Reacties voor: Wederom nieuwe insteek voor het lockscherm van de iPhone (jailbreak)

Smartscreen is wederom een nieuwe manier om gebruik te maken van de mogelijkheden van het lockscherm van de iPhone. Ditmaal kun je via Smartscree widgets op je lockscherm plaatsen en deze geheel naar eigen vrijheid verplaatsen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Wat moet je met een iPhone met widgets? Iedere andere telefoon werkt tegenwoordig met widgets, daarom moet de iPhone hier juist niet in mee gaan.

  2. @Nick: Dan installeer je het toch niet? Opgelost!

  3. leuk ja! dit vind ik eindelijk wel een leuke oplossing om echt in gebruik te gaan namen. Widgets op je lockscreen.

  4. kalender en weer lijkt me heel erg makkelijk
    maar dan wel even mooier dan dit, die kalender is veelste statisch
    het liefst zie ik het ook beide gecombineerd ipv dat je moet schuiven

  5. Lijkt me ook een goed idee, laat maar komen die handel 🙂

  6. Weer alleen met Jailbreak..
    Apple kan er bijna toch niet meer omheen om een vergelijkbare functionaliteit te introduceren?
    Ik vind het handig iig!

  7. ziet er goed uit! stuur die utoep link ff naar apple iemand 🙂

  8. @Nick:

    De iPhone gebruikt ook widgets. Widgets zijn namelijk kleine grafische interfaces die info vanaf het internet op een overzichtelijke manier presenteren.
    Aandelen en Weer zijn dus ook gewoon widgets..

  9. Origineel geplaatst door Mark
    ziet er goed uit! stuur die utoep link ff naar apple iemand

    Apple leest dit voor jij het doet, wees daar maar zeker van…

  10. Ziet er vet uit!

  11. Ziet er leuk uit allemaal. Maar door het gebruik van grote fonts en dergelijke heb je alsnog meerdere pagina’s. Naar mijn mening mist het zijn doel van een lockscreen quick-peak-status-overzicht. Ik prefereer Geoff Teehan’s versie. Die lijkt mij toch wel super handig.

  12. voor je het weet heeft apple dit als patent ergens ligge :”) Maarja ziet er nice uit al hoop ik niet dat het gecombineerd word met winterboard of dergelijke want dat vertraagd een hoop. Maarja ben benieuwd!

  13. Apple is te preuts je kan niet zelf ff mp3 instellen als ringtone of sms toon. Background kan je niet aanpassen. Widgets of belangrijke koppelingen op je lockscherm vind ik juist een dope idee ipv een achtergrond met text slide. Die achtergrond is zoiezo nu useless want t enige wat je kan is unlocken en je background is weg dan heb je meer aan widgets met het weer , belangrijk nieuws en aantal nieuwe mails op je lockscreen. Ipv een plaatje die je 1 sec ziet.

  14. Het lijkt mij wel handig! Maar dan wel alleen voor het lockscherm… Ben van mening dat daar meer kan en moet worden uitgehaald! Wel op de Apple manier natuurlijk 😉

  15. Origineel geplaatst door Erwin
    Apple is te preuts je kan niet zelf ff mp3 instellen als ringtone of sms toon. Background kan je niet aanpassen. Widgets of belangrijke koppelingen op je lockscherm vind ik juist een dope idee ipv een achtergrond met text slide. Die achtergrond is zoiezo nu useless want t enige wat je kan is unlocken en je background is weg dan heb je meer aan widgets met het weer , belangrijk nieuws en aantal nieuwe mails op je lockscreen. Ipv een plaatje die je 1 sec ziet.

    Als je jailbreakt kun je gewoon een eigen achtergrond instellen. En geloof me daar wordt het echt niet mooier op…

    Dit vind ik dan weer wel erg handig. Ik zou het fijn vinden om meteen weer te kunnen zien zonder eerst te unlocken en op weer te klikken. Ook kalender gebruik ik nu al een jailbreak app voor..

  16. Ziet er super uit!! Laat maar komen..

  17. Geloof maar dat dit soort dingen op de rol staan voor iPhone 4.0 zodat Apple a) de stabiliteit kan waarborgen en b) er een bedrag voor kan vragen (of andersom).

    Het model van iPhone/iPod als cashcow en structureel dichttimmeren begint me een beetje te irriteren, dacht dat M$ evil was maar begin toch te twijfelen.

    Mijn agenda heb ik al op mijn lockscreen via een jailbreak en dat voldoet prima.

    @Erwin:

  18. Nice, ziet er gaaf uit. Denk dat ik hem ga proberen op mn 1e gen, mits hij handig te installeren is, zonder al te veel moeite 😀

  19. Origineel geplaatst door Noedie
    Apple kan er bijna toch niet meer omheen om een vergelijkbare functionaliteit te introduceren?
    Ik vind het handig iig!

    ik denk juist dat Apple blij is met jail break en de extra mogelijkheden er van. Dan hoeft Apple zelf niet te doen en blijft de interface die anders onduidelijk word door widges op je lock screen en Apps ik je home screen gewoon clean en overzichtelijk.

    Op de eerste page staan al widgets trouwens. Een simpele slice to unlock en je kan ze bedienen. Als ze op je lock screen zouden staan heb je weer het probleem van hoe zorg ik er voor dat je ze niet perongeluk in je zak bedient. Nu moet je eerst nog sliden voor het scherm reageert

    Jij hebt de keuze het te gebruiken middels jailbrake. Of hoe Apple het je standaard aanbied. Waarom zou Apple het dan nog toevoegen? Dat zou dubbelop zijn. Wat Apple zelf maakt is toch nooit goed genoeg. Er zal altijd wel weer een toevoging van functies op komen doormidden van jailbrake.

  20. Origineel geplaatst door Nick
    Wat moet je met een iPhone met widgets? Iedere andere telefoon werkt tegenwoordig met widgets, daarom moet de iPhone hier juist niet in mee gaan.

    Hahaha, die is echt leuk! Ik neem aan dat het sarcastisch bedoeld is: nog een paar: knippen en plakken kan op de meeste platforms, moet Apple gewoon dus niet aan mee doen…volledige bluetooth functionaliteit zie je bijna overal, gewoon niet doen Apple, onderscheid je van de rest! Super..:-)

  21. Ow wat gaaaaaaaaaf!!!!

  22. Erg leuk, maar volkomen onpraktisch. ‘t is vooral handig om te zien welke afspraken je hebt, ipv of je een afspraak hebt…
    jammer dat mail en sms nog mist. met intelliscreen oid is het zo handig om een stukje van mail of sms te lezen… je hoeft dan niet altijd de slider te bewegen om naar de app toe te gaan…

    alleen die accuduur he? daar moet apple eens wat aan gaan doen!

  23. LockInfo doet dit al (ongeveer): Weer, mail, sms, agenda, in een volgorde die je zelf wilt, eventueel met verbergen van je grote clock (met een kleintje er voor in de plaats).

    Verder heb je IntelliScreen, ook díe doet ongeveer hetzelfde als wat je hier ziet, maar vindt ik net wat minder uitgewerkt, is grafisch wel erg mooi.

    Het enige verschil dat deze JB-app gaat brengen is dat mensen makkelijker zelf widgets kunnen maken. Uiteindelijk wil echter het grootste deel de app vooral vanwege agenda, mail e.d., en zal het dus voor 95% van de mensen de zelfde functies bieden als LockInfo en IntelliScreen.

  24. Liever niet, dan wordt je iPhone net zo’n vage bedoening als het windows operating system. Simpelweg het schuifje naar rechts bewegen en je hebt zoveel widgets als je wilt. Om daar nou m’n iPhone te gaan Jailbraken.. Nee, dat zie ik niet zitten.

  25. Origineel geplaatst door Rob Koetsier
    Liever niet, dan wordt je iPhone net zo’n vage bedoening als het windows operating system. Simpelweg het schuifje naar rechts bewegen en je hebt zoveel widgets als je wilt. Om daar nou m’n iPhone te gaan Jailbraken.. Nee, dat zie ik niet zitten.

    ik dacht ook eerst, welnee, jailbreaken, niet nodig, dit is goed genoeg zo, tis toch geen WinMob of android toestel!

    maar ik heb ‘t toch gedaan, om het eens te proberen, en het bevalt uitstekend! hoop kleine dingetjes, zoals 5 icon dock (in mijn geval 6 icon), 5×5 springboard, SBsettings, achtergrondje instellen wat wel zinvol is, omdat ik per pagina maar 5 icons heb staan, omdat de rest in mappen zit, wat normaliter ook niet kan, en het lockscreen aanpassen met intelliscreen-achtige progjes (en natuurlijk GRATIS appstore apps!!!!!!).

    het gaat niet alleen om de software, maar ook de hardware en de verbinding hardware/computer. het scherm van de iphone is gewoon geweldig precies, samen met een soort ‘extrapolatie’software ingebakken, dat ie dus gaat gokken wat je bedoeld; je hoeft dus niet precies op ‘t midden van een letter op je toetsenbordje te drukken, halverwege doet ‘t ook, en dat is iets heel erg ‘des iphones’. daarom koos ik voor deze telefoon.

    Het gaat ook er niet om dat je het MOET hebben, of verplicht bent te gebruiken, maar ik vind wel dat het erop hoort te zitten (waar de meesten van ons dus een jailbreak voor nemen). ik gebruik bijvoorbeeld de apps van aandelen en het weer nooit, maar het zit erop voor ‘t geval dat. de keus moet er zijn, en die is er niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.