Reacties voor: Apple Watch Series 3-bezitters hebben klachten over watchOS 7

Willekeurig vastlopen en andere bugs
Eerder klaagden bezitters van een Apple Watch Series 3 al over te weinig opslag om watchOS 7 te installeren. Nu de installatie eenmaal gelukt is, komen er meer klachten aan het licht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. “Heb je een Apple Watch Series 3 en loop je tegen problemen aan, dan raden we aan om die tweedehands te verkopen, zodat je voor een niet te belachelijk hoog bedrag kunt upgraden naar de Apple Watch SE.”

    Dit durf zonder te lachen te zeggen? 🤔
    En dan iemand anders met de problemen opzadelen? Daar maak je geen vrienden mee!

  2. Kan niet opwaarderen vraagt 3.4 geheugen vrij te maken

  3. “Heb je een Apple Watch Series 3 en loop je tegen problemen aan, dan raden we aan om die tweedehands te verkopen, zodat je voor een niet te belachelijk hoog bedrag kunt upgraden naar de Apple Watch SE.”

    Lekker advies…Je AW3 verkopen zodat de koper er last van heeft….. Laat Apple het zelf maar oplossen.

  4. Origineel geplaatst door Karst
    “Heb je een Apple Watch Series 3 en loop je tegen problemen aan, dan raden we aan om die tweedehands te verkopen, zodat je voor een niet te belachelijk hoog bedrag kunt upgraden naar de Apple Watch SE.”

    Lekker advies…Je AW3 verkopen zodat de koper er last van heeft….. Laat Apple het zelf maar oplossen.

    Helemaal mee eens. Apple dient met een faire inruilprijs te komen vanwege hun geklungel.

  5. @Karst: inderdaad een lekker (asociaal) advies.

  6. @Karst: idd. Ik heb dezelfde problemen. Hij gaat gedurende de dag vanzelf uit en moet dan zelf weer de watch opstarten. Super slecht. Hopen dat je idd een update geven. Weet iemand trouwens hoe ik uit de publieke beta kan stappen? Ik wil geen beta updates meer.

  7. Heb je een Apple Watch Series 3 en loop je tegen problemen aan, dan raden we aan om die tweedehands te verkopen, zodat je voor een niet te belachelijk hoog bedrag kunt upgraden naar de Apple Watch SE.

    En dus de volgende eigenaar met de problemen op te zadelen?
    Heel nobel advies…

  8. Na het installeren van ios7.01 loopt hier alles normaal.
    Voordien viel hij onregelmatig uit of starte zelf terug op.

  9. Bij het installeren kreeg ik 4x de melding update onderbroken , daarna toch maar traag , zou iemand anders niet met die miserie opzadelen

  10. Enige probleem dat ik al had sinds de eerste beta is dat de watch vastloop.
    En is me opgevallen dat dit telkens gebeurd als ik aan het rijden ben.

  11. @Karst: Inderdaad zeer apart, minder sociaal advies. Lever hem dan in met het inruilprogramma dan heeft niemand er last van.

    Hier draait mijn Apple Watch 3 nog op WatchOS 6. Teveel moeite om te updaten, daarbij gaat ie binnenkort toch gerecycled worden als ik mijn watch 6 Product Red ontvang. Krijg er €100,- voor retour, minder als op marktplaats. Maar nieuw of onbeschadigd is niet te noemen. En dan doe je niet een ander te kort met een “minder goed” werkend product.

  12. watchOS 7.x is op mijn series 3 Idd een ramp.
    Installatie lukte enkel met de loskoppel-truc, dus dat duurde zo’n 4 uur!
    En de update naar 7.0.1 wilde ook niet “gewoon” lukken, dus WEER 4+ uur bezig geweest!

    De herstarts kan ik nog niet over oordelen, onder 7.0 een keer of 4 per dag, maar ook een keer anderhalve dag niet…
    7.0.1 heb ik nog niet lang genoeg in gebruik.

  13. De serie 3 gaat zeker niet mee tot watch os 10 als je. Apple Watch series 1. Neemt maar 3 jaar update support dus de series 4 zal tot 8 krijgen en dan zal het gedaan zijn dus wat jullie zeggen dikke zever. Mijn eerste Watch gekocht in oktober 2015 nog geen 3 jaar heeft hij updated gekregen. Dan de 1 gekocht en deze kreeg ook maar 3 jaar updates

  14. @Karst: Eigenlijk zegt de schrijver dat de Apple Watch belachelijk veel kost met deze tekst….

  15. Zelden zo’n aparte oplossing van jullie gehoord: als je tegen problemen aanloopt, gewoon verkopen die hap (alsof de koper dan geen problemen meer heeft??) en maak de nodige kosten om een nieuwe te kopen…. klopt niet echt toch? En al helemaal niet omdat het gewoon een product is dat Apple zelf nog verkoopt en vanzelfsprekend ondersteunt.

  16. Even mijn ervaringen delen:
    Ik heb een iPad 5th gen, iPhone X en watch 3. Het moment dat ios 14 en watchos7 uitkwamen had ik geen tijd om deze direct te installeren. Daags nadien zag ik dan dat veel gebruikers issues hadden en heb ik dus maar even gewacht om te updaten.

    Gisteren ben ik dus aan de slag gegaan. Voor grote updates gebruik ik altijd mijn Macbook en niet OTA. Ook sluit ik alle apps volledig af (force close) op de iPad en iPhone.
    Eerst de iPad geüpdate en deze ging zonder problemen. Wel merkte ik (zoals gewoonlijk na een update) dat de batterij hiervan snel leeg liep. Een simpele reboot loste dit probleem op.
    Daarna de iPhone voorzien van ios 14.0.1, deze ook zonder problemen kunnen installeren. Ook hier nog eens een extra reboot gedaan, no issues so far.
    Toen was het tijd voor mijn Watch series 3. Ik had er bij deze voor gezorgd dat er een minimum aan 3th party apps op stonden en slechts 2 wijzerplaten. Voor ik de update starte heb ik de watch nog eens gereboot en had een beschikbare ruimte van 2,6GB, wat dus te weinig had moeten zijn volgens de verhalen dat ik gelezen had. Toch werd de update volledig gedownload, en starte de update ook. Tussendoor bij het downloaden ging ik ook eens kijken bij algemeen – gebruik in de wachtapp en daar zag ik de updatefile van 2,6GB en had ik nog een 500Mb vrij.
    Het voorbereiden nam wel serieus zijn tijd, maar plots zag ik de wacht rebooten en zag ik de gekende update cirkel.
    Update verliep verder vlekkeloos. en net zoals bij de andere toestellen heb ik de wacht ook nog eens een reboot gegeven. Update van de watch heeft toch 1u30 tot 2u geduurd…

    Ondertussen zijn we een halve dag verder en heb ik nog geen issues kunnen opmerken op geen enkel toestel. Snelheidsverschil is op de watch 3 zeer merkbaar tov watchos6.

    Hopelijk hebben andere gebruikers hier iets aan met mijn manier van updaten 🙂

  17. Ik heb mij Watch Series 3 ook helemaal opnieuw moeten instellen, voordat ik WatchOS 7 kon installeren. Na het terugzetten van de backup werkte de Watch redelijk, wel zag ik een aantal keren per dag dat de Watch herstartte, maar verder geen rare problemen. De laatste update ging snel en heb het idee dat de restarts niet meer voorkomen. De animaties in WatchOS 7.01 lijken wat sneller, waardoor het lijkt alsof de Watch sneller werkt maar volgens mij is dat niet echt de realiteit.

    Advies om de Watch dan maar te verkopen vind ik echt niet passend, wel ben ik eens met de stelling dat deze Watch eigenlijk niet geschikt was voor de grote update van WatchOS 7, gezien het feit dat zoveel mensen te weinig opslagruimte hadden voor de update. Ook dat Apple nog steeds deze Watch verkoopt, lijkt mij geen logische beslissing, aangezien deze Watch naar mijn verwachting geen nieuwe grote WatchOS updates meer gaat krijgen in de komende jaren.

  18. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met problemen met WatchOS 7 met de series 3. Problemen bij mij waren:

    – Moeizame installatie
    – Muziek valt uit tijdens hardlopen (lokale muziek via Watch naar AirPods)
    – Tijdens hardlopen gaat het ding op pauze en kan de workout niet meer gestart worden
    – Random reboots, vooral tijdens workouts
    – Af en toe heel traag, terwijl het horloge aanzich sneller aanvoelt.

    Apple gaat het vast oplossen, maar ik heb er nu spijt van dat ik relatief vroeg heb ge-update.

  19. Geen last van gelukkig!

  20. Heb een s3 en s5
    Zowel onder het beta testen als nu met de definitieve versie enkel maar positieve ervaringen.

    Let wel dat de s3 maar heel weinig ram geheugen heeft.
    Zoveel mogelijk verwijderen dus, en dan loopt os7 als een trein.

    Uiteraard is de s5 veeeel beter!
    Ben benieuwd naar de s6, maar mijn bestelling laat nog 3 weken op zich wachten.

  21. Mijn update van mijn serie 3 ging goed, nadat ik echt alles wat niet in de basis op de watch moet zitten had uitgeschakeld en gewist via mijn iPhone app. Kostte ook een dikke 1:30 uur voor 7.0 (geen problemen daarna met de watch) en twee dagen daarna nog een uur naar 7.0.1. Daarna wat ik wilde weer probleemloos teruggezet. Ook met tot nu toe nog geen serieuze problemen.

    Waar ik me vanaf het begin bij serie 3 over verbaasde was dat deze “maar” 8 GB geheugen had, gezien de vele functies die de watch beloofde te zullen leveren. De serie 4 kreeg 16 GB, serie 5 en 6 kregen 32 GB geheugen. Geen wonder dat serie 3 de updates niet kan bijbenen. (Trouwens wel apart, dat deze informatie op de Apple site vrijwel niet te vinden is).

    Volgens mij heeft Apple twee opties:

    1. Er volgt de komende drie jaar een aparte update voor de serie 3 (en straks vast ook serie 4), vooral om al die mensen die destijds een vermogen hebben neergeteld voor een mooi kastje te vriend te houden;

    2. Apple biedt een zeer aantrekkelijk inruil / upgrade programma aan om serie 3 in te ruilen voor een serie 6.

    De derde optie is dat ze niets doen, maar dan worden de problemen met de serie 3 alleen maar groter bij volgende updates, die uiteraard vooral de functies van de serie 5 en 6 moeten ontketenen. Niet goed voor imago, lijkt me. Kan me dat bij Apple niet goed voorstellen.

  22. Is dat niet een beetje standaard aan het worden met ‘oude hardware’ op nieuwe software? Naar mijn mening een methode om je over te laten stappen naar nieuwe modellen. Het zal vast wel een update krijgen dat het iets verbeterd wordt maar met de ‘feestdagen’ in aantocht vast op het lijstje gezet om dr 6 te kopen/krijgen.

  23. Mijn activiteiten worden niet meer gelogd op een kaartje sinds de upgrade naar watchOS 7. En ik ben niet de enige. In de apple community klagen meer mensen.

  24. Ik heb gelukkig geen enkel probleem. Het aanraden om te verkopen als je problemen hebt vind ik slecht, je zadelt iemand willens en wetens met probleem op. Als er wereldwijd veel problemen met de 3 zijn kan Apple straks ook wel versneld afscheid nemen uit de winkel, of men moet iig met groter geheugen gaan leveren met de iPhone SE werd in het 2e jaar ook het geheugen verhoogd. Blijft slecht producten die een leven van 3 jaar hebben, niet erg duurzaam .

  25. (Red.) Opmerking over het tweedehands verkopen van de Series 3 verwijderd, aangezien je hiermee de nieuwe eigenaar opzadelt met dezelfde problemen. Dat had ik inderdaad niet zo moeten opschrijven. Ik heb nu enkele alternatieve oplossingen in de tekst gezet, waaronder wachten tot Apple het oplost. Apple heeft de problemen nog niet officieel toegegeven, dus het kan even duren.

  26. Origineel geplaatst door Karst
    Lekker advies… Je AW3 verkopen zodat de koper er last van heeft….. Laat Apple het zelf maar oplossen.

    Origineel geplaatst door nnsa
    Helemaal mee eens. Apple dient met een faire inruilprijs te komen vanwege hun geklungel.

    Waarom moeten ze met een faire inruilprijs komen?? Apple kennende komt er gewoon een nieuwe update die het probleem herstelt…maar stel je voor dat je een weekje of 2 moet wachten…….bij de concurrentie wacht je een eeuwigheid

  27. Ik vond het na 2,5 jaar tijd voor een clean install van de watch. Na diverse issues in iOS 13 ook de iPhone xs max even compleet leeggehaald.

    Ook hier de spontane crashes van mijn watch series 3.
    Vrijdagavond losgekoppeld, backupje teruggezet en de watch werkt voorlopig zoals het hoort. Sindsdien nog geen workouts geprobeerd.

    Ben vaak onderweg. Ook ik had het gevoel dat het crashen dan vaker gebeurde. (iPhone gekoppeld met handsfree)
    Onderweg gebruik ik erg vaak Siri. Iets dmv spraak in agenda of herinneringen zetten. Nog voorzichtig, maar dit lijkt in os7 beter te werken dan voorheen. De interactiviteit gaat smoother.

    Wellicht wordt hij tegen de feestdagen vervangen voor een Watch 6 (AOD vind ik bij een horloge toch een erg interessante feature). De volgende eigenaar voor mijn huidige 3 kijkt al over mijn schouder mee. Doch graag lever ik een werkend horloge af. Zij gaat hem voornamelijk voor de workouts gebruiken.

  28. Ik heb een Apple Watch Series 6 en ervaar ook problemen onder andere dat mijn monogram weg is en deze niet terug te krijgen is! Ondanks dat alles wel goed staat bij instellingen!

  29. @Leander: bij mij ook het geval Apple Watch 4. Na een reset en terugplaatsen van een back-up werkte alles weer zoals het moet.

  30. Ik heb de Apple Watch series 3, zonder problemen geupdate naar WatchOS7 .. en ik loop zeer zeker niet tegen problemen aan.

    Hij is niet merkbaar sneller of langzamer geworden. Dus ik heb geen reden tot klagen.

    Alleen jammer dat ik de functie van het handen wassen niet heb.

    Maar goed, met de iPhone 8, AirPods 2 en Apple Watch series 3 heb ik niet de allernieuwste Apple producten in handen, maar alles doet het. Dus daar heb ik ook niks over te klagen =D

  31. Gelukkig nog niet ge-update omdat er te weinig ruimte was. Morgen komt de nieuwe Watch binnen 😁😁

  32. Ik heb mijn iPhone 8 en watch niet ge-update. Interesse is er minder.

  33. @Leon: Bij mij na reset en terugplaatsen wel weer een workout doe doorkomt maar nog steeds geen complete route. Apple Watch 6.hartslag grafiek ook niet beschikbaar. Om moedeloos van te worden.

  34. Origineel geplaatst door JeroenT
    Is dat niet een beetje standaard aan het worden met ‘oude hardware’ op nieuwe software? Naar mijn mening een methode om je over te laten stappen naar nieuwe modellen.

    Deze gedachtengang is ook al lang achterhaald!

  35. Hier idem dito…dezelfde problemen zoals hier boven beschreven na de update watch io7.
    Lege statistieken en vastlopers….

  36. Heb bij de update naar WatchOS 7.0.0 ervaren dat mijn Watch 3 inderdaad soms bleef hangen en dat de app op iPhone 11 met iOS 14 melde dat verbinding via WiFi / Bluetooth moest worden ingeschakeld. Na de update naar WatchOS 7.0.1 geen problemen meer ondervond.

  37. Waarom verkopen ze die rommel nog?

  38. Ik heb ook een Apple Watch Series 3 en had vergelijkbare problemen. Sinds de update naar WatchOS7 startte mijn Watch een aantal keer per dag zomaar opnieuw op. Bij het uitkomen van WatchOS7.0.1 kon ik niet meer updaten naar deze versie. Ik kreeg steeds de melding dat ik niet verbonden was met het internet op het moment dat het OS was gedownload naar de Watch.

    Uiteindelijk heb ik de Apple Watch via de Watch app op mijn iPhone ontkoppeld (in de Watch app links bovenin op “Alle Apple Watches” tikken en vervolgens op het “i-tje”). Na het ontkoppelen heb ik de Watch als nieuwe Watch opgebouwd en toen lukte de update wel! Ook heb ik sindsdien niet meer gehad dat de Watch opnieuw opstartte. Misschien dat anderen met problemen hier wat aan hebben.

  39. Heb een Watch Series3. Zonder probleem geupdate nr 7.0.1. Watch ‘loopt’ als zonnetje.

  40. @Robert: ik had precies hetzelfde, maar heb wel een backup terug gezet na de Update.
    Gewoon 4 uur wachten… Ach, iig sneller dan de uitslag van een Coronatest…

  41. Geen problemen gehad na het updaten. Update duurde wel lang maar dat heb ik iedere keer bij mijn IWatch

  42. Mijn 3 geeft na de 2de update geen problemen meer.

  43. Origineel geplaatst door Leon
    @Leander: bij mij ook het geval Apple Watch 4. Na een reset en terugplaatsen van een back-up werkte alles weer zoals het moet.

    Klopt. Nu werkt het weer. Thanks!

  44. Helaas viel bij mij horloge ook plotseling uit en moest ik herstart maken.
    Beeldscherm lijkt sneller te reageren.
    Wel valt het op dat berichten niet meer verwijderd kunnen worden door op scherm te drukken….
    Gaat om watch 3

  45. Hallo, ik mis onder dit topic het probleem van na iOS14 dat je watch niet meer de GPS gegevens in en Apple workout niet meer doorgeeft. Dat gebeurt wel als je bv Strava gebruikt op je watch. Zie ook dit onderwerp op het v Apple forum.
    Zijn er meer mensen die hier last van hebben. Ik helaas wel.

  46. Oeps. Net 2 maanden terug een nieuwe 42mm series 3 gekocht. Nog maar even op watchos 6 houden dan.

  47. @[Jean-Paul Horn | iCulture.nl](#comment-861870):

    Hallo Jean-Paul, gelezen. Probleem doet zich echter ook voor op een Apple Watch 2 met WatchOS 6.2.8 en een iPhone XR op iOS 14.0.1. Herstart en opnieuw koppelen lost probleem ook niet op. Gebruik van andere app als Strava werkt wel, dus GPS is niet defect

    Probleem ontstonden na installatie van iOS14. Lijkt mij dus iOS 14 gerelateerd en niet alleen WatchOS 7.

  48. Alleen maar gezeur met mijn Apple Watch 3 nu… baal als een stekker, had hem nooit moeten updaten! Continu herstarten, opnieuw code invoeren, crashen …

  49. @Dito: het is niet steeds hetzelfde hoor! Kijk naar de 5s die heeft een updates gehad! De 5c juist weinig. De iPad 2 en 3 stopten tegelijk de mini 2 en 3 ook. Kunt nu al vrij zeker weten dat de iPad 2018 en 2019 tegelijk gaan stoppen, ik zag t bij die andere iPads ook tevoren aankomen, nu zie je t extra door die eerdere , zelfde a chip in de ‘18/‘19. Maar ik denk ook niet dat ie 10 gaat halen , maar omdat ze m nog verkopen zal hij minstens nog 8 moeten krijgen misschien 9. Daarna nog wel veiligheidsupdates ik denk dat je daar dan nog wel 1,5 – 2 jaar mee kunt doen , geen nieuwe functies meer maar zoveel nieuwe functies krijg je nou ook weer niet…..
    Mogelijk kun je dan niet over naar een nieuwe iPhone omdat het niet meer combineert, ik hou dat in de gaten als dat lijkt te gebeuren moet ik van mijn iPhone 8 mijn dagelijkse toestel maken en mijn Watch koppelen, eenmaal gekoppeld laten ze jou wel doorgaan. Heb nu se ‘16 als dagelijks toestel, fijn compact.

    @Jordy: ik herken alleen t nu en dan code opnieuw invoeren, enkele keer in de week is te overleven verder geen problemen.

  50. Voor het eerst deze middag dat de Watch 3 2 keer volledig uit ging. Apple heeft het niet onder controle terwijl ze hem zelfs nog verkopen, apart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.