Reacties voor: De nieuwe watchOS 5 wijzerplaten bewijzen Apple’s oog voor detail

Geen computeranimatie
In watchOS 5 vind je de nieuwe Infograaf-wijzerplaat, bedoeld voor de Apple Watch Series 4. Maar er zitten ook een paar nieuwe wijzerplaten in die iedereen kan gebruiken met water, vuur en vloeibaar metaal. Er komen geen computeranimaties aan te pas. Deze video laat zien hoe Apple ze heeft gemaakt.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Heel fijn om te horen! Ik vond het sowieso al jammer dat er tijdens WWDC geen nieuwe watchfaces werden aangekondigd. Blij om te zien dat deze er toch nog komen!

  2. Kijk, dit maakt mijn dag weer goed!

  3. Ontzettend jammer dat de series 0 buiten de boot valt , denk dat veel mensen die de luxere versies hebben gekocht toen der tijd ontzetten balen

  4. Nu weet ik vrijwel niets af van de Apple watch. Maar is het serieus waar dat het al nieuwswaardig is als er 2 watchfaces bij komen? 🤔. Is er dan geen externe partij die dit beschikbaar kan/mag stellen? Dan mijn Amazfit bip waar ik uit 2300 watchfaces kan kiezen via een externe iOS app…..

  5. Waarom toch altijd die vreemde ‘watch faces’, ik wil gewoon een mooie maar simpele chronograaf zoals die van Bell & Ross.

    Ik hoef geen vreemde wolkenplaatjes, zandplaatjes of kaleidoscope faces. Dan krijg ik zo’n kermis achtig polshorloge! Simpel, maar mooi!

    Jammer dit!

    • @pommetje: Precies dit daarom heb ik mijn Apple Watch al niet meer om, ik vind de klokjes gewoon niet mooi meer.
      Alleen nog 2 keer per week met hardlopen mee, voor de rest ligt die thuis(En weer normaal Horloge om).

  6. Origineel geplaatst door MadhouseNL
    Ontzettend jammer dat de series 0 buiten de boot valt , denk dat veel mensen die de luxere versies hebben gekocht toen der tijd ontzetten balen

    Ik heb ook de Series 0 (1e gen.) en ja baal dat ikgeen WatchOS 5 zal krijgen, maar aan de andere kant is deze ook traag. Overgaan naar de series 4 ben ik nu echt sterk aan het overdenken, of nog een jaar en dan voor de series 5 gaan.

  7. @ACTA Est fabula: die er in de regel niet uitzien?!

  8. Ik ben dus blijkbaar niet de enige die zeer teleurgesteld is over de watchfaces van Apple. Waarom worden we gedwongen te kiezen uit functioneel (lees: lelijk), kinderachtig of kermishorloge?

    Men verdedigt het rechthoekige scherm vaak omdat het een smartwatch is en daardoor geen noodzaak voor een rond model. Maar vervolgens ontwerpt Apple praktisch alleen ronde designelementen! Ik vermoed bijna dat het altijd de bedoeling was dat het toestel rond zou zijn en dat de softwareafdeling daar ook op heeft ontworpen, maar dat de ronde hardware tegenviel en men is overgestapt op plan B.

  9. Belangrijkste no-go voor mij is dat er nog steeds geen cellular versie officieel naar Nederland komt, omdat netwerken dit nog niet ondersteunen.

    Vorig jaar is er al een 4g model aangekondigd en nu zijn we een jaar verder zonder dat er vooruitgang in blijkt te zitten.

    • @Ben: Helaas wordt de vooruitgang die we willen, de eSim, door onze 3 providers tegengehouden. Net zo als Apple Pay door de banken wordt geblokkeerd.
      Het zal dus nog wel enige tijd duren voordat we gebruik kunnen maken van deze functies, want de providers en banken luisteren niet naar hun klanten. Zij hebben de arrogantie om te bepalen wat de klant ‘wil’.

  10. Origineel geplaatst door MadhouseNL
    Ontzettend jammer dat de series 0 buiten de boot valt , denk dat veel mensen die de luxere versies hebben gekocht toen der tijd ontzetten balen

    Maar dat was toen al wel te verwachten. De sjeiks en oligarchen die de ‘Edition’ hebben gekocht zullen er niet wakker van liggen. Maar net zo als met alle Apple Devices weet je dat er op termijn geen updates meer komen. Dit is voor de eerste edities (iPhone, iPad, Watch) meestal te snel.

  11. Die watchfaces hebben zoveel meer potentie, maar de een is nog lelijker dan de andere. Heeft ook weinig van doen met vierkant vs rond, maar puur met kleur en stijlkeuze. De klokjes van bijv. Samsung zien er m.i. toch aanzienlijk beter uit.

  12. Jaar geleden Series 3 gehaald, geen dag zonder mee gelopen. Gebruik ‘m iedere dag en ben er hartstikke blij mee. Morgen pre-order voor de S4 plaatsen. 👍🏻

  13. Heel flauw dit; niet fullscreen terwijl dat technisch makkelijk kan. In het cirkeltje komt het werkelijk niet tot z’n recht waardoor dit op mij meer overkomt als een manier om te teasen dat je eigenlijk een mooiere ervaring krijgt op de nieuwe watch terwijl oudere modellen fullscreen ook makkelijk aankunnen.

  14. Jammer. Vorig jaar nieuwste gekocht en de enige toffe nieuwe Watch face is voor het nieuwe model. Er zijn zoveel lelijke faces helaas…

  15. Wat is de rede dat de roestvrij stalen versie hier niet te verkrijgen is? Kan ik die dan in Duitsland aanschaffen?

  16. In welke vorm kennen we de infograaf en modulair wijzerplaat dan op eerdere modellen?

    Ik ken alleen een chronograaf en een modulaire. Dit zijn echter twee afzonderlijke wijzerplaten en totaal anders…

  17. Hoi! Ik blijf maar in m’n Apple watch 3 op def. versie iOS 12 op m’n iPhone 8 zien dat de “software up to date” is, terwijl ik op watchOS 4.3.2 zit. Is watchOS 5 nu al te downloaden?

  18. @Ed:

    Ah 17 september las ik ergens 😉

  19. @Ndjdjd: nou 3 jaar vind ik matigjes hoor, de iPhone 4s draaide 5 verschillende iOS versies,( 5 t/m 9) de 5s draait 6 verschillende iOS versies ,en de iPad mini 2 ook 6 iOS versies! ( beide 7 t/m 12) das veel beter dan 3 jaartjes. Ja ook na de update stop kun je door maar dat geldt voor deze toestellen ook nog s een keer!

  20. Origineel geplaatst door Dennis
    @pommetje: Precies dit daarom heb ik mijn Apple Watch al niet meer om, ik vind de klokjes gewoon niet mooi meer.

    Alleen nog 2 keer per week met hardlopen mee, voor de rest ligt die thuis(En weer normaal Horloge om).

    Precies!
    De reden dat mijn TAG weer om de pols zit en de Apple Watch Series 2 thuis stof ligt te vangen.

  21. (Red.) Nu er een ‘making of’ video over deze wijzerplaten in watchOS 5 is verschenen, hebben we dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd. Extra uitleg over de term ‘complicaties’ toegevoegd om misverstanden daarover te voorkomen.

  22. @Demi: Zonde, stuur hem dan naar mij. Kan mijn vrouw ook gaan sporten met een Apple Watch.

  23. Wat wel erg jammer is , is dat ze op de series 0 wel in de lijst staan op toe te voegen, maar als je dat dan wilt een melding krijgt dat je watch niet up to date is…beetje blij maken met dooie mus verhaal 🙁

  24. Origineel geplaatst door SteJa
    @Ben: Helaas wordt de vooruitgang die we willen, de eSim, door onze 3 providers tegengehouden. Net zo als Apple Pay door de banken wordt geblokkeerd.

    Het zal dus nog wel enige tijd duren voordat we gebruik kunnen maken van deze functies, want de providers en banken luisteren niet naar hun klanten. Zij hebben de arrogantie om te bepalen wat de klant ‘wil’.

    Precies. Terwijl voor de 4G functie van de eSIM bij buitenlandse providers ongeveer 5 Euro extra per maand wordt berekend, laten de NL providers dat liggen. Ik zou ‘t graag voor over hebben. Heb reeds een Serie 3 mét 4G (uit GB) en heb nu een nwe Serie 4 mét 4G in Duitsland besteld. Hopelijk gaat er nog een provider overstag. Is ie meteen 3 klanten rijker. Ben ook naar Bunq overgestapt voor ApplePay. 😎

  25. Sinds watchOS 5 krijg ik niet meer op geen enkele watchface mijn hartslag te zien. Moet er voor in de widget gaan om het te zien. Terwijl in de preview van de watch app dit wel laat zien. Jammer!

  26. Origineel geplaatst door Dennis
    @pommetje: Precies dit daarom heb ik mijn Apple Watch al niet meer om, ik vind de klokjes gewoon niet mooi meer.

    Alleen nog 2 keer per week met hardlopen mee, voor de rest ligt die thuis(En weer normaal Horloge om).

    Origineel geplaatst door Demi
    Precies!

    De reden dat mijn TAG weer om de pols zit en de Apple Watch Series 2 thuis stof ligt te vangen.

    Juist andersom, mis de Apple watch juist als ik een “dom” horloge om heb.

  27. Wat een gaaf filmpje! Vet hoor! In december ga ik de 4 halen, dan zijn ze ongetwijfeld nog mooier dan op mn huidige 1!

  28. Ik zie nog steeds weinig tot geen verschil met de oude Siri Watch face. Ook geen apps van derden gezien. Wel workout. Iemand wel andere ervaring?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.