google maps kunnen komen. Nu niet en nooit niet.

    nooit niet = altijd. Je hebt dus waars gelijk (-;

  11. De manier van navigeren in de app zelf verdient ook niet de hoofdprijs. Daarbuiten vind ik het een gemis dat er totaal geen integratie is met je agenda. Waze heeft dat zelfs. Als ik Waze open ziet ie in m’n agenda waar ik heen moet vanuit de lokatie die ik heb ingetypt bij de afspraak. Niet bij notities. Heel raar dat Apple dit nog steeds niet heeft. Waze is voor de nummer 1

  12. @Niels: klopt Niels, in Amerika zoek je bijvoorbeeld 5 napkins. Dan vind je hem. In Nederland ligt dat anders

  13. Ik heb Apple Maps eigenlijk vanaf het begin al verkozen boven Google Maps. Veel fijner qua gebruik. Er is niets mis mee. De problemen die er in het begin waren (zoals straten die ineens dwars lagen in mijn dorp) zijn allemaal opgelost. App toont nu voor mij alleen nog maar juiste informatie.

    Heb dus niks te klagen. 🙂

  14. Men kan klagen wat ze willen, maar iedereen weet dat Google geen goede apps kan maken. Het probleem van Apple is dan weer de data. De oude Maps applicatie was de meest gebruiksvriendelijke maps app die ik ooit heb gebruikt, omdat het gebouwd was door Apple en alleen de data van Google kwam.

  15. Hou dit a.u.b. ook in gedachte. Google Maps bestaat al 9 jaar terwijl Apple Maps 2 jaar.

  16. Ik vind Gmaps malen slimmer dan Amaps. Lest ik mooi vind aan Gmaps is dat ie resultaten toont op basis van je locatie. Als ik bijvoorbeeld een adres 2 straten verderop wil vinden weet ie dat ik die zoek en niet een adres in bv. Groningen.. Ook bedrijven zijn veel makkelijker te vinden in Gmaps.

  17. het klinkt triest maar ik bedoel t positief! amsterdam cs staat inmiddels wel gewoon netjes op de kaart (iets wt n jaar geleden nog niet zo was, dus ook in nederland zijn er improvements te merken!)

  18. Het is idd huilen met de pet op. Was laatst in een straat die Apple Maps niet kon vinden.

    Ook zoekacties bijv. ‘fitness’ of supermarkt oid zijn vaak om te huilen, krijg je resultaten aan de andere kant van de wereld. Het is echt te triest voor woorden.

    Locatie delen: laatst nog gedaan via iMessage; maar wat blijkt, de ontvanger kan mijn locatie openen, maar ziet zijn eigen GPS stip niet, dus kan niet naar mij toe navigeren. Echt hopeloos.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.