watchOS 7 overzicht.

Reacties voor: Te weinig opslagruimte voor watchOS 7.4? Zo los je het op

Sommige gebruikers ervaren problemen met de opslagruimte voor watchOS 7, watchOS 7.4 en andere watchOS-updates. Vooral op de Apple Watch Series 3 levert dit bij veel gebruikers problemen op. Hoe kun je toch watchOS 7.4 op je Apple Watch Series 3 zetten bij te weinig opslagruimte? We geven enkele tips.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Terug naar fabrieksinstellingen en configureren als nieuwe watch… anders is het niet te doen.. zo blijft er 3,3 Gb over om watchOS 7 te installeren..

  2. Het leeghalen van de Apple Watch Series 3 leverde mij uiteindelijk maar 2,7 GB ruimte op. Alle externe apps verwijderd en de foto synchronisatie limiet op 25 foto’s gezet. Verder geen offline content.
    Aangezien de update 3,1 GB ruimte nodig heeft, was er maar een oplossing.
    1. Apple Watch loskoppelen (hij maakt dan een reservekopie naar iCloud)
    2. Apple Watch weer koppelen en als nieuw configureren.
    3. Updaten naar WatchOS7
    4. Loskoppelen
    5. Aankoppelen en de oude reservekopie terugzetten (Die van stap 1 en niet die van stap 4. WatchOS 6.2.8 staat erbij)

  3. Origineel geplaatst door Karst
    Terug naar fabrieksinstellingen en configureren als nieuwe watch… anders is het niet te doen..

    En dan back up weer terug zetten?

  4. @Francois: heb ik niet gedaan (maar ik zie wel gegevens die nog van mijn vorige configuratie zijn)

  5. Ik heb veel apps weg gedaan die ik niet gebruikte …. heeft mij ook geholpen

  6. Mijn vraag is :”Heeft het zin om op je  watch, watch OS 7 te zetten??” Ik begrijp dat force touch niet meer wordt ondersteund, dat er geen nieuwe watch faces zijn bijgekomen & een aantal functies niet eens beschikbaar zijn?? Veel gedoe om nix lijkt het wel (voor  watch 3 bezitters dan)

  7. Optie 2 is de beste en eenvoudigste oplossing voor de 8GB iWatch3….

  8. Apps werken/openen sneller! Maar de batterij van m’n Watch 4 is dus ook sneller leeg

  9. Ik heb een Apple Watch 5 en nog 24fb vrij. Zet er zelf ook amper apps op. Wat voor (handige) apps installeren jullie wel niet zodat ie praktisch vol is?

  10. @Frans: Yip, deze optie werkt ook bij mij

  11. Dank aan alle tipgever betreffende de 7 versie op de serie 3 , 8Gb , misschien laat ik beter alles zoals het is . Maar nu zit in daar met die ‘rode 1’ . Kan ik die weg krijgen op een of andere manier ? Alvast bedankt tipgever.

  12. Ben ik de enige bij wie de handen wasdetectie niet werkt? Heb vandaag watchOS 7 gedownload en aan gezet in app, maar helaas werkt hij niet 🙄

  13. Origineel geplaatst door Jean
    Dank aan alle tipgever betreffende de 7 versie op de serie 3 , 8Gb , misschien laat ik beter alles zoals het is . Maar nu zit in daar met die ‘rode 1’ . Kan ik die weg krijgen op een of andere manier ? Alvast bedankt tipgever.

    Helaas daar is niets aan te doen, de disconnect / reconnect route is dan een oplossing, mits je na terugzetten backup wel snel genoeg de WatchOS7 update start

  14. Volgens mij is nu de update verkleind naar 948 mb

  15. @Voskat78: Op Apple Watch 3 werkt dit niet….pas vanaf 4e generatie.

  16. @GOM: De download was gisteren ook al 948 mb, maar je moet 3,1 GB vrij hebben om het te installeren.

  17. Origineel geplaatst door Mike
    Ik heb een Apple Watch 5 en nog 24fb vrij. Zet er zelf ook amper apps op. Wat voor (handige) apps installeren jullie wel niet zodat ie praktisch vol is?

    Het komt niet door de apps. Ik heb mijn Watch 3 ook moeten resetten om het te kunnen updaten. Ook na het verwijderen van echt álles, was er namelijk nog steeds niet genoeg ruimte vrij. De watch wordt dus na verloop van tijd volgestopt met andere data. Geen idee welke precies. Want als je gaat resetten en een backup terug zet, heb je wel opeens genoeg ruimte vrij.

  18. @Versvwrgif: jawel! Eerste plaats veiligheid natuurlijk, want als je niet update blijft ook dat achter. Verder heb ik wel al leuke dingen ontdekt, zoals hij doet nu tijdens de slaap niet meer irritant net licht , ja dat kon je met de theater stand oplossen maar dat is verre van ideaal natuurlijk, dat is handmatig aan en ook weer uitzetten. Nu automatisch. En volgens mij werkt hij lekkerder net als de iPhone en iPad . Ik heb rechtstreeks gekozen voor opnieuw koppelen, dacht mogelijk veel extra werk met verwijderen van dingen om dan toch nog te moeten los koppelen. Je voortgang gaat niet verloren! O ja , ik heb mijn trainingsdoel op 20 min gezet die 30 haalde ik vaak niet, terwijl ik zelf vind van wel hij vind training niet altijd training, met het staan heb ik soms hetzelfde wordt het niet goed gekeurd, raar. Ondervang ik dat zo maar. Dat kon dus ook niet, alleen beweging kon je instellen. Zou toch maar overgaan , denk dat ook de volgende os nog komt voor de 3 , dan steeds achter lopen , ik vind dat geen optie.

  19. (Red.) Artikel bijgewerkt voor watchOS 7.4.

  20. En toch heb ik het idee dat het op te lossen is door Apple. Ik had voor de update een praktisch “schone” Watch 3. Slechts alleen de Spotify en Authy app. Ik kon de update niet installeren. Na de methode met opnieuw instellen van de Watch lukte het zoals verwacht wel en had ik ineens 3,1gb ruimte.

    Volgens mij is het gewoon een caching probleem, en zou het prima op te lossen zijn door de update alle caches leeg te laten gooien alvorens de update te starten.

  21. Origineel geplaatst door Ruben
    Volgens mij is het gewoon een caching probleem, en zou het prima op te lossen zijn door de update alle caches leeg te laten gooien alvorens de update te starten.

    Het zou Apple sieren om dit eens goed op te lossen. Legen van de caches is een goed idee en ze zouden een grote update in kleinere delen kunnen splitsen die dan na elkaar worden geladen. Je kan er nu al voor kiezen dat het ‘s nachts wordt gedaan dus als het wat langer duurt omdat het in delen moet gebeuren dan is dat geen probleem qua tijd.

    Apple gaat altijd prat op ‘It just works’: doe dat dan ook!!
    Zelf een fervent Apple gebruiker, maar soms………..

  22. Snelste optie: nieuwe watch 4/5/6 kopen 😇

  23. Origineel geplaatst door PeliileP
    Snelste optie: nieuwe watch 4/5/6 kopen 😇

    Ik wacht nog even op de 7 😅

  24. @Francois: Heb ik gedaan idd.

  25. @Versvwrgif: Dacht ik ook de hele tijd ….. vandaag perongeluk ge-update maar toch wel ok. Vooral de face-unlock via je Apple Watch is fijn. ( updaten is wel een langdurig proces)

  26. @Niels: maar dit lukt en daarna “loopt” het geheugen vol en er is niets meer bijkomend geinstalleerd…. zelfs apple weet geen oplossing….flauw…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.