Reacties voor: WeatherWidget thema: weersinformatie op springboard

Met WeatherWidget Theme laat op de onderste iconenrij een weersverwachting zien. Je moet er wel wat moeite voor doen: een jailbreak, WinterBoard, SSH-toegang en handmatig bewerken van een configuratiebestand zijn nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. 75% van het nieuws gaat hier omtrent jailbreak gedoe…:S

  2. ja en? De site bestaat ook al wat langer dan dat de iphone hier in Nederland verkrijgbaar is. Al die mensen die toen een iphone hadden hebben dus een jailbreak en vinden het juist wel interessant om daar nieuws over te lezen…

  3. @ iDriss,

    het is nu eenmaal zo dat Apple heel veel leuke applicaties niet toelaat via de appstore. Ik heb mijn iPhone gejailbreaked om het toetsenbord uit te krijgen. Daarnaast zag ik nog enkele andere leuke speeltjes, maar dat vind ik minder van belang.

    Als ze hier een mooie app van maken of iets anders dat makkelijk te installeren is, dan ga ik dit zeker uitvoeren.

    WOW! even het bericht bekeken, maar dat is zeker geen engels!

  4. Hiervoor zou ik bijna weer een jailbreak gaan doen. Met name de maanstand erbij vind ik echt supertof!

  5. Je kan natuurlijk ook even door je raam kijken, of een keer naar buiten gaan 🙂
    De maanstand is wel zeker een meerwaarde leuke add-on.

  6. Ja, heerlijk al dat jailbreaknieuws. Ik zou geen iPhone willen die niet gejailbreakt is.

  7. @ Eppo
    Inderdaad ja…Ik heb liever Jailbreak nieuws dan App Store nieuws…
    App Store dingen hebben allemaal restricties enzo, die zijn op dit moment vooral leuk voor spelletjes enzo…maar voor echte tweaks enzo is jailbreak de bom…Heb trouwens
    (sinds 7 maanden) een iPhone 2G/1st gen….

  8. Ik moet dat jailbraken niet. Als ik allemaal niet officieel ondersteunde software op een telefoon wil draaien koop ik wel zo’n WM prul. Verder is zoiets triviaals als het weer constant tracken niet echt iets wat de drempel tot jailbraken doet verlagen.

  9. Wie wil voor mij ff kijken wat voor weer het buiten is?? Ik kan het wel zien maar ja, veel leuker om dat op je iPhone te zien. Vooral om eerst te jailbreaken en dan nog eens melden… zucht

  10. Ligt er maar net aan of je een theme geinstalleerd hebt, maar ik heb het Damino theme, en daar kun je de onderste rij iconen gewoon bij laten staan!

  11. ik heb een officiele en3g en wil hem zo houden,als ik al die jailbreak verhalen hoor heb ik zin in zo 1 voor mijn vriendin,(ook een beetje voor mij) weet iemand waar ik een jailbreak kan kopen en hoeveel kost ie?

  12. Dat jailbreaken de hele tijd wordt ik echt niet goed van. Lees je een bericht, denk je “ow leuk”. Moet je weer gaan hacken en trekken…

  13. Ik snap het probleem omtrent jailbreaken niet. Het is totaal zonder risico en je kan alleen nog meer met je iPhone. Verder vraag ik mij af wat die “officieel ondersteunde software” in the App Store dan inhoudt; volgens mij zijn er alleen maar restricties op wat ontwikkelaars mogen doen waar de consument last van heeft, niet waar de kwaliteit van omhoog gaat.

    Ik meen mij te herrinneren dat er korte tijd een I Am Rich app in the store stond…

  14. @ Patrickx
    Jailbreak kopen????? zucht…..google ff eerst naar jailbreak….
    (jailbreak kost niks, is iets softarematigs..het stelt je iPhone open om 3rd Party dingen te instaleren..net als App Stor, maar was veel eerder uit, en je hebt geen restricties…

  15. spijtig genoeg zit er ook geen restrictie op je batterijstatus. Eenmaal gejailbraiked lopen er steeds processen in de achtergrond … resultaat: zeer snelle doodlopende batterij. Geef mij maar de gewone apps.

  16. sorry voor de schrijffout maar ik kan mijn post niet editten ???

  17. @Filip: Ehm? Hoe kom je daarbij? Zolang je geen vreemde apps installeert die dit specifiek doen, is er niets aan de hand. Het is nou echt niet zo dat OpenSSH je batterij zo leegzuigt.

  18. Ik ben het hardgrondig oneens over de opmerking dat de berichten voor 75% over jailbreaken gaan. Typisch gevalletje van selectieve perceptie? Ik heb de nieuwtjes van gisteren er nog eens bijgepakt:

    1 bericht over een jailbreak-applicatie (Categories)

    14 berichten over niet-jailbreak (Excitor, Belkin, Linerider, Otterbox, Brightfilmpje, Casemate, Orange-sim, iPhoneblog T-Mobile, Samsung-shop, AT&T aangeklaagd, Google-widget, iPhone bij advocatenfirma’s, camerabug, GEAR4 en Slodo’s apps)

    Dat komt eerder in de buurt van de 7,5%, dus volgens mij is iDriss een komma vergeten 😉

    Als je naar een willekeurige andere dag kijkt zijn de cijfers volgens mij wel vergelijkbaar. Alleen vandaag waren er aan het begin van de dag even 3 jailbreak-nieuwtjes achter elkaar. Ik heb zelf altijd het idee dat we de mensen met eerste generatie iPhone een beetje in de steek laten omdat we teveel aandacht aan de App Store besteden. Maar blijkbaar wordt dat toch anders ervaren.

    OK dan. Jullie vragen, wij draaien: minder nieuwtjes over jailbreak-apps!

  19. neee! iphoneclub bestond al voordat de iphone LEGAAL in nederland was. Er zijn hier een hoop mensen die op deze site komen voor de ‘jailbrake-nieuws’ oa. ik. Het feit dat de meerderheid een appstore-iphone heeft wil niet zeggen dat de minderheid een kleine groep is. Er zijn honderden mensen die hier komen voor nieuws voor gejailbrakete iphones…

    Misschien kunnen jullie een soort tags zetten aan het eind van elk nieuwtje waaruit blijkt voor welk soort iphone het is bestemd?

  20. @ Thaurin
    En dan zeiken dat 3G niet lekker werkt of dat de batterij snel leeg is of dat de iPhone vaak vast loopt? Nee, mij niet gezien. En niemand moet preken dat het volkomen veilig is, want dat is het niet. Ik snap dat de minderheid graag de meerderheid deelgenoot wil maken van hun eigen riskante operatie (dit, om ook mogelijke, persoonlijke ellende in de toekomst te kunnen delen). Maar jailbreaken is niet veilig! Punt. Nogmaals, als ik niet ondersteunende progjes zou willen gebruiken (met alle virus ellende erbij) had ik wel een WM ding gekocht. Een app die niet in de Appstore staat, staat daar niet voor niks niet. Laat ze dan ook lekker links liggen. Wil de dev toch met zijn App in de store? Dan zal ik het uitproberen: wel achteraan aansluiten s.v.p.

  21. jailbreak is altijd veilig geweest omdat het terug te draaien is…als je er niks over weet en het nooit hebt gedaan moet je ook geen onzin uitspraken doen…en mij boeit het niet of anderen ook een jailbreak doen…ik kwam hier voor jailbreak-nieuws, toen bestond deze site ook (gelukkig) uit 90% jailbreak-nieuws…
    Hopelijk gaan deze site ook vooral door met het posten van jailbreak-dingen…..

  22. Gewoon lekker ook jailbreak nieuws laten zien, hebben veel mensen baat bij!

  23. Waarom een tag of het voor gejailbreakete toestellen is of niet… Als je niets wil weten van jailbreaken, klik je gewoon terug op Home en zoek je een ander artikel!!! Ik heb ook ooit gedacht: “waarom schrijft iPhoneclub nou zoveel artikels over de App Store?” vóór juli. Dus toen was die er nog niet! Maar als het niet interesseert, gewoon verder gaan en niet liggen mekkeren dat er zogezegd zoveel jailbreak-nieuwtjes zijn!
    En @ Gonny & Co: keep up the good work. Jullie brengen nieuws voor IEDEREEN! En laat jullie niets anders wijsmaken! 😉

  24. @Erp: Je weet niet waar je het over hebt. Werkelijk niet. Daarom heeft het voor mij ook weinig zin om hier verder met jou over in discussie te gaan. Ik kan je alleen zeggen dat geen van je argumenten in de realiteit leven. Jailbreaken is, als je even nadenkt over wat je doet, even riskant als het upgraden van de officiele firmware. Gaat ‘t mis, dan kun je ten alle tijden terug naar de officiele firmware.

    Applicaties uit de App Store zijn niet per definitie van hogere kwaliteit of stabieler. Er is welliswaar een goedkeurings proces, maar App Store applicaties crashen net zo hard als Cydia of Installer.app applicaties als de dev het heeft verziekt. Restricties die Apple op de apps in App Store plaatst zorgen en echter wel voor dat een hele rits software daar nooit een thuis zal vinden (bijv. open source software).

    Ik heb er zelf niet zo veel baat bij om mensen over te halen tot jailbreaken; de community zal er altijd wel zjin. Ik heb zowel apps uit de App Store gekocht (met geld!!) als apps uit Cydia geinstalleerd (bijv. ScummVM). En weet je wat echt leuk is? Mijn batterij gaat niet eerder leeg. Hij loopt niet vast. En ik heb niet meer problemen met mijn iPhone (zoals slechte 3G receptie) dan bezitters van een niet-jailbroken iPhone.

    Stop met het maken van ongefundeerde aannames. Ik wens je veel plezier met je officiele firmware en de App Store! Er is zeker genoeg te vinden, maar voor mij was het onvoldoende.

    Ik hoop dat iPhoneClub.nl gewoon doorgaat met het plaatsen van nieuws dat voor iedereen (jailbroken of niet) leuk is.

  25. pff, dat gezeur van mensen die nu zo’n 3G hebben en nog nooit gejailbreakt hebben. Hoe kan je nou iets lopen afkraken zonder dat je het ooit zelf hebt gedaan. iFilip is een mooie voorbeeld. Blijkbaar ergens iets gelezen over een batterij en hoppa, gooi het maar hier neer. Klopt echt helemaal niets van.

    iPhoneclub brengt gewoon ál het iPhone nieuws en daar horen apps uit Cydia en Installer bij. Als het je niet zint, ga je maar op een andere site kijken. Wat een gezeur over een paar artikels die niet op jou van toepassing zijn.

  26. OK dan. Jullie vragen, wij draaien: minder nieuwtjes over jailbreak-apps!

    Om even Anakin Skywalker uit Episode 3 te quoten:

    “NOOOOOOOooooooooo!” 🙂

    Ik ga verder niet in op de discussie wel of niet jailbreaken maar we hoeven het nieuws er toch niet om te verminderen?

    Snap niet helemaal waar die woeste reacties hier opeens vandaan komen…

  27. @Thaurin: Mijn ervaring met jailbreken is dat de iphone trager wordt. Minder gemakkelijk kan je nieuwe software installeren(ik heb cydia een tijdje geprobeert en dat werkte gewoon ***) Het product voelde niet meer zo als een apple product aan.
    Daarnaast vind ik het raar om te gaan zeiken over het geld van een applicatie. Je koopt wel een telefoon van 880euro(in de looptijd van twee jaar) en zegt daarna dat je een programma van 1 euro of misschien wel VIJF euro te duur vind.
    Dus of de batterij nu voor mij part ontploft of gewoon werkt maakt voor mij niet uit, daar gaat het mij niet om. Het gaat er mij om dat het product niet meer zo fijn voelde en was als het hoort te zijn.

    Daarnaast vind ik wel dat het nieuws thuishoort op iphoneclub, het gaat immers toch om de iphone.

    Ontopic: Een tap minder op je iphone, jippi! (nee de maanstand is heel belangrijk overdag…)

  28. Misschien moeten we dit naar het forum verplaatsen?

    Daarnaast vind ik het raar om te gaan zeiken over het geld van een applicatie.

    Ik koop alle apps nog in de app store. Vind de prijzen juist enorm meevallen.
    Waar ik hem zelf voor heb gejailbreakt is de mogelijkheid om makkelijk ongecomprimeerde foto’s op de Iphone te zetten EN om mijn comics te lezen op de Iphone (via Icomic). Die dingen zijn niet in de App store te krijgen.

  29. @Ruben: Ik snap je niet. Ik heb nota bene duidelijk gezegd dat ik ook applicaties en games uit de App Store heb gekocht. Te duur? Nee, vind ik niet. De reden dat ik Cydia gebruik, is dat Apple bepaalde applicaties niet in de App Store toelaat vanwege restricties op de SDK. Dat de iPhone trager wordt, snap ik niets van. Ik kan me namelijk geen reden hiervoor bedenken, anders dan dat je een rot applicatie uit Cydia hebt geinstalleerd die in de background draait (wat ik me nauwelijks kan voorstellen) en dit veroorzaakt. In dat geval zou ik de applicatie gewoon weer verwijderen.

    De feel van de iPhone zie ik ook niet veranderen. Er verandert namelijk helemaal niets, behalve dat je een aantal extra applicaties hebt die je anders niet zou hebben! Hetzelfde gebeurt als je een applicatie download uit de App Store. De interface verandert niet, tenzij je dat zelf doet met bijvoorbeeld een theming applicatie als WinterBoard.

    Ik snap niet waar iedereen hun informatie vandaan haalt. Zelfs iemand die het zelf heeft geprobeerd komt met zaken waar ik totaal niets van snap!

    @Fillem: naar forums, ja misschien? Kweenie, ik ben nieuw op deze site. 😉

  30. @Thaurin:

    Ik heb zowel apps uit de App Store gekocht (met geld!!)

    Dit komt bij mij over alsof je het te duur vind?

    Je zegt dat er niks veranderd. Dat is dan jouw mening, maar bij mij veranderde er wel degelijk iets. Het complete systeem liep gewoon trager, en daarnaast vond ik zoals ik al zij Cydia een draak van een app.
    Maar dit zijn mijn meningen zoals ik dat al aangaf, het kan zijn dat jij er niet mee eens bent, fout zijn ze nooit!
    De informatie komt mij niet aanwaaien, maar dit heb ik proefschriftelijk ondervonden.

  31. @ Ruben:
    Jammer dat jij slechte ervaringen hebt (gehad) met het jailbreaken… Ik en waarschijnlijk velen anderen ervaren dit weer als een extra uitbreiding op de iPhone die gewoon goed werkt.
    Ik snap jullie hele motief om te gaan discussiëren niet. iPhoneClub gaat over AL het nieuws dat te maken heeft met de iPhone, daar hoort ook het niet-officiële circuit bij. Misschien is het handig als ze in de titel [JB] zetten, zodat de mensen zonder jailbreak weten dat ze dat artikel niet hoeven te lezen. Maar om dit soort berichten onzinnig te noemen omdat je zelf geen jailbreak hebt, vind ik erg bekrompen (en Ruben, daar bedoel ik niet specifiek jou mee hoor 😉 ). Er leven meer mensen op aarde.

    Ik zou zeggen, iPhoneClub, ga zo door. Neem eventueel mijn tip in overweging ([JB]-tag voor ‘jailbreak-artikelen’), maar ga vooral niet minder publiceren. Wat mij betreft hoeft deze discussie NIET voortgezet te worden. Laat ieder zijn gang gaan.

    enne, ontopic: leuke widget 😛

  32. @ ASN
    Wat jouw dag helemaal goedmaakt, prima. Dus als iets terug te draaien dan is het ‘safe’?? Die heb ik nog niet gehoord. Nooit opgeven, zou ik zeggen.

    @ Thaurin
    Als je niet inziet waarom bepaalde applicaties niet door Apple worden toegestaan heeft het ook niet veel zin voor mij om je verhaal te lezen. Dat doe ik dan ook maar niet…

    @ Ruben
    Gek genoeg zijn de meeste iPhone bezitters ontzettende krenten: ze bellen of sms-en nauwelijks en willen het liefst alles via VoIP doen. Ze willen gewoon een iPhone hebben (om welke reden dan ook) en besparen geen enkele moeite om maar zo’n ding, zo goedkoop mogelijk te krijgen. En dan willen ze er weer Vodafone of KPN op. *zucht*. Komt idd nog bij dat ze Apps voor een paar euro te duur vinden en het liefst alles via de illegale (homebrew noemen ze het) weg binnen halen. Zogenaamd zouden er ook restricties zitten op de ruimte die Apple de devs geeft: daarom stond de winkel ook zo snel vol met honderden applicaties, waarvan vele gratis zijn. Mij dus niet gezien: ik koop netjes altijd mijn software ook op mijn Mac. Nogmaals, anders had ik wel een WM prul gekocht want daar is alles zo slecht dat een dev nauwelijks geld verdient.

  33. @Ruben: “Ik heb zowel apps uit de App Store gekocht (met geld!!)”

    Sorry, dat was gewoon sarcasme. 🙂 Waarmee ik bedoelde dat ik echt niet vies ben van wat geld uitgeven voor iets dat het waard is.

    Wat betreft je jailbreak ervaringen: fair enough. Met Cydia heb ik zelf geen problemen. Misschien is het een nieuwere versie. Het is niet het toppunt van design, maar functioneel genoeg. En het is tenslotte maar een van de applicaties. Installer.app vind ik wel vreselijk.

    Ik snap alleen niet hoe een jailbroken iPhone trager kan zijn. Ik kan me gewoon geen technische verklaring hiervoor bedenken. Ikzelf ervaar het in ieder geval niet zo, omdat alles gewoon vlot gaat. Er is geen vertraging in de UI.

    Maar inderdaad, ik heb alles gezegd wat ik wilde zeggen. Ik kan alleen niet tegen misinformatie van mensen die duidelijk niet weten wat ze zeggen (en Ruben, daar bedoel ik ook niet specifiek jou mee, hoor ;).

    @Erp: Wat jouw dag helemaal goedmaakt, prima. Dus als iets terug te draaien dan is het ’safe’?? Die heb ik nog niet gehoord. Nooit opgeven, zou ik zeggen.

    Wat is hier dan zo vreemd aan? Als er iets misgaat en je kunt daarna makkelijk je telefoon weer compleet herstellen zoals ‘ie was voordat je begon, is dat niet veilig? Er is immers niets verloren gegaan, behalve je tijd. Je hoeft niet bang te zijn dat er iets kapot gaat. Dus vrij veilig. Toch?

    @Erp: Sorry? Daar gaan we weer met het verzinnen van dingen. Ik dacht niet dat ik dit heb gezegd. Er zijn wel degelijk goede redenen te bedenken door Apple om bepaalde apps te weigeren. Ik snap ook de voordelen van de “slechts 1 voorgrond applicatie tegelijk actief en geen background processen toelaten” filosofie. Als consument zie ik daar voordelen en nadelen in. Ik wil daar persoonlijk zelf over kunnen beslissen.

    En als je bang bent voor schadelijke software op je iPhone, dan is jailbreaken misschien niet voor jou. Het is echter via een app in de App Store ook mogelijk om jou in de problemen te brengen. En zolang je betrouwbare sources in Cydia gebruikt, zie ik geen probleem ontstaan met het installeren van 3rd party apps. Je installeert toch op je PC of Mac ook wel eens een applicatie die niet op de Microsoft of Apple site staat?

    Maar goed, aan je reactie aan Ruben te lezen ben jij ook zo stoicijns als een doperwt. Je hebt je meningen al klaar en tegen zo iemand valt moeilijk in te gaan. Ik ben hier dan ook niet om je meningen te veranderen, alleen om een eerlijk tegenbeeld te geven.

    De limitaties aan de devs zijn realiteit. Waarom leef je in ontkenning?

  34. @ Nick
    Ik ben absoluut niet tegen jailbreaknieuws: sterker nog, hoe meer nieuws hoe beter. Ik zou alleen graag zien dat er beter wordt gecommuniceerd dat jailbreaken niet veilig is en dat een gejailbreakte iPhone (ook al was het zo ‘safe’ maar kon je het net niet meer ‘terugdraaien’ voor die finale crash) niet door Apple wordt gefixt (en terecht). Dus, even (hypothetisch) samengevat: iPhone –> jailbreak (installer.app Cydia prul, whatever) –> crash –> geen restore mogelijk –> iPhone voor reparatie Apple –> Fail.

  35. bless Thaurin

  36. @ Erp..
    Rustig aan gozer…tis maar een telefoon (wel een vette, maar nog steeds een telefoon). Take a chill-pill zou ik zeggen…En geef je toetsenbord ff wat rust ofzo;)

  37. @ Thaurin

    Dus jij ziet niet in dat OS modificatie problematisch kan zijn bij een device als de iPhone? Bij de 1.14 en 1.13 iPhones was het een bekend fenomeen dat na het jailbreaken, sommige toestellen trager werden. Hier werden zelfs fixes voor bedacht. Er zijn genoeg mensen die problemen ervaren na het jailbreaken.

  38. @ ASN
    Totaal misplaatste dis vriend. Ik hoop dat je dat beseft want nergens ben ik gespannen tijdens het typen van commentaar op het internet. En zeggen dat het ‘maar een telefoon is’ en dan allemaal moeite doen om zo’n ding te jailbreaken is natuurlijk paradoxaal…

  39. @ Erp
    Mocht je inderdaad die pech hebben, tja, helaas… De jailbreak zelf geeft echter nauwelijks tot geen problemen. De apps die je daarna via Installer of Cydia installeert, zijn echter wel je eigen verantwoordelijkheid. Als je niet weet of een app veilig is, kijk dan of de maker een beetje te vertrouwen is, kijk of er reviews zijn en dat soort zaken… Als je een mogelijk gevaarlijke app installeert (wat ik me overigens ook al moeilijk kan voorstellen), dan ben je daar dus zelf voor verantwoordelijk. Maar ik geloof dat de kans op onherstelbare schade door jailbreaken miniem is. Dit gebeurt volgens mij bij hoge uitzondering.
    Wat ASN eerder zei, kan ik me dan ook aardig in vinden.

    Als je niet inziet waarom bepaalde applicaties niet door Apple worden toegestaan heeft het ook niet veel zin voor mij om je verhaal te lezen. Dat doe ik dan ook maar niet…

    Tja, Winterboard mag volgens mij ook niet in de appstore, terwijl ik er toch ontzettend veel plezier van beleef 😉 En dat heb ik met meerdere jailbreak-Apps, die mij geen van allen problemen opleveren 🙂

    Gek genoeg zijn de meeste iPhone bezitters ontzettende krenten: ze bellen of sms-en nauwelijks en willen het liefst alles via VoIP doen.

    Ik ging voor het hele iPhone-pakket, niet alleen het bellen-gedeelte. Ikzelf ben student, heb niet veel te besteden en bel en sms ook maar voor op z’n hoogst €5 in de maand (gemiddeld zo’n €3). Van de overige eigenschappen van de iPhone maak ik wel weer veel gebruik en ik heb dan ook al een aantal Apps gekocht. Ik zou mezelf iig geen krent noemen 😛 (ik kan gewoon niet uitgeven wat ik niet heb, hahaha!).

    Als ik mag concluderen: voor een deel van de mensen is jailbreaken een verademing, omdat er meer mogelijk is.
    Voor een ander deel is het helaas een teleurstellende belevenis geweest, zij zullen het niet gauw weer doen en het afraden.
    Ik raad iedereen aan te doen wat ze zelf het beste lijkt en als het toch niet werkt, gewoon restoren in iTunes.
    Wat mij betreft is deze discussie afgesloten. (Please! 😛 )

  40. @Erp..
    het gaat erom dat het maar een telefoon is, en ik dus het niet steeds met mn leven hoef te verdedigen door op elke comment hier een tegen-comment te typen…vandaar dat ik dus zeg, rustig aan vriend, geef je toetsenbord wat rust…dat wil dus niet zeggen dat je gespannen bent tijdens het typen, maar wel beetje overdreven veel berichten bij deze topic..niks mis mee natuurlijk…maar wel beetje opvallend dat geen een bericht van jou wat toegevoegde waarde heeft, of over het nieuws-item gaat…En de rede dat ik jailbreak heb gedaan is omdat het veel mogelijkheden met zich meebrengt, maar daar zal ik je niet mee vervelen…
    Veel succes nog met je App Store en je niet-jailbroken iPhone;)

  41. Je kunt hier UREN blijven discussiëren, zonder tot een conclusie te komen 😆 , hou er allemaal alstublieft over op 😛

    Laat ieder zijn ding doen.

  42. @Erp: “Dus jij ziet niet in dat OS modificatie problematisch kan zijn bij een device als de iPhone? Bij de 1.14 en 1.13 iPhones was het een bekend fenomeen dat na het jailbreaken, sommige toestellen trager werden. Hier werden zelfs fixes voor bedacht. Er zijn genoeg mensen die problemen ervaren na het jailbreaken.”

    Ik zie best dat een jailbroken firmware installeren op je iPhone voor problemen kan zorgen. In dat geval zet je toch gewoon de officiele firmware terug?

  43. @Erp: Volgens mij weet jij echt niets over jailbreaken ofwel? als we jou moeten geloven krijgen we straks allemaal virussen op onze iPhones en zal hij op den duurt een brick worden?

  44. @ je rnoeder
    Juist…Die was haaaaarrdddddddd Erp…..
    Erpie ga naar huis ole ole..Erpie ga naar huis ole ole..Erpie ga naar huis……
    Maar ff serieus…het is denk ik wel genoeg geweest:P

  45. @ ASN
    Maar, je hoeft het toch ook absoluut niet te verdedigen? Ik zou het zelfs laten, als ik jou was… Mijn toetsenbord krijgt de rust die ik het geef en die het verdient. Ik snap best dat je vindt dat mijn berichten niks toevoegen aan het item. Maar ik heb al eerder aangegeven dat dit vooral te maken heeft met de drang om andere deelgenoot te maken van (mogelijke) persoonlijke ellende. Het is gewoon onsportief om niet toe te willen geven dat jailbreaken ‘unsafe’ is.

    Maar, veel succes nog met het rekruteren hoor!

    @ Nick
    Ik vind het allemaal prima Nick. De scholen zijn weet begonnen en er moet weer gepatst worden: snap ik helemaal. Je hebt weinig te besteden maar hebt wel een iPhone nodig, ook begrijpelijk. Je belt maar voor een paar euro per maand, zegt genoeg. Maar ik zou niemand aanraden de iPhone the jailbreaken op basis van wat hij zelf denkt dat het beste is. Want blijkbaar weet men dit niet. Daarom zou wat openheid in deze zaken op zijn plaats zijn, zeker van een integere community als IC. Helemaal als arme student is het straks huilen als je iPhone kapot is en je hem gejailbreakt en al bij Apple aanbiedt. De jailbreak reparatiekluchten schieten als paddestoelen uit de grond op Marktplaats, maar blijkbaar leert maar een hele kleine groep iets van het verleden…

  46. Man man….Erp…jij bent grappig…werkelijk waar:D
    Ik geef je wel credit voor je vasthoudendheid;)
    Dit begon allemaal met iDriss…de eerste comment:P

  47. @ Thaurin
    Ja Thaurin, dat heb je nu al ruim voldoende herhaald. Echter, bij de crash waarbij het niet meer mogelijk is om te restoren is het schaakmat. Snap je dat nou?

    @ je rnoeder
    Ik snap best dat je mee wil doen aan de discussie, maar ik zou je aanraden om wel eerst even te lezen wat de strekking ervan is. Of ik wel of niets van jailbreaken af zou weten (blijbaar weet ik genoeg, anders zou ik me niet wagen aan een discussie als deze), doet niets af aan de discussie en het punt dat ik wil maken. Lees het allemaal eens terug zou ik zeggen…

    @ ASN
    Nu is goed te zien dat je de iPhone beter niet kan jailbreaken: je bent geïnfecteerd met het ’12-jarige, puisterige tienertje Trojan’…

  48. @ ASN
    Het grappige ontgaat mij een beetje… Wat de comment van iDriss ermee te maken heeft ontgaat mij ook. Ik heb eerder al gepleit voor juist meer nieuws: ook voor jailbreak applicaties. Je leest toch wel goed mee iedere keer, of commenteert je iPhone weer uit zichzelf? Die trojan is erg hardnekkig dan…

    Overigens voegt je cynisme nauwelijks iets toe aan de discussie, anders dan het extra voeding is voor mijn argument dat de meeste jailbreakers slecht geïnformeerd zijn en als een kip zonder kop alles van anderen aannemen. Zelfs, voorbij het rationele.

  49. @ iPhoneclub (JP)
    Niet als een flame bedoeld, maar ik denk dat de 3 (meer ontopic) comments die een item als deze zou scoren, wel gemaakt worden / zijn. Daar komt bij dat sommigen niet echt serieus een discussie kunnen voeren dus dat wil je ook liever niet in je forum hebben, lijkt mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.