Reacties voor: Alle techbedrijven volgen Apple: revolver-emoji vervangen door waterpistool

Apple verving in 2016 de revolver-emoji door een waterpistool, om daarmee te benadrukken dat het bedrijf geen voorstander is van geweld. Inmiddels zijn alle andere grote techbedrijven ook overgestapt.

Reacties: 11 reacties

  1. Dit is best wel grappig

  2. Ehm volgens mij was Microsoft dan toch de eerste met een cartooneske vorm van een pistool. Ere wie ere toekomt.

  3. Een revolver is geen teken van geweld maar van het recht om jezelf te mogen beschermen / verdedigen. Helaas zijn er die het wapen verkeerd gebruiken. Zo kunnen ze nog wel effe door gaan met aanpassen dan.

  4. Ik heb al op meerdere Android-blogs gezien dat deze verandering stuit op flinke tegenstand. De reacties waren bij artikelen soms zelfs gesloten omdat er gescholden werd en mensen ruzieden over de ‘pussification’ van de samenleving. Nu ben ik het daar in sommige gevallen wel mee eens, maar hier in Nederland is de overweldigende meerderheid het er mee eens dat wapens in Amerika verboden moeten worden. De argumenten vóór wapenbezit in Amerika worden steeds raarder en het wordt alleen maar duidelijker dat de NRA een flinke vinger in de pap heeft.

    Jongeren en artiesten demonstreren en uiten hun mening al maanden, maar het lijkt er niet op dat een verbod op wapenbezit er aan komt. De beste manier om het nu aan te pakken is door langzamerhand als bevolking een bewustzijn te creëren dat wapens onnodig zijn. Door organisaties te blokkeren wanneer zij banden of afspraken hebben met de NRA en door wapens te vervangen door waterpistooltjes verander je langzaam hoe mensen naar wapens kijken, en zal wapenbezit steeds minder normaal worden. Als dit betekent dat ik daardoor een waterpistooltje stuur i.p.v. een ‘echt’ pistool wanneer ik iemand een berichtje stuur vind ik daar een mooi compromis in.

  5. @DennisU: Helemaal eens.
    Er is ook niks mis met verpussificering van de samenleving. Zelfs onze harde jongens als Trump en Kim binden al in !

  6. @Gabor: Ook weer niet helemaal hè, daarna zijn ze gewoon overgegaan op een normaal pistool.

    @DennisU: Kan me er in vinden. Als het niet linksom gaat, dan maar via rechtsom. Zou een mooi uiteindelijk doel zijn.

  7. Het ook met deze emoji blijkt maar weer eens welk techbedrijf het meeste energie steekt in het kopiëren van Apple…

  8. Origineel geplaatst door Gabor

    Ehm volgens mij was Microsoft dan toch de eerste met een cartooneske vorm van een pistool. Ere wie ere toekomt.

    Ehm… volgens mij waren Microsoft en Facebook de allerlaatsten. Heb je een bron? Of bedoel je dat rare gele ding bovenaan?

  9. Origineel geplaatst door Marc van Maastricht
    Het ook met deze emoji blijkt maar weer eens welk techbedrijf het meeste energie steekt in het kopiëren van Apple…

    Want Apple kopieert nooit…? S Pen / 🍏 stylus, HTC One 7 design / iPhone 6(S) design, Essential Phone notch / iPhone X, het weghalen van de home button op de Nexus / iPhone X, phablet / iPhone+… Ik bedoel maar, iedereen kopieert van elkander, en Apple is daar zeker geen heilig boontje in. Of denk je dat Apple als eerste een geweer als emoji had?

  10. Origineel geplaatst door @rno
    Een revolver is geen teken van geweld maar van het recht om jezelf te mogen beschermen / verdedigen. Helaas zijn er die het wapen verkeerd gebruiken. Zo kunnen ze nog wel effe door gaan met aanpassen dan.

    Precies voor mensen die dit zeggen, geldr deze aanpassing.

  11. Origineel geplaatst door DennisU
    Ik heb al op meerdere Android-blogs gezien dat deze verandering stuit op flinke tegenstand. De reacties waren bij artikelen soms zelfs gesloten omdat er gescholden werd en mensen ruzieden over de ‘pussification’ van de samenleving. Nu ben ik het daar in sommige gevallen wel mee eens, maar hier in Nederland is de overweldigende meerderheid het er mee eens dat wapens in Amerika verboden moeten worden. De argumenten vóór wapenbezit in Amerika worden steeds raarder en het wordt alleen maar duidelijker dat de NRA een flinke vinger in de pap heeft.

    Een wapenverbod in de samenleving (logisch) staat in mijn ogen los van een afbeelding van een wapen in een spel/film/emoji…

    De maatschappij beter maken doe je niet door het af te schermen van al wat slecht is, maar door het probleem in de kern aan te pakken. Ik ben zelf volledig akkoord met datgene wat jij omschrijft als ‘pussyfication’.

    Een revolver-emoji heeft absoluut niets te maken met argumenten voor/tegen wapenbezit in de echte wereld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.