Reacties voor: Ontwikkelaars staan niet te trappelen om extensies voor Safari te maken

Veel tijd en kennis nodig
Apple onthulde tijdens WWDC 2020 dat ontwikkelaars van webextensies nu makkelijker bestaande add-ons kunnen overzetten naar Safari. Ruim een half jaar later blijkt dat de ontwikkelaars niet bepaald haast hebben om alles aan te passen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Ik vind dat de ontwikkelaars niet zo moeten zeuren. Je bent op Safari of je bent er niet.

  2. Dit is begrijpelijk. Microsoft zag precies hetzelfde euvel met de (legacy) Edge browser. Apple, die met de Macs nog een veel kleiner marktaandeel heeft, kijkt tegen precies dezelfde problemen aan. Het zou Apple daarom sieren ook de browser op Chromium te gaan baseren en mee te werken aan een veiliger web.

  3. @Bart: Je browser op google gaan baseren en daardoor internet veiliger maken jeah right 😉

  4. Toch wel jammer hoor dat er niet meer aanbod is. Wanneer ik echt iets specifieks nodig heb gebruik ik een enkele keer Chrome maar over het algemeen blijf ik trouw aan Safari. De extensies zijn leuk maar niet essentieel. Een Pinterest extensie zou wel welkom zijn, de workaround is niet echt de mooiste optie.

  5. Origineel geplaatst door Bart
    Dit is begrijpelijk. Microsoft zag precies hetzelfde euvel met de (legacy) Edge browser. Apple, die met de Macs nog een veel kleiner marktaandeel heeft, kijkt tegen precies dezelfde problemen aan. Het zou Apple daarom sieren ook de browser op Chromium te gaan baseren en mee te werken aan een veiliger web.

    Deze opmerking is met recht niet heel slim. Nog zijn er 3 browser engines. WebKit, Gecko, Blink. Bijna alle browsers zijn niks anders dan omgeturnde Chrome versies. Google drukt standaards door, regeert het web op allerlei fronten (nu actueel de manier van reclame blokkeren- en Google wil reclame / tracken behouden, dat is waar ze geld aan verdienen). Firefox met Gecko en Safari met webkit zijn de enige partijen die het web nog een klein beetje “vrij” houden. Dus ja, alles over op chromium om te werken aan een “veiliger” web. Erg slim, en natuurlijk is chromium super veilig. Zeg dan gelijk iedereen verplicht over op Google voor een veilige wereld. Nee, laat Apple en Firefox hun eigen ding doen en hopelijk groeit hun marktaandeel ooit weer.

  6. Origineel geplaatst door Dennis
    @Bart: Je browser op google gaan baseren en daardoor internet veiliger maken jeah right 😉

    Chromium is gewoon open source. Het zou top zijn als Safari ook op chromium zou gebaseerd zijn net als Microsoft edge.
    Zou voor de ontwikkeling van webapplicaties alleen maar makkelijker zijn.

  7. @Peter_K: Binnen Chromium heeft Google de allergrootste stem qua ontwikkelingen. Het meeste komt voort uit de pot van Google. Weet wat je zegt. Safari op chromium en Apple is de regie compleet kwijt. Koop dan ook maar een Android toestel want ook dat is “open source”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.