Waterschade aan je iPhone en garantie verlopen? Apple Genius heeft de oplossing

Een Apple Store Genius heeft wel een heel inventieve oplossing voor de waterschade van een iPhone 3GS: het toestel gewoon laten vallen en een nieuw toestel meegeven.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Genius BarEen wel heel opmerkelijk verhaal uit de Verenigde Staten vandaag. Een Apple Genius — de officiële Apple Store-medewerker die klanten helpt met problemen — kwam met een wel heel inventieve oplossing voor het probleem van een klant. De zwager van blogger Chris Herbert ging met zijn iPhone 3GS (16 GB) uit 2009 naar de Apple Store, omdat het scherm van het toestel niet meer werkte, zo schrijft Herbert op zijn blog.

De verantwoordelijke Apple Genius haalt het toestel uit elkaar, bekijkt het en constateert dat er sprake is van ernstige waterschade en corrosie aan de binnenkant van het toestel. Het was erger dan hij ooit had gezien. Helaas was de garantie op het toestel in juli net verlopen en zou het de zwager van Herbert enkele honderden dollars gaan kosten, temeer omdat er geen zichtbare schade aan de buitenkant van de iPhone zichtbaar was.

De Apple Genius vraagt hem of hij het toestel nogmaals mag zien. Terwijl hij het toestel overhandigt aan de Apple Genius, laat deze het toestel ‘per ongeluk’ vallen waardoor zichtbare schade aan de buitenkant van het toestel ontstaat: een ingedeukte hoek en een barst in het scherm. De klant verlaat vervolgens de winkel met een splinternieuwe iPhone 3GS, zonder bijkomende kosten.

Een mogelijke verklaring voor deze inventieve oplossing zou kunnen zijn, dat eventuele schade die door een Apple-medewerker wordt veroorzaakt, door Apple zal worden vergoed. In het commentaar op het blogartikel schrijft iemand die beweert een Apple Store-medewerker te zijn het volgende:

The great thing about working for Apple, which I do, is they give us the freedom to do what we feel is best for the customer. We don’t have to ask permission from a manager – we can just do it. Great company to work for.

Mocht je een minder behulpzame medewerker treffen: bij waterschade aan je iPhone is het slim om de iPhone zo snel mogelijk in een doos of zak ongekookte rijst te stoppen en zo’n twee dagen te wachten. In een afgesloten doos met een paar silica-zakjes stoppen, kan ook helpen. Beide methoden zorgen ervoor dat er vocht uit de iPhone wordt geabsorbeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2010, 19:59
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple, apple store, genius, genius bar, iPhone 3G, opmerkelijk

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.