Reacties voor: Weinig fragmentatie: 92 procent van huidige iPhones draait iOS 6

Op 92% van de Amerikaanse iPhones is iOS 6 geïnstalleerd. Oudere versies doen nauwelijks meer mee, met 5% of minder.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Nou de fragmentatie zal wel groter worden, er zijn genoeg mensen met een iPhone 3GS en die krijgt geen iOS 7.

  2. Maar Apple hoopt natuurlijk dat die de 5c gaan aanschaffen, of nog liever de 5s 😉

  3. Origineel geplaatst door majette
    Maar Apple hoopt natuurlijk dat die de 5c gaan aanschaffen, of nog liever de 5s

    Als hij betaalbaar blijft wel, en dan denk ikzelf aan max 400 euro.

  4. Zal net boven de iPod touch liggen denk ik(als ze slim zijn/hoop ik), het is immers het zelfde maar dan met bel-functie

  5. Het is natuurlijk wel zo dat Apple het niet eens toelaat als je iOS6 niks vind terug te gaan naar iOS5 😛 dus tja.. daardoor lijkt het wel alsof iedereen het leuk vind op iOS6 te zitten.

  6. @Oscar: Laat het duidelijk zijn dat het hier niet om de “suc6 story” van Windows Vista en andere Windows “upgrades” gaat.
    iOS upgrades zijn wėl van meerwaarde dus eenmaal gewend is een stap terug niet relevant…omdat er simpelweg geen behoefte aan is

  7. Origineel geplaatst door Jaap Tarrel
    Laat het duidelijk zijn dat het hier niet om de “suc6 story” van Windows Vista en andere Windows “upgrades” gaat.
    iOS upgrades zijn wėl van meerwaarde dus eenmaal gewend is een stap terug niet relevant…omdat er simpelweg geen behoefte aan is

    Klopt, nu zou het welens kunnen voorkomen omdat iOS 7 een grotere overhaul is dan de vorige versies.

    Verder zouden iphone 4 gebruiker ontevreden kunnen zijn, tenzij apple naar iOS 7 beta 4 heeft gekeken en het of nu weer lekker soepel draait, anders mag apple wat mij betreft de underclock van de 4 uitschakelen, dan draait hij op 1ghz in plaats van 800mhz, en dit kan apple wel doen, hebben ze ooit net de iPod gedaan en toen liep die op 412mhz in plaats van 400mhz, via de update gedaan.

  8. Ik wou in elk geval dat ik nooit ios5 had verlaten op mijn iPhone 4…

  9. Origineel geplaatst door Jaap Tarrel
    eenmaal gewend is een stap terug niet relevant…omdat er simpelweg geen behoefte aan is

    Hahaha… ik heb ooit iOS5 op een 3GS geïnstalleerd, die arme telefoon was meteen zo traag als stront. Wat had ik een behoefte om terug te kunnen naar 4.3 zeg!

  10. @Jaap Tarrel: het feit dat oscar hier over begint bewijst al dat die behoefte er wél is. Ik heb mijn ipad 1 vorig jaar ook keurig teruggezet van 5.1.nogwat naar 4.3. Toen was ie weer net zo snel als toen ik hem kocht.

    Alle apple apparaten die ik heb gehad, werden langzamer van de laatste upgrade die het apparaat zou krijgen. Ik heb nu een ipad 4 en een iphone 5, maar upgraden naar IOS 7? Echt niet!! De extra functionaliteiten die dit toevoegt heeft apple ook alleen maar weer afgekeken van succesvolle cydia tweaks, en die heb ik er dus al opzitten. Bovendien heb ik iedere keer als ik afbeeldingen van IOS7 zie het gevoel dat ik met mijn dochter de barbiehoek van de bart smit in loop.

    waar je wel gelijk in hebt, de upgrades voegen vaak iets toe. In niet alle gevallen is dat een verbetering, om apple maps en de nieuwe youtube-app van IOS 6 maar even te noemen. Maar zoals je ook al zegt, het is gelukkig niet het windows debacle, waar je naar iedere update maar hoopt dat alles op je pc het nog doet.

  11. Origineel geplaatst door f3d4r
    Ik wou in elk geval dat ik nooit ios5 had verlaten op mijn iPhone 4…

    …er zijn er natuurlijk altijd die zwaar van begrip zijn en verzuimen hun hardware eveneens te upgraden indien wenselijk.

  12. iOS 5 is dan ook trager, iOS 6 is even teaag en soms iets sneller op de 3GS.

    En op de 4 is er geen verschil, ik wacht zelf tot iOS 7.0.1, niet alleen omdat de meeste bugs weg zijn, maar ook omdat ik dan meer informatie kan zien en gebruikerservarigen ermee op de iphone 4, als het te traag is blijf ik bij iOS 6.1.3, en als het echt, echt moet dan desnoods upgrade ik wel.

  13. Ik ben net bezig mijn iPad te update de iphones zijn gister net gedaan

  14. Toch een heel stuk beter dan de concurrenten, die zijn blij dat bijna 50% Jellybean heeft, nu op naar KitKat. 25-25%?

  15. Als developer ben ik blij dat er slechts een paar procenten op een oud OS zitten. Dan hoef ik me daar geen zorgen over te maken met ontwikkelen. Het is heerlijk als je gewoon van nieuwe functionaliteiten gebruik kunt maken zonder dat je ouwe rommel hoeft te ondersteunen.
    iOS heeft geen last van het IE6 syndroom.

  16. Origineel geplaatst door Anonymous
    Als developer ben ik blij dat er slechts een paar procenten op een oud OS zitten. Dan hoef ik me daar geen zorgen over te maken met ontwikkelen. Het is heerlijk als je gewoon van nieuwe functionaliteiten gebruik kunt maken zonder dat je ouwe rommel hoeft te ondersteunen.
    iOS heeft geen last van het IE6 syndroom.

    Inderdaad, en het moet echt een hel zijn om een app voor Android te maken, die op meerdere toestellen feilloos werkt, versie, resolutie,…

  17. Slechts 1% draait nu iOS 7? Als ik reacties op verschillende blogs lees, vind ik dat cijfer erg laag. Hoor en zie toch redelijk veel mensen wèl al ios 7 draaien.
    iPhone 5 32gb draait die al goed sinds Beta 1. Natuurlijk hier en daar een restart. Het OTA updaten is een slimme zet geweest van Apple. Nieuwe ios installeren is zo eenvoudig als app-updaten. Dit in tegenstelling tot bijv Android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.