Reacties voor: Apple weigert apps met absurde in-app aankopen

Vooral bij nagemaakte apps
Apple weigert voortaan apps die absurde prijzen vragen voor in-app aankopen en abonnementen. Bij 'irrationeel hoge prijzen' moet de ontwikkelaar de aankoop bijstellen naar een realistisch niveau of meer waarde bieden.
Lees het complete artikel → Apple weigert apps met absurde in-app aankopen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Absurde bedragen?
    Het gaat hier heel concreet over een abonnement van minder dan € 30 per maand.

    Belangrijk hierbij is dat Apple, door hier in te grijpen, ook impliciet aangeeft de bedragen van in-app-aankopen oké te vinden waar het niet ingrijpt.

    Bijvoorbeeld € 50 voor een autootje in Real Racing? Aangezien Apple ingrijpt bij niet-in-verhouding-staande aankopen, vinden ze dit wel OK…

  2. Wellicht niet helemaal on topic en heb ik het mis, maar dit lijkt mij een beetje ‘de pot verwijt de ketel’ want dan zou je ook iMacs met meer geheugen dan basis uit je winkeltje moeten verwijderen onder de noemer ‘absurde inMac aankopen’…

  3. Er zijn wel meer dure app inkopen (100 euro voor munten / diamanten e.d kom ik regelmatig tegen). Gaat Apple mi om abonnementen die klanten minder goed op netvlies hebben omdat ze een tijd later ingaan? En de apps die meer op oplichting lijken.

  4. Origineel geplaatst door Hans van C.
    Wellicht niet helemaal on topic en heb ik het mis, maar dit lijkt mij een beetje ‘de pot verwijt de ketel’ want dan zou je ook iMacs met meer geheugen dan basis uit je winkeltje moeten verwijderen onder de noemer ‘absurde inMac aankopen’…

    Lol Hans, helemaal gelijk.

  5. “Apple profiteert nu mee van apps die absurde bedragen vragen.”

    Juist niet. Mensen kopen het juist niet en dus verdient Apple er ook niks aan. Door de ontwikkelaars te dwingen prijzen te hanteren die mensen wel overwegen zal er veel meer inkomsten binnenkomen en verdiend Apple dus meer.

    Vandaar dat € 50,- voor een autootje prima is aangezien dit blijkbaar gekocht wordt. Als dit niet gekocht wordt zal Apple nu dus gaan ingrijpen om te zorgen dat ze een prijs punt vinden wat mensen wel bereid zijn te betalen waardoor er weer meer inkomsten binnen geen komen.

  6. Dan zal de apple store app ook wel verdwijnen. Daarin staan alleen maar aankopen voor absurde bedragen.

  7. Nog nooit een abonnement of in app aankoop gedaan. Overal zijn wel alternatieven voor en je kunt reclame accepteren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.